Şimdi Ara

Almanya'daki IT projelerinde ünv diploması neredeyse hiç istenmiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Orijinalden alıntı: justaprogrammer

quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Cok güzel anlatım. Bilgilendirme için teşekkürler. Almanya deneyiminde çeşitli şanssızlıklar olmuş. Benim deneyimde ise hiç şanssızlık olmadı belki o yüzden de olumlu bakıyor olabilirim. Berlin'de 1 sene öğrencilik yaptım. Eylül ayında sınıftan birkaç arkadaş Londra'ya giderken çağırdılar, gitmedim cunku Berlin'de her ama her birşey vardı ve kalacak yer, yiyecek fiyatları olarak Londra'dakinin yarısından da aşağıdaydı, bir haftalığına da olsa kazık yemeyi gözüm yemedi : )

Onun dışında İngiltere yazılım ve teknoloji alanında cok iyidir. Bazı önemli programlama dilleri, veritabanı sistemleri İngilteredeki üniversitelerde geliştirilmiş, bazı popüler uygulamalar İngilteredeki startup'lardan çıkmış. Ve Raspberry Pi, son 5 yıldır takdir ettiğim tek donanım, o da İngiltereden çıkma. Fakat uzak ve pahalı yer. Brexit, vs ile iyice seçenek dışı. İsterse dünyanın en güleryüzlü tatlı dilli insanları olsun, en dolgun ücretler verilsin, kapılar kapandıktan sonra ne fayda : ) almanya'nın kapılar hala açık. aynı şekilde fransa, hollanda. ne varsa kıta avrupasında var.

Almanların bir kısmı asık suratlı ve soğuk. Ancak coğunluk öyle değil. Bir de o asık suratlı kişilerin dahi iyi bir yanı var: Çok sabırlılar. Ülkelerinde nanik yapan Türklere karşı Almanların tamamı sabır gösteriyor. Bizim Türkiye'de suriyeliler Almanya'daki Türklerin yaptığı şeyleri yapsa coktan kan gövdeyi götürmüştü. Köln'de yaşayan bir arkadaşım anlatıyor, sokakta yavşak tavırlarla yürüyen Türkler, Bursa'da öyle yürüyemezler diyor.

Ancak bunların hepsi benim için şu anda lüks konular cunku burada IT çalışanı olarak inşaat işçisi ile benzer şartlarda çalışıyorum. Son 2 yılda kendimi işçilerden biri gibi görmeye başladım zaten.

dun benim hanim biri ile konusmus facebookta bir guruptan. o birisinin telefonun vermis dortmunda bayan yazilimci. iste benim hanimda o kisi ile iletisime gecmis. kadin sormus ne biliyor ve almancasi nedir diye. eee benim hatunda giris seviyesinde biliyor demis.

neyse bugun ben konustum. inglizce anlattim. bana telefonda birkac soru sordu iste abstract ile interface arasinda fark nedir aciklarmisin dedi bende f16 ornegi ile aciklamistim kadin karmasik buldu. sonra struct ile class nedir farklar ve benzerlikler sordu.unide ne okudugumu sordu ve deneyimimi sordu. dedim yazilima prof bir sirkette deneyim yok. ama unide iken java c++ ve c# odevlerini kendim yapiyordum ve tezi yaparken de hastane otomasyon programi yaptigimi soyledim. sonra master icin gittigimi ve calisma izni sorunlari ve ilk buldugum is ve para ihtiyacim icin IT sectigimi soyledim.

tamama gel goruselim dedi carsamba gunu biri ile daha gorusecemisim. aha dedim oldu derken bana almanca seviyemi sordu. ben dedim almanca bilmiyorum. birkac kelime ve 100 e kadar sayabiliyorum dedim. kadin ``ama hanimin bana giris seviyesinde bildigi soyledi dedi`. dedim yalnis anlatmis. kadin malesef gelistirmeden bana bu pozisyon icin sirkete beni oneremeyecegini soyledi.

yani yine yalan oldu. offf kafayi yiycem. sen hangi siteden freelance aliyorsun ? ingilizce projeler var mi? bu konuda yardimci olabilir misin ozelden ?

Önceki mesajın tamamını okudum, güzel yorum. O mesaja ilişkin cok kısa yorumum, Almanya sosyal devlet bunun bedeli olacaktır elbette, dolayısıyla calışan ücretlerinden alınan vergi, sgk (almanya'daki ismi AOK, Allgemeine Ortskrankenkasse) ve işsizlik sigortası normal. Bir de, aynı şeyler Türkiye gibi kapitalizmin cenneti haline gelmiş ülkede de alınıyor, o yüzden Almanya'da o konuyla ilgili bence sorun yok.

Abstract ile Interface arasındaki fark kısaca abstract bazı metodları eksik bir sınıf iken, interface sınıflardan bağımsız şekilde bir API tanımı. Abstract sınıf interface içinden metodları alıp üstüne de veri üyeleri / data members ekleyerek isteğe özel / custom sınıf tanımlamak için kullanılıyor ve tabi ki direkt nesne / instantiation yapılamıyor. Struct ile Class arasındaki en büyük fark, Struct sadece değişken içerebilir, metod içermez, Class her ikisini de içerebilir.

Bu tür soruların sorulabileceği mülakatlarda önceden hazırlanmak şart. Wrox'un Programming Interviews Exposed kitabında bu tür soruların hepsi anlatılıyor, o türde kitaplara bakmanı tavsiye ederim. Fakat sonradan Almanca sorusunda olay kopmuş zaten. Almancayı öğrenmeden orada hayat geçmez. Warum lehnst du dich ab deutsch zu lernen? Almanca öğrenmeyi neden reddediyorsun diye araya da bir almanca sıkıştırayım : )

En cok baktığım sitehttps://freelancermap.de , sonuna .de yerine .com koyarsan International versiyonu çıkıo ki onda coğu proje İngilizce. Mahremiyet gerektiren özel konular için PM iyi, onun dışında burası iyi.

kadinla telefonda 10 dakika konustum anlatim bildiklerimi de ... su almanca beni zorlayacak gibi duruyor.

berlixe gidicem artik su sigorta isini halledince. 6 ayda b2 ye ulastiriyormus ...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.