Şimdi Ara

almanya Chip, şöyle sıralamalar yapmış. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sizin için uygun gelen ebatın bir büyüğünü almak daha akllı bir tercih olur. Kısa bir süre içerisinde alışırsınız ve keşke daha büyük olanı alsaydım dersiniz. Bu sebeple size 32 iyi gelecekse 40 alın. 32 ile 37 arasındaki fark size büyüklük hissi vermez.

Diğer neden kimse tavsiyede bulunmuyor sorunuza gelince sizin çok iyi anlayacağınız bir konudan örnek vereyim ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Size birisi gelse ve işlemci tavsiyesi istese ne dersiniz? i750 al hem ucuz hem de performaslı dersiniz ve olay biter. Size i750 yerine i920 alsam mı dese boşa para verme gerek yok dersiniz. Sonuçta tavsiye isteyen kişiyi memnun edecek bir tavsiyede bulunmuş olursunuz. İntel için 200 dolar civarı işlemcisi bundan birkaç yıl sonra da yine en iyi fiyat/performans işlemcisi olacaktır. Fakat sizin tavsiye etmiş olduğunu işlemci word exceli adam gibi çalıştırmasa veya bazı cpular 2,66 ghz bazıları 1 ghz çıksa. Bazı kutuların içine firma çaktırmadan i5 serisi işlemci karıştırmış olsa hatta amd işlemci bile olsa siz nasıl tavsiyede bulunursunuz. İyilik yapayım derken arkadaşınıza kötülük edebilrisiniz.

Bmw veya mercedes gibi paranıza göre hangi modeli alırsanız alın iyi çıkar ve sizi memnun eder gibi bir durum yok. Sanki eski doğu bloku arabası veya şimdiki uzakdoğudan gelen garip marka isimli arabalar gibi. Tavsiye edilebilirliği yok , iyi çıkarsa bahtınıza...

Lcd tvler her ne kadar fabrikasyon olsa da sanki el yapımı gibiler. Her bir tvnin kendine has sorunları olabiliyor. 2009 yılı için sony w5500 ve samsung b650 serisi alan arkadaşları memnun eden modeller oldu. Ama bunların içinde de türlü türlü sorunu olanlar var. Bazı sorunlardan kullanıcıların haberi yok . Ya o özellikleri kullanmıyor ya da hassas gözleri yok diye sorunu bilmiyor veya normal zannediyor. Panel piyangosu denen bir olay var , başlı başına bir şenlik. Marka model tavsiyesinde farklı panel kullanılırsa tavsiyenin ne anlamı kalır ki? 2010 yılı için çok tutulmuş bir modelde bile yurtdışı forumlarında yazdılar tam 11 tane farklı model panel kullanılmış. 11 rakamı şimdilik geçerli tabi ilerde ne olur bilinmiyor . 3 tane ana üretici ve bunların 2009 ve 2010 panelleri karışık olarak kullanılmış 1-2 tane de kimin malı olduğu çözülememiş var.

Bazı modellerin kronik olarak flu gösterme , kaliteli renk üretmeme, siyah rengi gri-siyah vermesi gibi, arka aydınlatmanın eşit olmaması , arka aydınlatmanın ekrana bir şekilde sızması veya kendini belli edecek şekilde iz yapması, bazı panellerin veya işlemcilerinin hızlı sahnelerde çuvallaması yani kısacası var oğlu var ve her markanın iyi modelinde bile sorun çıkabiliyor. Kaldi ki 2000 lira civarı bir cihaz, 5-10 lira değil ki beğenmezsen kaldırırır atarsın kardeş al gitsin denilsin. Geçekten çok sıkıntılı bir iş. Size şöyle bir akıl verebilirim . Şimdilik geçici olarak ucuz bir tane alın ve en azından iyi kötü kullanırsınız sonrasında önünüzdeki zaman içerisinde yeni bir modele bakarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una
    ..........

40" içinse dünya genelinde 2009 serisi dahil "Panel Lottery" diye bir kavram olduğu, ne aldığınızı tam kestiremediğiniz bir durum olduğu yine kaç kez yinelenmiştir...
    ........

Ben cevap yazarken Tuna arkadaşımız da aynı şeyleri yazmış. Malesef durum bu şekilde çok can sıkıcı...
  • İyi akşamlar

1-Konudan çıkmayın!!!

2-Bana "latife" yapanları ben biliyorum ama taş atanlarıda biliyorum!! bana değil konuya hitaben yazın!

Bana bilgi v.s deyip cart-curt edenler şayet yinede latife yapıyorlarsa onada eyvallah,yok ben sana "taş atıyorum/attım diye
    hala cart-curt eden varsa açıkça belirtsin bu sefer çok sert yazarım,burada bir başlık var bende başlığa hitaben vede konuya
    dair bir şeyler yazdım!

3-AUO da ben bir zamanlar Danışman olarakta bulundum!!daha kimse panel-modül nedir diye bilmezken ben üretim bandında idim!!
    AUO da aklınaza gelmeyecek kadar kaliteli Modüller vardır!!
    FED Modül bile üretilmeye başlanacak(Lisans çoktan aldılar!) örneğin Phil 21;9 Modül de AUO dur!! veya dünyaki ilk Lenticular Modüllerde AUO dur!!
    AUO nun ucuz olması ayrı kalitesi ayrıdır;"herifler parasına" göre mal yapıyorlar;yaptıranda yere-göğe koyamadığınız o bildiğiniz ürecitilerdir!
    Sharp dahil!!!!
    Örneğin en geniş "VA" varyantı yine en başta AUO ve CMOs tadır!!!
    Sharp ASV dır VA dır!!

Kısaca maliyet ile kaliteyi karıştırmayınız lütfen!!

"Panel Lottery" benzetmesi yada tabiri ise bundan 4/5 sene USA da çıkmıştır ve Samy ile ilgilidir(Monitör ve TV leri için)

4-yukarıda Sn.Invisible ....listede 4 tane Phil var..... demiş;açıkçası ben çok az buldum ve en az 7/8 tane olmalıydı,sanırım ayıp olmasın diye sayıyı düşürmüşler
    (bu filmide son 10 senedir en azından ben izliyorum
    Allah tan 9704 yine listede yok;aslında bunu neden koymadılar doğrusu enteresan!!!

Sn.sahaf gelmiş;sadece "beni eleştirmiş";ama kendisi 37" arıyor;iyide bu başlıkla aradığı 37" nin ne alakası var;kaldıki ben "birebir hizmet" vermiyorum bu Sitede
    hele hele böyle bir tavır içinde olana asla!
    Ancak ben TF/DH de binin üzerinde insana panel aldırdığımı son 5 senede çok rahatlıkla söyleyebilirim!!

Sn.demir soruyor;Samy C65x nerede diye;Evet nerede C65x

Sn.Tuna bana bir eleştiri getirmiş;külliyen yanlış tabi,ama beni tanımadığı için onu geçiyorum! 32" için sizin aklınıza gelmeyen panelleri geçmişte
    ve hatta yakın zamanda çok işledim,hatta net adres bile gösterdim ama yine "uyarı" larımıda yaparak!!

5-Ayrıca 37" listesi ise doğru ne hikmetse!(dün bu listeyi incelemedim,ancak çok kişi Mail den sadece bu listeyi bana soruyor,açıkçası kimseyede cevap yazmadım!
    çünkü kafalarının takılmasını yada karışmasını istemedim sanırım dün/bugün sadece bu liste için 35 kişi Mail atmış;ülen nereden girip
    bir şeyler yazdım diye kendime kızdım)

Ancak 37" listesinde Tosh XV6x Motionhandling olarak o listedeki en iyi paneldir!!! bunuda ayrıca belirteyim!
    Ama totalde ve özellikle Colur-decoding/processing+Video process.olarak Samy C65x OK dir

Saygılar++

• forumdaki sabit başlıklar bu rehber niteliğindeki yeni tv ler ve tavsiyeler hakkıda olsa sekil ceki düzen gelse ii olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

.....
    Sn.Tuna bana bir eleştiri getirmiş;külliyen yanlış tabi,ama beni tanımadığı için onu geçiyorum! 32" için sizin aklınıza gelmeyen panelleri geçmişte
    ve hatta yakın zamanda çok işledim,hatta net adres bile gösterdim ama yine "uyarı" larımıda yaparak!!
    .....

Aahahah kendisine ne zaman (uzunca açıklayarak) hak verdiğimi belirtsem, eleştiri olarak algılar aramızda ki ilişkiyi seviyorum

Sn Albani Benim bahsettiğim zaman zaman yoğunlaşan ilginiz nedeniyle o yelpazedeki ürünlere direk cevap vermeniz, diğer konuları ise sahip olduğunuz bilgilerle genelleme yoluyla cevaplamanızdı.

Farkedersiniz ki eleştiride bu yöndendi, o yüzden netlik getirmek istedim. Aynı eleştiri bana da Beyaz Eşya forumundan geliyor fakat yeni ürünleri takip edemememiz (aylardır mobilyaya saplanmam v.s.) insanı diğer güncel konulara kendini güvenerek nokta atışı yorum yazmaktan geri koyuyor. Bu da gayet normal...

Ender123 arkadaşımızında değindiği gibi özellikle bazı kategoriler (LCD başta olmak üzere) direk optimum ürünlerin tespiti, tavsiyesini zorlaştıran unsurlara sahip.

Yinede sahafiec arkadaşımızında tavrını hoşgörerek, kendisinin bilgilerini artırarak, ihtiyacı olan potansiyel tüketicilerle burdan paylaşmasını beklediğimizi iletelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Selamlar Hocam ,

Amerikada ciktiginda 1-2 ye oynayan o local dimming li full led model avrupada uzun zamandir satista lh9000 olarak ve almanlarda 5. yapmis bende gördügümde sasirdim amerikada bu kadar tutulurken almanyada tutulmayisi fiyat olarakta cok iyi olmasina ragmen acaba diyorum ntsc yayin sisteminde verdigi performansi pal de veremedimi
    http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu-ray/tv/LG-led-lcd-tv-42LH9000.jsp

Serhat selam

eMail dendemi bunu attın yaw

Bir şey sormuşsun orada;örneğin NTSC denmi diye??

Hayır kesinlikle alakası yoktur,çünkü en iyi renk sistemi PAL dir
    NTSC ise en sıkıntılısıdır!

Green-push her panel de olur,Green zaten en zor üretilen renktir,ama NTSC de üretmek PAL e göre iki katı zordur
    TINT ayarıda bunun için vardır ve Japan/USA NTSC de yayın izlerken;siz PAL de Tint ayarıyla oynamazsınız ama NTSC de oynarsınız!!

Sizde Tint Red-Green için çalışsada neredeyse hiç önemi yoktur sadece,iyi set edemezseniz paneli Reddish-Greenish yapacağı için Tint
    ayarı ile bunu kaydırma yaparak geçişleri düzeltirsiniz v.s

LH90x/95x lerde bir kere "Green-push" sıkıntısı yok!!
    PAL de zaten sorun olmaz ve PAL de bu panel NTSC ye göre daha doğru renk üretecektir v.s

Tek sorunu S_IPS Modül olduğu için Siyahlar daima kısıtlı/yetersiz ve siyah çalışmasıda biraz zayıf kalmaktadır!
    Birde Motion sıkıntısı var bu panelde ama geneli itibarıyla yinede bana göre bugüne kadarki e başarılı tek LGE Serisidir!!

++

• iyi geceler

Meyve veren ağaç taşlanır
  • Merhaba, Hocam
    Buraya yazmistim fakat senden cevap gelmeyince
    "malum yogunsun Iyisiyle kötüsüyle,Bileniyle bilmeyeniyle,Kuzusuyla kurduyla,Cakaliyla kacaniyla ugrasmak kolay degil"
    bende epostadan ulasiyim bari dedim.

Pal-Ntsc konusunda latife yapmistim.
    Malum adamlar Samsung B serisini 4.siraya koyarken Amerikada tutulabilmis full led li local dimming li lg yi 5. siraya koymuslar.
    Bilgi icin yinede Sagol

"Parayi veren düdügü calar" durumlari olsa gerek

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Selamlar Hocam ,

Amerikada ciktiginda 1-2 ye oynayan o local dimming li full led model avrupada uzun zamandir satista lh9000 olarak ve almanlarda 5. yapmis bende gördügümde sasirdim amerikada bu kadar tutulurken almanyada tutulmayisi fiyat olarakta cok iyi olmasina ragmen acaba diyorum ntsc yayin sisteminde verdigi performansi pal de veremedimi
    http://www.lg.com/de/tv-heimkino-blu-ray/tv/LG-led-lcd-tv-42LH9000.jsp

Serhat selam
    eMail dendemi bunu attın yaw
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 9 Haziran 2010; 9:13:34 >

• Bunlar eski "numaralar"
    Avrupada bu işin artık "suyu" çıktı!!!

Kötü tarafı ise;bunlara çok fazla inanan veya ciddi referance alanlar bile vardır

EISA ile başlamıştı zamanında bu olay Avrupada ve bir zaman sonrada artık ciddi "alay konusu" olmuştu!
    Bunları Avrupalılar bile yorumlarken gır-gır geçiyorlardı

"Parayı veren ve düdük çaldırma" ise zaten bu işin olmazsa olmazı

-Bu işte en çok parayı Pany harcar(ama sadece USA da,yoksa Avrupaya hiç bakmaz Pany,dolayısıyla bu çakallarda Pany ye hiç yüz vermezler Avrupada)
    -Tosh ise ne USA da nede Avrupada zırnık bile koklatmaz zaten bu herifler ne ürettiklerini yada hangi seviyede panel ürettiklerini bile bilmiyorlar!!! heriflerin satışı "sıfır"
    -Phil ise sadece Avrupada iş tutar ama dünya tanımaz onu!!! bunların panelleri Avrupada uçar ama USA da neredeyse hiç kimse bilmez
    -Samy/LGE ise Üniversitede TEZ konusu olacak kadar bu işin "SATIŞ" kısmında süperler(her türlü numara bunlarda "mübahtır") ve şeytanın bile aklına gelmeyecek
    numaralar bu ikisindedir zaten bundan dolayıda bizim uyanık geçinen "caponlar" ciddi biçimde yaya kalıyorlar bu ikilinin yanında!!!
    Sony bile pes etti bunların atraksiyonları karşısında(bu işlerin mucidi çünkü Sony dir)
    -Sharp ise hiç bakmaz böyle işlere,o sadece teknoloji/teknik üretir bu uyanıklara satar

Şimdi bunların konu ile ne alakası var diyebilir bazıları;Evet konunun tam içinde olan bazı şeyleri ben sadece çok azını "satır başları" ile anlattım!!!

Selamlar++

• ihtiyaç belirleme toplantısı gibi oldu. hakkaten, bizim böyle bi listemiz yok? en azından başlıkları etiketleme gibi bişeylerimiz olsa çok hoş olur.

37" lcd soran bi arkadaş vardı. 2 kere dile getirmiş öneri ihtiyacını. bildiğimden değil. geçen baktığımda hoşuma gitmişti. samy 37C6820 yi öneriyorum. bi sürü özelliği var. gerçi lcd değil, led. onuda söyliym.
  • araya vesteli de soksalarmış tadından yenmezdi valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiger cage

araya vesteli de soksalarmış tadından yenmezdi valla

Koskoca Sunny listeye girememis sen Vestelden bahsediyorsun.
    AYRIMCILIK YAPMAYIN.Bizimkiler arpalarini vermemisler suc bizimkilerde adamlari görücen onlarda seni görecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@albani
    sağ olasın hocam hiç üşenmeden tam 40 üzerinde satır yazmışsın tek bir kullanabilceğimiz bilgi vermeden.

birşeyler bildiğin belli fakat bunu bizim gibi bilgi arayanlar ile paylaşma şeklin bana şahsen hiçbir şekilde yardımcı olmuyor.

hala bize anlamlı ipuçları verip tam olarak bir cihazı değerlendirirken neye dikkat edeceğimizi göstereceğine kimin neyi nasıl yanlış test ettiğini yazıyorsun ki bunun değeri bizler için sıfır...

bir 24 saat geçti ve bir sürü yorum yapıldı bu forumda ama bunca bilgili olmasına rağmen hala ortada mantıklı bir 37" LCD TV tavsiyesi yok nedense.
    başka kimselerden olmadığı gibi senden de yok. e ne diyelim daha biz bu durumda, bilgilerinizle siz bilgililere mutluluklar ve bol sohbetler dilerim. paylaşılamayan ve kullanılamayan bilgi bilgi değildir bana sorarsan...

Arkadaşım satırının her kelimesine helal olsun, albaninin yazıları hep böyle baştan aşagı %90 boş satır karmaşası yaratıyor ee türk insanıda çok okumayı sevmiyor bu çok satırı gören türk insanıda öfff offff ammada döktürmüş arkadaş diyor ama 100 satırda olsa hiç bir şey yok.
    bende geçen gün net bir şekilde ne alayım dedim, kırk satır banada yazdı sonuç mu koca bir hiç, anladımki neyse salla.

• quote:

Orijinalden alıntı: keyselili

Arkadaşım satırının her kelimesine helal olsun, albaninin yazıları hep böyle baştan aşagı %90 boş satır karmaşası yaratıyor ee türk insanıda çok okumayı sevmiyor bu çok satırı gören türk insanıda öfff offff ammada döktürmüş arkadaş diyor ama 100 satırda olsa hiç bir şey yok.
    bende geçen gün net bir şekilde ne alayım dedim, kırk satır banada yazdı sonuç mu koca bir hiç, anladımki neyse salla.

Tam tipik Türk işte. Okumayı sevmez, okumaya kalktığında ise yazılanı anlamaz.

Sana göre değil zaten böyle yazılar, sen git daha basit şeyler oku. Senin kafan almaz bunları...

Adam üşenmeden uzun uzun yazıyor, üstelik doğruları yazıyor, direk bir yönlendirme yapmıyor ki, sonra arkasından yemleme yapıyor denmesin.

Ama sen direk yemlemecilere, gel gel cilere göresin. Sana hiç lafı dolandırmadan ne alacağını söyleyecek gel gel ciler lazım.

Yazının bundan sonrası tam sana göre, aklı başında olup, doğruları yazanlara saygısı olanlar okumasın;

Şimdi sen git Sunny, Premier veya Seikon 37" bi LCD al, süper bunlar, en iyisi... Hadi bakiiim...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.