Şimdi Ara

Almanların Mükemmel Bir Millet Olması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
8
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız tamam almanlar çalışkanlar falan ama şu anda alman mühendisligi dediğimiz şeyin temeli 2.dünya savaşında atıldı bir nevi savaşa girmeleri şu an ki durumlarına temel attı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

nedense almanyadan çok zeki insanlar çıkıyor.iq seviyeleri yüksek sanırım

avrupada iq seviyesi en yüksek millet zaten türkiye ya da sırbistan sonuncuydu galiba
  • Almanya Abdden Marshall planıyla hayvanı paralar aldı yoksa su an Almanya dıye bı devlet bıle olmazdı. Bos konusmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ölüm Lokumu

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Orijinalden alıntı: Meege

mükemmel olmayabilirler ama mükemmele en yakın millettirler.
    kısaca son 100 yıla bakalım, 1. dünya savaşı'ını kaybettiler, çok ağır savaş tazminatları vs derken 20 yıl geçmeden avrupanın en güçlü sanayisini, ordusunu kurup 2. dünya savaşı'nda yine tüm avrupayı yerle bir ettiler. sovyetlere saldırmak gibi büyük bir hata yapıp moskovaya yürüdüler, soğukta orduları telef oldu. sovyetler almanya'ya girerken 3000 sovyet tankına karşı 500 panzerle savunma yaptılar, yenildiler ama savaştan 700 sovyet tankı sağlam çıkabildi.
    nitekim sscb ve abd yanında fransa, ingiltere ile de savaşınca doğal olarak savaşı kaybettiler. almanya 1990 yılına kadar soğuk savaş'ın ortasında ikiye bölünmüş bir halde kaldı. soğuk savaş'ın üstünden 20 sene geçti ve almanlar yine avrupa'nın en büyük ekonomisi, hemen hemen bütün avrupa almanlara borçlu. fransa, yunanistan iflasın eşiğinde.
    bu kısım bizi üzebilir ama kurtuluş savaşının üzerinden neredeyse 100 sene geçmesine rağmen * hala daha ülke kendine gelemedi.

Almanlar şuan amerikanın köpeği olmasa o ekonomiye sahip olamazdı

Amerikaya savaşta yenilen her millet,Amerikanın köpeği olmuştur doğruya doğru.Bakınız Almanya,bakınız Japonya.Kore de vardı ama ondan emin değilim,araştırmak için beynim de yorgun
    İşte bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaşım O Eli Bi İndir! -- 31 Mart 2013; 9:32:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

o mantıkla baksan ruslar tamamen mükemmel.
    daha yüz yıl önce beş kişiye 1 tüfeğin düştüğü çiftçi ordusu dünya gücü oldu.

iş milliyette değil zihniyette.
    ne zaman ülke menfaatleri kişisel menfaatlerin önüne geçer, o zaman gelişiriz

Aynen almanlar 2.dunya savasindan sonra gunde8 saat calisiyosa 2-3saatde devlete calismis 2.dunya savasindan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: Christopher Wallace

quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

nedense almanyadan çok zeki insanlar çıkıyor.iq seviyeleri yüksek sanırım

avrupada iq seviyesi en yüksek millet zaten türkiye ya da sırbistan sonuncuydu galiba

Alıntıları Göster
    quote:

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadaşım O Eli Bi İndir! -- 31 Mart 2013; 9:36:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

sanayi ekonomi falan tamam bunlar önemli şüphesiz ama 1. dünya savaşına bakın savaş meydanında yaptıkları manevralar , pratik çözümler , yıldırım grupları mesela yada ne bilim hemen ayaküstü aletler teçhizatlar icat etmeleri falan hayran olmamak elde değil , bide diğer milletlere bakıyosun sırf kalabalık oldukları için savaşı kazanmışlar , üzgünüz kayzer reiz

Biz kalabalik oldugumuz icin degil oman gucuyle savastigikiz icin kazandik savaslari o savaslarda savasan insanlar senin gibi siradan insanlar degil git biraz arastirda gaz

• Yaptigimiz savaslarda askere hem halk hemde bilgili olanlar (teknik eleman vs.) topyekun gitmistir.

Yaptiklari savaslarda ozellikle muhendisler kendi vatanlarinda kalip cesitli calismalar yapmislardir.
    Savas kaybedilse bile calismanin devami soz konusudur.

• Amerikayla olan ilişkileri sayesinde bu seviyede.G.Kore ve Japonya da aynı durumda.
  • Karşılaştırma çok yanlış . Büyük bi yüz ölçümüne sahibiz ülkenin 4 tarafı işgak edilecekken almanların savaşıyla kıyaslayamazsın. Evet kendimize gelemedik ülkelerin gerisinde kaldık belkide kaybedicektik savaşı. Şükür olsunki birtek mehmetçik savaşmadı

• Ne zaman karı kız, Spor'a olan ilgimiz, normalleşirse, Ülke menfaatlerine uygun çalışmayı amaç edinirsek, Belki bize olmasa bile çocuklarımıza, torunlarımıza gelecek nesile daha güzel bir ortam bırakabiliriz

• Hitler göstere göstere yahudileri katletmeseydi şu an Almanya, ABD ve SSCB gibi güçlü ve daha çok topraklara sahip bir devlet olabilirdi. Hitler dünya lideri olmak için büyük çaba sarf etti. Almanya'da hala Hitlerin koyduğu yasaların çoğu geçerli. Belki nefret edilesi adam ama Almanya'yı da tekrardan ayakta tutan adam oydu, herşeyim temelini o attı. Sev veya sevme fark etmez.

İşin bir diğer boyutuna gelirsek Almanya sandığınız gibi bir ülke değil. Yılbaşında ve geçen ay oraya gittim, bol bol gezdim ama hiç İtalya kadar şaşalı bir havası yok, insanlar soğuk, İngilizce bilsen bile bazıları bilerek Almanca konuşuyorlar.

Daha sıralayayım hadi;
    Türk sokağı Türk sokağı diye dilimizde dolanan o ünlü yer bile çöplüğe dönmüş, belediye sırf orada Türkler iç içe diye kira fiyatlarını yükseltirip insanları dağıtmaya çalışıyor. Türk olupta Almanya'da yaşayanların çoğu konuşmasından anlaşılıp Türk almancası diye alt sınıflandırılıyor. Burada zaten bizi kısmen Arap zannediyorlar. Unutmadan, burada Türklerin çoğunluğu olduğu kadar Araplar da bulunmakta.

Almanların bir de soğukluğuna gelirsek; Turist olarak gezdiğiniz yerde biriyle tanışmanız bile şans eseri diyebilirim. Hani Türkiyede sevimli bir çocuk görürsünüz, kanımızın sıcaklığından ona "ne kadar tatlı çocukmuş" deriz ya, işte bu olayı burada yapsanız ailesi gelip "yaklaşma" diye uyarır.

Almanya'da bir kötü olay daha var ki o olayı görünce insan resmen bunalabiliyor; hafta sonları alışveriş merkezleri, restoranlar veya her hangi bir yerin açık olması tamamen mucize. Ben en son Berlin meclis binasının orada tren istasyonuna yakın yerde açık bir yer gördüm yine de beş para etmezdi. Hatta şu sıralar bir reklam oynuyor, reklamda Almanya'yı gösteriyorlar ve Türkiye'deki esnafı göstererek mesaj veriyorlar. Banka reklamıydı sanırım, çok güzel anlatmışlar gerçekten.

Kışın buraya "intihar havası" derlermiş, ben inanmazdım ama 1-2 hafta boyunca hiç güneş göremeyince insan bu duyguyu anlıyor. Bahar havasında da heryer yemyeşil oluyor, asıl o zamanlar buraya gelinir.

Daha aklıma gelenleri de ekleyeyim;
    Niye bu ülkeye yaşlı ülke diyoruz diye araştırmıştım. Sonucunda gençlerin hayat kurmak değil sadece eğlenmek üzerine hayatları olduğu, evlenmeden çocuk yaptığı, hatta çocuk yapmak istemeyen binbir türlü kadınlar bulunuyor. Evlilik üzerine bir bilgim yok ama bu konuda kesin olarak söyleyebilirim ki çoğu çocuk yaparken evlenmiyorlar "gerek yok" gözüyle bakıyorlar. Ne kadar ilginç değil mi? Artık devlet bile çocuk yaptığınız zaman 1 sene kadar maaşını yatarak alıp çocuğuna bakma gibisinden yasalar uzadı. Bilmiyorum 1 seneyi atmış olabilirim ama teyzem orada yaşıyor 2. Çocuğu olacak ve okulda öğretmenlik yapıyor. Daha öncesinden çocuğu olduğu için uzun dönem maaşını normal olarak aldı, bu durumlarda işveren de işten çıkartamıyor çünkü bu herkesin doğal hakkı. Artık çocuk yapsınlar diye bir sürü olanak tanıyorlar.

Devlet başındakiler aslında hiç bir şey yapmıyor. Merkel'den öncesini az çok bilirim, o zamanlar da sıradan dediğimiz ülke Avrupa birliğine girdiğinde ekonomik krizin eşiğinden döndü. Eskiden Almanya kendi Mark para birimini kullanıyordu ve bu para Euro'dan çok daha değerliydi. Sonuç ne oldu? Avrupa birliğine girdiler ve kendi para birimlerini yok edip 1 Mark'ı 1 Euro ile eşdeğer yaptılar. Hala gunümüzde Almanya'da bazı protestolar oluyor "tekrardan geri dönelim" diye. Yazık gercekten, böyle yapmasalardı kendi para birimlerini kullanıp bu kadar düşmezlerdi, İngiltere gibi yapabilirlerdi.

Almanya mükemmel bir ülke, tekrar yapılandığı için daha da çok ilgi görüyor ancak, bana göre burayı çok da abartmamak lazım. Zengin yapılı bir ülkede tek başıma yaşayacağıma Türkiye gibi bir bütün olan ülke de yaşamayı yeğlerim.

Küçümsemiş gibi oldum ama olayın aslında cidden almanlar tam bir dahi, hayran kalmamak elde değil, adamların yolları bile şahane, bisiklet yolları filan bunlara değinmiyorum bile. Eksisi olduğu kadar artıları da var elbet ama benim gözümde mükemmel derecede değiller.

Her milletin kendine has özellikleri var ama içeriden olayları görünce insan şaşırıyor işte. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 31 Mart 2013; 18:32:08 >

• almanlarda japonlarda iyi nitelikleri olan halklar fakat pek bilinmeyen gözardı edilen bir gerekçe dahavar 2.dünya savaşında ikiside yenilince barış antlaşmalarında 2 ülkede ordu kurmayacağına,abd denetimli göstermelik ordu bulunduracağına söz verdi. günümüzde orduları var gibi görünsede balondan ibarettir.esas güvenliklerini polis teşkilatıyla sağlarlar. dolayısıyla ordu harcamalarıda olmadığı gibi abd nin güvencesiyle ordularını meşgul edecek dış tehditleride yoktur. hatta japonya savaş açma hakkından feragat etmiştir araştırabilirsiniz

durum böyle olunca orduyla silahla uğraşmak zorunda olmayan almanya japonya gelişmesinde ,ordusu özgür olduğu için generalleri abdye direndiği için asala enosis kıbrıs pkk darbe muhtıra ergenekon vb uydurma tehditlerle ordusu sindirilmeye ve bağımlı yapılmaya çalışılan,bu tehditlerden ayak bağlarından kurtulmak için 40 yılda trilyon dolarlar ve istihdam gücünü bu tehditlerden kurtulma yönünde kullanan Türkiye mi gelişsin?

ne zaman almanya japonya gibi tam bağımlı uydu oluruz o zaman dış tehditler sorunlar bıçakla kesmiş gibi bir günde biter, sanayi ve istihdam sorunlarına yönelir onlarıda çözeriz, ama kıymeti kalmaz. kim nederse desin kurtuluş savaşı bitmedi,bağımsızlığa kadar bitmemeli

ekleme: bir durum daha var. bu da bizim içimizde önemli. biz kişisel patronluğa özgürlüğe düşkün milletiz . bir işçi biraz para bulsa kendi işini kurmayı hedefler çünkü haklıdır, patronlarımız hak yemekten pek kaçınmazlar. küçükte olsa " az olsun benim olsun, kendi işimin patronu olayım" zihniyeti hepimizde hakim. halbuki bir mercedes bir sony bu zihniyetle değil güvene dayalı ortaklı zihniyetiyle kuruldu. bizde kurun bakalım çok ortaklı kooperatif 2 yıl sonra noluyor en çok yatırımı yapan adam "kar benim hakkım" der alavereyle bir şekilde kooperatifi sömürür. sonuçta bu yüzden dünya devi markalarımız yok .kardeşlerin kurduğu ortaklık şirketlerimizde bile durum aynı. el insaf yahu siz kardeşsiniz,birbirinize para için nasıl kazık atarsınız, hem de para kazandığınız halde sırf kıskançlık yüzünden nasıl kardeşini dolandırırsın yahu.

halbuki bu ortaklık sistemini en iyi uygulayan yahudilere bakalım, 70 yıla kadar ülkesi bile olmayan yahudiler güvene ve ortaklığa çok büyük önem verdiler ,beraber ortak şirket kurdular hiç birbirlerini dolandırmadılar sonuçta ortaklıkla azdan çok yaptılar ,en büyük şirketleri kurdular tekel oldular. şimdi israil ticarete egemen olmasında benim kıskanç güvensiz çıkarcı patronmum mu ticaret devi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sifujack -- 31 Mart 2013; 12:33:39 >

• Yorumların çoğunu okumadım ama Almanya Amerika'nın köpeği bilmem ne yazmışlar. Yav arkadaş köpeği veya değil adamlar ülke olarak süper gelişmiş bir ülke insanlar mutlu, refah düzeyi yüksek. Daha ne ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Hitler göstere göstere yahudileri katletmeseydi şu an Almanya, ABD ve SSCB gibi güçlü ve daha çok topraklara sahip bir devlet olabilirdi. Hitler dünya lideri olmak için büyük çaba sarf etti. Almanya'da hala Hitlerin koyduğu yasaların çoğu geçerli. Belki nefret edilesi adam ama Almanya'yı da tekrardan ayakta tutan adam oydu, herşeyim temelini o attı. Sev veya sevme fark etmez.

İşin bir diğer boyutuna gelirsek Almanya sandığınız gibi bir ülke değil. Yılbaşında ve geçen ay oraya gittim, bol bol gezdim ama hiç İtalya kadar şaşalı bir havası yok, insanlar soğuk, İngilizce bilsen bile bazıları bilerek Almanca konuşuyorlar.

Daha sıralayayım hadi;
    Türk sokağı Türk sokağı diye dilimizde dolanan o ünlü yer bile çöplüğe dönmüş, belediye sırf orada Türkler iç içe diye kira fiyatlarını yükseltirip insanları dağıtmaya çalışıyor. Türk olupta Almanya'da yaşayanların çoğu konuşmasından anlaşılıp Türk almancası diye alt sınıflandırılıyor. Burada zaten bizi kısmen Arap zannediyorlar. Unutmadan, burada Türklerin çoğunluğu olduğu kadar Araplar da bulunmakta.

Almanların bir de soğukluğuna gelirsek; Turist olarak gezdiğiniz yerde biriyle tanışmanız bile şans eseri diyebilirim. Hani Türkiyede sevimli bir çocuk görürsünüz, kanımızın sıcaklığından ona "ne kadar tatlı çocukmuş" deriz ya, işte bu olayı burada yapsanız ailesi gelip "yaklaşma" diye uyarır.

Almanya'da bir kötü olay daha var ki o olayı görünce insan resmen bunalabiliyor; hafta sonları alışveriş merkezleri, restoranlar veya her hangi bir yerin açık olması tamamen mucize. Ben en son Berlin meclis binasının orada tren istasyonuna yakın yerde açık bir yer gördüm yine de beş para etmezdi. Hatta şu sıralar bir reklam oynuyor, reklamda Almanya'yı gösteriyorlar ve Türkiye'deki esnafı göstererek mesaj veriyorlar. Banka reklamıydı sanırım, çok güzel anlatmışlar gerçekten.

Kışın buraya "intihar havası" derlermiş, ben inanmazdım ama 1-2 hafta boyunca hiç güneş göremeyince insan bu duyguyu anlıyor. Bahar havasında da heryer yemyeşil oluyor, asıl o zamanlar buraya gelinir.

Daha aklıma gelenleri de ekleyeyim;
    Niye bu ülkeye yaşlı ülke diyoruz diye araştırmıştım. Sonucunda gençlerin hayat kurmak değil sadece eğlenmek üzerine hayatları olduğu, evlenmeden çocuk yaptığı, hatta çocuk yapmak istemeyen binbir türlü kadınlar bulunuyor. Evlilik üzerine bir bilgim yok ama bu konuda kesin olarak söyleyebilirim ki çoğu çocuk yaparken evlenmiyorlar "gerek yok" gözüyle bakıyorlar. Ne kadar ilginç değil mi? Artık devlet bile çocuk yaptığınız zaman 1 sene kadar maaşını yatarak alıp çocuğuna bakma gibisinden yasalar uzadı. Bilmiyorum 1 seneyi atmış olabilirim ama teyzem orada yaşıyor 2. Çocuğu olacak ve okulda öğretmenlik yapıyor. Daha öncesinden çocuğu olduğu için uzun dönem maaşını normal olarak aldı, bu durumlarda işveren de işten çıkartamıyor çünkü bu herkesin doğal hakkı. Artık çocuk yapsınlar diye bir sürü olanak tanıyorlar.

Devlet başındakiler aslında hiç bir şey yapmıyor. Merkel'den öncesini az çok bilirim, o zamanlar da sıradan dediğimiz ülke Avrupa birliğine girdiğinde ekonomik krizin eşiğinden döndü. Eskiden Almanya kendi Mark para birimini kullanıyordu ve bu para Euro'dan çok daha değerliydi. Sonuç ne oldu? Avrupa birliğine girdiler ve kendi para birimlerini yok edip 1 Mark'ı 1 Euro ile eşdeğer yaptılar. Hala gunümüzde Almanya'da bazı protestolar oluyor "tekrardan geri dönelim" diye. Yazık gercekten, böyle yapmasalardı kendi para birimlerini kullanıp bu kadar düşmezlerdi, İngiltere gibi yapabilirlerdi.

Almanya mükemmel bir şehir, tekrar yapılandığı için daha da çok ilgi görüyor ancak, bana göre burayı çok da abartmamak lazım. Zengin yapılı bir ülkede tek başıma yaşayacağıma Türkiye gibi bir bütün olan ülke de yaşamayı yeğlerim.

Küçümsemiş gibi oldum ama olayın aslında cidden almanlar tam bir dahi, hayran kalmamak elde değil, adamların yolları bile şahane, bisiklet yolları filan bunlara değinmiyorum bile. Eksisi olduğu kadar artıları da var elbet ama benim gözümde mükemmel derecede değiller.

Her milletin kendine has özellikleri var ama içeriden olayları görünce insan şaşırıyor işte. :)

dostum almanya mükemmel bir şehir demenin dışında haklısın xd

• quote:

Orijinalden alıntı: fukox

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

quote:

quote:

quote:

quote:

Disiplin + devamlılık + iş kalitesi = Almanlar. İtiraz eden gelsin konuşalım.

Nick mesaj uyumu

Yalan mı? En basitinden bir mal alacakken genelde kalite diye sorunca ilk akla gelenler Alman malları. Daha çok örneklendirilir.

Ein Volk,Ein Reich,Ein Führer!

Zieg Heil!

Defol git liseli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

o mantıkla baksan ruslar tamamen mükemmel.
    daha yüz yıl önce beş kişiye 1 tüfeğin düştüğü çiftçi ordusu dünya gücü oldu.

iş milliyette değil zihniyette.
    ne zaman ülke menfaatleri kişisel menfaatlerin önüne geçer, o zaman gelişiriz

Kesinlikle Japonlarda aynı mesela o bomba bize atılsa binalar yeni yeni oturulabilecek hale gelirdi anca şimdi adamlara bak teknoloji devi takdir ediyorum Japonları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meege

mükemmel olmayabilirler ama mükemmele en yakın millettirler.
    kısaca son 100 yıla bakalım, 1. dünya savaşı'ını kaybettiler, çok ağır savaş tazminatları vs derken 20 yıl geçmeden avrupanın en güçlü sanayisini, ordusunu kurup 2. dünya savaşı'nda yine tüm avrupayı yerle bir ettiler. sovyetlere saldırmak gibi büyük bir hata yapıp moskovaya yürüdüler, soğukta orduları telef oldu. sovyetler almanya'ya girerken 3000 sovyet tankına karşı 500 panzerle savunma yaptılar, yenildiler ama savaştan 700 sovyet tankı sağlam çıkabildi.
    nitekim sscb ve abd yanında fransa, ingiltere ile de savaşınca doğal olarak savaşı kaybettiler. almanya 1990 yılına kadar soğuk savaş'ın ortasında ikiye bölünmüş bir halde kaldı. soğuk savaş'ın üstünden 20 sene geçti ve almanlar yine avrupa'nın en büyük ekonomisi, hemen hemen bütün avrupa almanlara borçlu. fransa, yunanistan iflasın eşiğinde.
    bu kısım bizi üzebilir ama kurtuluş savaşının üzerinden neredeyse 100 sene geçmesine rağmen * hala daha ülke kendine gelemedi.

Bizde kurtuluş savaşından dirildik. Hani şu mermilerin havada çarpıştığı savaş.

• Yunanistan , ispanya batacak olmasina karsin 2 de dukkan kapiyolar. Almanlar 6 da is basi yapiyor. Sanirim cevabi bu

• Almanlar mükemmel değil Almanya'daki göçmenler mükemmel(BKZ;Türkler,Polonyalılar,Afrikalılar)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.