Şimdi Ara

Almanya’da 4 bin liraya üretilen hız sensörü Türkiye’de 750 liraya üretiliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığı okudum, kesin ahmet. veya judge'dır dedim. Şaşırmadım. Haberi okumaya bile gerek yok.
  • Konu benim de dikkatimi cekti. Bjr kac husus var;

750eur fiyati ne uzerine mesela ?

Parca almanyada uretiliyorsa, almanyadan yollaniyorsa bunun elbet bir fiyati olacak. Parca yurtdisindan geliyor, bunun gumrugu var, vergisi var.

Bunlarla beraber 750eur ise, bunda sasilacak oh mein god denilecek bir durum yok. Uretim iceride olunca gumrukten ve nakliyeden kurtulmus oluyorsun.

Alman parcayi satarken bunun ustune arge de harcadigi parayi da komisyon olarak ekliyor, yani salt uretim degil arge parasini da oduyorsunuz. Turkiyedeki sirket bundan da kurtulmus oluyor cunku argeyi almanlar yapmis, turkiyedeki muhendisler de kopyala yapistir yapmis.

Bunlarin hepsini bir araya koydugunuz zaman 150eur gibi fiyatin oyle ulasilamaz bir fiyat olmadigini gorursunuz.

Asil enteresan olacak olan bu saatten sonra sozu gecen belediyenin veya alman sirketten parca veya arac almamasi olacaktir. Satin aldiklari her parcanin ucuza kopyasinin ciktigini almanlar cozerse, ve yedek parca ile ilgili herhangi bir madde sozlesmede yer almiyorsa 150eurya parca cektim diye sevinirken milyon eur ceza odemesi de var.

Araba degil bu, tramway ve benzeri toplu tasima araclarinin parca tedarigi oyle oto sanayi sitesinde cozulecek is degil. Umarim enseyi saglama almislardir alman parca tedarikcisine kazik atmadan once.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmeyenler için, Samsun suriyeli, işsiz ve asgari ücretli insanlarla doludur. Sokakta bir anda keskin nişancıyla ya da telefonunu/paranızı almak isteyen biriyle karşılaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

almanya liraya mı geçti bro??

Tavsiye: Boş bir duvara yaklaşarak kendini amuda kaldır. Böylece daha mantıklı düşünebilirsin.
  • bakalım ürettikleri bu sensör yüzünden ilk kaza ne zaman yaşanacak? 3 tane bakım-onarım mühendisiyle ar-ge yapılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 24 Aralık 2017; 23:40:12 >
  • Bu tür işlerin yan sanayisi olmaz en azından devlet sektöründe.Almanlar aitse patentini almıştır, haberleri olsun cezalar ile hiç taş atıp yorulmadan para kazanacaklar.Bir biz akıllıyız zaten, bizim aklımıza gelmiş böyle birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal84 -- 24 Aralık 2017; 23:53:45 >
  • sadece almanya da üretiliyor sözü bana pek inandırıcı gelmedi. Googlede arayınca başka ülkelerden de üreticiler çıkıyor.
  • alır getirir miydin mübarek bi tane

dolar ve euro ile
  • Donanımhaberin bu yalama haberlerinden gına geldi.

• Editör bunu bence düşünememiş.

• para birimi olarak doğruysa helal olsun.

• geçmiş zamanda öyle olmuş, tarih tekerrür etmez inşallah...

• Reahax kullanıcısına yanıt
    (bkz: türkiye'de habercilik)

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: Montmartre

Bilmeyenler için, Samsun suriyeli, işsiz ve asgari ücretli insanlarla doludur. Sokakta bir anda keskin nişancıyla ya da telefonunu/paranızı almak isteyen biriyle karşılaşabilirsiniz.

Sen Samsun'un neresinde oturdun da böyle konuşabiliyorsun?

sen neresindensin samsunlular basmış forumu, forza şirinler, 55 (dermişim)

benim de hayatımın epey uzun bir bölümü samsunda geçti.

• Fiyat aynı hemen hemen almanyada 850 türkiyede 750

• Sensor bu herhalde!

http://www.ephy-mess.de/en/products-and-solutions/product-overview/speed-sensors/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu DH sayfasına ilk girişim sanırım 2005 gibiydi, öyle aydın, öyle güzel insanlar var dı ki... Şimdi bakıyorum da, ülkesinin kıytırık bir sensör bile üretemeyeceğine inanan, kuş beyniyle alay etmeye çalışanlar, kendi emekçilerini teknoloji hırsızı ilan edenler vs.... Devrim arabasını sabote eden alçaklar geliyor aklıma...
  • "parçayı inceleyip..."
    Buna "reverse engineering" deniliyor. Özellikle ar-ge harcaması yapmadan ve ayrıca ucuz emekle maliyet elbette düşük olur. Kötü mü? Yasal sorun çıkmazsa kötü olmaz da...

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

katıldığımız konferansta fabrika sahiplerinden biri dediki

ülkemiz insanları, herşeyi daha iyi ve daha ucuz üretebiliyor ama bu ürettiklerini ülkemizde satacak yer bulamıyorlar.

devam etti

ben bir devlet kurumunun alman sirketten 4 tl ye aldigi ürünü 1.1 tl ye ürettim. ihalede alman firma fiyatini 1 tl ye çekti ve devlet kurumuda yerli uretici tesviginden dolayi benim ürunümü alması gerekirken beni degil alman firmayi tercih etti.

dedi.

Suyla çalışan araç üretildi,destek olsa neler üretirdik gibi yukarıdaki sanayicinin dediği de laf kalabalığından başka birşey değil.Bugünün piyasasında kim kaliteli ürünü ucuz fiyata üretirse insanlar ondan alır.Zaten piyasa berbat,birçok firma ucuza almak derdinde. Bu dünya devletleri içinde geçerli. Birilerinin yaptığı bu saçma paylaşımları mühendis,pazarlama kökenli olanlar bunları yutmuyor ama halkın çoğunluğu üzerinde etkili olduğu için bu tür topu taca atan paylaşımlar yapıyorlar. Faiz lobisi,dış güçler vs hepsi kendi başarısızlıklarını örtme laf kalıpları.

Çok basit bir örnek vereyim. Evlerde kullanılan ani su ısıtıcıları elektrikli şofben yani çok basit bir teknolojidir aslında.Çoğunlukla müteahhitler ev satarken bunu da takacaklarını taahhüt ettiklerinden bu ürünü onlar daha çok tercih ederler.Bu pazarın lider ürünü Siemens'tir. Hem kaliteli hem de istenilen debi ve sıcaklıkta suyu temin edebiliyor daha da önemlisi ürünün arkasında duruyor. Başka Türk markası ürünler de var,pazara belli aralıklarla büyük kampanyalar ile girerler. Fiyatları her zaman Siemens'ten ucuzdur ayrıca. İstenilen verimi elde edememeden tut,kalite sorunlarına daha da önemlisi satılan malın arkasında durmama gibi çok ciddi sıkıntılar yaşıyorsun çoğunlukla. Şimdi X devlet kurumu bu ürünü almayınca örneğin başlıyor sahibi ağlamaya,aslında benim ürünüm süperde,daha pahalı olduğu halde Alman malı aldı da vs vs. Sırf bu tür ithamlara maruz kalmamak için kamuya yerli ürün alıp öylece yatan,birkez bile verim alınamayan ürünler gördüm.

Eğer bir Türk firması geçtim ucuzu aynı fiyata bile daha iyisini hatta biraz pahalı bile olabilir kaliteli ürün geliştirsin devlette,halk da alır,alıyor artık. Yıl oldu 2017 eskisi gibi "hiçbir başarı cezasız kalmıyor" değil. Çok ürün var bunun gibi. Ama yapamıyorsa da ağlamasın,kimse sırf ucuz diye kalitesiz mal almak da istemiyor artık.İnsanlar kaliteye de bakıyor.

• bu tarz haberleri okuyunca ben ülkem ve ülkemde yaşayan insanlar adına seviniyorum.emeği geçenlere teşekkür ederim.inşallah devamı gelir (her alanda) :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.