Şimdi Ara

Almanya da hukuk okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu sene Türkiye'de vakıf da hukuk okumayı düşünüyordum açıkcası sınır filan geldi (muhtemelen yine tutar) ama Almanya veya Macaristan(Budapeşte) fikri yattı aklıma zamanında Almanya da kaldığım süre oldu orta halli Almancam var(Tabiki üniversite düzeyinde değil hele ki hukuk anlamak için hiç yeterli değil orda doğup büyüyen kuzenlerim var hukuk anlarken zorluk çekiyorlar) tüm ailem orda kuzenlerim amcalarım halalarım yer yemek sıkıntısı yok aklımı kurcalayan tek şey hukuk kendi dilimizde dahi zor anlaşılan bir bölüm sizce Almanya da yapabilir miyim 1 yıl hazırlık dil var denilene göre dersleri anlayabilecek düzeyde öğreniyormuşuz sizce ne yapmalıyım deniyim mi şansımı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca gidersem yanımda kardeşim kadar yakın bir arkadaşım ile gitmeyi düşünüyoruz aynı ilçede okuduk ilkokul ve liseyi

• Yok mu fikir verebilecek ? Budapeşte de ingilizce egitim bu arada

• korayersozlue K kullanıcısına yanıt
    hocam ben debrecenden mezun olarak sunlara anlatmak isterim birkeresinde bildiğin üzere her ülkenin hukuk sistemi farklıdır ve eğitim o dilde yapılır. bugun turkiyede bilkentde hukuk okumak istesen bile derslerin %80 turkce %20 inglizce olur. onun için. eger yurdısında hukuk okuyacaksan oranın dilinde okursun ve o ulkenin hukuk sisteminde çalışırsın. örneğin macaristanda hukuk okursan macarca olarak macar hukuku ögrenirsin macaristanda kalırsın orda avukat olursun. almanyada aynı sekilde yani şunu unutma türkiyeye donersen çalışamazsın yani burda avukat olamazsın. söyle bir secenek daha var burda hukuk bitirir. belli bir konuda uzmanlaşmak ister uluslar arası davalara bakmak istersen ozaman yurtdısında master yapabilirsin.
  • Hukuk ulusal bir kavramdır. Orada ve burada alacağın dersler tamamen farklı olur Alman hukuku öğrenirsin bununla da Türkiyede çalışamazsın.

• apranax09 A kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatıyorum. Ben Almanya'da doğup 5 sene orda yaşadım. Orta derece Almancam var ama C1 istediklerini biliyorum. Dil konusunda kendime güveniyorum geliştirebilirim.

Benim sorularım şunlar

1-) Tr' de okuyup Erasmus yapmak daha mı mantıklı?

2-) Orda gerçekten öğrenciye çok mu yükleniyorlar? Çok mu ağır?

3-) Derslerin üstesinden gelebilir miyim?

• Üniversite için nasıl gideceksin oraya buradan belli bir puan alıp mı yoksa ücretli mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Brezilya'da üniversitede okumak.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.