Şimdi Ara

BULGARİSTAN'dan Araba Almak?[6 AY KANUNUNA ÇÖZÜM?] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
27.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

bir gümrük memuru olarak diyeceğim: er geç devlet ensenize çöküp aracınıza el koyacaktır. Boşuna uğraşmayın.

Bi gümrük memuru olarak, bu kadar çok sorulan sorulara, verilen hatalı/eksik cevaplara keşke biraz bilgi ve teknik argümanlarla katılsanız da, forum açılma sebebiyle hayatına devam etse.

Devletin enseye çökmesi ne demektir? El koymak ne demektir? Araba kaçağa düşmediği müddetçe, devlet kendisine ait olmayan araca nasıl el koyabilir, bunu nasıl çökme olarak nitelendirebiliyoruz, devlet mafya mıdır da enseye çökecektir?

Şöyle şöyle şöyle olursa sıkıntı olur, sebebi de şu kanun maddesi veya uygulamasıdır deseniz, tadından yenmezdi.

Örnek olmanız gereken bir memurluk kisvesi altında, daha bilgilendirici mesajlar bekliyoruz, size sokak başlarındaki elinde tesbih sallayan ergen gençliğin, "size onları yedirmezlar gardaşşşşş" tabiri ile aynı etkiyi görüyor yazdıklarınız.

uzun uzadıya yazacak vaktim yoktu o an iş başındaydım muhtemelen, esprili ve herkesin anlayacağı türden kısa bir cevap yazdım. Memurlara takıntıkız olmalı ki , bu şekilde ilginç bir mesaj yazmışsınız, merak ediyorsanız özelden sorar öğrenmeye çalışırsınız. sonuçta işimiz gümrük kaçağı araçları yakalamak, satmak bunu mesajımızda belirtmişiz. Tüm işi bu olan bir insanın gelip burada işin açıklarını ve noksanlarını anlatması meslek ahlakına ve vatandaşlık sorumluğuna uygun olmayacağı gibi , sizin gibi işi gücü başkalarını eleştirmek olan ve gümrük ile ilgisi olmayan bir insan olmadığımdan; mesleğim gereği yazdıklarım birçok insanı caydırıcı oalcaktır. SOnuçta sıradan bir vatandaş bu işi yapamaz, boyunuzdan büyük işlere karışmayın. AYrıca bu başlıkta geziniyrsanız yasal olmayan işlere ilgisi olan biri potansiyeli yaşıyorsunuz. Bu sebepten dedikleriniz bana komik geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

bir gümrük memuru olarak diyeceğim: er geç devlet ensenize çöküp aracınıza el koyacaktır. Boşuna uğraşmayın.

Bi gümrük memuru olarak, bu kadar çok sorulan sorulara, verilen hatalı/eksik cevaplara keşke biraz bilgi ve teknik argümanlarla katılsanız da, forum açılma sebebiyle hayatına devam etse.

Devletin enseye çökmesi ne demektir? El koymak ne demektir? Araba kaçağa düşmediği müddetçe, devlet kendisine ait olmayan araca nasıl el koyabilir, bunu nasıl çökme olarak nitelendirebiliyoruz, devlet mafya mıdır da enseye çökecektir?

Şöyle şöyle şöyle olursa sıkıntı olur, sebebi de şu kanun maddesi veya uygulamasıdır deseniz, tadından yenmezdi.

Örnek olmanız gereken bir memurluk kisvesi altında, daha bilgilendirici mesajlar bekliyoruz, size sokak başlarındaki elinde tesbih sallayan ergen gençliğin, "size onları yedirmezlar gardaşşşşş" tabiri ile aynı etkiyi görüyor yazdıklarınız.

uzun uzadıya yazacak vaktim yoktu o an iş başındaydım muhtemelen, esprili ve herkesin anlayacağı türden kısa bir cevap yazdım. Memurlara takıntıkız olmalı ki , bu şekilde ilginç bir mesaj yazmışsınız, merak ediyorsanız özelden sorar öğrenmeye çalışırsınız. sonuçta işimiz gümrük kaçağı araçları yakalamak, satmak bunu mesajımızda belirtmişiz. Tüm işi bu olan bir insanın gelip burada işin açıklarını ve noksanlarını anlatması meslek ahlakına ve vatandaşlık sorumluğuna uygun olmayacağı gibi , sizin gibi işi gücü başkalarını eleştirmek olan ve gümrük ile ilgisi olmayan bir insan olmadığımdan; mesleğim gereği yazdıklarım birçok insanı caydırıcı oalcaktır. SOnuçta sıradan bir vatandaş bu işi yapamaz, boyunuzdan büyük işlere karışmayın. AYrıca bu başlıkta geziniyrsanız yasal olmayan işlere ilgisi olan biri potansiyeli yaşıyorsunuz. Bu sebepten dedikleriniz bana komik geliyor.

bir kere tavriniz kafadan cok yanlis.
    ben de senelerdir devlet memuruyum ama birisine bilgi verirken surada calisiyorum karismayin ensenize cokeriz tavri yapmıyorum. buradaki bu başlıkta millet bilgi edinmeye calisiyor. yanlis bilinen kulaktan dolma bilgilerin dogrusuna ulasmaya calisiyor.

siz bize en dogru en net en guvenilir bilgileri verecek en donanimli kisilerden biri oldugunuza ragmen, zır cahiller gibi kafa yapan mesajlariniz beni sasirtti.

her merak eden özelden sorsalardi sorularını, foruma ne gerek vardi? burada yazsaniz daha faydali degil mi?

kendi mesajlarimdan bakabilirsiniz hangi mesajimda insanlari kasitli olarak yanlis yonlendirmisim. gumruk kanunun aciklarini inceliklerini veya genel tabir ile meslege aykiri davranislari sergileyin diyen yok. aksine size mesleginize uygun davranin lutfen diyen bir kisi var karsinizda.

mesleginiz geregi yazdiginiz "devlet ensenize coker, bulasmayin" lafi kimselere caydirici olmuyor. olmadigi gibi kaale alınan bir durum da degil. tekrar gozden gecirin, tekrar bakin. anlayacaksiniz.

size soyle bir ornek daha vereyim konuyu kapatayim. ben bankaciyim, forumda bir baslik goruyorum ki : CEK KANUNUN SOYLE BIR ACIGI VARMIS NASIL YAPILIYOR BU?

ben eger bu soruyu onemsiyorsam, "devlet coker ensenize, bulasmayin." demem. su su su sebeplerden, su su su hurafelerden dedikodulardan, su su su kanuna istinaden, su su su suclardan dolayi yapmayiniz. derim. bunda yanlislik ne var?

quote:

AYrıca bu başlıkta geziniyrsanız yasal olmayan işlere ilgisi olan biri potansiyeli yaşıyorsunuz. Bu sebepten dedikleriniz bana komik geliyor.

bu cok seviyesizce bir yaklasim olmus. gulecek baska seyler bulun, insanlarin karakterleri veya suc potansiyellerini yorumladiginiz cumleleri kendinize saklayin.

ayip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 22 Temmuz 2015; 20:02:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar bır ay once bulgar plakalı bır aracımız baglandı dıyarbakırda rutın kontrolde vekaletname ele bınılemıyecegı solendı ve arac gumruge cekıldı sonrasında gumrukten para cezası cıktı ve hakkımızda aslıye ceza mahkemesınde dava acıldı bu arabanın tıcaretınımı yapıyorsunuz gıbı seklınden bole bır durum basına gelen oldumu ve arac tr de 3 ay durduktan sonra baglandı yanı 3ayı yasal olarak vardı bu sekılde bızım basımıza bır ıs gelırme sımdıden tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    herkesin anlayacağı dilden konuşmak lazım; bu başlıkta gezinen potansiyel araç kaçırdıktan sonra mahkemede görüşecğim kişiler ile şu şu kanuna göre şöyle şöyle olur demem.benim tarzım bu, işiniz gelmiyorsa yorum yazmayınız , başka kişilerle ve işlerle uğraşınız. devlet memuru forumda kanuna göre bilgi verecek diye bir kanun maddesi yok. Kısaca konuyu özetledim kendi tarzımla: büyük balık değilsen araç filan geçiremezsin hiçbir yerden.
  • ayrıa bana ne sizin mesleğinizden. bankacılara selam bile vermek istemem ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: •BuuReN•

quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Eğer vatandaş olduğun ülke Avrupa Birliğine üye ise hiç sıkıntı yok..
    Bulgaristandan al ertesi gün Romanyaya git. İki gün kalıp Almanyaya gideyim de. Sıkıntı yok yani.

Ne zaman ki Avrupa Birliğine gireriz, o zaman bu dediklerim Türkiye içinde geçerli olur

Anladım hocam peki süre sınırı varmı?6 ay gibi ?Örneğin BG den alıp temelli almanyaya yerleşicem ?Sıkıntı oluştururmu?

Almanya'da yaşıyacaksan direkt Almanya'dan al zaten Bulgaristan'a arabalar avrupadan geliyor mantıken Almanya'da daha ucuz olması lazım

• quote:

herkesin anlayacağı dilden konuşmak lazım; bu başlıkta gezinen potansiyel araç kaçırdıktan sonra mahkemede görüşecğim kişiler ile şu şu kanuna göre şöyle şöyle olur demem.benim tarzım bu, işiniz gelmiyorsa yorum yazmayınız , başka kişilerle ve işlerle uğraşınız. devlet memuru forumda kanuna göre bilgi verecek diye bir kanun maddesi yok. Kısaca konuyu özetledim kendi tarzımla: büyük balık değilsen araç filan geçiremezsin hiçbir yerden.

yahu ne degisik insanlar var ulkemizde.

rahat rahat takilin siz arkadasim. neye yorum yapip yapmayacagimi da size mi soracagim, yazarken izin mi alacağım.

bulunduklari konumla gereksiz ovunen insanlari da boyle taniyoruz. ne haliniz varsa görün.

• quote:

ayrıa bana ne sizin mesleğinizden. bankacılara selam bile vermek istemem ben.

burada meslek ayrimi yapan sizsiniz. bana ne sizin gumrukcu oldugunuzdan? yeri geliyor söyleniyor demek ki degil mi. oyle izin falan alinmiyor meslek belirtirken. selamsiz.

• 2 yıl kullanırsın sonra bulgara gidip ortalama 2 bin dolar ceza ödeyip tekrar yeni Bulgar plaka ile gelirsin geri

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    evet, insan isen yazarken izin alacaksın. Biz kendimizce bir şeyler yazmışız, gelip kaba şekilde eleştiri getirmeden önce insanca davranmayı deneyebilirdin, ama egolarına yenik düşüp yanlış ve insanca olmayanı seçtin, haliyle bize de cevap verme hakkı doğdu. meramımızı, davranış şeklimizi açıklama gereği hissettik ve durduk yere iğneleyici sözlerine cevabımızı verdik. şimdi git başkaları ile uğraş , eleştir. tarzın bu belli. önce kendimizi düzeltelim , sonra eleştiri yapalım.
  • Arkadaslar bırde ben kendı soruma cevap alabılırsem sevınırım

• quote:

evet, insan isen yazarken izin alacaksın. Biz kendimizce bir şeyler yazmışız, gelip kaba şekilde eleştiri getirmeden önce insanca davranmayı deneyebilirdin, ama egolarına yenik düşüp yanlış ve insanca olmayanı seçtin, haliyle bize de cevap verme hakkı doğdu. meramımızı, davranış şeklimizi açıklama gereği hissettik ve durduk yere iğneleyici sözlerine cevabımızı verdik. şimdi git başkaları ile uğraş , eleştir. tarzın bu belli. önce kendimizi düzeltelim , sonra eleştiri yapalım.

başgan derdin ne senin...???? ne bu fırçalamalar ,hakir görmeler ..vaktim yok uğraşmaya memurum ben ayağı yapıp binbaşı rütbesi ile dolaşmalar ...!!! gerçi bu forumda her tipten insan var
    gümrükçülerin çoğunluğu böylemidir ,yoksa sanamı özel bu agrasiflik aksilik ??? burası forum konuya bi yorumda bulunursan ,yorumuna yorumda bulunabilirler .. hatta kesin bulunurlar .ha bundan rahatsızlık duyuyorsan yorum yapmaz engin ve aksi bilgilerini kendine saklarsın olur biter.

• ooo yavaş gel şampiyon :) bende nasibimi alacağımı tahmin ediyordum senin bu agrasifliğinden .asıl çakal sizin gibi bi mok bildiğini zannedip o bilgiyide devlet sırrı gibi saklayarak,ama bilgiden ama diğer işlerden avanta peşinde koşanlardır .. işte böyle abuk subuk memuru olan devletin gümrükleride böyle abuk subuk olur ...!!!
  • Arkadaslar benım soruya bır cevap veren olmadı malesef

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.