Şimdi Ara

Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Doktor parası pratisyenken bile en az 15k olmalo

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darthkafir

Hocam ne diyorsunuz Allah aşkına koç tıpa girmek ck kolaymış gibi

asistanlık hocam

bazı branşları 60la da alıyor bazıları 70 de girmek elbette zor

ben yurtdışına çıkılması imkansız denildi diye onu paylaştım yoksa haklısınız

• Aynen ya 35 k cok iyi değilmi

• Yo Almanya için dil sınavı yeterli oluyor sadece.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam isminiz alihan mı acaba

• Hocam merhaba . Ege tıp fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim . Aslında yurt dışı biraz gözde büyütülüyor . Ne yapılcak edilcek vs şeklinde . Genel hatlarıyla bakınca aslında işler daha kolaylaşıyor .

1- Siz bir x ülkesine başvuruyorsunuz ve bu x ülkesi bir dil konuşuyor . Tıpta hastayla birebir iletişim söz konusu olduğu için mühendislikteki gibi ingilizce bilirsen uluslararası bir şirkette argede çalışamıyorsun . Gittiğin x ülkesinin dilini bilmen ve bunu kanıtlaman lazım . Mesela ielts sınavı bunun bir örneği .

2- Dil yeterliliğinden sonra uzmanlık kalıyor . Mesela türkiyede tusa giriyorsun . Yurt dışında da y sınavına gireceksin .

Temelde bu şekilde işliyor . Onun dışında bazı ülkeler mülakat yapıyor , sözlü yapıyor , dil seviyesi b2 kabul ediyor , bilmem kaç ay pratisyen çalışıp oradaki işi öğrenmeni istiyor vsvs .

Sadece kanada hattıyla bakacak olursak doktorluk uzmanlık detayını veremem fakat kanadada göçmenlik başvurusu var . Atıyorum doktor oldunuz bilmem kaç yaşındasınız . Yaşınız , mesleğiniz , öğrenim durumunuz puanlandırılarak bir havuza koyuluyor . Bu havuzdan da sürekli çekim oluyor . Puanınız yüksekse kabul ediliyorsunuz gibi bir durum var . Ek olarak kanada bazen de diyor ki benim şu meslekten 100 kişiye ihtiyacım var . O meslekteki en yüksek puanlı 100 kişiyi bir anda kabul edebililiyor .

Ek olarak : Mesela yurt dışına çıkmak sadece valizi toplayıp gitmek değil . Çevremden birkaç örnek vermek istiyorum . Mesela bir arkadaşımın annesi vefat edince böyle bir şey yapmak istemediğini ailesine bir şey olursa diye yakında kalmak istediğini belirterek bu işten elini eteğini çekti .
    Bazı arkadaşların sosyal fobisi oluyor ve tek başlarına yalnızlık çekeceklerine inanıyorlar .
    Bazı ülkelerde cerrah olmak zor . ( Kendi vatandaşlarını cerrahş branş için seçmeyi daha doğru buluyorlar imkansız değil ) Bu durumda cerrahi aşığı olup uğraşmak istemeyenler oluyor .
    Bir kızla/erkekle tanışıp tanıştığı kişiden ötürü buralarda kalmak istiyor .
    Ülkesinde ne olursa olsun yaşamak istiyor .

Maalesef her şey para değil . Her şey meslek de değil . Yaşınız büyüdükçe , hayatta daha çok şey gördükçe bakış açınız gerçekten çok değişiyor . Bu yüzden kolay olsa hacettepeliler giderdi demek biraz sığlık oluyor . İsteyen istediğini emin olun yapıyor . Önemli olan istemek .

Umarım sınavında başarılı olur hayallerini gerçekleştirebilirsin . Hayatta başarılar dilerim .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.