Şimdi Ara

almanyadaki döner enflasyonunu bizim esnafmi yapti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diyorsun ki geneli kötüleşiyor ama tek tük kalmış yerlere de kefilsin.... Yarın oraların da akıbeti ne olacak kefilsin mi ?

Ülkede büyükbaş küçükbaş hayvancılık hızla geriye gidiyor sen kendince iyi dediğin yerlerin reklamını mı yapıyorsun ? ...

Belki ithal et çözümdür. O zaman burada niye yaşar insan ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    mahalle arasındaki dönercinin kalitesinden banane. Her gün Beşiktaş'a Kadıköy'e gitmediğim için her gün yemiyorum doğal olarak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

Sana diyorum ki genelinde sorun var sen bana mekan filan odaklı cevap sanıyorsun ama anlamsız. Ye anlarsın ... Bekle o çok övdüklerinde de görürsün...

Gerçi şu da var : Ne yediğini bilmeyen lezzet kalite nedir bilmeyenlerin yorumu da tam gurmelikmiş ...

• Yahu, ne döneri, ne eti?

Hepimiz ucuz yollu çorba ustası olduk, şimdi migrostan hazır, işkembe alıp çorbası nasıl yapılır, bakacam!

Türk esnafının, felsefesi belli;

Hep bana, hep bana, rabbena...

Türkiye de fiyatları patlattılar, şimdi dünyada fiyatları nasıl patlatırız, yaşanmaz hale nasıl getiririz derdindeler!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede dönerlerin kalitesi o kadar düştü ki gramajı bile 80gram ile 100gram arasında zor veriyorlar fiyatları da inanılmaz derecede et dönerde 350 tl ye kadar çıkıyor fiyat. Yanına ne adam akıllı meze ne de garnitür falan veriyorlar. Sade et döner 1-2 dilim max domates yarım biber. Şuraya bak 1 tam biber bile vermiyorlar yarım biber veriyorlar el insaf yahu. Sonra kasaya gidincd 300 350tl arası fiyat çekiyorlar... Türkiyede döner yemek ya kerizlik ya da aşırı zenginlik oldu artık ortası kalmadı.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Döner garnitürlü yenmez zaten tadını almak icin garnitürsüz yemek gerekir..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Tamam hocam da yanına turşu biber domates vs veya 1-2 meze verilmesi veya tercihe bırakılması gerek. Sade et dönere 300 350tl fiyat çekiyorlar 100 gram 120 gram ete...

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Dogru adam kazıklıyorlar 300 TL'ye, 350 TL'ye döner mi olur memleket bitmis hacım ya bunu gercekten söylüyorum.. Eskiden herkes her allah'ın günü döner yiyebilirdi simdi günde 300 TL'den her gün yesen, ayda 9000 TL dönere verirsin..

Haykırdım. O Merkel in arkasındaki adam Türk zaten. Fotodaki dönerde meşhur Türk döneri. Almanya daki tüm döner çeşitleri ve döner markaları Türklere ait. Boş beleş yorumlar yapmayı bırakın artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Yabancı global şirketlerin Türkiye'de personel veya işletme sahibi olması yabancı mı yapıyor !!!! Senin mantığın bunu gerektiriyor da ...

Döner i bal gibi de farklı bir şekilde yapmışlar... Bol sebzeli peynir limon sıkılıyor filan bile var. Birebir Türkiye'deki gibi yapmıyorlar ... Almanya da kuyruk yağı da var mıdır ? Malum hijyen için kuyrukların kesilmesi öyle besleniyorlar yetişiyorlar da ...

Döneri döner özgün yapan şeylerden biri de kuyruk yağıdır ... Bu yoksa kuyruk yağı olan tüm kebaplar özgünlüğü gider ... Zaten sebzeli serpilmesi filan döner olmaktan çıkmıştır Alman Döneri denilince akla bu sebzeli ve diğer konulanlar geliyor ve malum kuyruk yağı da yok ...

Haberdekine bakılırsa Almanya da sanırım Döner işini ezici bir çoğunluğu Türkler yapmışlar ve kendi tekeline göre fiyat artışı tepki de gösterilmiş ve buna çözümü de Alman Döneri ile çıkartılmıştır. Yetmedi bunu Türkiye'de pazarlandı Cumhurbaşkanlığı seviyesinde ... Ayrıca Alman Döneri de bayadır Türkiye'de var ...

Adamlar içerden fetih etmişler kendilerince ... Olay bu ...

Ayaküstü internetten baktım İstanbul dan şunu buldum :

Antalya da daha fazla şubeleri de var ...

www.berlindoner.com.tr
    BERLİN DÖNER | Berlin Usulü Türk Döneri...
    http://www.berlindoner.com.tr

Şubelerini genişletmek istiyorlar :

www.berlindoner.com.tr
    BERLİN DÖNER | Franchise
    http://www.berlindoner.com.tr/franchise.html

Türkiye'deki etler Alman usulü Dönerin etten yana lezzeti bir olamaz ... Türkiye'de kuyruk yağı veya iç yağı filan var mıdır ? Türkiye içinse yasal zaten ...

Kardeşim ağır saçmalamışsın. Muhtemelen başkasının yorumuna yazdın bu cevabı. Ben yorumumda farklı birşey anlattım. Senin dediklerin saçma sapan şeyler.

Osmanlı'nın belki de dunyaya tek katkısı.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Yediririm domuz da yedirmem ve surumden kazanirim fakat hepsi agiz birligi etmiscesine milleti hunharca kaziklayip daha cok kazanmak varken bunu elbette yapmayacaklar.. Kirtasiyede 7 ve 15 lira civarinda satilan kalem ucuna nette 45 tl arti kargo cekenlerin ve satin alanlarin ulkesi burasi..

Not: Ogrenci degilim resim ciziyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ağustos 2024; 23:44:45 >
  • Adamlar döner yese ne yemese ne etin kilosu 10 para birimi, tavuğun kilosu 5 para birimi. Yemezler olur biter, senin ülkende böyle ihtimal var mı? Yok.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Almanya'ya hiç gitmediğin çok belli Bursasporlu.

• 2000watts kullanıcısına yanıt
    Yol üstü yerde bile yiyeceksen 15 saat aç durup gitmen lazım. Çünkü öyle bi içerik geliyor ki sanarsın buranın 2 porsiyonu. Yolüstü olmasına rağmen 12 €'ya tıka basa doluyorsun.

Dediğin gibi döner de o fiyatlarda.

Turistik yer olan Dedeağaç'ta döner + içecek de 5.5 € idi 2 sene önce.

Polonya'da yol üstü benzinlikte hamburger 5 €

Litvanya Vilnus Havalananındaki (havaalanı diyorum bak) fiyat, başka yerdeki fiyatlarla nerdeyse aynıydı. Yarım € fark vardı galiba sadece.

Belçika ve Almanya döner 5 € idi. Fransa'daki da aynıydı. Sadece porsiyon et istersen bazı yerde nisbeten pahalı oluyordu ama doyuyorsun en azından.

Burdakilerin verdiği hamburger ekmeği gibi ufacık ekmek vermiyorlar.

Bizimkiler kazıkçı. Elin gâvuru dediğin adam hakkını alıyor sadece. Geldiğimiz şu durumda gıda fiyatları olarak da Türkiye, € üstünden bile hesap etsen daha pahalı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Ağustos 2024; 10:30:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Almanyadaki Döner isletmeleri de Türklerin elinde oldugu icin cogu uckagitci ve fiyatlari degisken. Döner diyorlar ama alakasi yok. Kiymadan cekip (Yaprak Döner degil) sise gecirip satiyorlar. Yaprak doner yiyebilmek icinde mekan aramaniz lazim. Üstüne birde dönerin icinde sacma sapan soslar ile doldurup tepeleme yigip satiyorlar. Bizim millet buyuk porsiyona hasret elbette o yuzden bir baska geliyor göze ama "lezzet" olarak Ankarada ki en uyduruk Aspavanin doneri buradaki(Almanya) dönere takar carpar katlar. Dönerin icinde feta mi olur lan yada ne bilim cacik vs. Birde Lahmacun arasina doner yapiyorlar aman aman.

Fiyat olarakda 6-7-8 € degisiyor sabit fiyat yok. Luka podolski de ornegin 9 euro, Alis Doner de 8 euro iken mahalle arasi bir mekanda 6 euro ya yiyebilirsiniz. Tavuk-Et ayni fiyat.

• Adamlar orada kazandığı ile Türkiye'den yazlık alacağı için buradaki fiyat artışına endeklediler heralde.

2016-2024 arası fiyat artışına bakarsak Türkiye'de x15 falan oldu fiyatlar. Onlar da döviz artışı üstüne %75 yaparak buradaki fiyata eşitlemişlerdir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.