Şimdi Ara

Almanya vs İtalya (Yüksek Lisans içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Almanya vs İtalya (Yüksek Lisans içerir)

(En Son Oy Tarihi: 2.8.2023)
Giriş
  • Bu dönem lisans öğrenimimi tamamlıyorum, elektronik mühendisiyim diyebilirim artık. Önümüzdeki sonbahar için bazı üniversitelere yüksek lisans için başvurular gerçekleştirdim, gerçekleştiriyorum. Şu an almanya da stuttgart, italyada da milano politeknikten yüksek lisans için kabul aldım. Kendi bölümüm için konuşursak stuttgartın dünya sıralaması 300 iken, milano politekniğin 17 (çok iyi bir sıralama).

Dünya sıralaması iyi bir okulda yüksek lisans yapmak ile almanya da yüksek lisans yapmak arasına ciddi bir kafa karışıklığı içerisindeyim. Almanya da yaparsam okurken en azından almanca öğrenir orada iş bulabilirim diye düşünüyorum ancak italyayı seçersem büyük ihtimal italya da çalışmayacağım, yine almanya gibi ülkelerde çalışmam gerekecek ancak dil konusunda eksikliğim olacak. DonanımHaber'in değerli ak saçlılarının bu konudaki yorumlarını merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 17 Mart 2021; 22:21:29 >

• okuma kardeş git elektrik kablosu sat daha mutlu olursun
  • İtalyanın burs veriyor olması lazım. Ekonomik durumunu gösterince Türklere çıkıyor malum ne kadar kazınrsan kazan euro bazında çöp.

ANcak milano pahalı şehir.

İtalyada iş bulman zor ama öyle bir ünide master yapmış adam her türlü iş bulur. Seçim senin. Ben olsam italya seçerim.

• yerinde olsam saniye düşünmeden italya yaparım

almanyada türkten bol bir şey yok zaten git italyaya hem 17. diyorsun boru mu

• italyaya git. gitmişten pininfarina yı ziyaret et

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

İtalyanın burs veriyor olması lazım. Ekonomik durumunu gösterince Türklere çıkıyor malum ne kadar kazınrsan kazan euro bazında çöp.

ANcak milano pahalı şehir.

İtalyada iş bulman zor ama öyle bir ünide master yapmış adam her türlü iş bulur. Seçim senin. Ben olsam italya seçerim.

Evet hocam İtalya hükümeti burs veriyor, yaşam masraflarının çoğunu karşılamaya yetiyor diyorlar. İtalya da daha önce bulundum yaşamak için güzel bir ülke ancak ekonomisi Almanyanın yanından geçemez diye düşünüyorum. Yine buradan mezun olup almanyada çalışan tanıdıklarım var. Ama yüksek lisans sırasında almanca öğrenmem Almanya da iş bulma şansımı daha da arttırabilir. Yorumunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 18 Mart 2021; 0:56:2 >

• Sıralama farkı çok ciddi. Konuyu girerken kesin Almanya diyordum çünkü malum yüksek lisansta staj uygulaması var ve stajdan sonra iş teklifi alıyormuşsun. Fakat İtalya'nın sıralamasını görünce duraksadım. 17. sıradaysa ciddi kaliteli bir eğitim ve marka imajı vardır. Tebrikler. Hangi üniversiteden mezunsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 18 Mart 2021; 0:19:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanya'da Lisans Tamamlama
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İtalya bitik Almanyaya kapak atmaya bak sen...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada iş bulamazsan geri dönmek zorunda olduğunu bildiklerinden iş vermiyorlarmış, zamanında quoradan okumuştum iyice araştırmadan gitme bence.

• MağaraAdam kullanıcısına yanıt

Hocam sana şöyle diyeyim. Sen zaten uluslararası şirketlere de geçebilirsin. Dert etme onları çok. İleri düzey iş bulduğun zaman İtalya ile Almanya çok fark etmeyecek. Almanya ekonomisi iyi ama yanından geçemez kadar fark yok yahu. İşssizlik biraz sorun italyada ama senin okuyacağın okuldan dolayı seni alakadar etmez o durum.

Senin ingilizcen de yok m? Daha çok para daha iyi şartlar istersen zaten kolayca İRlanda İngiltere AMerika buralaradan kabul alırsın bir kaç sene tecrübe ve o yüksek lisans diploması ile

• Bir akademisyen olarak şunu söylemem lazım, bu seçim bence senin daha sonrasında ne istediğine bağlı. Akademisyen veya araştırmacı olmak istersen Politecnico di Milano’yu seçmen yararına olacaktır. Amacın yüksek lisansı bitireyim, dil öğreneyim orada kalayım bir iş bulur çalışırım ise Stuttgart.
  • Kardeşim almanyada 3 alırsın İtalya'da 2

Ama italyada
    1 gocmen az
    2 orman bol deniz mukemmel Akdeniz'in en guzel ulkesi dunyanin en guzel sahillerine sahip 3. Ulke (1 2 abd Avustralya)
    3 tarihi muhtesem
    4 guney Fransa'nın balkanlarin dibinde
    5italyan halki cana yakindir almanlar gibi buz adam değildir

İtalyano faşisto mapierestike bonifike IL DUCE HEIL MUSSOLİNİ

(Ustte ne yazdim bilmiyorum bir belgeselde duydum ama HAWALI)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Direk üniversite adı verip ifşa olmak istemem ama Türkiyenin top 4 okulundan birindenim diyebilirim.

@maşık @drexel

İngilizcem var hocam, araştırdığım kadarıyla milano politekniğin abd ve avrupa da akademik olarak iyi bir saygınlığı var. Yurt dışında akademik hayatta devam etmek istersem abd veya avrupa da iyi bir okuldan kabul alma şansım çok fazla. Fakat yüksek lisans yaparken akademiden soğur muyum onu da düşünüyorum. Şu an kafamdaki plan master yapıp işe başlama şeklinde.

İtalya'nın benim için tek eksileri eğitimin teorik olması ve mezuniyet sonrası iş bulma endişesi.

@William0

O konuda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum zira ailenin yarısı Almanya'da, ebevenylerden birisi Alman vatandaşı hatta.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.