< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? (6. sayfa)
-
-
şu an 2.5 verdiğim ev 2 senedir oturuyordum ( ev rezidans kapalı otopark havuz vs li ) muhit değişikliği vs den ataşehir tarafına geçmeyi düşünüyorum 1+1 en düz bina denecek basit istanbul için gerekli imkanları karşılayan evler 5-6 bin tl ama 4250 asgari ücret yersen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbulun asgari ücreti 6000 TL duyuyorum doğrumudur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Morelimi bozdun biyerlerine koyayım...
-
Avrupalılar inanılmaz ırkçı ve kibirli insanlardır özellikle Almanlar. Alman vatandaşlığı olan sarışın arkadaşıma bile ırkçılık yaptılar sen asla gerçek bir Alman olamayacaksın falan. Sen burada suriyelileri nasıl görüyorsan oradakiler de Türkleri öyle görüyor.
ABD ise öte yandan uluslararası bir toplumdur. Arkadaş grubunda, iş ekibinde Arap da olur Avrupalı da olur Japon da olur Afrikalı da olur, kimse de bu durumu yadırgamaz.
Almanyada işim hazır olmasına rağmen gitmiyorum ABD için uğraşıyorum. Avrupada yeterince ırkçılığa ve ayrımcılığa maruz kaldım orası benim son çarem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ülkede faizler inince ev fiyatları çıkıyorsa bunun egonomiyle alakası yogtur.quote:
Orijinalden alıntı: berk70paranın değeri olunca ekonomik stabilite olunca böyle ucuz oluyor her şey
Almanya`nin popüler olmayan bir cok kentinde zaten kiralar insani zorlamaz. Asgari ücretli rahat bir sekilde evinde oturabilir bu kesinlikle problem degil.
Fakat büyük ve popüler kentlerde Münih, Berlin, Frankfurt, Köln vs. malesef fiyatlar yüksek ve evleri görmek icin randevu almak bile cok zor.
Büyük kentte uygun fiyatli bir eve talip cok cikiyor, ev sahibi veya emlakcida en iyisini secmeye calisiyor ve otomatik olarak yabanci kökenli vatandas ikinci plana atiliyor. Bu böyle arkadaslar Türkiye harici böyle, bizde daha pahali olsun diye Araba veririler evi, burada malesef sistem korunuyor bir yabanci daha fazla kira önersede eve secilmesi daha zor. Yabanci seviciligi bir bizde var.
Ilk sayfadaki linkleri inceledim bu kadar düsük fiyatli evlerin önünden gecilmez, ya komsun Somalili,Suriyeli olur sosyal kuruma ait evlerdir, ya evin bir problemi vardir altyapi problemli komsu vs. biride zaten evi degis tokusa acmis. Suan Münihte bakin cok acik söylüyorum merkezi yeni sayilabilecek 1+0 ev kirasi 800-1500 EUR, 2 oda 1000-2000, 3 oda veya daha büyük 3000lere kadar gidiyor bunlar ama eli yüzü düzgün lokasyonlari güzel yerler. Pahali mi pahali tasinmak zounda misin hayir, o yüzden Almanya`da kira pahaliligini Münih üzerinden göstermek pek dogru degil. Git kardesim Ingolstadt`a Augsburga orasida bayern %50 daha uygun kira verirsin Münihe göre.
Almanya`da yasamak isteyen arkadaslara tasiyem orta-kücük ölcekli yesili bol olan sehirler olsun. Sehirler Starbucks kaynamiyor malesef ve sosyal ortamlar Türkiye´ye göre zayif, buraya gelip 2 ay sonra "köye geldik agbiiiii" diyen cok oluyor beklentileriniz cok önemli. Hedef ve kariyer belirleyin, sadece Almanya olmak zorunde degil. Almanya dedigimiz ülke Avrupa`nin en gelismis sosyal demokrat devleti ülkemizin su ekonomik durumu ile karsilastirilmas mümkün degil bizim karsilastirmaya ilk Bulgaristan, Romanya, Yunanistan vs baslamamiz gerekir.
-
Münihte 1000 euroluk evleri gösteren civcivler heralde kazanılan paranın da şehir bazlı değiştiğini bilmiyor. Aynen kanka almanyanın yarısı asgari ücret alıyo 1400 euro.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiyedede değişiyor civciv kardeş istanbulda ve urfada asgari ücret aynımı sanıyorsun?
kardeşim dudu perinin kaldığı şato bu ondan bu kadar pahalı
-
Tl cevirmeyeceksin yanliş onlarin 1 tlsi bizim 1 tlmiz eşit öyle bakacaksin
yabancıya ev satışı arttırılır ve dolar ile satarsan dolar kuruda yükselirse ev fiyatları uçar
müteahhit yabancıya 200 bin dolara sattığı evi sana da aynı fiyattan çeker
Tüh dolar kuru 15 lira olmuştu nedense ev de 3 milyon oldu değil mi?
Geçen müteahhitler yurtdışında ev satsın diye teşvik paketi açıklandı yani hükümet eliyle halk ev alamıyor.
Nereden savunsan elinde kalıyor.
-
Tek bir cevabı olamayacak bir soru için konuşuyoruz aslında.dolar kurunun sadece ev satışı ithalat İhracaat la tam anlamı ile dengesi yok.ekonomik tetikçilik nedir lütfen bir bak.dolar 2 katına çıktığında yabancı menşeini firmalar 200 milyar dolar gönderdi anavatanlarına.quote:
Orijinalden alıntı: -OdATA-yabancıya ev satışı arttırılır ve dolar ile satarsan dolar kuruda yükselirse ev fiyatları uçar
müteahhit yabancıya 200 bin dolara sattığı evi sana da aynı fiyattan çeker
Tüh dolar kuru 15 lira olmuştu nedense ev de 3 milyon oldu değil mi?
Geçen müteahhitler yurtdışında ev satsın diye teşvik paketi açıklandı yani hükümet eliyle halk ev alamıyor.
Nereden savunsan elinde kalıyor.
Her bir üretim girdisi ve talebi üzerine ekonomik dengeyi korumaya yönelik olması için çok fazla olasılığa ve Sabra ihtiyaç var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
senin söylediklerinle benim söylediklerimin alakası yok
don kişot gibi yel değirmenlerine saldırmak yerine gerçek suçluyu yazdım
ana neden dolar kurunun iki katına çıkması
bütün dünyada enflasyon %10 iken sende %65 ise suçlu seni yönetenlerdir
domates vurguncuları, ev vurguncuları var diyerek hedef saptıramazsın mazot, benzin fiyatları 3 katına çıktı
inşaat demiri direkt dolara bağlıdır, inşaat iş makinalarıyla yapılır mazot 3 katına çıktı, şantiye elektriği fiyatı katlandı, inşaatta kullanılan malzemeler dolara bağlıdır
bir de üstüne dediğim gibi yabancıya ev satışı fiyatları dengesizleştiriyor. Yabancıya dövizle ev satan müteahhit o fiyatı sana da yansıtıyor.
Bir çok sebep var ve dönüp dolaşıp kaynağına bakıyorum akp çıkıyor.
Çünkü ekonomi yönetimini bilmiyorlar.
-
Alakayı araştırdın mı ve hangi kısmı alakasız kaldı…quote:
Orijinalden alıntı: -OdATA-senin söylediklerinle benim söylediklerimin alakası yok
don kişot gibi yel değirmenlerine saldırmak yerine gerçek suçluyu yazdım
ana neden dolar kurunun iki katına çıkması
bütün dünyada enflasyon %10 iken sende %65 ise suçlu seni yönetenlerdir
domates vurguncuları, ev vurguncuları var diyerek hedef saptıramazsın mazot, benzin fiyatları 3 katına çıktı
inşaat demiri direkt dolara bağlıdır, inşaat iş makinalarıyla yapılır mazot 3 katına çıktı, şantiye elektriği fiyatı katlandı, inşaatta kullanılan malzemeler dolara bağlıdır
bir de üstüne dediğim gibi yabancıya ev satışı fiyatları dengesizleştiriyor. Yabancıya dövizle ev satan müteahhit o fiyatı sana da yansıtıyor.
Bir çok sebep var ve dönüp dolaşıp kaynağına bakıyorum akp çıkıyor.
Çünkü ekonomi yönetimini bilmiyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
sen ne araştırdın yok bu buraya bunu demiş, yok bu burada bunu yapmış, yok şu şuraya selam vermiş
Oyalamaktan başka diyeceğin bir şey var mı?
-
Haklısınız.quote:
Orijinalden alıntı: -OdATA-sen ne araştırdın yok bu buraya bunu demiş, yok bu burada bunu yapmış, yok şu şuraya selam vermiş
Oyalamaktan başka diyeceğin bir şey var mı?
Iyı günler…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eskiden 1+1 ev alma hayalim vardı. Şuan oda yok, Karavanlara falan bakıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 28 Nisan 2022; 13:2:37 > -
Aynen kanka İstanbuldaki a101 kasiyerleri 8k maaş alıyor. Eurostatın 2018 verilerine göre Türkiyenin asgari ücretle çalışma oranı 36%, Almanya 6%.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sehirden sehire asgari ucretin degistigini dusunen birine laf mi anlatiyorsun.
Bosa zaman kaybi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X