Şimdi Ara

BULGARİSTAN'dan Araba Almak?[6 AY KANUNUNA ÇÖZÜM?] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
27.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yasal yollardan imkansiz arkadaslarin dedigi gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu is cok cetrefilli ve devamli yonetmelik ve kanunlarin degistigi icin insanlar takip etmekde zorlaniyor. Ortada ciddi anlamda bir bilgi kirliligi var. Ben elimden geldigince insanlari aydinlatmaya calisiyorum.

Konuya donecek olursak. Simdiye kadar bir cok yontem denendi. Tum bu yontemler asiri derece su istimal edildilinceye kadar devlet bir sekilde goz yumdu. Tabiki yontemler ayuka cikinca kendince yontemler gelistirip onene gecti.

Son zamanlarda ozellikle Bulgaristan gocmenlerinin kullandigi ve kullanildigi bir yontem var. Yontem soyle isliyordu!! cifte vatandas Bulgrasistanda yasayan bir gocmen adina Turkiye'ye arac sokuluyor orada kullanicak kisiye vekalet veriliyor (verilmedigi durumlarda oluyor) araci getiren kisi otobusle veya baska bir aracla Bulgaristan'a donuyor ve hayatina devam ediyordu. Araci alan kiside 6 ay boyunca araci kullaniyor sonra geriye gonderiyordu. Genelde de bu isi yapan insanlar iki arac aliyor birini ilk 6 ay digerini ikinci 6 ay kullaniyor mutlu mesut yasiyordu.

Bu yontemin bir cok dezavantaji var. Oncelikle bir kazaya karissaniz ne olursa olsun haksiz duruma dusunuyorsunuz. Ikincisi bir cevirmede aracinizin baglanma ihtimali yuksek. O verilen vekalet falan faso fiso. Onun amaci atiyorum yurt disinda yasiyorsunuz ve esiniz dostunuz veya sirket araciyla uluslar arasi seyahat yapacaksaniz araci yurtdisina cikarmaya sahibinin verdigi bir belge. Yani o vekalet ile Turkiye'de arac surebilirsiniz sorun degil diyenler sizin cebinize goz dikmis insanlardir.

Su an yeni bir takim yaptirimlar soz konusu sanirim yavas yavas yururluge konmus. Konsoloslukta 23 Nisan reseposiyonunda ve sonrasinda, eski dostum gumruk mustersarlarindan birisi ile uzun uzun sohbet etme sansimiz oldu. Konu dondu dolasti bu duruma geldi. Arkadasimin anlattigi artik bu yonteminde onune devlet siki! bicimde set koyacakmis. Buyuk cezalar soz konusu. 400 kusur boyle arac tespit edilmis. Sinirdan gecirenlere ve kullananlara buyuk para cezalari ve kacakci muamelesi yapilacak. Araclarina el konulacak bu isi ticari olarak yaptigi tesbit edilenlere hapis cezasida soz konusu. Yani durum anlayacaginiz ulkeye kacak arac sokma kivamina gelmis durumda.

Bu isin basini ozellikle Bursa'da vize ve vatandaslik takibi (Bulgaristan gocmenleri icin) yapan komisyoncularin cektigi tespit edilmis. Hatta gecenlerde hatirlarsiniz adamin gibi her tur arac getirilir diye mail ve telefon numarasi dagitiyordu.

Bu devlet, vatandasinin isine-evine gitmek icin kullandigi asiri yuksek vergili aracina 4-5 liradan akaryakit satarken, yatiyla gezmek icin akaryakit alana 1 liraya rafine cikis fiyatina satiyor!!! Yani gozunu orta ve alt kesimin cebine dikmis vaziyette. Parasi olan zaten umursamiyor istedigi araci alip kullaniyor. Parasi olmayanda ya herkes gibi mutevazi bir arac alip kullaniyor veya bu tur hile hurda islere bulasiyor.

Sizlere tavsiyem bu tur islere bulasmayin eninde sonunda devlet bu tur aciklari kapatiyor. Ve her seferinden bir oncekinden daha sert uygulamalar ve yaptirimlarda bulunuyor. Simdi uygulamaya koyacaklari yontem inanin cok sert. Attiginiz tas urkuttugunuz kurbaya degmiyecek cinsten.

Sevgiler saygilar

• Agorian kullanıcısına yanıt
    konuyu hortlatıcam ama . Söyle bir söylenti var. Ben çift uyrukluyum bulgaristan ve TC . Yös sınavı ile şuan türkiye'de okuyorum.Bir söylenti var öğrenci olanlar sorunsuz araç getirebiliyor ve kullanabiliyor diye doğrumudur acaba ?
  • Suriye plakası takıp istediğiniz yerden girip hiç bir sigorta hiç bir vergi ve otoban ücreti ödemezsiniz.
    Yani hayır Bulgar plakalı araçlara sınırdan göz açtırılmıyor. Aracı getiren kişi ve sahibi 180 gün Bulgaristan'da oturmalı sonrasında yine 180 gün burada durabilir. Süreç sürekli böyle devam ediyor. Gelenin vatandaşlık numarası yani Bulgar kimliğindeki EGN numarası işlendiğinden plaka veya araç değişikliği işi kurtarmıyor.
    Ben pek çok Gürcistan plakası görüyorum onlarda oralarda sahte iş yeri açan insanlar sanırım onlar nasıl çözüyor bilmiyorum ama çok var.
  • Çözüm yok . Bulgaristan yada İngiltere fark etmiyor. Bulgaristan diye çözüm olacak durumu yok.
  • başbakan Davutoğlu şöyle bir konuşma yapmış Almanyada .
    artık gerçek mi yoksa sadece seçim vaatleri mi ? zaman gösterecek

quote:

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın dövizli askerlik bedellerini 6000 eurodan 1000 euroya düşürüyoruz.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı için 217 euro olan pasaport harçlarını 100 euroya düşürüyoruz.

Yurt dışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süreçlerini 2 yıla uzatıyoruz.

Yurtdışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt edilmeden kullanılma süresini iki katına çıkaracağız.

Türkiye'deki doğum yardımı Avrupa'daki türk vatandaşlarımıza da uygulanacak.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza seçilme hakkını getireceğiz.

• arac satın alıp tr deki gümrük işlemleri ne kadar tutuyor ? Hesaplaması ne kadar misal 3500 tl bir araç ne kadara patlar ?
  • Bu isin yontemi var hemde beles, ustelik fazla yayginlasmadi.

Ben soyleyemem. Biraz arastirmak gerekiyor. Arayin bulun.

• quote:

Orijinalden alıntı: HaldenAnlayanAdam

İşin püf noktası şu; tanesi 5-6 bin eurodan iki tane araç alıyorsun(veya daha pahalısı,bütçene ne gelirse artık).Birini sınırda bırakıyorsun diğeriyle Tr'ye geçiyorsun.6 ay sonra Bulgaristan'a gidip diğer arabayı alıyorsun,bu sefer diğerini bırakıyorsun.Bizim Bursalı macırlar hep böyle yapıyor kendimi bildim bileli

O bursalı macırları bana da göstersene bakalım nasıl yapıyormuş
  • 150 ya da 190 dolar gibi bir ceza ile 3 ay daha uzatabiliyorsun, o kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiğin bir arabayı orada beğendiğin hanıma alacaksın hanımı da sen alacaksın uşağum başka çare yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

arac satın alıp tr deki gümrük işlemleri ne kadar tutuyor ? Hesaplaması ne kadar misal 3500 tl bir araç ne kadara patlar ?

Gümrük işlemlerinden kastınız nedir? Aracı türk plakalı hale getirmek mi? yoksa sadece geçiş işlemleri mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Bu isin yontemi var hemde beles, ustelik fazla yayginlasmadi.

Bu işin yöntemi veya metodu maalesef bulunmuyor, en azından LEGAL yollarla bulunmuyor diyeyim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Araştırılacak pek bir konu yok. İster özelde ister genelde tartışabiliriz. Fikirlerinizi çürütebileceğimi düşünüyorum.

Suçu işlemek gibi, suça yönlendirmek de büyük cezai yaptırım gerektirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaldenAnlayanAdam

İşin püf noktası şu; tanesi 5-6 bin eurodan iki tane araç alıyorsun(veya daha pahalısı,bütçene ne gelirse artık).Birini sınırda bırakıyorsun diğeriyle Tr'ye geçiyorsun.6 ay sonra Bulgaristan'a gidip diğer arabayı alıyorsun,bu sefer diğerini bırakıyorsun.Bizim Bursalı macırlar hep böyle yapıyor kendimi bildim bileli

Yönteminizde çok fazla eksiklik ve yanlışlık var.

bir.
    6bin Euro'ya araba aldınız, yani 18bin TL. ve bundan 2 tane aldınız. oldu 36bin TL.
    36 bin TL verip, iki araba aldınız, biri yurtdşında biri yurtdiçinde sizde. iyi de, aracın türkiye değeri de 35-40 bin TL zaten. yine aynı paraya denk gelmedi mi?

iki.
    ... araç alıyorsun. aracı nasıl alıyorsunuz? AB ülkeleri ikamet istiyor, bazı ülkeler vatandaşlık da istiyor. Gürcistan en kolay alınan ülke, o bile adres referansı istiyor. (bir gürcü oturumu olan kişinin, size referans sağlaması.)

üç.
    ... birini sınırda bırakıyorsun. kime nereye ve nasıl bırakıyorsun? 6 ay boyunca güvenli kalacağı yer neresi? ücretli otoparklara da koyulursa birinci maddeden edilen zarar zaten daha da fazla artmış olacak.

dört.
    "yurtdışına gidip araba alıp gelmek.." şartını sağlıyor olsanız bile, buna izniniz yılda sadece 6 ay. altı ay geçtikten sonra ülke dışına çıkıp geri gelirken araç getiremiyorsunuz artık. kanun maddelerinde açık net.

insanları yanlış yönlendirmeyelim. biraz bilelim, biraz araştıralım, öyle konuşalım. rica edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 22 Temmuz 2015; 11:09:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Bu işin yöntemi veya metodu maalesef bulunmuyor, en azından LEGAL yollarla bulunmuyor diyeyim. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Araştırılacak pek bir konu yok. İster özelde ister genelde tartışabiliriz. Fikirlerinizi çürütebileceğimi düşünüyorum.

Kesinlikle illegal degildir. Her turlu legaldir ama zahmeti fazla ve birkac ay suruyor islemler. Onun disinda sikinti yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Kesinlikle illegal degildir. Her turlu legaldir ama zahmeti fazla ve birkac ay suruyor islemler. Onun disinda sikinti yok.

Sizin bahsettiğiniz olayda (anlatmak zorunda değiliniz elbet).

Türkiye'de yaşayan bir vatandaş, mesela ben. Bulgaristan'daki veya Gürcistan'daki bir aracı satın alıp Türkiye'de binebiliyorum ve bunu legal şekilde yapıyorum. İşlemlerin uğraştırıcı ve bir kaç ay sürmesi dışında bana bir zorluğu yok.

özet bu mudur?

imkan vermiyorum. eğer olsun, el öperim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Beğendiğin bir arabayı orada beğendiğin hanıma alacaksın hanımı da sen alacaksın uşağum başka çare yok

6 ay sonra hanımı da boşayacaklar mı ? :)
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    Arac sizin maliniz olmaktan cikiyor. Cesitli resmi islemler yapiliyor daha sonra geri ustunuze aliyorsunuz. Dediginiz gibi direkt getireyim sureyim olmuyor maalesef.

Edit: Arabayi devretceginiz kisi yada kurum her neyse guvenilir olmali yoksa elden gidebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 22 Temmuz 2015; 11:19:00 >
  • quote:

Arac sizin maliniz olmaktan cikiyor. Cesitli resmi islemler yapiliyor daha sonra geri ustunuze aliyorsunuz. Dediginiz gibi direkt getireyim sureyim olmuyor maalesef.

Edit: Arabayi devretceginiz kisi yada kurum her neyse guvenilir olmali yoksa elden gidebilir

Demiştim ki ;

"Türkiye'de yaşayan bir vatandaş, mesela ben. Bulgaristan'daki veya Gürcistan'daki bir aracı satın alıp Türkiye'de binebiliyorum ve bunu legal şekilde yapıyorum. İşlemlerin uğraştırıcı ve bir kaç ay sürmesi dışında bana bir zorluğu yok. "

Değiştiriyorum;

"Türkiye'de yaşayan bir vatandaş, mesela ben. Bulgaristan'daki veya Gürcistan'daki bir aracı satın alacak güvenilir kişi bulup, araç başkasının üzerine olsa bile Türkiye'de binebiliyorum ve bunu legal şekilde yapıyorum. İşlemlerin uğraştırıcı ve bir kaç ay sürmesi dışında bana bir zorluğu yok. "

özet bu mudur?

imkan vermiyorum. eğer olsun, el öperim.

• quote:

Orijinalden alıntı: polotje

6 ayda bir gitmek zorunda degil yabanci plakali bir arac en fazla 6 ay turkiye de kalabiliyor
    Yani 6 ay burada 6ay bulgaristanda

6 ay burada, 6 ay da yurtdışında olsa yeterli, sadece bulgaristan olması şart değil.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.