|
Almanya Tatil
-
-
Konaklamayı Airbnb değil de hostel'de yaparsanız daha ucuza gelebilir. Airbnb sizin yaşınızdakilere kiralama yapmayabilir (airbnb deki ev sahibi bazen kimlik istiyor ve seyahat amacınızı soruyor, işine gelmezse kiralama yapmıyor, gençlere ev vermeye pek yanaşmıyorlar).
Hostel için hostel.de den veya hostel.com gibi web sitelerinden arama yapabilirsiniz. Hostel'in ne olduğunu bilmiyorsan google da arama yap.
Vize ücreti için 90 Euro konsolosluk istiyor. Aracı firma idata nın hizmet bedellerine web sitesinden bakın. Pasaport ücretlerine de google araması yaparak bakın. Seyahat süresi boyunca seyahat sağlık sigortası isteniyor. Fiyatları çok düşük. Bir sigorta firmasının web sitesinden fiyatları bulabilirsiniz.
Uçak parasını siz biliyorsunuz, yurtdışı çıkış harcı 500 TL.
Sonrası kendi kişisel yeme içme masraflarınız. Sandviç yediğinizi varsayarak 3 öğün yemek için günde maksimum 30 € hesaplayın. Airbnb de kalırsanız kendiniz de evde birşeyler hazırlayabilirsiniz.
Stuttgart'da havaalanına gidiş dönüş metro bileti ve şehir içi ulaşım ücretlerini de Stuttgart'da yaşayan tanıdıklarınıza sorarak öğrenin.
Temel masraflarınız bunlar olur, ekstra harcamalarınızı kendiniz hesaplayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 6 Kasım 2024; 9:29:19 >
-
Coachsurfer gibi yerlere bakin kalma yeri icin. Boyle yerler cok cok daha hesapli oluyor, yeme icme mevzusunu da marketlerden sandvic alarak hazir salata hazir makarna falan alarak gunde 15 euroya bile dusurebilirsiniz icecek dahil. Sigara falan iciyorsaniz cantaniza Turkiyeden atip gelin. Onun disinda her yere yuruyerek gidin sakin taksiye binmek gibi bir hata yapmayin. Stuttgart havalimaninda indikten sonra isterseniz haftalik toplu tasima bileti de alabilirsiniz fiyatlari bilmiyorum ama ne kadardir. -
Sigara'da sınır var. Kişi başı sigara sokma sınırı geçilirse para cezası var. Tam olarak öğrenmek lazım.
-
Kisi basi 2 karton sigara alsalar cantalarina koysalar hic bir sey olmaz hocam. Ki bu cocuklar kac gun gelecekler zaten 2 karton sigarayi icmek kolay mi :D. -
Kişi başı iki karton izin olduğuna emin misiniz?
-
Ozur dilerim AB icinde dolasim icin kisi basi 800 adet sigara limiti var ama disaridan gelindiginde kisi basi 200 adet sigara limiti var. 20 adetli paket icin dusunuldugunda kisi basi 1 karton sigara getirme hakki var, ki bu da bir haftalik bir gezi icin olmasi gerekenden bile daha fazla diye dusunuyorum. -
İçmeyin şu zıkkımı!
Özellikle yeni nesilin buna alışma eğilimi olmaması lazım.
* Ben 15 yıl emzik gibi içtim, yaklaşık 16 yıldır hiç içmedim, hatta içtiğimi bile unuttum artık. Şimdiki aklım olsaydı ağzıma koymazdım.
-
Arkadaş sigara içtiğini yazmadı, içmiyor olabilir. Bir başkası içtiklerini varsayarak öneri getirdi. Gereksiz elbette. :))
-
Bende genel bir yorum yazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X