Şimdi Ara

Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
3
Favori
4.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O değilde çocuk neden 5k yapamasın ben onu anlamadım ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocalarım tekrardan merhabalar,

Yorumlarınızın az çok hepsini okudum. Anlamadığım bir şekilde yorumlarda çok fazla toksik yorum gördüm. Doğru-Yanlış veya Pozitif-Negatif demiyorum, elbette herkesin kendi yorumu ve bu süreç hakkında bilgisi var. Fakat gördüklerim direk küçük görmek dışında başka bir şey değil.

Sen daha ilk denemende girememişsin, daha giremezsin diyenden tutun

35k'dan 5k'ya çekemezsin diyene...

@altiyedisekiz hocamızın da dediği gibi, hiç bir şekilde mesajımı irite edici bir dille de yazmadım, imkansız bir istekte de bulunmadım. Neden bu kadar çok "küçük düşürücü" yorum aldığımı bilmiyorum.

Neyse, tekrardan konuya dönersek;

Daha üniversiteye girip bölüm bitirmeden bunları konuşmak için çok erken, elbet bunun ben de farkındayım. Benim buradaki asıl amacım benim gibi yurt dışında okuma hayali olup, bahsedilen imkanı veren üniversiteleri-mezunları araştırmış kişi veya kişilerden bilgi alıp, araştırma sürecinde boşuna vakit kaybetmemek için yazmıştım. Fakat ya ben bunu eksik dile getirmişim ya da yanlış anlaşılacak şekilde yazmışım.

Eğer dediğiniz gibi Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek normalden zor bir süreç olsa bile ben elimden gelenin en iyisini vermeden hayalimden vazgeçmemek üzerine kararlıyım. Umarım siz de buna saygı duyacak şekilde negatif veya pozitif yorumlarınızla doğru yola dönderirsiniz.

Tekrardan BÜTÜN yorumlarınız için teşekkürler,

Sağlıcakla kalmanız dileğiyle 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

• up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tekrardan up

• up

• Ne toksik bir ortam olmuş şu forum ya

• justlemmego J kullanıcısına yanıt
    Bu arada Kanada ve ABD oldukça zor ama Batı Avrupa nispeten kolay, Avrupa'da en önemli konu o ülkenin dilini C1 seviyesinde bilmeniz gerekmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4C2C179A9

Ankaratıplı’da pişman oldu artık, maaş düşme postunun altında ağlıyordu tercih etmeyin falan diye     

yooo

orada olay farklı hekim dışı personele kızdım

maaşlar düşmedi hocam

onun amacı hemşireler hekimlerden daha fazla çalışıyormuş ve yoruluyormuş o yüzden doktordan fazla alması gerektiğini savunuyorduTürkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Ağustos 2021; 21:16:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertgms2

bursa uludağ üniversitesi tıp fakültesi
    Mezunlarımız
    http://tip.uludag.edu.tr/mezunlarimiz

eksik bilgili bir şekilde 8600 mezundan 200 e yakını yurt dışında çalışıyor gözüküyor. 1976 mezunlarından itibaren takip edildiği+ eskiden doktor maaşlarının türkiyede tatmin edici olduğu gerçeğini unutmayın.

uludağ tus başaralarında çok çok başarısız, tus puanları en düşük uludağ nerdeyse

onların asıl amacı en iyi pratisyen hekim yetiştirmek, mersin de o kafadaTürkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? 

• quote:

Orijinalden alıntı: darthkafir

Kanada coook zor . Tip okuyup yurtdisina gitmek istiyorsan Almanya yi düşün bence

aslında koç tıp fakültesinde asistanlık yapsa kanada da işi hazır hocam

asistanları kanada da uzman olma hakları var(dk 41)

Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ?Koç Üniversitesiyoutube
    Tıp Fakültemizi, Dekanlarımızın ve Öğretim Görevlilerimizin anlatımları ile keşfedin!
    https://www.youtube.com/watch?v=dVsfooMc-Wo
  • quote:

Evet bu konuya gelecektim kanada ciddi anlamda çok zor. Düzgün bir gidene de rastlayamıyoruz board sınavları garip bla bla bir sürü etken var. Genel olarak ingiltere almanya ve amerika tercih ediliyor.

Bilinmeyen nimetlerden biri de dubai de doktorluk ama o da bu sene şartları ağırlaştırdı ama dubaiye giden türk doktor baya bi oldu.

yukarda anlattım koç asistanlık okuyup gidebilirsiniz orada kesin

ya da iyi yerde asistanlık okuyup mesela siyami ersekte kalp üzerine ya da cerrahpaşa hacettepe gaziankara gibi yerde asistanlık okuyup yurtdışında uzmanlık yapabilirsiniz

ama koçla siyami ersek in hazır programı var direkt kanada da uzman olabiliyorsunuz

• quote:

Bak mesajı tekrar oku. 1976 yılından beri olan mezunlar bunlar. 5 yıl öncesine kadar uzman doktorların maaşı tatmin ediciydi zaten. Yurt dışına ilgi şimdi ki kadar yoğun değildi.

şimdi de tatmin edici hocam

asistanlar zaten

temelci olursa 9-11

dahili olursa 11-15

cerrahi 15 civarı

uzmanlıkta 20 altına zor düşersiniz anca dahili branşlarda ama onların da yan dalı hayatta düşmez

özellikle cerrahların puanları ameliyat başına çok fazla ortalama bir doktorun puanı 30-35bin

ama sadece bir kc transplantasyon ameliyatı 180bin puan, operatör yani ameliyatlar yaparsanız çok çok iyi alırsınız

Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Ağustos 2021; 21:15:2 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam yazdığın şeyleri inkar etme gözümle gördüm yazdıklarını Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maaşlar tatmin edici deyip USMLE çalışman Almanca kursuna gitmen garip bu arada

• quote:

Hocam yazdığın şeyleri inkar etme gözümle gördüm yazdıklarını   

orada maaşları düzgün yazdım zaten adamın amacı ingilterede eşit alıyorlar dedi hekimle hemşire

ben de kanıtıyla attım

fy2 yani intörnlük 36bin sterlin hemşire 33bin sterlin

asistanlık 72bin sterlin ortalama

consultant yani uzman hekim 100bin sterlin

surgeon da 250-300bin

-----------------------------

yani hemşirenin 10 katını kazanıyor dedim

ama türkiyede hemşire maaş+sabit= (maaş:4200 sabit:2300= 6500)

saati 25 nöbetten haftalık 25saat ek çalışma yapsa aylık 100 saatten 2500 tl nöbet(ayda 60saatten az yapmıyorlar bu nöbeti)

ek ödeme de 1200 alsa

10bin para alıyor dedim hemşire

yani hekimle benzer alıyor ama ingilterede bir intörn hemşireden daha fazla alıyor(türkiyede intörne asgari ücretin 1/3ünü veriyorlar)

ingiltere gibi asistanlar 20bin pratisyenler 25-30bin uzmanlar da 40-50bin cerrahlar da 100den aşağı kazanmaz dedim

• quote:

Maaşlar tatmin edici deyip USMLE çalışman Almanca kursuna gitmen garip bu arada

almancaya ilk 2 yılda hallettim bile gitmeme gerek yok kendi çapımda geliştiriyorum, b2 seviyesindeyim ingilizcem de profesyonel şeklinde biliyorum

Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ?  bir de gülüyorsun anlam veremedim

Türkiye’de yazdığın maaşlar varsa niye ülkeni bırakıp gitmeye çalışıyorsun ey ankaratıplı Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? 

• quote:

Türkiye’de yazdığın maaşlar varsa niye ülkeni bırakıp gitmeye çalışıyorsun ey ankaratıplı  

15binin nesi fazla ki geçen senenin alım gücü olarak 7-8bine eşit Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? 

hiçbir şey alamazsın ki doktor parası bu kadar olmaması gerek verdiğin emekle hiçbir ilgisi yok bu paranın sayısal olarak fazla gözükebilir 5 yıl öncesinde 15bin ne para derlerdi o zamanın 3-4binine eşit o gözle bakmayın sakın çok büyük yanılgıya düşersiniz

yoksa iyi para ama verdiğin emek karşısında çok az olduğunu düşünüyorum

özellikle yurtdışına kıyaslarsak

onun yerine hekim dışı personel ol yine 10bin alırsınTürkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ? Türkiye'de TIP okuyup Kanada'ya (genel olarak yurt dışına) gitmek ?  bu kadar dereceye girmene ve tıp fakültesinde bu kadar eziyet çekmene hiç hiç değmez

zaten hemşire puanın niye düşük olduğunu da anlamış değilim, kpss puanı düşük ve maaşları çok iyi durumda hekimlere göre (yurtdışını baz alarak, devlet iyi para veriyor)

zaten hemşire lisesi falan vardı o dönem o tür liseler fen lisesi ile yarışır durumdaydı, kpss yüzünden tercih edilmiyor ama kpssde 63 puanla üniversiteye de 60 puanla atanılıyor

herkes bundan korkuyor ama 65-70i de almak kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Ağustos 2021; 21:36:15 >

Hocam ne diyorsunuz Allah aşkına koç tıpa girmek ck kolaymış gibi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.