Finlandiya'ya gitmeyi düşünüyorum, hiçbir akademik amacım yok. 3. sınıf 2. dönem hariç hangi yarıyılda gitmek mantıklı olur? |
Erasmus'a gitmek için en uygun zaman hangisi?
-
-
Gezmek için ilk dönem, çalışmak için ikinci dönem daha uygun kışın biletler ucuz oluyor.
-
erasmusta boş bölüm okuyorsan kralsın, benim gibi cs master yapıyorsan hayatın biter
-
boş bölüm okumuyorum. abd'de top 20'de cs master hedefim var da onu bunu geç. Sarışınlar için finlandiyaya gitmek istiyorum. bir dönem de eğlenek, hep okul ders olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 20 Kasım 2024; 22:49:41 > -
Üçün ikisi
Onda gidemiyormuşsun, o zaman üçün biri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 20 Kasım 2024; 23:43:25 > -
long-term staj var 3'ün 2'sinde hocam.
Bir de siz avrupa'dasınız ortamlar nasıl, finlandiya falan, bizim okul gibi kasıntı mı sosyal açıdan? ortadoğu fenotipim yok da almanlar falan çok soğukmuş mesela iskandinavlar nasıl?
-
Leuven çok daha kasıntı Bilkent'e göre, ancak daha odaklı bir kasıntı var, İngilizcedir Türkçedir öyle derslerle uğraşmazsın. Tabii benimki yüksek lisans olduğundan da böyle ama lisansın da buna yakın olduğunu gözlemledim.
Oranın yerlileri sana biraz soğuk davranır, o konuda yapılacak bir şey yok. Ancak sen en çok Erasmus partilerinde insanlarla tanışacaksın çok büyük ihtimalle, orada Almanmış, Balkanmış çok bir önemi yok herkes arkadaş yapmaya gelecek zaten. Ben Balkanlardan gelenlerin daha samimi ve sıcakkanlı olduğunu gördüm, bize de yakınlar zaten.
-
Ba-bana sarışın kızlar el yapar
Ben, beğenirsem ona, "Gel" yaparım
VIP locada yer yapar
Ama ben gelirsem onu hep kaparım
-
İlk dönem gezilir mi hocam Avrupada buz gibi olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sarışın kızlar ısıtır knk
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim amacim egitim idi, bir de yasam tarzi olarak dindarligi tercih ediyorum o sebeple genellikle sehir ve ulke seyahati konusunda bilgiliyim. Ryan Air, google plane ticket uygulamalarindan cok faydalanmistim simdi bile bakabilirsin TR"den.
Kisin ispanya almanya git gel 80 Euro iken yazin 250"ye bile zor bulursun.
Tabii takilanlar vardi ustteki arkadaslarin dedigi gibi Erasmus gruplarinda, herkesin kendi tercihi.
-
Erasmus finlandiyada yapılmaz hocam orta avrupa öneririm
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Niye yapılmaz
Bu açıdan hiç düşünmemiştim hocam çok farklı ve mantıklı bir bakış açısı, gerçekten kışın ekonomik açıdan çok daha rahat olur.
Ama eğitim açısından gidilecekse seçilecek üniversite çok önemli, bazı üniversitelerde anadil harici eğitimler aynı kalitede olmayabilir.
Erasmus için üniversite ve genel tavsiyeleriniz varsa pm atarsanız çok mutlu olurum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim yabancı dilim ispanyolca idi o sebeple ispanyaya gitmiştim
Eğitim için de olsa gezmek için de olsa her kulvarda orta avrupanın gerisinde. Üni çeşitliliği yok. Almanya İtalya çevresinde bak bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben katılmıyorum, Finlandiya'da eğitim kötü değil bence. Gayet gidilir yani eğitim amaçlıysa. Bilgisayar eğitiminden memnundu finlandiya'da denk geldiğim öğrenciler, Türkiye'dekinden çok çok daha iyi olduğunu düşünüyorum hatta bilgisayar eğitiminde, ama en iyi üniversiteleri için söylüyorum bunu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X