EDİT: Başlığı güncelledim. Daha genel anlamda yardımcı olmak isteyenlerin de düşüncelerini almak istiyorum. Hocalarım merhabalar, Yanlış yere bu konuyu açtıysam ilk başta affınızı dilerim. Forumu sadece YKS konularını takip etmek için kullandığım için buraya yazmayı uygun görmüştüm. Ben bu sene 35k ile mezuna kaldım. Gelecek seneye (Allah nasip ederse) tıp okumak istiyorum. Fakat hepimizin bildiği gibi ülkenin sosyo-politik, ekonomik, kültürel, refah seviyesi vb. gibi bir çok konuda çok kötü durumdayız. Her geçen gün ülkeye olan umudum katlanarak düşüyor. Çok şükür ki kendimi lise hayatım boyunca dil alanında geliştirip ingilizce seviyemi B2'ye kadar çıkartabildim. Refah seviyesi çok yüksek olan (aynı zamanda ingilizce anadili olan) bir yer olan Kanada'da eğitim hayatımı devam ettirip (mümkünse ömrümün sonuna kadar) orada çalışmak istiyorum. Sizlere sorum şudur: Türkiye'de mezunlarına bu seçeneği sunabilen (ingilizce), mezunları tarafından olumlu görülen, min 5k olan bir tıp fakültesi önerebilir misiniz ? Ben aileme [özellikle de anneme] rahat bir hayat yaşattırmak istiyorum. Bu önemli sebepten ötürü çalışma saatleri veya zorluğunu hiç umursamadan bu soruları soruyor, cevabınızı bekliyorum Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Özelden yardımcı olmak isteyen arkadaşların PM mesajlarını bekliyorum. Sürç-i lisan ettiysem affola. Sağlıcakla kalın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justlemmego -- 30 Ağustos 2021; 14:53:26 > |
Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ?
-
-
Tıp okuyarak yurtdışına gitmeyi düşünme, yurtdışı istiyorsan git mühendislik oku daha çok şansın olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni moda da bu oldu tıp okuyup yurtdışına gitmek puhahahahahahaha olm hiç düşünmüyor musunuz madem bu kadar kolay Cerrahpaşa Hacettepe tıp mezunları niye Türkiye’de çalışıyor deli mi bu adamlar
Tıp tercih eden birisi olarak yazıyorum maaşlar yeterli değil yurtdışı imkanı çok düşük boşuna hayallere kapılmayın ben hastanedeki olayları vs. sevdiğim ve tıpa ilgim olduğu için tercih ettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C2C179A9 -- 30 Ağustos 2021; 13:30:49 >
Ankaratıplı geliyor bittiniz olm siz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gidiyorlar zaten? İkinizde henüz girmediğiniz bir bölümle ilgili saçma sapan sonuçlara varıyorsunuz. Henüz tıp fakültesinin kapısından içeri girmediniz, bir tane bile tıp dersi görmeden yurt dışında çalışan mezunlara bakmadan salak salak konuşmuşsunuz. Arkadaş 35k yapmış şahsen seneye ilk 5 k girebileceğini sanmıyorum. Anlaşılan durumu da pek yok bu şartlarda yurt dışında çalışması zor az buz para da gerekli bunu yapabilmek için ama yurt dışına çalışmaya gitmeyi siz niye bu kadar büyütüyorsunuz? Önce fakülteye girin, derslerinizi alın sonra hocalara sorun youtubeda giden bir sürü doktor var onları izleyin sonra karar verin donanımhaberde trollük yapana kadar bir halt öğrenmiş olursunuz.
-
Ankaratıplı’da pişman oldu artık, maaş düşme postunun altında ağlıyordu tercih etmeyin falan diye
Konuyla ne alakası var yazdıklarının orasını çözemedim? YouTube’da yapanların olması bir şeyi değiştirmez.
Gidenlerin oranı grafiği falan yok mu la?
ABD ye usmle ile gidebilirsin. Şu an benim forumdan görüştüğüm birkaç kişi var ama erkenden hazırlanmaya başlamak gerek. Sınav biraz pahalı ama dil bariyeri yoksa tustan daha zor degil. Sadece uzun bir sürec ama kesinlikle fazlasıyla deger. Aradaki yaşam farkı dağlar kadar. Onun dışında koç tıp tarzı bir okulda değilsen imkanlar sınırlı.
İyi bir mühendis olacağını düşünüyorsan kesinlikle gitmek çok daha kolay.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamandayolculuketmişadam -- 30 Ağustos 2021; 13:45:18 >
Yurtdışı yolu=para+zaman+azim+holosko
eksik bilgili bir şekilde 8600 mezundan 200 e yakını yurt dışında çalışıyor gözüküyor. 1976 mezunlarından itibaren takip edildiği+ eskiden doktor maaşlarının türkiyede tatmin edici olduğu gerçeğini unutmayın.
-
Bilmiyorsun diyorum birader. Çevrende kaç kişi bu konuyu konuşup araştırıyor? Çevrende kaç kişi mezunlarla üst dönemlerle konuşup bilgi alıyor? Kaçınız zamanında yurt dışında fellowluk yapmış hocalarla konuşma şansı var? Liseden yeni çıktın daha bunların hiç birini yapmadın. Önce bir git fakülteye bu dediklerimi yap sonra öğrendiğin bilgilere göre konuş. Hepiniz forumda ne okuduysanız onu yazıyorsunuz. Trollüğünüz sıktı gerçekten.
-
Gidemeyen 8600 kişiye göre değil de giden 200 kişiye göre yorum yapmak...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C2C179A9 -- 30 Ağustos 2021; 13:45:31 >
Tek sıkıntı bunlar da değil. Çoğu tıp öğrencisi atılgan değil, ailesinden uzak kalmayı sevmiyor, zaten fakirlik içinden gelmiş bu yüzden önüne konulan şartlarla yetiniyor. usmle ile çıkan arkadaşlara bakarsan genelde durumlarının iyi olduğunu görürsün. Çoğu staj yapmıştır, Ülke dışına çıkıp görmüştür.
Abi adam düzgün bi soru sormuş, hayalinden bahsetmiş, anneme güzel bi hayat yaşatmak istiyorum demiş. Niye bu ülkede böyle hayallerle dalga geçiliyor anlamıyorum gerçekten.
|
Yeni moda da bu oldu tıp okuyup yurtdışına gitmek puhahahahahahaha olm hiç düşünmüyor musunuz madem bu kadar kolay Cerrahpaşa Hacettepe tıp mezunları niye Türkiye’de çalışıyor deli mi bu adamlar
|
Gidiyorlar zaten? İkinizde henüz girmediğiniz bir bölümle ilgili saçma sapan sonuçlara varıyorsunuz. Henüz tıp fakültesinin kapısından içeri girmediniz, bir tane bile tıp dersi görmeden yurt dışında çalışan mezunlara bakmadan salak salak konuşmuşsunuz. Arkadaş 35k yapmış şahsen seneye ilk 5 k girebileceğini sanmıyorum. Anlaşılan durumu da pek yok bu şartlarda yurt dışında çalışması zor az buz para da gerekli bunu yapabilmek için ama yurt dışına çalışmaya gitmeyi siz niye bu kadar büyütüyorsunuz? Önce fakülteye girin, derslerinizi alın sonra hocalara sorun youtubeda giden bir sürü doktor var onları izleyin sonra karar verin donanımhaberde trollük yapana kadar bir halt öğrenmiş olursunuz. |
O değilde çocuk neden 5k yapamasın ben onu anlamadım ?
|
Ankaratıplı geliyor bittiniz olm siz
|
Herkes gitmek mi istiyor? Gitmek istiyorum diyenlerin de birçoğununki laf sadece. İcraat olmadığı için gidemiyorlar. Comfort zone. |
Hocam merhaba . Ege tıp fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim . Aslında yurt dışı biraz gözde büyütülüyor . Ne yapılcak edilcek vs şeklinde . Genel hatlarıyla bakınca aslında işler daha kolaylaşıyor .
1- Siz bir x ülkesine başvuruyorsunuz ve bu x ülkesi bir dil konuşuyor . Tıpta hastayla birebir iletişim söz konusu olduğu için mühendislikteki gibi ingilizce bilirsen uluslararası bir şirkette argede çalışamıyorsun . Gittiğin x ülkesinin dilini bilmen ve bunu kanıtlaman lazım . Mesela ielts sınavı bunun bir örneği . 2- Dil yeterliliğinden sonra uzmanlık kalıyor . Mesela türkiyede tusa giriyorsun . Yurt dışında da y sınavına gireceksin . Temelde bu şekilde işliyor . Onun dışında bazı ülkeler mülakat yapıyor , sözlü yapıyor , dil seviyesi b2 kabul ediyor , bilmem kaç ay pratisyen çalışıp oradaki işi öğrenmeni istiyor vsvs . Sadece kanada hattıyla bakacak olursak doktorluk uzmanlık detayını veremem fakat kanadada göçmenlik başvurusu var . Atıyorum doktor oldunuz bilmem kaç yaşındasınız . Yaşınız , mesleğiniz , öğrenim durumunuz puanlandırılarak bir havuza koyuluyor . Bu havuzdan da sürekli çekim oluyor . Puanınız yüksekse kabul ediliyorsunuz gibi bir durum var . Ek olarak kanada bazen de diyor ki benim şu meslekten 100 kişiye ihtiyacım var . O meslekteki en yüksek puanlı 100 kişiyi bir anda kabul edebililiyor . Ek olarak : Mesela yurt dışına çıkmak sadece valizi toplayıp gitmek değil . Çevremden birkaç örnek vermek istiyorum . Mesela bir arkadaşımın annesi vefat edince böyle bir şey yapmak istemediğini ailesine bir şey olursa diye yakında kalmak istediğini belirterek bu işten elini eteğini çekti . Bazı arkadaşların sosyal fobisi oluyor ve tek başlarına yalnızlık çekeceklerine inanıyorlar . Bazı ülkelerde cerrah olmak zor . ( Kendi vatandaşlarını cerrahş branş için seçmeyi daha doğru buluyorlar imkansız değil ) Bu durumda cerrahi aşığı olup uğraşmak istemeyenler oluyor . Bir kızla/erkekle tanışıp tanıştığı kişiden ötürü buralarda kalmak istiyor . Ülkesinde ne olursa olsun yaşamak istiyor . Maalesef her şey para değil . Her şey meslek de değil . Yaşınız büyüdükçe , hayatta daha çok şey gördükçe bakış açınız gerçekten çok değişiyor . Bu yüzden kolay olsa hacettepeliler giderdi demek biraz sığlık oluyor . İsteyen istediğini emin olun yapıyor . Önemli olan istemek . Umarım sınavında başarılı olur hayallerini gerçekleştirebilirsin . Hayatta başarılar dilerim . |
Tek sıkıntı bunlar da değil. Çoğu tıp öğrencisi atılgan değil, ailesinden uzak kalmayı sevmiyor, zaten fakirlik içinden gelmiş bu yüzden önüne konulan şartlarla yetiniyor. usmle ile çıkan arkadaşlara bakarsan genelde durumlarının iyi olduğunu görürsün. Çoğu staj yapmıştır, Ülke dışına çıkıp görmüştür. |
Benzer içerikler
- hız ve renk problemler zorluk derecesi
- en iyi bilgisayar mühendisliği üniversiteleri
- 12. sınıf açık lise zorunlu dersler
- osman tan kyk
- görkem şahin hangi üniversite mezunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X