Şimdi Ara

Yurtdışına Uçakla gidip Araba ile Dönmek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşviçrede akrabam var,
    geçen yıl uçakla gidip geldik..

ancak bir planımız var.
    Uçakla gidip, onun arabası ile dönmek istiyoruz.
    herhangi bir sıkıntı çıkarmı.??

Vize çıkış tarihi. vs..

Yada nasıl olacak,

• olayı söyle özetlemek gerekirse..

isvicreden her yıl karavan tipi bir araba ile türkiyeye ailesi ile gelip 5
    hafta tatil yapan bir kardeşim var..

Bu sene bebekleri oldu.
    eşini ve cocugunu uçakla gönderip
    kendi tek başına her yıl olduğu gibi arabası ile türkiyeye tatile gelecek.

bana dediki uçakla gel, türkiyeye donuste benim araba ile geri doneriz. Geze
    geze geliriz dedi.

Ancak Daha önce gittiğimde ben 23 günlük vize almıştım.
    Pasaportuma uçağa binerken
    Türkiyede = Çıkış mührü
    İsviçrede = Giriş mührü

dönüşte ise
    İsviçrede = Çıkış mührü
    Türkiyede = Giriş mührü
    basılmıştı.

Şimdi gidiş uçakla dönüş araba yaparsak.
    uçakla gideceğimiz için
    Türkiyede = Çıkış mührü
    İsviçrede = Giriş mührü (burası tamam)

gümrükten gireceğimiz için
    Türkiyede = Giriş mührü (buda tamam..)

tamam ancak
    İsviçrede = Çıkış mührü (vurulmayacak)
    bu sorun olur mu??

birde örneğin 30 günlük vize aldık
    vizenin son günü Türkiyede olmak gerek
    değil mi?? nasıl olacak anlamadım..

• Evet vizenin son günü Türkiye'de olman senin yararına, yoksa kaçak olursun. Giriş-çıkışa bu kadar takma, sen benim pasaportu görsen iyice kafan karışırdı sanırım. :) Schengen ülkelerini tek bir ülke gibi düşün, çıkışı Yunanistan'dan da alabilirsin. Ama şunu söylemem gerekir ki elinde şu an Schengen vizesi olduğu için, geçiş yapacağınız ülkelere dikkat etmeniz lazım, muhtemelen İsviçre-İtalya-Yunanistan rotasından geçeceksiniz, o zaman bir sorun olmaz; Sırbistan üzerinden geçmeye kalkarsanız senin için sorun olabilir. O yüzden akrabalarına bunu da söyle.
  • Vize almaya gittiğinde bunları aynen belirmen gerek 2 tür Schengen vizesi var multi olan ve normal olan. mülti olan ile butun Schengen ülkelerini gezersin ama normal olan ile sadece vizeni nerden aldıysan oraya gidebilirsin ki normal olsa bile gene Schengen ülkelerini gezersin cunki sınırlarda kontrol yok :) ama türkiyeye araba ile girerken sorun olur. o yuzden sen konsolosluga gittiginde ilk bas isviçre konsoluslugundan Schengen vizesi alıcaksın multi. ve diceksin ki ben ucak işle gidicem zaten gidis biletini aldıgında sana donuıs biletin nerde die sorarlar sende anlatıcaksın araba ile donucez akrabalarım ile diceksin ve cıkıs icin onlara bir sınır kapısı söyliceksin ki sana diger Schengen ülkelerinden transit geçis hakkı vericekler ve hangi sınır kapısından cıkıcagını senin istegin dahilinde söylücekler tabiki bunda farklı bir takın evraklar gerekicektir en dogru bilgi icin konsolusluk sitesine ve bilindindik vize alma aracı yerlere telefon veya yuzyuze görüserek sorabilirsin. ama prosedür beyledir arkadasım. ve her ülkeden gecicegin için konsoloslukta cok mal beyan et tapu, ruhsat,elektirik,dogalgaz,su, faturalartın kira kontratların varsa okudugun okul belgelerin falan fialn ne kadar cok ve düzenli o kadar kolay çıkış. kolay gelsin.

• daha önce isviçreye gittim.
    vize aldım. Nasıl davrandıklarını biliyorum.

Dönüş için isviçre-İtalya ve gemi
    yada
    İşviçre-avusturya-macaristan- yunanistan-edirne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

daha önce isviçreye gittim.
    vize aldım. Nasıl davrandıklarını biliyorum.

Dönüş için isviçre-İtalya ve gemi
    yada
    İşviçre-avusturya-macaristan- yunanistan-edirne

Macaristan'ın Yunanistan'a kara sınırı yok, Sırplar ise geçişe izin vermiyorlar henüz TC vatandaşlarına. Romanya üzerinden giderseniz sorun olmayabilir, en güveniliri gemiyle İtalya'dan Yunanistan'a geçmeniz. Bence geçiş yapmayı planladığınız ülke konsolosluklarına telefon açın.
  • Konuyu hortlatalım :)

Arkadaşlar gelecek ay almanya ya gidiyorum uçak ile gidip kardeşimin arabası ile döneceğiz. Herhangi bir sıkıntı çıkarmı. Sınır polisi dönüş biletini görmek isteyecek araba ile döneceğimin kanıtını felan istermi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amerikaya gemi ile gitmek
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • almanlar dönüş bileti sormuyorlar girişte. bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
  • Bende hollandaya ablamın yanına gidicem ama giderken uçak gelirken arabayla gelmeyi düşünüyorum vize için gerekli belgelerde uçak biletini gidiş dönüş istemişler sıkıntı çıkarmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.