< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2019; 22:26:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Temmuz 2019; 22:26:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bugün Türkiye'de ÖTV düşerse tabii ki millet arabalara saldırır haklı olarak yollar yıkılır, herkes çıldırır çünkü çoğumuz iyi arabalara binmedi/binemedi. Almanya'da böyle bir şey mi var ? Millet doymuş orada araba zor alınan bir şey değil o yüzden o kadar kıymeti yok. Bizde telefon bile zor alınıyor bu yüzden çıkarıp masaya koyunca bir statü kazandığını sanıyor insanlar.
Örnek veriyorum: Oruç sonrası iftarda nasıl saldırıyorsun yemeklere ? Ancak normal günlerde akşam yemeğine öyle saldırmıyorsun niye ? Çünkü her an yemek yiyebiliyordun zaten elindeydi. Durum bundan ibaret insanlarda 2 litre araç yok ötv indirimi olsa gidip alırlar haklı olarak. Herkes iyiye sahip olmayı ister |
o 17 liraya aldığın peynir değil
o yediğin yumurta değil bimden aldığın şeylerle mi kıyas yapıyorsun? bir kilo peynir 30 liradan aşağı ise o peynir değildir o aldığın içinde süt olmayan peynir! ben İNSAN gibi yaşamaktan bahsediyorum tekrar ediyorum almanyada 100 yuroya bir alışveriş arabasını et dahil dolduruyorsun! bu kadar basit! doldurmasam neyse! hayatında yemediğin lezzetteki meyveyi orda kilosu 1-2 yuroya alabiliyorsun burda 5-10 lira arası kilosu o da tatsız tuzsuz lastik gibi kendinizi kandırmayın bimdeki fiyatları gösterip aaa ülkede her şey çok ucuz demek de büyük enayiliktir şu gün 2+1 LÜKS OLMAYAN AMA OTURULABİLECEK bir mahallede bir semtte ev kirası ne kadar? hala neyi tartışıyorsunuz hayret gerçekten insanları nen temel ihtiyaçları gıda barınma giyim ulaşım sağlık ısınma eğitim kültür tatil orda direk bunların hangilerine doğru düzgün ulaşabiliyor? |
Araba almak ucuz Sigorta vs pahalı pahalı diyenlere inanmayın yalan. İlk araca sigorta +kasko 749 euro ödendi. İndirimli ise sigorta+kasko+yıllık vergi 500 Euro. Vergiyi düş 460 Euro.
Dizel araç vergisi 300 euro iken benzinli 40 euro. Tabi bunu odeyenin maaşı 2.500 Euro fabrikada işçi. Maaşının dörtte biri yıllık sigorta kasko ve vergiye gitmiş ki turkei sartlarinda bu bedava demek. Kira işi tamamen Türkiye'deki gibi işliyor. Yani merkezi ve çok tercih edilen yerlerde yüksek, küçük ve az tercih edilen edilen yerde düşük. Türkiye de ortalama kira 1.100 civarı iken Almanya da 650 euro. Ki buna ısıtma dahil. Yani sen Türkiye de 1.100 +doğal gaz parası verirken (kışın gelen 400-500 TL doğal gaz parası var turkei de) Almanyadaki sadece 650 Euro veriyor. Yeme içme bedava zaten. Türkiye'de 500 TL verip aldıklarını abartısız Almanya da 50-60 Euro'ya alırsın. Misal büyük boy Nutella 2.59 euro. Benzin sen turkiye de 350 ye Deponu doldururken , Almanya da bu 55 Euro dur. Hukuk, saygı, doğa , insan hakları , işçi hakları vs de zaten çok ilerde. O sebeple Almanya da her türlü yaşamak kolay. Yukarıda şöyle zor şu çok pahalı diyenler külliyen yalan söylüyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 7 Temmuz 2019; 19:35:39 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|