Şimdi Ara

BULGARİSTAN'dan Araba Almak?[6 AY KANUNUNA ÇÖZÜM?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
27.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 6 ayda bir aracın 2 ülkeden birinde bulunması zorunluluğu var fakat benimde her 6 ayda bir gitme şansım çok sınırlı.Bunun bir yolu yokmudur?

• 6 ayda bir gitmek zorunda degil yabanci plakali bir arac en fazla 6 ay turkiye de kalabiliyor
    Yani 6 ay burada 6ay bulgaristanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: polotje

6 ayda bir gitmek zorunda degil yabanci plakali bir arac en fazla 6 ay turkiye de kalabiliyor
    Yani 6 ay burada 6ay bulgaristanda
    Yok malesef.Avrupa birliğine girersek anca rahat rahat getirebiliriz. Yoksa hükümet bu konuda hayatta adım atmaz ülkede 0 oto satışları bıçak gibi kesilir 2. el piyasası biter dışarıya döviz çıkar falan falan. Cari açığı milli gelirinin %10ları görmüş bir ülkede olması imkansız yani.
  • Cok sıktılar bu işi arabayi getirirken eğer Bulgaristanda 180 gün durmamissaniz izin vermiyolar. Arabayi getirenin pasaportuna bakiliyor artik

• Eskiden gümrükte hallediyorlarmış galiba rüşvetle şimdi oluyormyudur bilmem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Eskiden gümrükte hallediyorlarmış galiba rüşvetle şimdi oluyormyudur bilmem

ÖTV den farkını ödeyince oluyor diye okudum az evvel internette ama ne kadar doğrudur bilmem.Bu ÖTV de %150 miymiş neymiş.

@'SefaHocam AB birliği ülkerinde bu 6 ay olayı yokmu ki?
  • Avrupa vatandasligin yoksa unut bi kere araba getirmeyi

İkinci olarak araçla birlikte 180 gün yurtdisinda kalman lazım ondan sonra Türkiye de 180 gün tutabilirsin.

Yurtdisindan emekliysen veya emekli yakının varsa 6 aylık süre 1 yıla çıkıyor aynı prosedür devam ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Avrupa vatandasligin yoksa unut bi kere araba getirmeyi

İkinci olarak araçla birlikte 180 gün yurtdisinda kalman lazım ondan sonra Türkiye de 180 gün tutabilirsin.

Yurtdisindan emekliysen veya emekli yakının varsa 6 aylık süre 1 yıla çıkıyor aynı prosedür devam ediyor

Hocam avrupa ülkesi vatandaşlığım var.Bu emekli olayı bizim bi komşu var onun üzerinden olurmu yoksa ailedemi olması lazım olsada sadece yurtdışında mı olmuş olması lazım TR'de olsa olmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: •BuuReN•

quote:

Hocam avrupa ülkesi vatandaşlığım var.Bu emekli olayı bizim bi komşu var onun üzerinden olurmu yoksa ailedemi olması lazım olsada sadece yurtdışında mı olmuş olması lazım TR'de olsa olmazmı ?

Deden vs. Avrupadan emekli ise olur. Komşunun üstüne alırsan akraban olmadığından herhangi bir çevirmede aracını baglarlar.

Şöyle izah edeyim, vatandaşligin varsa bile diyelim ki gittin Bulgaristana aldin X5. Ruhsat tarihin 01.01.2015. Araçla birlikte 01.07.2015 tarihine kadar Bulgaristanda durmazsan ağzınla kusta tutsan Türk sınırından geciremezsin aracı.

• quote:

quote:

quote:

Deden vs. Avrupadan emekli ise olur. Komşunun üstüne alırsan akraban olmadığından herhangi bir çevirmede aracını baglarlar.

Şöyle izah edeyim, vatandaşligin varsa bile diyelim ki gittin Bulgaristana aldin X5. Ruhsat tarihin 01.01.2015. Araçla birlikte 01.07.2015 tarihine kadar Bulgaristanda durmazsan ağzınla kusta tutsan Türk sınırından geciremezsin aracı.

Peki hocam AB ülkeleri arasında diyelim ben aracı aldım 6 ay bg de durmadan AB ülkelerine geçiş yapıp istediğim kadar kalabiliyormuyum?

• Eğer vatandaş olduğun ülke Avrupa Birliğine üye ise hiç sıkıntı yok..
    Bulgaristandan al ertesi gün Romanyaya git. İki gün kalıp Almanyaya gideyim de. Sıkıntı yok yani.

Ne zaman ki Avrupa Birliğine gireriz, o zaman bu dediklerim Türkiye içinde geçerli olur

• quote:

Eğer vatandaş olduğun ülke Avrupa Birliğine üye ise hiç sıkıntı yok..
    Bulgaristandan al ertesi gün Romanyaya git. İki gün kalıp Almanyaya gideyim de. Sıkıntı yok yani.

Ne zaman ki Avrupa Birliğine gireriz, o zaman bu dediklerim Türkiye içinde geçerli olur

Anladım hocam peki süre sınırı varmı?6 ay gibi ?Örneğin BG den alıp temelli almanyaya yerleşicem ?Sıkıntı oluştururmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrahmanS -- 3 Haziran 2014; 20:11:56 >
  • quote:

quote:

Anladım hocam peki süre sınırı varmı?6 ay gibi ?Örneğin BG den alıp temelli almanyaya yerleşicem ?Sıkıntı oluştururmu?

Hayır yok, istediğin kadar istediğin ülkede tutabilirsin. (Avrupa Birliğine üye olmak şartıyla )

• quote:

quote:

quote:

Hayır yok, istediğin kadar istediğin ülkede tutabilirsin. (Avrupa Birliğine üye olmak şartıyla )

Anladım hocam bilgiler için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: BrahmanS

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam bilgiler için teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    (YÖS)Yabancı öğrenci sınavı ile üniversite okuyan biri giriş çıkış yapmadan öğrencilik süresi boyunca aracı kullanablir diye duymuştum bi araştır istersen arkadaşım..

• Benim bir arkadasimin babasi edirnede yasiyordu adam 2 tane grand cherooke almisti turkiyedeki nerdeyse B sinifi arac fiyatina adam 6 ay birini kullaniyor suresinin dolmasina yakin bulgaristan sinirina yakin yerde koydugu diger arabasini aliyo mazotunu da koyuyo pasalar gibi biniyo

• quote:

Orijinalden alıntı: La vitesse

Benim bir arkadasimin babasi edirnede yasiyordu adam 2 tane grand cherooke almisti turkiyedeki nerdeyse B sinifi arac fiyatina adam 6 ay birini kullaniyor suresinin dolmasina yakin bulgaristan sinirina yakin yerde koydugu diger arabasini aliyo mazotunu da koyuyo pasalar gibi biniyo
    bir haberde görmüştüm şimdi yurtdışıyla uğraşmak yerine plaka ciftliyorlarmış, aynı araç farklı şehirlerde plakası çift tek, ötv tek, mtv tek, trafik sigortası tek, muayene tek vs..

birde galericilerin motorsiklet veya adi araçların plakalarını takıp trafikte gezdiklerini yine bir haberde okumuştum, yasal motorsiklet vergisi mtv si neki plaka gerçek trafiğe kayıtlı

yani yaptıkları terbiyesizlik tamamıyla
  • bir gümrük memuru olarak diyeceğim: er geç devlet ensenize çöküp aracınıza el koyacaktır. Boşuna uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

bir gümrük memuru olarak diyeceğim: er geç devlet ensenize çöküp aracınıza el koyacaktır. Boşuna uğraşmayın.
    Çalıştığım firmada hem Türk hem de Bulgar vatandaşı olan elemanlar var hem burada hem de orada arabası olmasına rağmen onlara da 6 ay zorunluluğu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Çalıştığım firmada hem Türk hem de Bulgar vatandaşı olan elemanlar var hem burada hem de orada arabası olmasına rağmen onlara da 6 ay zorunluluğu var

Alıntıları Göster
    Sıkıntılı iş hiç bulaşma
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.