Şimdi Ara

Almanya'ya Çin'den telefon sipariş edip TR'ye getirtmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
3
Favori
18.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Vergi Ödemeye razıyım zaten..
    Çünki benden çıkmayacak vergi, akrabam ben öderim dedi :)
  • hulusi kullanıcısına yanıt
    o zaman sorun yok ama araya vergi girdimi fiyat yukseliyo cazibe azalıyor bu kargolar adam gibi musteriden yana olup ac gozluluk yapmasa satıslarsda baya patlama olur ama bunlara tasıma ucreti yetmiyor gözleri ac
  • sarigol45 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir kötü tarafı yok. Güle güle kullanın.

Ben de Almanya ebay.de den THL T11 alıp getirtmeyi düşünüyorum. Bunu Çin'den getirtsem DHL masrafı + olası %19 gümrük ile Ebay'daki fiyatından daha pahalıya geliyor. Eğer bozuk, ölü pixel çıkarsa geri gönder gelsin derken büyük sıkıntı. Bu dediğim mesele 200$ üstü telefonlar için geçerli tabi.
  • Size bikac tavsiyede bulunayim , tabi dinleyip dinlememek size kalmis ama tecrubeyle sabittir.

Almanya'da ve dunyanin bir cok ulkesinde telefonla ilgili bir yasak yok. Hatta sanirim bu telefon yasagi dunyada sadece Turkiye'de var. Direkt vergisi neyse odeyip teslim alabiliyorsunuz ama devlet kargosuyla geldiyse. Ozel bir kargo sirketiyle, hele hele dhl ile geliyorsa okumaya devam edin.

Dedigim gibi Almanya'ya gelen kargonuzu yasakli bir urun degilse vergisini odeyip alabiliyorsunuz. Ama bu noktaya dikkat , yasak yok ama gumruk onlarda da var tabiki. Yani her ne kadar yasak olmasa bile maliniz gumruge takiliyor. Ve kargonuz DHL vs.. gibi ozel bir kargo sirketiyle geliyorsa iste sorunlar bu noktada basliyor. DHL size kargonuzun gumruge takildigini ve cekilmesi gerektigini soyluyor. E tamam cekin vergisi neyse veririz dediginizde , size vergi haricinde bir cok masraf cikariyorlar. Ofis masrafi , cekim bedeli , depo masrafi vs gibi sacma sapan seyler soyluyolar. Hani bizim buradaki ordinyo vs gibi belgeler icin 150-200 tl istiyolar ya, iste onun gibi, aslini astarini bilmedigimiz isimler altinda bir cok ucret talep ediyolar. Ha birde urunun degerini normalden biraz dusuk gosterseniz bile yemiyorlar , sizden mali satin aldiniz yer , odeme ve fiyatla ilgili belgeler istiyolar. Bunlari sunamazsaniz kendileri arastirip deger biciyorlar. Bu durum cogu ulkenin gumrugu icin gecerli. Yani olay daha cok kargo sirketinin calsma politikasiyla alakali. Cogu ozel kargo sirketinde durum ayni cunku amaclari para kazanmak. Neyse sonra basliyorsunuz tartismaya , verin belgelerimi ben kendim hallederim vs.. diyorsunuz ama yok , belgelerinizi size parayla satmaya kalkiyorlar, ve dahasi mali bir gumruk musavirinin cekmesi gerektigini soyluyorlar. İsimlere takilmayin , burada gumruk musaviri diyoruz orada da ayni isi yapan kisiler var isimleri degisik,amac ayni, para koparmak. Çin'den yada Amerikadan yola cikan ve heyecanla takip ettiginiz paketiniz 3 gunde Almanya'ya geldi diye seviniyorsunuz , oh ne hizli firma ne guzel firma diyorsunuz ama paketinizi adeta rehin aliyolar gumrukte bekletiyolar ve hicbisey yapamiyorsunuz eliniz kolunuz bagli. .

karamsar davranip moral bozmak istemem ama buyuk ihtimal urununuz gumruge takilacak ve ozel kargo sirketi ile mucadele vereceksiniz. Hele hele DHL ise ekstradan 150-200$ civarinda masraf cikarabilirler. Ama sunuda soyliyim bu islerde biraz sans faktorude var. Bunu bizzat Dhl yetkilisi soyledi bana. Yani piyango kimlere cikarsa onlari afedersiniz ama kelimenin tam anlamiyla kucaga aliyorlar. Ve genelde buyuk oranda takiyolar gumruge. Cunku tasima ucretinden cok daha yuksek miktarlar kazaniyorlar bu sekilde. Yani sansiniz varsa sorun cikmayadabilir.

Uzun lafin kisasi dhl gibi firmalar yuzunden bu isler avrupada da cok rahat degil. Orda da lanet ettiriyolar insana. Umarim siz sorun yasamazsiniz Ama size tavsiyem bundan sonra ozellikle dhl'den uzak durun ve devlet kargolarini kullanin. Bu sizden para koparmaya calisan ozel sirketlerle calismayin. Devlet kargosu ile gelen kargolarda soz konusu olan yasakli bir mal degilse , gumruge yada size en yakin postaneye cagiriyolar ve kargonuzu sadece vergisini odeyerek alabiliyorsunuz. Bu da avrupada her ulkede degismekle birlikte ortalama %20 civaridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 12 Temmuz 2014; 7:49:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• barocker kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarını yalanlamak için yazmıyorum öncelikle onu belirteyim. Sadece DHL ile bu süreci yaşayan biri olarak olanları anlatmak istedim.

3 Temmuzda Almanya'dan döndüm. Xiaomi Mi3 64GB aldım ve Çin'den Almanya'ya DHL ile kargo yaptırdım. Yazdıklarından vergi olayı dışında hiçbiri olmadı. Telefon 27 Haziran'da Çin'den yola çıktı 2 Temmuz'da elimdeydi ama DHL' den hiçbir kimse ne aradı ne sordu ne de yordu beni. Kargo direk eve geldi ve sadece 42 euro bir ekstra ücret talep edildi. Bununda yanlış hatırlamıyorsam 30 eurosu gümrük vergisiydi. Belki yazında belirttiğin şanslı kişilerden olabilirim ama benim kargo sürecim bu şekilde oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasocu -- 12 Temmuz 2014; 10:03:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasocu

Hocam yazdıklarını yalanlamak için yazmıyorum öncelikle onu belirteyim. Sadece DHL ile bu süreci yaşayan biri olarak olanları anlatmak istedim.

3 Temmuzda Almanya'dan döndüm. Xiaomi Mi3 64GB aldım ve Çin'den Almanya'ya DHL ile kargo yaptırdım. Yazdıklarından vergi olayı dışında hiçbiri olmadı. Telefon 27 Haziran'da Çin'den yola çıktı 2 Temmuz'da elimdeydi ama DHL' den hiçbir kimse ne aradı ne sordu ne de yordu beni. Kargo direk eve geldi ve sadece 42 euro bir ekstra ücret talep edildi. Bununda yanlış hatırlamıyorsam 30 eurosu gümrük vergisiydi. Belki yazında belirttiğin şanslı kişilerden olabilirim ama benim kargo sürecim bu şekilde oldu.

2 Temmuz sanslı gününüzmüş keske baska bir sekılde degerlendirseydiniz piyango sayısal falan...
    Şaka şaka yukardaki arkadasın dedigi kısmende olsa dogru arada atlamalar oluyor o da size gelmiş google ye dhl ups gümrük diye yazın bak binlerce magdur cıkar sadece turkiye degil avrupadada aynı sonucta geç olsun güç olmasın taktigiyle bu kargolardan uzak devlet kargoları ile yola devam .....

• quote:

Orijinalden alıntı: Dengema

Hiçbir kötü tarafı yok. Güle güle kullanın.

Ben de Almanya ebay.de den THL T11 alıp getirtmeyi düşünüyorum. Bunu Çin'den getirtsem DHL masrafı + olası %19 gümrük ile Ebay'daki fiyatından daha pahalıya geliyor. Eğer bozuk, ölü pixel çıkarsa geri gönder gelsin derken büyük sıkıntı. Bu dediğim mesele 200$ üstü telefonlar için geçerli tabi.

thl t 11 benimde cok begendigim bir telefon ama cevremde kime gösterdiysem redmi note diyor anlamadım ticaret için redmi kendim için thl olabilir önümüzdeki aylarda bende thl t11 alacagım ama kullananların yorumları olumlu ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarigol45

quote:

Orijinalden alıntı: tasocu

2 Temmuz sanslı gününüzmüş keske baska bir sekılde degerlendirseydiniz piyango sayısal falan...
    Şaka şaka yukardaki arkadasın dedigi kısmende olsa dogru arada atlamalar oluyor o da size gelmiş google ye dhl ups gümrük diye yazın bak binlerce magdur cıkar sadece turkiye degil avrupadada aynı sonucta geç olsun güç olmasın taktigiyle bu kargolardan uzak devlet kargoları ile yola devam .....

Şanslı günüm olsaydı 42 euro ödemezdim. :)
    İşin şakası bir yana şu ana kadar DHL,UPS ve FEDEX' i onlarca kez kullandım (Ebay, Aliexpress vb.) ve hiç sorun yaşamadım. Gerçi o kargoların hiçbiri telefon değildi ve gümrük kanunundaki rakamlara uygun alışverişlerdi, bununda etkisi olmuş olabilir.
    Hatta tronixweb 'ten aldığım PS3 oyununun New York'tan İstanbul'a FEDEX ile yapılan kargosunun 2. günde elimde olduğunu biliyorum. Tabi ben sorun yaşamadım diye başkalarının sorun yaşamayacağı anlamına gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

Dün itibariyle;

* 1 adet jayu g6 beyaz (2/32 gb)
    * 1 adet kingzone k1 siyah (2/16 gb)
    * 1 adet iocean x8 siyah (2/32 gb)

siparişi Almanya üzerinden verdim.
    TEk kutuda gelecek ve DHL kargo ile gönderim olacak..

hocam banada bilgi verirseniz şu konuda. Almanyada akraba var ancak nasıl edilir almanyaya bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

quote:

Dün itibariyle;

hocam banada bilgi verirseniz şu konuda. Almanyada akraba var ancak nasıl edilir almanyaya bilgim yok.

Telefonlar Almanya'ya ulaştı.
    Sipariş 3 günde kargo'da 3 günde almanya'da teslim alındı.
    Gerçekten DHL çok hızlı.

jiayu g6 / kingzone k1 / ocean x8 toplam fiyatı.

her ürüne 100 usd ve gift yazılmasını söylemiştim.

Kargo tesliminde 70 Euro vergi ödemiş akrabalarım..

10 gün sonrada telefonlar Türkiye'de inşaallah.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

quote:

Dün itibariyle;

Telefonlar Almanya'ya ulaştı.
    Sipariş 3 günde kargo'da 3 günde almanya'da teslim alındı.
    Gerçekten DHL çok hızlı.

jiayu g6 / kingzone k1 / ocean x8 toplam fiyatı.

her ürüne 100 usd ve gift yazılmasını söylemiştim.

Kargo tesliminde 70 Euro vergi ödemiş akrabalarım..

10 gün sonrada telefonlar Türkiye'de inşaallah.

eyvallah hocam. üzerinde yazan fiyata göremi ayarlıyorlar hocam vergisini ? mesela ben 150$lık ürün getirtsem üstüne 90 dolar yazdırsam vergi 90 x 20/100 = 18 dolarmı kesiliyor ?

ben denemelik bi telefon getirteceğim şimdilik bi akrabada gelecek zaten 3 günde geliyorsa sorun yok ilerde birtane daha getirtirik D:

• Vergiyi normalde %18 diyorlar..

100 usd diye yazdırmıştım ancak 100 usd üzerinden almadılar heralde..
    Tahminen 150-200 usd aralığında hesaplayıp telefonları ona göre vergi almışlar..
    3gün olayını siz maksimum 7 diye hesap edin ne olur ne olmaz?
  • Gençler Çin'den Almanya'ya UPS ile gönderttiğim telefon şu an Alman gümrüğünde.Çinli kutunun üzerine 50 dolar yazdı ama tfl 269 dolar ve gümrük bu durumu farketmiş.Vergisini alıp bırakacaklar.Benden faturasını istiyor.Tlf aliexpressten aldım.Gerçek faturasını nereden bulacağım.Varmı bir bilgisi olan?
  • kadobjk kullanıcısına yanıt
    Telefon thl 5000 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dengema

Telefon thl 5000 mi?

Thl100s
  • Peki Singapur, china, honkong, sweden post gibi şirketleri kullanırsak gümrük ödeme durumu oluyor mu? Telefon 290 $. Sanırım gümrük çıkarsa 40 euro yapacak.

Üzerine gift 100 $ filan yazdırsak faydası olur mu ki :) yoksa şansa mı kalmış?

Birde bu devlet kargoları kaç gün civarında ulaştırıyor. 15-60 gün gibi çok geniş bir aralık yazıyor sitede.
  • Aliexpresten alıp Almanya'ya Singapur post ile gönderdiğim telefon 9 elimde ulaştı. Herhangi bir vergi istenmedi. Ancak Almanya'dan şu an gelecek kimse kalmadı, telefon bekliyor. Zamanlama hatası yaptık. Gerçi benimki deneme içindi. 1-2 aya gelen olur elbet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

Aliexpresten alıp Almanya'ya Singapur post ile gönderdiğim telefon 9 elimde ulaştı. Herhangi bir vergi istenmedi. Ancak Almanya'dan şu an gelecek kimse kalmadı, telefon bekliyor. Zamanlama hatası yaptık. Gerçi benimki deneme içindi. 1-2 aya gelen olur elbet.

Benimki de kargolandı singapur post ile gelecek sizinki kaç günde geldi ? aldığım yer içine 63 usd lik fatura koymuş bakalım gümrük olayına girecekmi bizimki
  • 20 günde geldi. Ben herhangi bir şey istemedim fatura veya fiyatla ilgili.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

20 günde geldi. Ben herhangi bir şey istemedim fatura veya fiyatla ilgili.

Ne kadarlık bir ürün getirttiniz acaba benimkiler iki telefon adedi 104 usd fakat geekbuying sitesi 63 usd lik fatura koyacaklarını belirtti..hiç fatura olmayınca gümrükçüler değer biçiyorlarmış diye duymustum..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.