Şimdi Ara

Kredi çekip yurtdışına gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
9.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hazır 70 bin tl kredi veriyo banka bendede 40 bin var krediyide alıp çekip gidicem buralardan kimim kimsem yok mutluda değilim yurtdışında dil eğitimi ve college eğitimi yapıcam aynı zamanda parttime çalışırım zaten college bitince çalışma izni veriyorlar
    Gelsin sorular😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kredi Çekip Yurtdışına Gitmek: Bilmeniz Gerekenler

Yüksek yaşam maliyetleri ve sınırlı iş fırsatları nedeniyle bazı kişiler kredi çekerek yurtdışına gitmeyi düşünebilirler. Ancak, bu kararın ciddi finansal ve yasal sonuçları olabileceğini unutmamak gerekir.

Kredi Çekip Yurtdışına Giderseniz Ne Olur?

Kredi çekip yurtdışına giderseniz, aşağıdakilerle karşı karşıya kalabilirsiniz:

• Yasal Takip: Bankalar, kredilerini geri alamadıkları kişiler için yasal işlem başlatabilirler. Bu, hapis cezası, mal varlığınıza el konulması ve negatif kredi notu gibi sonuçlara yol açabilir.
    • Kredi Puanının Düşmesi: Kredinizi geri ödemediğiniz takdirde kredi puanınız önemli ölçüde düşecektir. Bu durum, gelecekte kredi almayı zorlaştırabilir.
    • Borçların Birikmesi: Yurtdışındayken kredi borcunuz faiz ve cezalarla birlikte birikmeye devam edecektir. Bu, borcunuzu geri ödemenizi daha da zorlaştıracaktır.

Kredi Çekip Yurtdışına Kaçmak

"Kredi çekip yurtdışına kaçmak" ifadesi, kredi borcundan kaçmak için yurtdışına gitmeyi ifade eder. Ancak, bu ciddi bir suçtur ve ciddi yasal sonuçlara yol açabilir. İnterpol gibi uluslararası kolluk kuvvetleri, kredi çekip kaçan kişileri takip etmek için işbirliği yapabilir.

Sonuç

Kredi çekip yurtdışına gitmek, ciddi finansal ve yasal sonuçlar doğurabilecek önemli bir karardır. Bu nedenle, böyle bir karar almadan önce tüm riskleri ve potansiyel sonuçları dikkatlice değerlendirmek çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Başarılar. Bu ülkeden kaçan kaçana...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum tavsiye olarak Avustralya'ya veya Yeni Zelanda'ya gitmeni öneririm. Amerikan Doları kullanmıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • temelli olarak bende avustralyaya gitmek istiyorum ama 70-80 para çıkıyor.o parayla anca polonyaya gidebiliyorum.sen nereye gideceksin?beraber gidelim :)

• Kanadaya gidicem bir sorum var aynı zamanda asker yoklama kaçağı olacağım gidince pasaport sürem bittiğinde yurtdışındayken yenileyebilirmiyim ama asker yoklama kaçağı olacağım

• 2 sene dişimi sıkıcam college okucam göçmenlik kazancam o esnada askerlik yoklama kaçağı olucam pasaport yenileme işleminde sıkıntı olurmh diye düşünüyorum

• Treemean T kullanıcısına yanıt
    Ben de kanadadayim college okuyorum geri donmeyi dusunmuyorum college kaydinla askerligini tecil ettirebilirsin turkiyeden 10 senelik pasaportunu al oyle git. Kanada vizen var mi suanda?
  • Hayor benim vizem yok konusabilirmiyiz seninle email atarmısın özeldrn

• Özelden konusabilirmiyiz email verirsen kanadaya gelmek istiyorum kredi çekip dil eğitimi ve college masraflarımı karsılamak istiyorum Türkiyeye geri dönme düşüncem yok

• Treemean T kullanıcısına yanıt
    Kredi cektigin zaman banka hesap hareketlerinde kredi cektigin gorunecegi icin kanada konsoloslugu vize vermeyecektir. Ayrica vize alabilmen icin Turkiyeye geri donecegini konsolosluga kanitlaman gerekiyor. Konsolosluga gidecem geri donemyecem diyemezsin direk vize reddi alirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpigeon -- 11 Haziran 2018; 7:49:34 >
  • Okul daveti ile vizeye basvurursa sikinti olmaz. 100bin TL alti borclar icin yurtdisi yasagi yok ve bu borcu siz yurtdisindayken sizden talep etmiyorlar. Ama borc 4-5 ay sonra icralik olacaktir. İcra borcu 100bin TL ye 2-3 yilda ulasir, bu yuzden hukuk burosu size dava acip ulkeye geri donmeniz icin elinden geleni yapar. Sizi geri gondermek ulkeye bagli.

• 110 bin TL sadece Polonya'da yani ucuz bir Avrupa ülkesinde üni parasına yeter sen orada 4-5 yıl boyunca ne yiyip ne içeceksin
  • hocam sen ne çektin bu ülkede dur bir soluklan

güzelce yaşaman için her şeyiyle birlikte en az 500 bin dolar gerekli. iş kurman içinse 1 milyon dolar oldukça iyi bir sermaye. ben orada çalışırım demeyin tanıdık olmadıkça zor

70 bin lira 20 bin kanada doları ediyor o para ulaşım giyim gezme konaklama derken birkaç ay sonra biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 28 Haziran 2018; 8:49:26 >
  • valla ben de çalışıyorum şu anda ama hiç mutlu değilim. ingilizce hazırlık+yüksek lisans planım var. başvuru yapıp vize işlemlerini halletikten sonra yüklü bir kredi çekip polonya'ya yerleşmek istiyorum. yüksek lisans bitince de işe girerim bir şekilde. banka borçları sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
  • Arkadaslar eger derdiniz yurt disina kacmaksa illa okul yoluyla kacmaya calismaya gerek yok bir suru yol var arastirin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.