Şimdi Ara

Almanya'ya gideceğim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ev arkadaşlığı diye bir şey var hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Notorious II kullanıcısına yanıt

evet o iyi bir alternatif olabilir.makarna da var markette. tanesi 0,5 euro falandır belki daha az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakkaji -- 18 Aralık 2021; 10:32:14 >
  • yapma hocam her dil bilen gidebiliyo mu öyle olsa bu ülkedeki herkes bi şekilde kasar öğrenir ana babasından para alır dil kursu bilet halleder. turistik gezi için bile vize almak inanılmaz zor sadece vize başvuru fiyatı bile 1500 tl ediyor vize çıkmazsa çöp olan para bu.. düzenli işte çalışmanı bankada en az 10k euro kitlemeni türkiyedeki mal varlıklarını görmek istiyolar ki döneceğinden emin olsunlar 15k euron vardır ama işin yoktu yine red verirler işsiz güçsüz adam neden geri dönsün derler facebook iltica gruplarında adamlar boşuna strateji kasmıyor. bitmişiz biz

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Burnunu TR’den BG’ye dahi çıkarmamış ama sırf dili var diye ( ki bu herkesin ağzında sakızdır neye göre kime göre) gidebileceğini zannediyor.İngilizceyi herkes konuşuyor bize başka dillerle birkaç dille gel.Öyle olsa bile gidemez.Neyse gitsin bir vize başvurusu yapsın ona kırmızı red damgasını vurup pasaportu geri verdiklerinde aklı başına gelir.

• The Notorious II kullanıcısına yanıt
    Wilkommen in Deutschland

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yasal yollamı gidiceksin..yada turist vizesi alıp dönmücekmisin? avrupa birliği içinde vize bittikten sonra yakalanırsan sınır dışı edip birdaha geri almıyorlar ...yolun acık olsun

• Geçen akşam Maltepe sahilde oturuyoruz, az ileride 5 tane genç kamp sandalyelerinde oturuyorlar ve tabii konu Nasıl Almanya'ya gideriz, kapağı Avrupaya nasıl atarız, Türkiye çok kötü ve daha da kötüye gidiyor, Almanya muhteşem ve daha da muhteşem olacak, burada hiç insana saygı yok ama Avrupa'da öyle mi, insana saygı son safhada falan 1 saat konuştular sonra sandalyelerini topladılar, bira şişelerini, sigaralarını, çekirdeklerini, abur cuburlarını bir güzel yere attılar ve pisliklerini bırakıp gittiler. Almanya işte böyle ayıları, hanzoları, magandaları, mahlukatları ülkesine sokmadığı için, olur da kazara ülkeye gelirlerse de sopayla eğittiği için Almanya oluyor. Burada yapılan hiçbir ayılığa orada müsaade etmediği için medeni oluyor.

Bir de armut piş ağzıma düş tayfası var. Yıllarca iki lafından biri Almanya'ya gitmek olmuş ama bir kelime dahi almanca öğrenmemiş, öğrenmeye dahi çalışmamış, vasıfsız birisi ama bir meslek öğreneyim de kalifiye işçi olarak gideyim bile dememiş, bari ege akdenize git de bir kadınla tanış, evlen git denmiş ama paşam ona bile zahmet etmemiş sonra nasıl giderim, hayalim bu, ölüyorum bitiyorum demiş durmuş. Bunlar da Alman konsolosunun kapısına gelip kırmızı halınızı hazırladık, buyurun gelin de Berlin'de belediye başkanı olarak işe başlayın demesini bekliyor.

• Arkadaşlar merhaba

36 yaşına gireceğim 5 ay sonra. Benim gördüğüm en güzel ülke Türkiye. Dünyada kutuplar ve Avustralya dışında 5 kıtada bulundum en popüler şehirleri gezdim. Türk denizleri yemekleri gerçekten harika. Acıktığımda sohbet etmek istediğimde direk buraları özlüyorum. Önümde ülkeyi terketmek için onlarca ve kalmak için de onlardan biraz fazla sebep var. O yüzden şimdilik kalmayı tercih ediyorum. Memur çocuğu olarak büyüdüm. Şu anda sevdiğim bir işim var. İş yerinde bolca haksızlıkla karşılaşıyoruz ama henüz vazgeçmiş değilim.

Bunları yazmamdaki sebep gidelim ya da kalalım diye değil. Karar verirken kendi önceliklerimize göre hareket etmemiz gerektiğini söylemek istedim. Avrupayı çok iyi bilmem ama Amerikada gördüğüm yalnızlık çok derindi. İş kurup dönme fikri harika isterseniz yapabilirsiniz.

Ekonominizi yurtdışına taşırsanız eğer İstanbul ve Türkiye size cenneti sunabilir diye iddialı bir sözle bitiriyorum.

Umarım anlaşılır. Saygılarımla

• Guest-B9030AAE3 G kullanıcısına yanıt

olm vize yok nereye bilet parasıyla gidiyon

• Gidebildin mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de yüksek sonrası İsviçre'ye gitmeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.