Şimdi Ara

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE KESİN DÖNÜŞ YAPMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamünaleyküm abiler. Ben 2 senedir Almanya da yaşıyorum. Şuan Türkiye'ye göre 9.sınıfım. Ama 2 senedir sınıfta kalıyorum. Ve yazın Türkiye'ye babamın yanına kesin dönüş yapmak istiyorum. "eğitim sistemi kötü" vs demeyin lütfen, almanyada gerçekten psikolojim bozuldu. Sosyal hayatım bitti. Evden çıkamaz oldum. Bide Almanca öğrenemedim. O yüzden dönmek istiyorum. Ama dönünce liseye gidebilecek miyim? Yeni sistemle adrese dayalı mı gidecem. 9.sınıftan mı 10.sınıftan mı başlayacam. Bu konuda bilgi sahibi olanlar lütfen yardım etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markmailus33 -- 14 Nisan 2018; 11:1:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelme güzel abicim, gelme! Ha 9. sınıftan başlamışsın ha 10. dan ne fark eder? Türkiyede eğitim meğitim diye bir şey kalmadı. Gelme git orada oku, olmadı orada meslek öğren çalış ama buraya gelme bin pişman olursun. Burada herkesin zaten psikolojisi bozuk. Deutschland über alles!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4216716F6 -- 15 Nisan 2018; 23:46:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkes almanyaya gitmek derdindeyken sen gelmek istiyorsun çok ilginç. Kusura bakma ama almanydaki imkanlara rağmen almanyaya tutunamıyorsan türkiyede hiçbir şeyi başaramazsın Almanyanın nimetlerinden faydalan o kadar yıl kalıp almancayı öğrenemediysen bi zahmet gel türkiyeye sen de haklısın ama dediğim almanyada yapamadıysan türkiyede hiç yapamazsın.. resmen bmw'den inip tofaşa binmek istiyorum gibi bir şey diyorsun.
  • O kadar sana sunulan imkana rağmen başaramıyorsan burada hiç başaramassın. Ya da olmadı gel, burada senin gibiler çok. Kalabalık etmessin orada.
  • Çocuğun durumunu bilmeden üstüne gitmişsiniz biraz sakin olun. Konu hakkında bilgim yok ama bunu yazmak istedim.
  • Dostum daha küçüksün. İleriyi idrak edemiyorsun. Yaş 18 e dayandığında üniversiteye gitmek istediğinde ve 100 euro kredi ile geçindiğinde dizine vurucaksın büyük ihtimalle geri döndüğün için.

2 senedir oradasın ve de almanca hala yok ise bulunduğun ortamdan uzaklaş. Türkçeye değil almanca konuşmaya anlamaya ihtiyacın var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tembelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.