< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Almanya'dan Türkiye'ye Sınır Dışı Edilen Akyüz Ailesinin Mutluluğu Yüzlerine Yansıdı (Video Geldi) (7. sayfa)
-
-
Orada biriktirdikleri Euro'ları burada x9 olarak harcayacakları için başta çok koymaz ama Almanya devleti aldıkları yardım ve maaşları komple kestikten ve ellerindeki Euro stoğu suyunu çektikten itibaren survivor başlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben katılıyorum bu yoruma. Corona ile birlikte devletler daha otoriter bir hal aldı. Birkaç makale de okumuştum bununla ilgili. Çoğu kişi hala bunun farkında değil ilerleyen senelerde daha net hissedeceğiz diye düşünüyorum. Bu güçlenen otoriteyle birlikte bahsettiğiniz şeylerin yaşanması hiç uzak bir ihtimalmiş gibi gelmiyor bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İçimin yağları eridi be. Almanya da yaşayıp akp ye oy verıyorsunuz şimdi tadın bakalım.
-
İşte o kaçakçılık şüphesi olanlar için. Bu adam Esrar eroin kaçırmıyor. Suçu belli kaçak yaşamak..Adamlar bunun için evlerine giriyor. Öyle olsa zaten ülke dışında değil alman gençlerini zehirliyorsun diye içeri alırlar. Çırılçıplak soy ayaklarına pranga vur. Çoçuklara bile öyle davran. Aynısını Türkiye de alman a yapsan alman ayaklanır.
Şuan tüm dünya da olduğu gibi Almanya da ekonomik krizlerin sonucu tedbir almak istemesi gayet normal. Ve bu sebep ile kaçak göçmenleri ülkede besleyecek parası olmayabilir. Ama uslup çok önemli dir. Ülkeler arası durumu geçtim, davrandığın şey insan. Eşi çoçukları önünde kimse bu hale düşmek istemez. Adam mı öldürdü, gençlerimi zehirledi, ülkenin yönetimine başmı kaldırdı. Direniş bile göstermemiş. Neyse anlatmak istediğimi umarım anlıyorsunuz. Ben vatandaşı kaçak diye savunmuyorum.
-
Almanya'da gurbette yaşayan, zor geçiniyos biz, yettiremiyos biz diye ağlanan bütün soydaşlarımızı ülkemize, cennet ekonomimize bekliyoruz.
Gelin gelin burası çok güzel. :)
-
Bu kadar basit değildir olay. Adam yalan söylüyor bence. Muhtemelen ülkeye mülteci vs. sokuyor kaçak vs... yasadışı iş yaptı ve adamı şutladılar. Hal böyle olunca da kendilerine sahip çıksınlar diye CB yi falan övüyor. Konuşmalar resmen çelişki dolu. Madem bu kadar vatan sevgin, millet sevgin var neden çocuklar türkçe bilmiyor. Yıllarca vatandaşlık alamamışsın, durumdan şikayetçisin neden gelmedin ülkene, adamlar seni ülkelerinden kovuyor hala dönmeye çalışmak niye... Darısı ülkeden kopuk yaşayıp uzaktan burayı cennet gören bu tiplerin başına.
-
Neticesine tekmeyi basmışlar hala yine olsa yine yaparım diyor
Almanlar insan sarrafı arkadaş.Bir kez daha şok oldum.Ekmeğini yediğin yerde kahramanlık yapmaya çalışırsan böyle olur işte.
Belirli bir süre üstümde Türk Bayraklı kazak ile dolaştım bana uyuz oldular diyor.E burada da yapsalar hayırdır gardaş dersin.Aslında yaptıklarına kendisi bin pişman ama cumhurbaşkanımız fln ayağına yatarak yol yapmaya çalışıyor.
Çocuklarımın hayatı bitti derken kahroluyor adam.Onlar da durumun farkındalar.Hıyarı kabuğuyla yedik diyor kısaca.9 saat aç kalmışlar gariplerim.Merak etmeyin, yavaş yavaş 12-13 saatlere alışırsınız.Tosuncuklar 3 aya kalmaz tığ gibi olur.
Welcome to Anavatan
-
Ben kafalarına göre hadi şayze kovuyorum sizi diye bir şey olamaz. Bir yasaya istinaden bir sıkıntıları vardır. Kaldı ki terörist muamelesi yapıyorlarsa kesinlikle istihbaratı çok iyi araştırmış ve mahkemeye rapor etmiştir. Burada mesele türk olması değildir. Alman yasaları net bir şekilde ülkeye uyum istemektedir. Pandemi vs... filan bu zamana kadar göz yumdukları en zayıf halkaları şutluyacaklar. Burada olay millet vs... değil. Ama şu ki milliyetçi söylemleri artıyor AB ülkelerinde. Bu zamana kadar hayata geçirilmeyen çifte vatandaşlığın iptali, başka ülkelerde varlıklarının olması ve bilgi paylaşımı, vs... gibi konular hızla hyata geçecektir.
Çünkü Almanlar verimlilik hastadıdır. Kendi zihniyetini kabul etmeyen ve ülkeye yarardan çok zarar getiren şeylerden nefret ederler. Bu zamana kadar belirli şeylere müsamaha edildi. Bknz trumpın göçmen söylemleri de boşuna değildi. Eğer ülkesinde yer alan göçmenler kendi vatandaşlarından çok daha iyi duruma geçerse veya aynı hayatı sürerse bu onlar için oy kaybı demek şu ekonomik krizlerde. Onlar osmanlı değil azınlıkları yüceltsin. Bundan sonra en zayıf halkalardan başlayarak şutlayacaklar ülkelerine tabiiki yasalar çerçevesinde. Önceden iki ülke arasında kriz vs olmasın diye erteleniyordu. Artık krizlerden krizlere atlıyoruz AB ile. Bu işin sonunda gümrük birliği iptali var. Zamanını Allah bilir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İsveç'ten getirilen bir aile vardı. konu farklıydı gerçi ama, ana fikir Avrupa'nın pandemi mücadelesinde insan ayrımcılığında şaak diye devreye CB'nin girip jet kaldırıp bunları getirmesi ve bizim başarımız vurgulanıyordu. Sonrasında balon olduğu çıktı.
Şimdi de AB'nin bize getirdiği yaptırımlar sonrası demokrasi dersi vermeye kalkacağımız günlerde iktidar için bir fırsat çıktı sanırım.
ama buda balon çıkabilir zira aile ile ilgili iddialar ciddi zira kaçakçılık ve dolandırıcılıkla faaliyetlerine karıştığı söyleniyor. Aile reisinin açıklaması ise insani yardım şeklinde. Bu tezler için somut kanıt şart.
ama balon olduğunu düşündüğüm kısmı şu;
Ben mahkemelerde tercümanlık yapıyordum. Sığınma başvurusu yapan bir Türk’ün davasında da tercüman oldum. Sözlerinden FETÖ’cü olduğunu düşündüğüm birisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye suçlamalar yöneltiyordu. Ben de ‘Yalan söyleme utanmıyorsun da’ diyerek yüzüne tükürdüm. Bu biraz sorun oldu. Sonra oğlum Türkiye’nin ve Fenerbahçe’nin maçlarında evimize dev Türk bayrağı astığı için uyarılmıştık. Yine oğlumun giydiği ay-yıldızlı tişört dolayısıyla da yabancılar şubesinde örtülü olarak tehdit edilmiştim. Almanlar bunlara çok dikkat ediyor. Türkler inanılmaz baskı altında.
Almanya’da 'Erdoğan’a hakaret eden sığınmacının yüzüne tüküren' şahıs, ailesiyle birlikte Türkiye’ye gönderildi: Sayın Cumhurbaşkanımız orada artık sevilmiyor, kıskanıyorlar onu. Açık ve net söylüyorum, korkmuyorum sizden
be arkadaş madem çok sevdiğin Cumhurbaşkanın orada sevilmiyor, madem Türk Bayrağını rahatça asamıyorsun, madem tehitd edilmişsin, maden baskı altındasın ve madem Almanya Seni sınır dışı etmiş ve sevdiğin Cumhurbaşkanının idaresindeki memleketine gelmişsin. Onun partisi de bu durumları propoganda olarak kullanmayı sever, yani elinden tutacaklar senin.
Neden böcek muamelesi gördüğünü belirttiğin memlekete tekrar dönmek için imza kampanyası başlatıyorsun? neden memleketimize döndük, reisimizin ülkesindeyiz, yeni bir başlangıç yapacağız demek yerine; Oğlan Türkçe bilmiyor, düzenimiz orada deyip Küçük Emrah Bakışları atıyorsun?
kafada deli sorular?
-
Hahaha yorumlar çok iyi sesli güldüm :D
-
Bunca senedir neden burada değilde Almanya'da yaşadıklarına üzülmüşler.Alın bi şundan için de keyfiniz yerine gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 20 Aralık 2020; 15:9:49 > -
insan hangi organıyla güleceğini şaşırıyor para versen komedi filmi bu kadar güldürmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle düşünün.
Ülkemizdeki bir suriyeli aile düşünün. İsimleri de Alyüz ailesi olsun. Bu 7 kişilik Suriyeli Alyüz ailesi Tr de yaşıyor. Çalışmıyor doğru düzgün. Gidiyor mahkemelerde Suriyelileri, afganlari, pakistanlilari bizim memlekete sokmak için tercümanlık yapıyor. Topluyor hepsini mahallesine, civar kesimlerine. Tr de yaşadığı için devletten yardım destek alıp, çocuk parası ve bakım parası alıyor. Tercümanlık yaptığı için para alıyor.
Buradayken etrafındaki Suriyelilere, Türkiye çok kötü memleket. Faşist falan diyor. Suriye cennet, Esad on numara adamdır diyor. Sonra Suriyeli bir mülteci mahkemeye çıkıyor ve ben Esad ın zulmünden kaçtım, TR ye sığınmak istiyorum diyor. Mahkeme de bu bizim hayali olarak anlattığım Alyüz soyadlı bizim Suriyeli, diğer iltica etmek isteyen mültecinin suratına tükürüyor. Sen nasıl Esad a kötü dersin diye. Ayrıca bu hikayede geçen suriyeli Alyüz ailesi, bizim Türk sokaklarında evinin balkonuna suriye bayrakları açıp, Suriye bayraklı tişört ile dolaşıyor.
Bizim Türk polisi de tamam kardeşim madem Suriye çok iyi, madem Türkiye kötü, sen Suriye yi çok seviyorsun diyip uçakla Suriye ye bırakıp dönüyor.
Bu seferde orada Türk polisi, Türk hükümeti kötü , Esad ı sevmiyorlar ama çocuklarım için Tr ye dönmek istiyorum diye ağlıyor.
Akyüz ailesini savunan sözde vatandaşlar, olaya bir de böyle bakın bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 20 Aralık 2020; 14:54:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
gençlere askerlik celpi yollansın, kızımıza da konfeksiyonda bir iş ayarlayalım. babaya da market deposunda iş verilsin.
türkiyenin tüm imkanlarından faydalansınlar. vatana hoş geldiniz. artık güvendesiniz.
-
istemsizce şu sözü paylaşasım geldi ''Welcome to hell mother ...ers'' :D
-
SGK bunlara hemen kişi başı bi GSS borcu taksında ebelerinin büyük resmini bi görsünler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 20 Aralık 2020; 15:1:37 > -
Yasadışı bir durum vardır.
Yoksa Avrupa ülkesi böyle bir olaydan hemen apar topar mahkemesiz sınır dışı etmez. Yukarıda resimlerdeki gibi bir dolandırıcılık olabilir.
Neyse konu dışı olacak ama buraya gönderildiklerine de Alman vatandaşlarından çok bizim vatandaş sevinmiş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dinocan GökçekKoca 7 kişilik aileyi özel uçakla taa Almanya'da Türkiye'ye kadar getiriyorlar adam bunu bile beğenmiyor, nankör müsünüz bilader ayıp ayıp.Bi de uçakta denizi görünce aha burası İstanbul demiş -usta bu nasıl tespittir- uçaktaki polise seni mahvederim demiş burası benim anavatanım diye.Diyor ki 9 saaat aç kaldık la millet 12 saatte bir yemek yiyor bu ülkede.
Allahınızı severseniz izleyin şu röportajı Kolpaçino sahnesi sanki
Bu arada dayı milliyetçilik naraları atıyor fakat çocuklar zerre Türkçe bilmiyor videonun sonunda hepsi Almanca konuşuyor dayı Türkçe'ye çeviriyor Diyor ki buraya geldim çocuklarımın eğitimi bitti sanki Türkiye'de eğitim yok, cennet vatanı begenmiyorlar ya
ADAM UYANIK....
Cumhurbaşkanı üzerinden prim yapma derdinde. Hani bakan, milletvekili izlerde iş güç sahibi olurumun derdine düşmüş.
İşallah iyi birikim yapmıştır, yoksa o kadar çocuğa bu ülkede nasıl bir işte çalışıp bakacaksın? Burası Almanya'da değil devlet sana ve çocuklarına iş bulsun?
Çok sevdiğin Türkiye'ye hoşgeldin.
Anlamadığım şey niye bu kadar üzgün hepsi? Sanki kötü bir suç işlemişlerde hapise girmiş gibiler. Hani Türkiye cennet gibiydi, çok sevdiğiniz, öve öve bitiremediğiniz ülkenize geri döndünüz niye mutlu değilsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X