Şimdi Ara

İyi derecede ingilizce bilmek nasıl bir duygu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
5
Favori
10.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buroigil

Bir süre sonra farkını anlamıyorsun. Türkçe altyazılı dizi izliyorsun ama burayı yanlış çevirmişler diyorsun çünkü duyduğunu anlıyorsun. Diziyi kapatınca türkçe mi ingilizce mi izledin hatırlamıyorsun.
    Bunun dışında bazen türkçeyle ifade edemeyeceğin şeyler oluyor. O zaman ingilizce tepki veriyorsun.
    Öğrenmek şart hacı ana dilin kadar olmasa da net konuşan konuşmacıları, konferans salonlarında konuşma yapan insanları altyazısız anlayabilecek kadar bilmek şart.
    Senin mantığa göre herkes KONFERANS görüşmelerine katılıyo

• Şu hayattaki en büyük keyiflerimden biridir :) İşim dahil her alanda gündelik olarak kullanıyorum şu sıralar.
    Çok güzel bir duygudur şu, dünyanın bambaşka bir yerinden, bambaşka kültüre, hayat anlayışına, hatta espri anlayışına sahip bir insanla oturmak , havadan sudan sohbet etmek hatta bir şaka yapıp ona beraber gülmek. Dünya üzerine yaşam üzerine derin konulardan konuşmak ve onların da yaşamları hakkında fikir edinmek. Birinci elden ama, yazılan çizilen başkasının anlattığını dinleyerek değil :)
    Ve başka bir dilde konuşmak demek o dilde düşünmek demek gerçekten de. O da çok zevkli bir olay :) kesinlikle herkese tavsiye ediyorum, ve inanın bana yetenekle falan hiç alakası yok. Tamamen bu konuda azimli ve çok istekli olabilmekten geçiyor dil öğrenmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetnbr

Şu hayattaki en büyük keyiflerimden biridir :) İşim dahil her alanda gündelik olarak kullanıyorum şu sıralar.
    Çok güzel bir duygudur şu, dünyanın bambaşka bir yerinden, bambaşka kültüre, hayat anlayışına, hatta espri anlayışına sahip bir insanla oturmak , havadan sudan sohbet etmek hatta bir şaka yapıp ona beraber gülmek. Dünya üzerine yaşam üzerine derin konulardan konuşmak ve onların da yaşamları hakkında fikir edinmek. Birinci elden ama, yazılan çizilen başkasının anlattığını dinleyerek değil :)
    Ve başka bir dilde konuşmak demek o dilde düşünmek demek gerçekten de. O da çok zevkli bir olay :) kesinlikle herkese tavsiye ediyorum, ve inanın bana yetenekle falan hiç alakası yok. Tamamen bu konuda azimli ve çok istekli olabilmekten geçiyor dil öğrenmek
    > İşim dahil her alanda gündelik olarak kullanıyorum <

Yabancı dil öğrenmenin asıl sebebi de bu hocam. Her işte yabancı dil şart değil bu ihtiyaca göre değişir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 11 Aralık 2019; 11:52:6 >

• BSG B kullanıcısına yanıt
    Çok doğru dedikleriniz matematik öğrenir gibi ingilizce öğrenmeye karşıyım. Kariyerini ingilizce üzerine(tercümanlık, çevirmenlik vs) yapmayacaksa bir kişi gereksiz buluyorum bu tip bir öğrenmeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BerkKhan

Buyrun benim bu. Hatta Ingilizce calisip, yasiyorum.
    araba oyundan değil, değil mi
  • İyi derece İngilizce bilirsen birincisi okuduğun makaleleri daha iyi anlarsın. Yabancı sitelerden bir şeyleri daha iyi öğrenirsin. Öğrenciysen her zaman bir adım hocaların önünde öndesindir. İşe girerken Türk firmalarının çoğunluğu ister ama kullanamazsın. Yabancı firmalarda çalışma imkanın olur. Vize alırken konsoloslukta konuşursan çok daha rahay vize alırsın. Kısacası dünya dili olmuş İngilizceyi iyi bilmen gerek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hangi kanallar hocam bu takip ettiginiz YouTube daki

• Literally feeling cool af

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun ve filmlerde dublaj yada altyazı aramadan ne olup bittiğini, ne anlatıldığını anlamak oldukça iyi oluyor. Mesleki İngilizce bilmek de işini kolaylaştırıyor.

En son Amerikan firmasında çalıştım, personel Amerikalılar,Türkmenler ve Türkler'den oluşuyordu. Amerikalılar içinde afro Amerika'lı ve Hint'li de vardı. Teksas'lı olanı anlamakta zorlanıyorduk. Adamların şiveleri gerçekten çok farklı. Gerçi diğer Amerika'lılar da anlamıyordu bazen. Bir gün Washington'da okumuş ve büyümüş biri geldi. Hayatınız boyunca duyabileceğiniz en akıcı ve anlaşılır İngilizce'yi konuşuyordu. Sorduk en sonunda neden böyle diye. Diğerleri için ; Onlar köylü ve sokak ağzı ile konuşuyorlar diye vatandaşlarını aşağılaşmıştı.
  • Harika bir duygu şu hayatta çok büyük ihtimalle yaptığım en mantıklı hareket ingilizceyi öğrenmek olmuştur. İngilizce bilmeyenler için şöyle açıklayayım öğrenmek istediğiniz herhangi bir konuda Türkçe 1-2 ingilizcesinden arak kaynak varsa. İngilizcede tonlarca kaynak ve metin var. Diğer dillerde bu kadar kaynak yok az biraz ispanyolca ve Fransızca'da anlıyorum. EVet bu dilleri konuşan çok ama bilgiye dayalı bilimsel diller değil insanlarla iletişim dışında İspanyolca hiçbir işinize yaramaz mesela.

İngilizce konuşanların kafa yapısından dolayı muhtemelen çok düz ve bilimsel bir dil bilgiyi net veriyor detaylı şekilde analizlerle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 11 Aralık 2019; 12:55:14 >
  • Bir de karınızın yabancı olduğunu düşünün, benim karım yabancı uyruklu ben napayım ?
    7/24 ingilizce muhatap olmak zorundasınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LogiaType -- 11 Aralık 2019; 13:0:40 >
  • LogiaType kullanıcısına yanıt
    Benim Eşim'de Rus ancak genel olarak ingilizce konuşuyoruz. Bazen Rusça ingilizce türkçe karışık da oluyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilburak35

Hangi kanallar hocam bu takip ettiginiz YouTube daki
    Wranglerstar (amerikalı bi adam,karışık videolar çekiyor bazen inceleme bazen anı anlatma)

Kris harbour (ingiliz, şehirden uzakta bi hayat ile ilgili video çekiyor, kendi evini betonsuz inşa edip dereden elektrik üretiyor)

Tkyosam(japonyada yaşayan bir amerikalı, eğlenceli bir çocuk. Tkyo rants diye motor üzerinde videolar çekiyor, tam podcast gibi. Japonyayla ilgili bir konuyu anlatıyor rants videolarında, tam abaza türk genci kafasında bi çocuk baya severim bu çocugu o yüzden.)

Penguinz0(amerikalı meme içerikli videolar çekiyor)

Pink guy idubbz ve tayfasınıda izliyordum. Eski videoları çok güzel.

Bunlar düzenli takip ettiğim sevdiğim kanallar. Hobileriniz göre bi kanal bulmanız lazım, yoksa izlemesin sıkılırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 11 Aralık 2019; 13:23:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• altyazısız film izleyince hep ufak bi gurur yaşıyorum kendi kendime .D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisinda yasiyorsaniz oranin dilini ingilizce kadar iyi bilmiyorsaniz habire ingilizce konusuyorsunuz. Bazen gunlerce Turkce konusmadigim oluyor arkadaslar eve attigim hatunlar fln rumen genelde. Rumence de konusuyorum ama asil ciddi konusmalari ingilizce yapiyorum hep. Birkac turk arkadasim var onlarla bide Turkiye marketinde konusuyorum bazen calistigim yerde.
  • Bunun en güzel yanı bir şeye ihtiyacın olduğunda googleda İngilizce arayabilmek aradığın şeyin kaynağını orijinal okuyabilmek.. Türkçe arattığında sinirleri zıplıyor bir haber sitesine girdiğinde insanın. Birde yabancı film ve dizileri izlerken altyazı ve dublaj olmadan direkt olan bitenle ilgilenip duyguyu birebir almak dublaj ve altyazı aldığın zevki yarısından fazlasını götürüyor..
  • Dizi ve filmleri yine de Türkçe alt yazılı izliyorum. Çeviriye bakarken çevirmenin zeka seviyesi ve yaşını bile tahmin edebiliyorum. Dil öğrenmek ve kültürlü olmak da çok farklı şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

yillardir yurtdisinda yasiyorum. ingilizcem neredeyse Turkcem kadar iyi, aksanim pek yok genellikle kuzey amerikali zannediyorlar ama konusurken pek zevk aldigimi soyleyemem. Turkiyedeki arkadaslarimla sove sove konusmaya degismem. Keza burdakilerin de yaptigi espriler sakalar beni pek sarmiyor, komik de gelmiyor kultur farkliligindan. Bunlar disinda kaynak acisindan falan iyi oluyor tabi. Istedigim herseye ulasabiliyorum.
    see you later - alligator
    meanwhile - crocodile
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.