Şimdi Ara

Almanya'da araba almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu okuyup iyi ki bize kazık fiyat ve vergiler bağışlanıyor” demek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Burda sanki 300 tl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gitmeyen görmeyen adam sallamasın lütfen
    100 yuroya market arabasını tıka basa doldurursun et dahil
    burada 100 liraya yumurta peynir zeytin domates salatalık ve ekmek alabilirsin sadece
  • vurur yüze ifadesi , bir tanıdık almanyada glc aldı oda benzer koşullarda 10 bin oyro vermişler teşvikten eski aracına, geri kalanını da 0 faiz şirkete yüklemiş ayda 300-500 oyroya aldıkları arabalara bak.
  • Gelişmiş ülkelerle mukayese edilebileceğimiz ve hatta pek çoğundan iyi olduğumuz tek bir konu var o da sağlık. Bunun haricindeki karşılaştırmalarda hep kötü sonuç alırız. Hele araba en berbat olduğumuz konulardan.
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    30 yumurta 9.90
    3 kilo domates 4.5
    2 kilo salatalık 2 lira
    1 kilo beyaz peynir 17 lira
    2 ekmek 2.5 lira

Toplam 35 lira, kalanı da harçlık yaparsın.

Pazarda bunun üstüne
    3 kilo patates 5 lira
    1 kilo muz 7 lira
    1 karpuz 6 kilo 6 lira
    1 kilo biber 5 lira
    Biraz meyve yerine göre şeftali kayısı kiraz olabiliyor 5-10 lira.

60-70 lira bir haftalık mutfak masrafının çoğunu çıkarıyor. Ekmekleri günlük yine alıyorum 1-2 tane. Zeytini unuttum bim sağolsun 18 lira 2 kilo zeytin. Ama bu bir aydan fazla gidiyor, haftalık almıyorum o kadar. Haftada 2-3 liralık tüketiyoruz ancak.

Yani dediğin gibi 100 liraya onları alıyorum sadece ama liste yapan Almancı gibi bir iki günlük değil haftalık alıyorum. Aynı şey değil.

Almanyadan iyi durumda olduğumuzu iddia etmiyorum kesinlikle, dünyada işsizliğin en az olduğu ülke ile kıyaslayan sonra da biz daha iyiyiz diyen yalancıdır zaten ama orası da o kadar basit değil, 1500 avro maaş asgari ücret alan adam çok da lüks araba alıp lüks evde lüks bir hayat yaşamıyor demek istiyorum.

• Almanyada otomobil almak zor mudur kolay mıdır bilmiyorum ama gördüğümü yazayım. Her yer yemyeşil. Parklar ormanlar. Bizdeki gibi ağaca,yeşile, doğaya düşman, betona aşık bir hükümet orada yok. 80'li yıllarda her yerinden şarıl şarıl ırmaklar, dereler akan ülkemiz git gide çölleşiyor. Yaşasın rant.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 9 Temmuz 2019; 15:40:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

30 yumurta 9.90
    3 kilo domates 4.5
    2 kilo salatalık 2 lira
    1 kilo beyaz peynir 17 lira
    2 ekmek 2.5 lira

Toplam 35 lira, kalanı da harçlık yaparsın.

Pazarda bunun üstüne
    3 kilo patates 5 lira
    1 kilo muz 7 lira
    1 karpuz 6 kilo 6 lira
    1 kilo biber 5 lira
    Biraz meyve yerine göre şeftali kayısı kiraz olabiliyor 5-10 lira.

60-70 lira bir haftalık mutfak masrafının çoğunu çıkarıyor. Ekmekleri günlük yine alıyorum 1-2 tane. Zeytini unuttum bim sağolsun 18 lira 2 kilo zeytin. Ama bu bir aydan fazla gidiyor, haftalık almıyorum o kadar. Haftada 2-3 liralık tüketiyoruz ancak.

Yani dediğin gibi 100 liraya onları alıyorum sadece ama liste yapan Almancı gibi bir iki günlük değil haftalık alıyorum. Aynı şey değil.

Almanyadan iyi durumda olduğumuzu iddia etmiyorum kesinlikle, dünyada işsizliğin en az olduğu ülke ile kıyaslayan sonra da biz daha iyiyiz diyen yalancıdır zaten ama orası da o kadar basit değil, 1500 avro maaş asgari ücret alan adam çok da lüks araba alıp lüks evde lüks bir hayat yaşamıyor demek istiyorum.
    o 17 liraya aldığın peynir değil
    o yediğin yumurta değil
    bimden aldığın şeylerle mi kıyas yapıyorsun?
    bir kilo peynir 30 liradan aşağı ise o peynir değildir
    o aldığın içinde süt olmayan peynir!
    ben İNSAN gibi yaşamaktan bahsediyorum
    tekrar ediyorum
    almanyada 100 yuroya bir alışveriş arabasını et dahil dolduruyorsun!
    bu kadar basit!
    doldurmasam neyse!
    hayatında yemediğin lezzetteki meyveyi orda kilosu 1-2 yuroya alabiliyorsun
    burda 5-10 lira arası kilosu
    o da tatsız tuzsuz lastik gibi

kendinizi kandırmayın
    bimdeki fiyatları gösterip aaa ülkede her şey çok ucuz demek de büyük enayiliktir
    şu gün 2+1 LÜKS OLMAYAN AMA OTURULABİLECEK bir mahallede bir semtte ev kirası ne kadar?
    hala neyi tartışıyorsunuz hayret gerçekten

insanları nen temel ihtiyaçları
    gıda
    barınma
    giyim
    ulaşım
    sağlık
    ısınma
    eğitim
    kültür
    tatil

orda direk bunların hangilerine doğru düzgün ulaşabiliyor?

hocam yazdıklarından yaş 15 ergenlik sezdim yanlısım varsa affola,onun dışında yurtdışı görüşüm;

Tv de izledigim tek kanal TLC ,youtube üzerinde vloglardan market fiyatlarını görüyorum.İnsanlar mutlu yüzleri gülüyor,aileleriyle arkadaşlarıyla vakit geçirebiliyorlar.

Burdaki arkadaşlarla tartışırken gördüklerimi söyleyince orda evsizler var.Sağlık,kiralar,bakım-işçilik fiyatları çok absürd diyorlar (Avrupa görmüş insanlar).
    Ben kişisel olarak bakınca önceliğim sağlık sonrası ortalama bir araç ve gezecek görecek ortamlar ve bunlar için para.

fiyatlar için sorayım ben Balıkesir deyim;
    15li yumurta toptancıda en ucuz 6,5 tl 9,90a yumurta vermezler burda hadi domates salatalık uygun olabilir şehire göre 1kg peynir nasıl 17 tl olabiliyor.Ben sadece peynir satan fabrikadan halka diye bi yerden alıyorum orta halli bir peynir 28tl,tavuk gögüs kg 25tl olmuş kemiksiz uğraştırmıyor diye bazen alıyorum oda tadı tuzu yok...
    Bimde hangi 2kg zeytin 18 liraymış tadsız yüzsüz peynirler bile pahalı merak ettim bu zeytini hangisiymiş.

burda minimum kira 600tl ,ortalama bi yer 750-800 2+1 .Yeni yapılan 1+1 lere 900-1000 tl eşyasız fiyat cekiyorlar.

Sonuc olarak toparlayacaksak 1500€ maaş alıp lüx yaşaması elbette çok zor ama en azından istedini yapabiliyordur.Burda yaşamak hayatta kalmak için yaşanıyor asgari ücrete
    ör:750 kira+100 elektril+70su +doğalgaz 30 geliyor kışın 400 olacak+internet 80+30 telefon

gıda haric 1000tl gecti kış aylarında 1500 bandını bulacak toplamı .Daha kıyafet gıda gezme bozulan bişeyleri tamir yada yenisi almayı yazmadım, araba- tatil düşünemiyorum bile ...

Afrika'yla falan karşılaştırmak gerekiyor sanırım bizim ülkeyi ,yaşıyoruz şükür diyoruz fakat onlarda insan biz de...

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    ne demek peynir değil yaw. sen kimsin ki peynirin kalitesini fiyatından anlıyorsun ?

sadece zeytin bimden, diğerleri pazardan bildiğim güvendiğim yerlerden. peynir de köyde tanıdığım bildiğim kişilerin yaptığı peynir. sen kim oluyorsun da 1000 km öteden peynirin kalitesini ölçüyorsun bre gafil.

aklınızı mı oynattınız arkadaş. ne biçim insanlarsınız yaw. komşu yumurtanın tanesini 1.5 liradan alıyormuş, o yumurta benim yediğim sünger mi ? köy yumurtası diye alıyorlar yine bilmediği adamlar getirip satıyor, yine ne olduğunu bilmiyorlar. ben bizzat köye gidip tanıdığım insanlardan alıyorum, yeşil zeytini de zeytin yağını da. kalitesi de senin 5 misli fiyat ödediğinden on kat iyidir

• xxxcem kullanıcısına yanıt
    yaşım 36, ergen değilim.

peynir köy peyniri, en iyisinden.

bak zeytinyağının kilosunu da 13 liradan aldım 5-10 litre, köyden bizzat kendi mahsülünü fabrikaya götürüp çektirip katkısız buyur al diyen adamdan aldım. sen şimdi zaeytinyağına da 30-40 lira veriyorsundur litresine. ben ne yapayım ?

sen diyorsun burada en kötü ev 600 lira diğeri diyor 900 lira, BEN DE DİYORUM Kİ EN KÖTÜ EV 150 LİRA AYLIK. OLDU MU
    Adanada iki kardeş bir ev tutmuştu kenar mahalle sorunlu mahalle ankaranın çinçini gibi bir yerde aylık 150 lira veriyoruz abi ev sahibine diyordu, abimle aylık kazancımız 5-6 bini buluyor, seyyar satıcılık yapıyoruz. parayı da köydeki babama gönderiyoruz o her ay iç beş koyun alıyor sürüyü büyütüuor diyordu.

iki üç sene önce istanbulda kardeşim akrabam Esenlerde aylık 350 liraya kirada oturuyordu apartman dairesinde. küçük ve eskiydi bina ama ev vardı o fiyata, şimdi de 450-500 liraya var aynı yerde bildiğim kadarıyla.

5-10 bin lira maaş alan koca koca adamlar gelmiş yok 900 den aşağı ev olmaz yok 600 den aşağı olmaz. OLUYOR İŞTE OLUYOR. SANA YOK AMA İSTEYENE OLUYOR.

• sfzb67 kullanıcısına yanıt
    youtube da gördün sanırım o adam çöpten aldı arabayı.
  • MertayKardes kullanıcısına yanıt
    parayı da çöp kutusuna mı bıraktı
    araba mezarlığı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertayKardes

youtube da gördün sanırım o adam çöpten aldı arabayı.
    Çöpten aldığı o arabaya Türkiyede kaç para çekerler acaba
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    min 25

ben adanada yaşıyorum nerede 150 tllik ev ben de kalim aidata 150 tl veriyorum be hayal görmeyin

• klongs kullanıcısına yanıt
    Ben de Adanada evin aidatını 100 lira ödüyorum.
    Git Anadolu Levent gibi mahallelerde sokakta yürü önce tek başına da sonra ben de ev tutarım de. Orada iki gün üst üste görürlerse şanslıysan dayakla yırtarsın, şans yoksa zaten ilk günden çizerler. Adamlar karşı komşusuna molotof atıyor.

Bilmediğiniz işe de yoktur diye sallamayın peşin peşin diye o kadar örnek yazıyorum. Halen anlamıyor olmaz olmaz diyorsunuz. bak tepebağda var , biraz daha düzgün mahalle oluyor, aylık 250 liraya tutarsın, ki şehrin eski göbeğidir biliyorsan orayı. 150 lira uçuk örnekti, yaşanmaz o mahallede normal insan olarak, ama bana yok 500 olmaz yok 600 olmaz demeyin diye diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Temmuz 2019; 8:4:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

ne demek peynir değil yaw. sen kimsin ki peynirin kalitesini fiyatından anlıyorsun ?

sadece zeytin bimden, diğerleri pazardan bildiğim güvendiğim yerlerden. peynir de köyde tanıdığım bildiğim kişilerin yaptığı peynir. sen kim oluyorsun da 1000 km öteden peynirin kalitesini ölçüyorsun bre gafil.

aklınızı mı oynattınız arkadaş. ne biçim insanlarsınız yaw. komşu yumurtanın tanesini 1.5 liradan alıyormuş, o yumurta benim yediğim sünger mi ? köy yumurtası diye alıyorlar yine bilmediği adamlar getirip satıyor, yine ne olduğunu bilmiyorlar. ben bizzat köye gidip tanıdığım insanlardan alıyorum, yeşil zeytini de zeytin yağını da. kalitesi de senin 5 misli fiyat ödediğinden on kat iyidir
    Köy peyniri dediniz aklimi çeldiniz. Tereyag ile ekmek arasi yapardik eskiden ne lezzetli olurdu. Babannem yapabildikçe yollar valla gene yaparim ekmek arasi :D hiçbir marketteki peynire benzemiyor Yumurta desek babannemin tavuklarindan cikan Yumurta ile markette satilan Yumurta çok farkli dogal Yumurta belli ediyor kendini. Ha birde babannemin kardeşin in yaptığı yaprak dolmasi hayatimda bu kadar güzel dolma yemedim ermeni lerden ögrenmiş annem yapar ama o tat alamiyorum keşke yapabilse ama hafiza kaybi var hatirlamiyor :( Yemek konusunda çok çeşit yemeklerimiz var gece gece aciktirirsiniz adami :D

• kredilerde baya uygun ve uzun dönem taksit ile veriyorlar.
    bir delilik yapıp çekesim var kardeşim aracılığı ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.