Şimdi Ara

Almanya’da 4 bin liraya üretilen hız sensörü Türkiye’de 750 liraya üretiliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    belki bugun hersey farklidir yada yarin farkli olacaktir ama olayin tercih kısmı zihniyet meseledir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Starrk35 kullanıcısına yanıt
    o zaman git bundan sonra DW.de sitesini oku.

• bir ara "hızlandırılmış tren" diye bir ucube vardı. sonrası malum. en son ar-ge yaptıklarında faciayla sonuçlanmıştı.

belediye'de ar-ge olmaz.. 3 tane bakım-onarım mühendisiyle ar-ge olmaz.. bunları canınız yana yana öğreneceksiniz 2004'teki pamukova faciasındaki gibi.
  • Hayatımda okuduğum en içi boş haberlerin başında gelir..
    Türkiye olarak birinci derdimiz hız sensörü üretmekti evet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 25 Aralık 2017; 16:34:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

katıldığımız konferansta fabrika sahiplerinden biri dediki

ülkemiz insanları, herşeyi daha iyi ve daha ucuz üretebiliyor ama bu ürettiklerini ülkemizde satacak yer bulamıyorlar.

devam etti

ben bir devlet kurumunun alman sirketten 4 tl ye aldigi ürünü 1.1 tl ye ürettim. ihalede alman firma fiyatini 1 tl ye çekti ve devlet kurumuda yerli uretici tesviginden dolayi benim ürunümü alması gerekirken beni degil alman firmayi tercih etti.

dedi.

Devleti boş ver ben kaç tane özel firmaya Alman ve İtalyan yerine daha çok fonksiyonlu daha ucuz cihaz ürettim hep yabancıları tercih ettiler. Hem de hiçbir bahane bulamadan! Bir yandan sözde yerli üretim diye destek ver, bir yandan hazır yapılmışlar heba olsun.

• Bu nasıl mantıktır? O zaman herkes işini gücünü bıraksın. Sen söyle 1. derdimizi ona odaklanalım. Sonra 2. 3. diye gideriz
    Ha haber abartılı mı, aynen abartılı ve içeriği düzgün açıklanmamış. Boş ve cahilce bir haber!
  • Yerli savaş uçağı, yerli tank üretiyoruz diye hava atıyorlardı. Şimdi sensörlere kadar düştüler.
  • Hala euroyu almanyada tl olarak sanan var birim ile çevirmeyi ayırt edemeyen cahillerle dolmuş bu ülke nasıl berbat olmasın

• Bravo

• Yaklaşık 1000€'dan 200-250€'ya kadar indirmişler fiyatını ve çok önemli bir haber. Bundan sonra yurt dışına da yapılabilecek kadar sağlam yapılı sensörler tasarlamaları gerek. Bir yerden başlamak lazım sonuçta.

Tabi hayaller hayatlar konusu ayrı.
  • Euro nezaman 1TL oldu ????

• Şu editör bozuntusunun haberlerine yorum yapmayın lütfen ya clickbait yada böyle çift taraflı tartışmalardan yürütmeye çalışıyor

DH ayaklar altında @gun mesut çevik ve bu tarz editörleri acilen şutlaman lazım yoksa gittikçe kalite düşücek,

Zaten eski ve bilge üyeler çoktan gitti siteden
  • Yapanların eline sağlık, başarıların devamını dilerim, inşallah ileride bu parçayı ihraç ederler.

Haberde benim ilgimi çeken Samsun tramvay işletmesinin 150 bin liralık sensör masrafı oldu. Bu tramvaylar sarf malzemesi tüketir gibi sensör arızası veriyorsa tasarımda bir hata var demektir, parçayı ucuzlaştırmak yerine kök nedeni düzeltmeye uğraşmak daha mantıklı bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülkemizde insanın değeri olmadığı için işçilik ücretleri çok az. O yüzden maliyet Almanya'dan daha ucuz olacak tabi . Bunlar da bir şey yaptık diye övünmesin bir kere de .

• quote:

Orijinalden alıntı: mkilinc79

Yapanların eline sağlık, başarıların devamını dilerim, inşallah ileride bu parçayı ihraç ederler.

Haberde benim ilgimi çeken Samsun tramvay işletmesinin 150 bin liralık sensör masrafı oldu. Bu tramvaylar sarf malzemesi tüketir gibi sensör arızası veriyorsa tasarımda bir hata var demektir, parçayı ucuzlaştırmak yerine kök nedeni düzeltmeye uğraşmak daha mantıklı bence.

her koşulda her ekstrem duruma, iklim şartlarına uygun sensörler var. muhtemelen bu 3 tane bakım-onarım mühendisinin neyi nasıl seçeceğinden haberi yok.
  • Olaya düz mantıkla euro-tl kıyası ile bakanlar matematik öğretmeniniz kimdi? Birde euro-euro olarak hesabınızı yapın bakalım alım gücü ile en ufak bir alakası var mı bu işin?

• Ne var, bakıyorum saçma saçma yorumlar yapılmış 4000 / 4.51 yapıyorum 886 euro 'ya mal ediliyor Almanya 'da işçi masrafı daha çok bizim ülkeye göre o yüzden niye o ülkeler bizim ülke gibi ya da Çin gibi ülkeler de fabrika açıyorlar sanıyorsunuz ucuz işçilik var vergi muafiyetleri var falan filan ülkesinde yapsa 886 euro 'ya yapacak ama mesele bu mesele 4000 tl hesabı yapanlar azıcık düşünseniz Almanya ile daha aynı hatta daha uyguna üretebildiğimiz bir şey olmuş bunu destekleyeceğinize sevineceğinize 4000 tl edebiyatı yapmayın diyen bir güruh görmek bu ülke için utan verici bir durumdan öteye gidemiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahtemas

Şu DH sayfasına ilk girişim sanırım 2005 gibiydi, öyle aydın, öyle güzel insanlar var dı ki... Şimdi bakıyorum da, ülkesinin kıytırık bir sensör bile üretemeyeceğine inanan, kuş beyniyle alay etmeye çalışanlar, kendi emekçilerini teknoloji hırsızı ilan edenler vs.... Devrim arabasını sabote eden alçaklar geliyor aklıma...

Torunlarıdırlar belki de ehhh ne de olsa kan çekiyor.. Yapacak bir şey yok.. Yav he he deyip geçeceksin.. Bunlara bedava bile ürettik desek, bir kulp bulacaklar ya niye bedava üretiliyor bedava üretilmesin diye karşı çıkar bunlar kafalar böyle çalışıyor yapacak bir şey kalmıyor, tersinir bir şekilde işliyor sistemleri..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

Şu editör bozuntusunun haberlerine yorum yapmayın lütfen ya clickbait yada böyle çift taraflı tartışmalardan yürütmeye çalışıyor

DH ayaklar altında @gun mesut çevik ve bu tarz editörleri acilen şutlaman lazım yoksa gittikçe kalite düşücek,

Zaten eski ve bilge üyeler çoktan gitti siteden

Sizler gitseniz hiçbir sorun kalmayacakta ekşi 'denmi transfer oldunuz nedir, bir bitmediniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HamidHan

quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

almanya liraya mı geçti bro??

http://lmgtfy.com/?q=850+euro

Ee yani? Adamların 850 birim parayla ürettiklerini, biz 750 birim parayla üretiyoruz.

Takıldınız bu doviz kuruna, sanki tl ile kazanıp, euro ile üretiyorlar...

Peh peh peh

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.