Şimdi Ara

Almanya'da aylık 3000 euro mu, Türkiye'de aylık 7500 lira mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'da yazılımcıyım. İşle ilgili bir sıkıntım yok ama sizce gidilir mi?

• Alım gücü kıyası yaptığında Almanya'da 3000 Euro alarak Türkiye'de 20-25 bin lira kazanan bir insanın refah seviyesini karşılarsın. Ama şu var, tek başına merkezi ve kalabalık şehirlerde kalırsan zorlanırsın, net. Eğer eşin de çalışıyor ve eve çift maaş geliyorsa ihya olursun. Tek tabanca yaşayacaksan Münih, Berlin, Düsseldorf gibi bölgelerden uzak bir yerde yaşaman da yarar var kira giderlerinin fazlalığı nedeniyle.
  • almanya bizi kıskanıyor kardeşim gidip napıcaksın.
  • Hiçbir başka koşul yoksa evet gidilir. Ama burada ne bileyim kız arkadaşın varsa, Almanya'dan kastın Münih'se, Almanya'yı araştırmadıysan, bu durumda gidilmez.
  • Aylık 3000 euro daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışı tecrübesi her türlü iyidir, mayaşını incele oradaki ortalama gelirle karşılaştır ona göre zorla daha çok al veya salla direkt git
  • Alım gücü kıyası yaptığında Almanya'da 3000 Euro alarak Türkiye'de 20-25 bin lira kazanan bir insanın refah seviyesini karşılarsın. Ama şu var, tek başına merkezi ve kalabalık şehirlerde kalırsan zorlanırsın, net. Eğer eşin de çalışıyor ve eve çift maaş geliyorsa ihya olursun. Tek tabanca yaşayacaksan Münih, Berlin, Düsseldorf gibi bölgelerden uzak bir yerde yaşaman da yarar var kira giderlerinin fazlalığı nedeniyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıl sağlığını kaybetmek istemiyorsan Almanya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akamol

Hiçbir başka koşul yoksa evet gidilir. Ama burada ne bileyim kız arkadaşın varsa, Almanya'dan kastın Münih'se, Almanya'yı araştırmadıysan, bu durumda gidilmez.
    munihin neyi var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akamol

Hiçbir başka koşul yoksa evet gidilir. Ama burada ne bileyim kız arkadaşın varsa, Almanya'dan kastın Münih'se, Almanya'yı araştırmadıysan, bu durumda gidilmez.
    münihse niye gidilmiyor hocam?

• Gidilir bi ps4 pro 400 dolar burda 2500 tl taksitle alsan taksidi bitene kadar sklrsn

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7500 TL Türkiye şartlarında iyi para, yani herkes alamaz o parayı demek istiyorum yoksa 7500 de para değil ancak sıkıntı çekmeden yaşanabilir, 3000 euro Almanya'da ne kadar iş görür bilemem, aylık gider falan bunlar önemli şeyler ama aylık 2000 euroya rahat yaşanabliyorsa ve 1000 euroyu kenara atabiliyorsan Almanya daha iyi. 1000 euro burada zaten 6000TL.
  • 3 bin euro tabiki az bir rakam ancak giris ucreti olarak dusunebilirsiniz bende aylik 4 bin dolarla baslamistim 1 yildan biraz uzun bir sure o sekilde calistim sonrasinda daha yuksek maasli bir ise gecis yaprim. Aslinda bu tarz konularda forumdan fikir alinmasi bana garip geliyor. Kendi durumunu sen biliyorsun karakterini sen biliyorsun. Herkes yurt disinda yapamiyor anne babasinin yanindan ayrilamayan 40 yasinda adamlar gordum ben. Sende onlardan birisiysen yapamazsin donmek istersin. Ha zaten isin gucun var kendi ayaklarinin uzerinde duruyorsan evini gecindiriyorsan ozaman daha rahat adapte olursun. Benden ufak bir tavsiye, olurda gidersen ilk bir yil turklerle pek gorusme yabancilarla iletisim kur, arkadaslik yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: diyardandiyara

münihse niye gidilmiyor hocam?

Alıntıları Göster
    Şehir merkezinde oturmaya kalksan 2500 euro kira vermen gerekiyor. 3000 euro için gidilmez o yüzden. Bir de hayat pahalılığı çok yüksek bir şehir.
    Yani Almanya'ya giderken, Berlin ve Münih arasında aynı maaş için dağlar kadar fark var. O yüzden söyledim. Tabiki bir örnekti ama, şehir dışında 1000 euro'ya ev bulup gidebilirsin de, ama dediğim gibi tüm şartları değerlendirmek lazım, sadece Almanya demek çok ucu açık oluyor.

@Rajeesh

• Kuzenim almanyada 2200 YuRu mAyİş aliyor kral gibi yaşıyorum diyor. Kendi evi var kira yok. Ayda iki kez paralı keks yapıyo her hafta sonu dışarıya çıkıp gece kuluplerinde içip eğleniyor her gün kırmızı etle besleniyor ete bıktım bırçet diyor. İstediği giyisiyi alıyor yav adam rahat daha ne olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 23 Şubat 2019; 18:47:5 >
  • senin tercihin buradan memnun değilsen git orda şansını dene ama maaşın burda gayet iyi para biriktirip yurtdışında tatilde yapabilirsin illa orda yaşamak yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Şubat 2019; 18:56:51 >
  • Almanya her halde daha avantajlı görünüyor. En azından tecrübe anlamında daha çok yardımcı olur.

• Hocam hangi üniversiteden mezunsun ? Almanya'dan iş teklifi aldıysan söyle biz de o bölümü kazanmaya çalışalım. Gerekirse üniversite sınavına tekrar girip, bütün paramla

özel öğretmen tutup o bölümü kazanmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Kuzenim almanyada 2200 YuRu mAyİş aliyor kral gibi yaşıyorum diyor. Kendi evi var kira yok. Ayda iki kez paralı keks yapıyo her hafta sonu dışarıya çıkıp gece kuluplerinde içip eğleniyor her gün kırmızı etle besleniyor ete bıktım bırçet diyor. İstediği giyisiyi alıyor yav adam rahat daha ne olsun.
    Hocam Bulgaristan göçmeni misin ? Bırçet kelimesi tanıdık geldi.
  • Çalışma saatleri nasıl overtime yaptığında prim alıcakmısın almanyanın hangi şehri şirket evini ayarlayacak mı sadece maaş mı? Almanyada kasap arkadaşımda 3000 euro alıyor ona göre düşün derim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.