Şimdi Ara

İyi derecede ingilizce bilmek nasıl bir duygu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
10.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daima imrendiğim insan tipidir. İnternette dil sıkıntısı yoktur, kaynak seçeneği çoktur. Nasıl bir duygu bu biraz anlatsanıza?

• Kesinlikle katılmıyorum. Siz çok yanlış bir method seçerek ilerlemişsiniz ingilizce eğitimizde. Öncelikle akademik bir amacınız olması dışında öğrenci sırasında ingilizce öğrenmeye çalışmak zaman ve para kaybıdır. Yukarıda dediğim gibi basic'lerini öğrendikten sonra bir başka insanın tahtaya pencil = kalem demek bunu ezberleyin demesine ihtiyacınız yok. Şahsi örnekler vermekten hoşlanmam lakin ben hayatımda ingilizce ders görmedim anadolu lisesinde kimsenin dinlemediği I go you go we go dersleri dışında. Sonra oturdum dizi izledim, film izledim, müzik dinledim. Bilmediğim her kelimeyi çevirdim. Geçen sene master'ımı italya'da ingilizce olarak yaptım. Yabancı bir dile ders olarak yaklaşmak çok yanlış bir yöntem. Zaten bu şekilde öğrenenleri de gerçek hayatta görüyoruz konuşma sırasında gramer'i doğru kullanmaya o kadar kasıyorlar ki dakikada ağızlarından 5 kelime anca çıkabiliyor.
    ingilizceyi tamamen redditten ve youtubedan öğrendim. Eskiden bu forumda takılıyordum boş beleş. redditi keşfedince orada boş beleş takılmaya başladım. anlamadığım her şeyi çevirdim öğrendim. anlatmak isteyip anlatamadıklarımı da şu nasıl denir vs. aratarak kalıpları öğrendim. dinlediklerimi anlamayı da youtubedan öğrendim. konuşma kısmını da oyunlardan. her girdiğim grup klan neyse artık konuşa konuşa. ama genel olarak bana en çok katkıyı sağlayan reddit ve youtube.

iyi derecede yazıyorum da konuşuyorumda anlıyorum da artık. ama akademik olarak ingilizcem zayıf. sosyal medyadan öğrendiğim için. nasıl hissettirdiğine gelirsek mesela bir film açıyorum. film bitiyor sonra farkediyorum altyazısız izlediğimi. ana dilin gibi geliyor hiç garipsemiyorsun yani. Ama her filmde dediğinden bir m*k anlaşılmayan karakter oluyor. ondan gömülü altyazı varsa ve hatırlarsam açıyorum gene.
    İnternette aratacağın şeyleri hiçbir zaman ilk türkçe aratmıyorsun.

Mesela bizde bir hastalık aratsan haber siteleri çıkıyor saçamsapan birton yazı ama hiçbirşey anlatmıyor, ingilizce aratırsan sağlık kuruluşlarının sayfaları çıkıyor ve olayı tertemiz açıklayıp tedaviyi anlatıyorlar..

Bizde bir tarih tatil vs birşey aratsan saçmasapan haber siteleri çıkıyor, onlarda direk söyleyen siteler çıkıyor.

Teknolojik birşey arattığında bizim sitelerin hepsi teslanın 0-100'ünün 2 saniye olduğunu biliyor ama neden olduğunu hiçbiri açıklayamıyor. Çünkü haber editörü arabadan ve teknikten bihaber.

Bizde genel olarak ülkede düzgün internet sitesi boşluğu var. Bu boşluğu da haber siteleri dolduruyor. Haber sitelerinin de hali malum.

Youtube'u tamamen ingilizce kullanıyorum. Konumum da amerika. Takip ettiklerimin de %95'i yabancı. Mükemmel bir duygu. Önerilerde kuzenime mesaj attım amcam beni arıyor gibi saçmasapan videolar çıkmıyor. Veritasium Coldfusion vs. çıkıyor. Size tiktok reklamı çıkarken bana subaru reklamı film reklamları vs. Çıkıyordu. Artık premium kullanıyorum.

Birde bazen ingilizcenin ingilizce olduğunu anlamıyorsunuz. Yani mesela geçen arkadaşa telefonu çevirdim sevdiğim bir videoyu ben izlerken o da izlesin diye, arkadaş hacı bu ingilizce ben anlamıyomki dedi. O ana kadar videonun hangi dil olduğunu hiç sorgulamamıştım.
  • Bazen ingilizce geliyor aklıma türkçesi gelmiyor unutuyorum öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Bazen ingilizce geliyor aklıma türkçesi gelmiyor unutuyorum öyle
    Sence hangi dil daha işlevsel? Yani birini tercih etmek zorunda olsaydın, hangisiyle kendini daha iyi ifade edebileceğini düşünüyosun?
  • Buyrun benim bu. Hatta Ingilizce calisip, yasiyorum.
  • Such a good feeling. I can't describe.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence çok büyük bir artı. istediğin programı, diziyi vb altyazı ihtiyacı olmadan, tr de çevrilmese bile izleme imkanın var. öbür türlü herşey sınırlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: collossus

Sence hangi dil daha işlevsel? Yani birini tercih etmek zorunda olsaydın, hangisiyle kendini daha iyi ifade edebileceğini düşünüyosun?

Alıntıları Göster
    İşlevsellik olarak anadille tabi daha iyi ifade edilir de bazen beynim otomatik İngilizceye kayıyor benim. Sınavdan çıkmıştım ingilizce mi Türkçe mi sormuşlar dediler cevap veremedim falan saçma şeyler.

Öğrenmek istersen ne kadar yabancı kaynak tuketirsen o kadar öğreniyorsun sistematik olarak hiç öğrenemedim ben yok past tense yok şu bu diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Youtube'u ingilizce bilmeden kullandığımı düşünüyorum... Kabus gibi bir şey olurdu herhalde
    İngilizce bilmek zorunluluk oldu artık. İngilizce biliyorsan elinin altında her alanda sınırsız kaynak var demek

• Bütün dünya elinin altında. Her konuda sadece Türkiye'yle sınırlı değilsin. Tüm dünyadan herkesin bilgisinden, tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanabiliyorsun.
  • Pek iyi sayılmaz zaten fazla ihtiyacım olmuyo ama dediğin gibi kaynak konusunda da HİÇ SIKINTI cekmiyoruz

Bulgarcam iyidir 21 yıl yaşadım orada. Biraz sırpça da anlarım dil yakınlığı olduğu için
  • Gerçekten o kadar kolay bir şey ki ingilizce öğrenmek. Az vakit ayırıp sadece giriş kurallarını öğrenseniz gerisi internet sayesinde geliyor.
  • valla ingilizcem pek iyi değil ama çevreme göre iyi.
    faydası mesela youtube'da onlarca ingilizce kanal takip ediyorum.
    3 tane sıkı takip ettiğim yabancı kanal var. ingilizce bilmesem bu adamların kaliteli videolarından mahrum kalacaktım o yüzden çok mutluyum ,herkese tavsiye ederim..
    reddit'te falan dolaşabiliyorsun,ders çalışırken direk yazıyorsun youtube'a konuyu çat dinliyorsun amerikalı bir adamdan.

gerçi hala adamların dediği bazı şeyleri anlamıyorum ,can sıkıyor biraz .Kültür farkından adamların söylediği cümleyi anlasan bile ne demek istediğini anlamıyorsun bazen.
    birde türkiye'de gelebileceğim max seviyeye geldim ve bu seviyede tıkandım gibi hissediyorum malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Gerçekten o kadar kolay bir şey ki ingilizce öğrenmek. Az vakit ayırıp sadece giriş kurallarını öğrenseniz gerisi internet sayesinde geliyor.
    35 yaşından sonra ÇOK zor. 2 dil konuşuyorum.

Ayrıca hiç türkçe egitimim olmadı (bg'de okudum). Türkçe okuma yazmayı hep kendi kendime öğrendim

Biraz da aileden tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 11 Aralık 2019; 0:2:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkKhan

Buyrun benim bu. Hatta Ingilizce calisip, yasiyorum.
    Hemşerim melmeket nire?

• quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Bazen ingilizce geliyor aklıma türkçesi gelmiyor unutuyorum öyle
    artık işi dalgaya almaya başladım, siz TÜrkleeıırrr nasılı diyooore ııhhh exploijan
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Gerçekten o kadar kolay bir şey ki ingilizce öğrenmek. Az vakit ayırıp sadece giriş kurallarını öğrenseniz gerisi internet sayesinde geliyor.
    tam aksine ÇOK VAKİT ayırmanız lazım yoksa boşuna başlamayın diyorum ben. ben günde 6 saat haftada 5 gün yani ayda 120-130 saatten toplam 9 ay kadar ders gördüm, bunun üstüne bi de her gün 2-4 saat akşamları ingilizce çalıştım. toplasan 1500 saat falan ingilizce çalışmışımdır dersler saatleri dahil. Odtü ingilizce hazırlık sınıfı bahsettiğim. Kurs değil. Zaten akademik ingilizce yani. Dersler ingilizce olduğu için öğrenmek zorundasın, keyfi bir durum yok. Hatta hazırlık sınıfında bile derste Türkçe yasak. Sen sorsan hoca ingilizce cevap veriyor.

haftada 4-8 saat kurs görüp oturarak öğrenemezsiniz kardeşim kusura bakmayın diyorum. o şekilde 20 yılda anca öğrenirsin. ama her akşam oturur 3-4 saat çalışırım dersen olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Aralık 2019; 15:56:8 >

• selamivural kullanıcısına yanıt
    Istanbul --> Toronto
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkKhan

Istanbul --> Toronto
    Mecbur kalmadan dil öğrenilmiyor, işyerinde genelde herkesin bir dil öğreteni çıkar, okuldan daha iyi dil öğrenilir.
    Göçmenler bu konuda inanılmaz yardımcı oluyor, genelde dil öğretmede gençler iyidir, yaşlılar ters oluyor.
    Toronto yaşanabilir en güzel şehirlerden biri, kiralar ve ev fiyatları hariç, bi bubble var evlerde bi patlasa rahat edersiniz, bol şanslar...

• bu saatte milletin doktora tezinin çevirisiyle uğraşıyorum. öğleden sonra 5 gibi başladım 9 saat olmuş.
  • ingilizceyi tamamen redditten ve youtubedan öğrendim. Eskiden bu forumda takılıyordum boş beleş. redditi keşfedince orada boş beleş takılmaya başladım. anlamadığım her şeyi çevirdim öğrendim. anlatmak isteyip anlatamadıklarımı da şu nasıl denir vs. aratarak kalıpları öğrendim. dinlediklerimi anlamayı da youtubedan öğrendim. konuşma kısmını da oyunlardan. her girdiğim grup klan neyse artık konuşa konuşa. ama genel olarak bana en çok katkıyı sağlayan reddit ve youtube.

iyi derecede yazıyorum da konuşuyorumda anlıyorum da artık. ama akademik olarak ingilizcem zayıf. sosyal medyadan öğrendiğim için. nasıl hissettirdiğine gelirsek mesela bir film açıyorum. film bitiyor sonra farkediyorum altyazısız izlediğimi. ana dilin gibi geliyor hiç garipsemiyorsun yani. Ama her filmde dediğinden bir m*k anlaşılmayan karakter oluyor. ondan gömülü altyazı varsa ve hatırlarsam açıyorum gene.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.