Ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, karşılığında neyi kaybeceksem kaybedeyim, ben almanyaya gideceğim. Gittiğim zaman da bu konuyu uplayacağım, kendime yemin olsun. |
Almanya'ya gideceğim.
-
-
Fırsat bulan gitsin, benim de önümde bir ihtimal var. Olup olmayacağını zaman gösterecek, burada stajyerlik imkanı buldum ama önü net değil. Ülke iniş yolunda maalesef, böyle olmasaydı keşke ancak kimse anlamadı, olanaklar bir bir kayboluyor. Hayırlısı olsun senin için, umarım çabana değer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 17 Aralık 2021; 22:26:48 > -
Gitmek kolay da ya dönebilmek
-
Oyş sanki çok da mikimde türkiye. İlk fırsatımda türk vatandaşlığını terk edeceğim.
-
yengenin yanına gitsene akıllım
-
Alıntı
metni:İlk fırsatımda türk vatandaşlığını terk edeceğim. +1500
artık hiçbir bağlılık hissetmiyorum bu ülkeye karşı
-
vallahi üzüldüm ya böyle düşünmenize
-
İmkânı olup da gitmeyeni seviyorlarmış artık.
-
nesi kolay olum millet botla gitmeye çalışıyo denizin ortasında bot patlıyo ölüyolar dikenli tellerden geçmeye çalışıyolar termal kamerayla bulunup dayağı yiyip sınırdan geri atılıyolar isteyen ölümü bile göze alıyo ama yine de başaramıyo
-
yani hocam kendini bir insan dil öğrenmeye verirse
ufak tefek para kazanırsa en azından bilet paraları
bir şekilde denkleştirip gidebilir
-
kaç kurtul
-
Hocam yazdıklarınızın altına imzamı atarım, benim buradan bir şekilde kaçmak istememin sebebi de bu; ülkenin insanlarının kültürel olarak bir kusuru var. Sen bir toplum düşün, şöyle atasözleri/sözler çıkarabiliyor: "Devletin malı deniz, yemeyen domuz." veya "İtibardan tasarruf olmaz.". Bu ülkenin insanında vergi bilinci gelişmemiş, vergi denilen şeyin başkasının cebinden zorla alınan bir para olduğunu ya bilmiyor ya da bilmiyor numarasına yatıyor. Hadi bilmeyen insanı anlarım, cahildir yapar ancak bile isteye vergi kaçıran, devleti dolandırmayı marifet sayan; devlet ise bulduğunu düdüklediğini kar saydığı bir düzende istediğiniz hükümeti getirin bu toplum düzelmez düzelemez. Türkiye'nin insanlarının zihniyet sıkıntısı var, cehaletle açıklanabilecek bir durum değil bu. Bu forumda yıllardır anlattığım bu konuları yüzeysel olarak algılayıp bana sürüyle laf eden insanlar da oldu, benim düşünceme yakın birilerinin olduğunu görmek benim için büyük bir sevinç.
Sadece onurlu bir şekilde yaşamak, verdiğimiz emeğin çalınmadığı, insanların karşılıklı olarak birbirine güvenebildiği, devlet-birey ilişkisinin içerisinde hile hurda olmadığı bir düzen istiyoruz-istiyorum. Mükemmel hiçbir zaman olmayacak ama 2021 yılı itibariyle bunu mükemmele yakın uygulayan ülkelerin başında Almanya geliyor. Ben sadece insan gibi yaşamak istiyorum, hepsi bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de euronun 19 lira olmasına, verdiğim emeklerin çöp olmasına üzülüyorum arkadaşım. Benim için cennet de cehennem de bu dünya. Hasbelkader doğduğum topraklara vefa borcum olmak zorunda değil -benim yine vefa borcum var ama olmak zorunda değil-.
Hayatımı mahvetmek istemiyorum. Aylık 200 euroya çalışmak istemiyorum. İstediğim ürünleri satın alabilmek, her gün dolar kurunu TAKİP ETMEK İSTEMİYORUM. Yeter.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
istediklerini desinler hocam benim uğraşacak gücüm kalmadı. bu ülke asla bu duruma gelmemeliydi...
-
Yurtdışına çıkacaksanız da kaçıp giderek değil, liyakatli bir şekilde çağrılarak/iş bularak gidin. Yoksa emin olun Almanlar kucaklarını açıp da vasıfsız Türk gençleri gelsin diye beklemiyorlar. Şöyle bir empati yapın: siz Türkiye’de yaşayan bir Türk olarak Suriye’den yada Afganistan’dan kaçak gelen onlarca işsiz tipe acıyıp kucak açarak hoşgeldin mi diyorsunuz yoksa sinir mi oluyorsunuz? İşte işsiz güçsüz kaçak göçek Almanya’ya gelen Türkler’e de Almanlar öyle bakıyorlar. Hiçbirşey yapmasanızda açıp İngilizce, Almanca öğrenin birkaç yazılım diline hakim olun ki adamlar sizin gelişiniz için imkan yaratabilsinler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Gidemezsin.Vize zaten hiç alamazsın unut.Vizesiz mülteci gibi gitmen için en az 2 yıl harcarsın aynı zamanda ölüm riski inanılmaz yüksek.Yakalandığın an ilticaya dahi başvurmuş olsan elle tutulur bir sebep olmadığı için ret yersin itiraz edersin yine ret alırsın sonra ülkeden çıkman için süre tanırlar çıkmazsan yakalayıp ilk uçakla senin gözünü Türkiye’de açtırırlar.Bu sırada ne kadar da iltica gizli bir talep olarak lanse edilsede Türk hükümetinin bundan haberi olur.Vizen olsa dahi kalamazsın oturumun yok,işin yok.Ben gidiyorum diyen herkes gidebilseydi Almanya’da 5 milyon değil 50 milyon Türk olurdu.Senin vatandaşlığının bir değeri yok onların gözünde Gürcü,Boşnak,Bulgar kadar bile değilsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu dünya sıkıntılı biryer oldu. şuan herşeyin sonu paraya çıkıyor. mutluluk da tamamen olmasa da büyük oranda paraya bağlı. dünyanın heryerinde kredi ve faiz sarmalı var. bu hangi ülkeye gidersen git aynı ister almanyaya git ister belçikaya ister amerikaya nereye gidersen git aynıdır. seni türkiyeden almanyaya gitmeye zorlayan şey de muhtemelen paradır. bu nedenle bence ülkeye değilde paraya odaklanmak daha iyi olabilir. para nerde oraya gitmek iyidir. şimdi almanyaya gittin diyelim. 1000-1500euro kira versen paranın ciddi miktarı kiraya gidecek. ev alıyım desen 250-500bin euro arası fiyatlar krediyle girmek için bile en az 30bin euro peşinat gerek. yani anladın mı nereye gidersen git para heryerde sana orta parmak göstermek için can atıyor. almanya çok iyi bir alternatiftir ama almanyada kebapçının yanında garson olarak öyle özgür bir hayata kavuşamazsın. ben 15 yıldır yurtdışındayım. gidersin yurtdışına. ama yurtdışına gitmenin bir bedeli vardır. gidersin ama dönünce bıraktıklarını bulabilir misin onu bilmiyorum.köprüden çok su akar. git takibi git yurtdışı çok iyidir ama birikim yapamıyorsan kira ödeyip ye iç sıfıra sıfır yılları geçiriyorsan anlamı yok.ve sadece almanya diye de şart koşma bence.lanet para nerdeyse oraya gitmelisin.
-
Bekle ve gör. Gidersem kapak minvalinde fotoğrafı ilk buraya sana atacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Notorious II -- 18 Aralık 2021; 10:7:31 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Oyş sanki çok da mikimde türkiye. İlk fırsatımda türk vatandaşlığını terk edeceğim. |
Hocam yazdıklarınızın altına imzamı atarım, benim buradan bir şekilde kaçmak istememin sebebi de bu; ülkenin insanlarının kültürel olarak bir kusuru var. Sen bir toplum düşün, şöyle atasözleri/sözler çıkarabiliyor: "Devletin malı deniz, yemeyen domuz." veya "İtibardan tasarruf olmaz.". Bu ülkenin insanında vergi bilinci gelişmemiş, vergi denilen şeyin başkasının cebinden zorla alınan bir para olduğunu ya bilmiyor ya da bilmiyor numarasına yatıyor. Hadi bilmeyen insanı anlarım, cahildir yapar ancak bile isteye vergi kaçıran, devleti dolandırmayı marifet sayan; devlet ise bulduğunu düdüklediğini kar saydığı bir düzende istediğiniz hükümeti getirin bu toplum düzelmez düzelemez. Türkiye'nin insanlarının zihniyet sıkıntısı var, cehaletle açıklanabilecek bir durum değil bu. Bu forumda yıllardır anlattığım bu konuları yüzeysel olarak algılayıp bana sürüyle laf eden insanlar da oldu, benim düşünceme yakın birilerinin olduğunu görmek benim için büyük bir sevinç. Sadece onurlu bir şekilde yaşamak, verdiğimiz emeğin çalınmadığı, insanların karşılıklı olarak birbirine güvenebildiği, devlet-birey ilişkisinin içerisinde hile hurda olmadığı bir düzen istiyoruz-istiyorum. Mükemmel hiçbir zaman olmayacak ama 2021 yılı itibariyle bunu mükemmele yakın uygulayan ülkelerin başında Almanya geliyor. Ben sadece insan gibi yaşamak istiyorum, hepsi bu. |
nesi kolay olum millet botla gitmeye çalışıyo denizin ortasında bot patlıyo ölüyolar dikenli tellerden geçmeye çalışıyolar termal kamerayla bulunup dayağı yiyip sınırdan geri atılıyolar isteyen ölümü bile göze alıyo ama yine de başaramıyo |
Benzer içerikler
- kavgada insanın en zayıf noktası
- halı saha takım isimleri
- eczanelerde cesaret hapı varmı
- acer nasıl okunur
- yaratıcı kebapçı isimleri
- çay emojisi
- exxen de neler var
- google çizim yap
- penis nakli
- suudi arabistan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X