Bildirim
Araba ile Almanyaya gitmek için neler gerekli.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
1600 cc motor ile uluslar arası yol, bol sabır ve kazasız belasız sürüşler diliyorum şimdiden. -
quote:
Orijinalden alıntı: ALAK_
1600 cc motor ile uluslar arası yol, bol sabır ve kazasız belasız sürüşler diliyorum şimdiden.
Neden arabayla gidiyorsunuz? O yol işkenceye döner yahu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sigorta yaptırıyorsunuz ve uluslarası ehliyet çıkartıyorsunuz.
* Yol içinse burdan Yunanistana gidiyorsunuz yollar rahat, Yunanistandan gemiyle İtalyaya geçiyorsunuz 1 gün sürüyor yolculuk. İtalya ve Almanya arasıda yanlış hatırlamıyorsam 6-7 saat sürüyor. Genel olarak keyifli bir yol. -
quote:
1600 cc motor ile uluslar arası yol, bol sabır ve kazasız belasız sürüşler diliyorum şimdiden.
180 likse sorun yok..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanyadan TR giderken sigortamdan Yeşil kağıt alıyorum, burda geçiceğiniz devletler işaretlenmiş oluyor, tabii aracın sahibi olmanız lazım yoksa vekalet lazım -
quote:
Orijinalden alıntı: tahrikk
quote:
Neden arabayla gidiyorsunuz? O yol işkenceye döner yahu.
Selam,
90 yılında 87 model Şahin (06 L 8640) ile ailecek Ankara - Nürnberg yaptık. Aklımda kalanlar:
O zamanlar yağlar 3000km'de bir değiştiriliyordu :) Hem gidişte hem de dönüşte yağ değiştirdiğimizi hatırlıyorum (babamın eli bu işlere yatkındı, arabanın parçasını falan alıp kendisi yapardı o zamanlar).
Yol 2 gece, 3 gün sürdü galiba. 1 gece Edirne'de sınır kapısında, 1 gece de Yugoslavya'da benzinliğin birinde uyumuştuk sanırım.
Yugoslavya'da YUGO diye bir araba vardı. Köpek gibi gidiyordu otoyolda.
Ülke fark etmeksizin depo 40 Mark'a doluyordu.
Bulgaristan'da Coca Cola içmek istedik, elimize elma suyu tutuşturdular falan :)
Avusturya'da yağan yağmuru ben daha hayatımda görmedim. Tırsıp bir köprünün altında beklemiştik. Oranın yerlisinin umrunda değildi tabi, basıp gidiyorlardı.
-
Vallaği hep bende isterim böyle bir uzun yol macerası
frankfurt otomobil fuarına gitmeyi arabayla ailece tabi lr4 olacak
gidilir niçin gidilmesin
şu işlemleri detaylı paylaşan olsada öğrensek lazım olur bir gün -
Hocam, benim de ilk fırsatta aracımla Yunanistan'a gitmek gibi bir planım var. Bununla ilgili epey bir araştırma yapmıştım. Biraz maliyetli bir iş, beli doğrultayım, şöyle 1 hafta kadar zaman bulduğumda İstanbul - Selanik - Atina - Volos - İstanbul şeklinde bir tur planlıyorum.
Gereken evraklara gelince;
1) Gümrükten Geçiş Karnesi: 6 Aylık özel araçlar için olanından alacaksınız, fiyatı 35 TL. Eğer araç senin üzerine değilse araç sahibinden vekaletname gerekiyor.
2) Uluslararası Sürücü Belgesi: Kendi ehliyetinle yurt dışına çıkamıyorsun, bu belgeyi alman lazım. İlk kez alıyorsan, ehliyet + harç + kdv 320,20 TL. Buna çok dikkat ettiklerini duymuştum özellikle Yunanistan'da.
3) Uluslararası Taşıt Belgesi: Bir nevi uluslararası geçerliliği olan ruhsat. Fiyatı 100 TL.
4) Uluslararası Trafik Sigortası: Ne kadar süreliğine çıkıyorsunuz bilmiyorum ama, en düşük 15 günlük yapılıyor ve fiyatı 63,30 Euro.
Bunlar zorunlu olan evraklar. Bir de kendi aracına kasko firmasından yurt dışı klozu alman gerekir, ne olur ne olmaz diye düşünüyorum ben. Yanlış hatırlamıyorsam onu da 1 yıllık yapıyorlar ve fiyatı 200 TL civarında.
Zorunlu evraklarla ilgili detaylı bilgiyiwww.turing.org.tr sitesinde bulabilirsin. Zaten yukarıda bahsettiğim 4 evrağı da bu siteden alıyorsun.
Şimdiden iyi yolculuklar.
-
Araç 2011 model Astra 1.6 115hp eski kasa olanlardan.Benim Bmw 116i ile gitsek uçaktan fazla benzin yakarız onun için Astra düz vites oldugu için daha tutumlu olur.
Merak ettigim giderken benzin hariç kaç para masrafımız olur otoban vs....? -
quote:
Orijinalden alıntı: mz~
Sigorta yaptırıyorsunuz ve uluslarası ehliyet çıkartıyorsunuz.
* Yol içinse burdan Yunanistana gidiyorsunuz yollar rahat, Yunanistandan gemiyle İtalyaya geçiyorsunuz 1 gün sürüyor yolculuk. İtalya ve Almanya arasıda yanlış hatırlamıyorsam 6-7 saat sürüyor. Genel olarak keyifli bir yol.
Gemi kaç para tutuyor? -
-
ben kendi arabamla trabzondan gürcistana gittim hiç bişi istemediler direk geçtim ne sigorta ne ehliyet ne de başka bişi bastım gittim tiflise benzin 2,20 lari nerdeyse bedava türk parasıyla aynı sayılır biraz daha ucuz hatta yolları çok kötüydü sürekli tek yön dağ tırmanıyosun karanlık içi taşlı tünellere giriyosun değişik bi macera olmuştu hiç unutmam hayatım boyunca -
temiz bir mercedes olcak yeterli paramda olcak pasaportum zaten var yapacağım ilk iş avrupayı gezmek olurdu. Umarım kazasız belasız bir yol yaparsınız fotolarla da bize yolları gezdirirsiniz -
karayoluyla gidenler,hangi güzergahı kullandılar.ayrıntılı olarak anlatabilirler mi acaba?
işimize yarayacak bilgiler sonuçta... -
arkadasim almanya frankfurttan cikip avrupa turu yapmisti 250 lik maxi scooter ile vay be ne günlerdi.. -
quote:
Orijinalden alıntı: A380
ben kendi arabamla trabzondan gürcistana gittim hiç bişi istemediler direk geçtim ne sigorta ne ehliyet ne de başka bişi bastım gittim tiflise benzin 2,20 lari nerdeyse bedava türk parasıyla aynı sayılır biraz daha ucuz hatta yolları çok kötüydü sürekli tek yön dağ tırmanıyosun karanlık içi taşlı tünellere giriyosun değişik bi macera olmuştu hiç unutmam hayatım boyunca
Gürcistanın bizim herhangi bir vilayetten farkı yok , pasaport bile gerekmiyor,nufus cüzdanın orda da geçerli. -
YÜREK GEREK. -
yan oturursanız daha az yakar. -
quote:
Orijinalden alıntı: etnaxy
quote:
Orijinalden alıntı: A380
ben kendi arabamla trabzondan gürcistana gittim hiç bişi istemediler direk geçtim ne sigorta ne ehliyet ne de başka bişi bastım gittim tiflise benzin 2,20 lari nerdeyse bedava türk parasıyla aynı sayılır biraz daha ucuz hatta yolları çok kötüydü sürekli tek yön dağ tırmanıyosun karanlık içi taşlı tünellere giriyosun değişik bi macera olmuştu hiç unutmam hayatım boyunca
Gürcistanın bizim herhangi bir vilayetten farkı yok , pasaport bile gerekmiyor,nufus cüzdanın orda da geçerli.
polis çevirdi ceza yazdı emniyet kemerini takmadın diye ama genelde bütün türklere yazıyorlarmış 40 lari ceza ödedim gürcüler gelir olarak görüyorlar bütün yabancı plakalı araçlara ceza yazıyorlar
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X