Şimdi Ara

Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
12.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gayet güzel açıklamışsınız.

İnşallah sorgulamayan kesim yine de Almanya'ya gideceğim 300 euro kira vereceğim diye gaza gelip yola çıkmaz.  

• por favor kullanıcısına yanıt

Hadi alamanya nın lüks şehirlerin de kiralar giderler yüksek. Doğru. Böyle olması gerek zaten. Bir şey iyiyse, fiyatı da iyidir. Eee gelelim İstanbul a, en büyük şehrimiz. Girin bakın bir ilanlara. İlana bakmak bedava. 3.1 dayalı döşeli evler, kirası 20 30 bin Türk lirasına kadar çıkıyor. Bu bir de daire, villa falan değil. :) bugün kim öyle bir ev kiralayabilir? Doktor? Zor anca iki kişi 20 bin küsür maaş alırsa belki. Gene zor. Mühendis? Mimar? Yani gelirin şöyle 100 bin tl yi geçmeli ki kiraya 30 bin veresin. Avrupa da okumuş adam zaten 10 bin euro nun üzerin de geliri olur. 2 3 bin öyro kira da rahatlıkla öder. Zaten öyle büyük ev tutan adam evlidir. Eşi de çalışıyordur. Ya boşa laf anlatıyoruz. Ben millete diyorum kendim laf anlatmaya çalışıyorum. Bu Avrupa yı kötüleyenler inşşalah Avrupa da yaşamıyordur. Çünkü onlara çok pis sövüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Olsun be yeeenim. Onlağğr daneynen alıyola meyvaları, sebzaları..."

Derler mi diye düşündüm de artık onu da diyemezler çünkü biz de artık taneyle alıyoruz.  

• Maslak,ümraniye 2+1, 20 yaşında ise €500 ile €1000 arası değişir

marketlerde de fiyatlar bizimle aynı ya da ucuz.TL kazanıp almanya'da gibi yaşıyoruz işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 28 Nisan 2022; 16:7:36 >
  • eğer günlükçü veya sanayi vs gibi yerlerde isen daha fazlası bile oluyor ama en alt segmentte ise 4250 ye de çalışırsın şuan ama o da neye fayda 6 da alsan istanbul dışındaki illerde 1.5 2 bin tl edecek evlere 4-5 isteniyor burada

• schavelle S kullanıcısına yanıt

Sataşan ve asılsızca iddialarda bulunan kişilere verilerle birlikte makul yanıtlar yazıyorum ve akabinde sorular yöneltiyorum ama ne sorduğum sorulara yanıt verebiliyorlar ne de ısrar ettikleri saçmalıklarda ısrar etmekten vazgeçiyorlar!

Başta dediğim gibi, ya bunlar idrak yetisi olmayan insanlar ya da maksatlı olarak bunun peşindeler.

Çok yakın arkadaşlarım ve akraba üyelerimden Almanya, Kanada, Polonya, Avusturya, Belçika, İsveç ve Hollanda gibi beli başlı ülkelerde yaşayan insanlar var ve bazı zamanlar bu insanlarla mikrofondan ya da kameradan uzunca konuşup dertleşiyoruz.

Son olarak geçen hafta çok eski bir aile dostumuzla kamerada 50 dakika konuştuk. Adam 20-22 yıldır Almanya'da yaşıyor. Hem orayla hem de burayla ilgili öyle şeyler dedi ki, şimdi buraya yazıp da konuyu uzatmak istemiyorum çünkü ne kadar uzun şeyler yazarsak bazı genç dostlarımız o kadar okumaya üşeniyorlar.

Hiçbir zaman ''Almanya'da ekmek elden su gölden. Münih'te 300-500 Euro'ya lüks bir dairede kalırsınız'' gibi şeyler iddia etmedim. Vurgulamak istediğim tek şey bizdeki durumun artık diğerleriyle kıyasen uçurum kadar farklı boyuta gelmiş olmasıdır.

Münih'te yaşayan bir arkadaşım, adı İlker. Salgından önceki zamanda çalıştığı işte 1900 Euro aylık maaşı vardı ve Münih'in hiç de kenar olmayan bir yerinde ana caddeye yakın bir sokakta kaldığı daireye 580 Euro kira ödüyordu. Isınma giderleri ve faturalar falan derken 700 Euro'yu aşıyor diyordu ve bu insan da hava alanında bir restoranda çalışıyordu. Öyle mimar, mühendis, yazılımcı falan değil.

Düşün ki, merkezi bir yere yakın oturuyor. Yüksek bir kariyeri yok. Faturalar dahil ödediği kira ücreti maaşının yarısı bile değil.

İstanbul'un herhangi bir yerinde caddeye yakın temiz bir daire kiralayıp faturalar dahil masrafları maaşının yarısından daha az olan bir insan varsa çıkıp burada yazsın. O zaman diyelim, ''Ben eşekmişim, yanıldım kusura bakmayın''

• Almanya'daki ev kirasını biz burda elektirk su faturasına veriyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Almanyada’ki gercek kira fiyatlrini yazmak sizce kotulemek mi oluyor?
    Turkiye ekonomisi ile Almanya karsilstirilamaz bile bunu ilk mesajimdada yazdim Turkiye ekonomisi ilk once komsular ile kiyaslanmali.
    Bu arada Munih sehrinde ise yeni girmis bir muhendis 2300-2700 eur arasi net maas alacaktir (tecrube ile sabittir) 10.000 eur maas ciddi anlamda beyaz yaka icin imkansiz bir rakam direktor/CTO belki aliyordur ama normal bir calisanin almasi cok zor.

Edit: Sizin icin hesapladim aylik 10.000 eur almak yillik 210.000 eur brut maas yapiyor firma icin, buda belki CTO/CEO maasina denk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 28 Nisan 2022; 23:8:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blacksilicon kullanıcısına yanıt

Kötüleme cümlesini genel olarak yazdım. Bazıları sanki açlıktan sürünüyorlar mış gibi anlatıyorlar, ama yıllardır oradalar. Yani memnunlar.

Romanya 3 5 yıl öncesine kadar biz den kötü durumda idi. Şu an dünya genelin de kriz var

Ve biz çöktük, Romanya bizi geçti. Bu da bizim ekonomi nin balon olduğunu gördük maalesef. Ne diyeyim inşallah yönetim değişir de, aklı başında biri gelir. Ve şu sistemi değişip demokrasi nin olduğu parlamenter sisteme geçilir. Bir kişi ile ülke yönetilemez. Din ile kitap ile ülke yönetilmez.

"Avrupa da okumuş adam zaten 10 bin euro nun üzerin de geliri olur."

Buradan sonrasını okumadım. Sizler halen avrupayı izlediğiniz dizilerden, filmlerden filan algılıyorsunuz galiba. 5 yıl Kanada'da okudum. Gezmediğim avrupa ülkesi kalmamıştır.

Elbette ekonomik standartlar bizden daha iyi olabilir. Ama toplumun geneli öyle yazdığınız rakamları kazanamaz. 1500-2000 euro arası aylık gelirleri vardır.

Oralarda da yoksullar hatta sokakta yatanlar bile vardır. Merkezlerden biraz dışarı çıkıp insanlar nasıl yaşıyor görmeniz mümkün.

Onların avantajı şudur. İş ve yaşam disiplinleri vardır. İşlerinin hakkını verirler. Tüketim manyağı, özenti olarak yaşamazlar. Standartlarına göre yaşarlar. Bizler ise çalışmayı pek sevmiyoruz ama çok ve iyisini tüketmeyi seviyoruz.

Hiç beklemeyin, Avrupa sizi 10 bin euro üzeri gelirle, coşkuyla bekliyor. Sınırda karşılayıp omuzlara da alacaklarmış. Gidin gerçeklerle tanışın.

Şuna buna sövmenize de gerek yok. Sizin gibi düşünmeyenlere tahammüllü olun.  

• Hayırlısı be gülüüüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

Şimdi doktor da mı 1500 euro alıyor? Öyle bir yazmışsınız ki adamlar sefil, sürünüyor. 1500 euro ile kıt kanaat geçiniyorlar. Halkın yarısı böyle gibi. Benim öyle 10 bin öyro beklentim yok. Doktor değilim bir şey değilim. Kargo şirketin de dağıtım yapan kişiler bile, orta sınıf BMW(20 30 40 k euro bandında) gibi lüks arabalar alıp binebiliyor. Böyle bir arabayı alan adamın bir kargo taşımacılığından ne kadar kazandığını siz düşünün? 1500 euro var mıdır? Yoksa 4 5 euro yu buluyor mudur?

Sövmek kısmını yanlış anladınız galiba. Bağzı kişiler var avrupanın göbeğin de refah için de yaşayan. Türkiye ye tatile geldiğin de sanki hollanda da Almanya da samanlık da yaşıyor zannedersiniz. Öyle bir kötülüyorlar ki, Türkiye cennet diyorlar, kıymetini bilin diyorlar. Adama soruyorlar yumurta şu kadar, alma. Süt şu kadar, içme. Hollanda da yumurtanın tanesi 1 2 euro, biz bile yiyemiyoruz diyor. Bildiğin dalga geçiyor. Benim bunlara bir gram tahammülüm yok. Sizin tahammülünüz varsa o sizin sorununuz. Bu kesimin oy kullanması, Avrupa da yaşayanların oy kullanması bile abes. Sen benim yaşadığım ülkenin kaderini belirleyemezsin. Bunlar TR de zengin olsun diye, biz Venezuela ile yarışır duruma düştük.

Bunlara Avrupanın yaşam standartı bile layik değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 29 Nisan 2022; 18:3:2 >

• O ilanların çoğu sahte mesaj atın para isteyeceklerdir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam gitmek isteyenin yolu açık olsun.

tabiki gidip görmek çalışmak lazım.

yalnız kızıp da gitmek fikri, insanın sağlıklı düşünmesini engeller.

benim elimde imkan var ingiltere'ye gitmek için, yani 5 yıl vize sorunum yok aslında. ama karadeniz kıyısında yaşamak benim için daha cazip geliyor. nihayetinde, internet olsun, heryere iş yapabiliyorum belki o yüzdendir.

Arkadaşim benim yigenim hollandda doktor aylik 6 bin euro aliyor 2 evi var oradanda 3000 euro kira geliri var adam mis gibi hayat yaşiyor 1500 euro alanlar asgari ucretliler %5 geçmez 300 euro buz dolabnı doldurursun Türkiyele alakasi yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.