Herkes gitmek mi istiyor? Gitmek istiyorum diyenlerin de birçoğununki laf sadece. İcraat olmadığı için gidemiyorlar. Comfort zone. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? (2. sayfa)
-
-
Bak mesajı tekrar oku. 1976 yılından beri olan mezunlar bunlar. 5 yıl öncesine kadar uzman doktorların maaşı tatmin ediciydi zaten. Yurt dışına ilgi şimdi ki kadar yoğun değildi.
-
Kanada coook zor . Tip okuyup yurtdisina gitmek istiyorsan Almanya yi düşün bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok haklısınız hocam.
heh işte bir bunu anlasalar. Benim çevremde bir sürü arkadaşım istiyor yurt dışı ama benim dışımda normal tıp derslerine ek firs aid alıp usmle çalışan iki kişidir. Ben 4. sınıfa geçerken usmle step 1 i vermek isterken arkadaşlarımın çoğu mezun oluruz da bakarız yav tarzı kafalarda. Tekrar söylüyorum tıpta okumadığınız için yorumlarınız sallamasyon oluyor.
-
Sbülüler usmleye girebiliyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet bu konuya gelecektim kanada ciddi anlamda çok zor. Düzgün bir gidene de rastlayamıyoruz board sınavları garip bla bla bir sürü etken var. Genel olarak ingiltere almanya ve amerika tercih ediliyor.
Bilinmeyen nimetlerden biri de dubai de doktorluk ama o da bu sene şartları ağırlaştırdı ama dubaiye giden türk doktor baya bi oldu.
-
Yatay geçiş yapacağım bu senenin sonunda. Sbü de kalmıyorum.
-
Yurtdışı herkese göre değil bence. Burada belli bir çevren var. Kültür farkları var. Yerine göre ırkçılık var. Oraya gittiğinde belli bir süre uyum sorunu olacak. Yakın arkadaşın olsa adamla neye gülüp neye sevineceksin? Bu yaşa kadar tamamen farklı kültürlerde büyümüşsün. Samimi arkadaş olunabilir mi? Belli bir süre kalmak isterim ama devamlı kalmak istemezdim sanırım.
Anladım, niye en başta yatay geçiş yapacağınız yeri tercih etmediniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4C2C179A9 -- 30 Ağustos 2021; 13:57:3 >
Pandemi döneminde yakın bir şehir tercih etmek istedim ayrıca çoğu insanın bilmediği sbü ler arasında kurum içi yatay geçiş yapabilme durumu var. Gülhaneye geçmeyi deneyeceğim olmazsa akredite fakültelerden birine döneceğim.
-
ayn knka tüm başarılı doktorlar tek seferde tıp kazananlar ya da ilk 10kda okul kazananlar oluyor gerisi çöp
Marmara (yaklaşık 4000) ve Gazi (yaklaşık 5000) bu olanağı verebilir. Sınavlar dışında hocalardan da iyi referans gerekli.
Ancak bir noktayı unutmayın. Kanada'da doktorluk yapamazsınız, ancak araştırmacı olabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 yıl eğitim sonrası sınavları verebilirseniz denklik alabiliyorsunuz. Bunu göze alamayıp dönenleri biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: fato65
Marmara (yaklaşık 4000) ve Gazi (yaklaşık 5000) bu olanağı verebilir. Sınavlar dışında hocalardan da iyi referans gerekli.
Ancak bir noktayı unutmayın. Kanada'da doktorluk yapamazsınız, ancak araştırmacı olabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 yıl eğitim sonrası sınavları verebilirseniz denklik alabiliyorsunuz. Bunu göze alamayıp dönenleri biliyorum.Hocam adınız Fatma mi
Adımı yazmak istesem yazardım.
Abi adam düzgün bi soru sormuş, hayalinden bahsetmiş, anneme güzel bi hayat yaşatmak istiyorum demiş. Niye bu ülkede böyle hayallerle dalga geçiliyor anlamıyorum gerçekten.
quote:
Orijinalden alıntı: fato65
Adımı yazmak istesem yazardım.Nickinizden tahmin ettim.
KANADAYA GİDERKEN YALNIZ KALMAK İSTEMEYEN GENÇ HAŞİN DELİKANLILARIN KARRRRRRRRISI OLABİLİRİM
-
Bak kardeşim ben tıp fakültesi okuyan biri olarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum sana. Bölüm düşündüğünden çok daha zor bir bölüm. Yurt dışında çalışması okuması zor bir bölüm olduğu için değil de insanlar bölümü okuduktan sonra gelen yorgunluktan dolayı bir de başka ülkede okumaktan vazgeçiyorlar. Benim Kanada'da akrabalarım olduğu için ben de Kanada'yı denemeyi düşünüyorum fakat benim orda dediğim gibi akrabalarım var ve bölümün içersinde yer alan biri olarak bunu yapabileceğime inandığım için düşünüyorum. Sen henüz sınavlara hazırlanıyormuşsun. Bunu düşünmekten öte senin en iyi üniversiteye girmeyi düşünmen lazım. Üniversiteyi ona göre seçmenin bir faydası olmayacak çünkü bu tarz olaylar dış politikaya bağlı ve her gün şartlar değişiyor. Girebildiğin en iyi üniversiteye girmeye ve İngilizceni yüksek tutmaya bak. Ondan sonrasında hala istiyorsan şartlarını araştırır ona göre davranırsın. Ayrıca Kanada sağlık alanında açığa sahip olmasına rağmen en seçici ülkelerden birisi. Zaten o yüzden bir türlü bu açıklarını kapatamıyorlar. Henüz bunları düşünmen için çok erken bunu anlatmaya çalışıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X