Şimdi Ara

almanyadaki döner enflasyonunu bizim esnafmi yapti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okadar enflasyon olan bir ulke degil 2016 dan bu yana doner fiyatlari %75 artti deniyor

ee nasil oluyor bizim firsatci esnaf ne dayasa gittigini gorunce ordadami fiyatlari ucurdular aceba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 16 Ağustos 2024; 2:13:22 >

• Bulgaristan Montana da Türk dönercide xxl döner yedim. Yarım kg et var ekmeğin içinde. Valla hayatımda ilk defa bir porsiyon döner bana fazla geldi. Fiyatı hatırlamıyorum ama 5 euro altı idi. Birde soğuk bir bira. Türkiye de maalesef bunu yapamıyoruz. Döner yerken bira yok. Bira varken döner yok.

• %75 artmış fiyatla bizden ucuza yiyorlar. biz Asya'lı gibi uzun çalışma saatleri çalışıyoruz, Afrikalı gibi maaş alıyoruz, Avrupa'dan pahalı fiyatlarla alışveriş yapıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuksek ihtimalle evet olabilir. Bu yuzden de Almanya kendi donerini cikartti ...

Tarih boyunca Osmanli da Akdenizi ele gecirdiginde gemilerden harac filan asiri yuksek alirdi BATI lar bu sayede yeni dunyalar kitalar kesfettirdi Osmanli daki bu zihniyet olmasaydi baska turlu o yillarda imkansizdi veya cok cok sonra teknoloji gelismesiyle filan fark edilecekti ...

• almanyadaki döner enflasyonunu bizim esnafmi yapti almanyadaki döner enflasyonunu bizim esnafmi yapti 

• Bulgaristan Montana da Türk dönercide xxl döner yedim. Yarım kg et var ekmeğin içinde. Valla hayatımda ilk defa bir porsiyon döner bana fazla geldi. Fiyatı hatırlamıyorum ama 5 euro altı idi. Birde soğuk bir bira. Türkiye de maalesef bunu yapamıyoruz. Döner yerken bira yok. Bira varken döner yok.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Almanya nasıl kendi dönerini çıkarttı. Almanya'da Alman döner ustası mı var? almanyadaki döner enflasyonunu bizim esnafmi yapti 

Almanya'da tüm Döner ustaları Türk. Tüm döner sektörü de Türklerin elindedir.

Alman döneri dedikleri şey oradaki Türklerin döneri. Almanyada ki Türk döneri.

Türkler dışında usta yok zaten. Bir Alman gidip döner ustalığı yapmaz, göremezsin.

• Bu hiçbir şey asıl bomba şu türklerin gittigi yunan adalarındaki restoranları türkler alıyor. Bütün yaz yunanistan çok ucuzmuş haberlerini sadece müşteri değil türk işletmeciler de gördü. Marmaristeki en kücük restoranın bile kirası 600.000tlden başlıyor kaç para kazandıklarını siz düşünün. Yunanistanda sadece yemek değil yemeği yapan restoranı satın almak da ucuz, kol gibi parası olan sahil mafyası yunanistanı da kolayca ele geçirecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Almanların veya yurtdışındaki dönerler çok orjinal bambaşka özgün ...

• Stoa kullanıcısına yanıt

Bu demek oluyor ki : AKP devletinde iş yapılmaz ne de tüketici olunur ...

İşletmeci ve müşterisi Türk olunca Türkiye den pratiksel olarak yaşanılmıyor denilir ... AKP bundaki payı yüksektir...

Türk İşletmeciler de kazıklamaya başlarsa ki ona da yeltenirler. Ticaret Ahlakı filan ... Denetim elbette Türkiye'den daha ciddidir ama fırsatı görürlerse de affetmezler!

Lanetli bir şey ...

• Alman döner çıkarır belki buradan güzel de yapar. Döner ustası kimmiş? Bugün döneri çeviren, kendi kesen makina bile var. Döner ustasını kim takar? Zaten döner yapmak zor değil etten, kuyruktan haber ver. Parça parça kesip üst üste takıyorlar.

• almanlara üzüldüm 2016'dan bu yana %75 artmış

halbuki bizde babalar gibi %1000 falan arttı

kıskanmaları normal

• 3 sene önce 4-5 euroydu bir anda 7-8 euro oldu ünlü market zinciri Aldi gecen hafta 2 Euroya döner satma karari almis esnaflari vuracak bu karar

Corona plandemisi onun sebep oldugu kapanmalar ekonomik etkisi ve almanyadaki hükümetin savasci politikasi buna sebep oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 16 Ağustos 2024; 20:22:39 >
  • yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt

1950 den sonraki en büyük enflasyon dönemi yasaniyor kontrolsüz göcte cigirindan cikti sirf 1,5 milyon ukraynali geldi son 2 senede

Sıktı bu yabancı boş yabancı hayranlığınız.

Yozgat'tan, Afyondan giden Türk döner ustaları bol otlu basit bir Döner yapıyor.

Bursa'da birçok yer bundan 10 kat iyi Döner yapıyor. İçinde de bu kadar ot dayamıyor müşteriye.

Bu iş 200 yıllık meslek Bursa'da. Almanya düne kadar Döner ne bilmiyordu.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Son 5 yildir Turkiye'de et kalitesi lezzeti ciddi gerildi esasinda kabaca son 10 yildir geriliyor.

Boyle ne idigu belirsiz sozde yerli etlerden yapilan veya neylen beslenmisler ne vermisler antibiyotikler filan falan bunlara HAYRANLIK mantikli olamaz ama yabanci ulkelerdeki kaliteli etlere hayranlik yani o kaliteli etlerden yapilan donerlere hayranlik bir realitedir fakat sirf yerli ama cogu ithal veya ve tohumlari saibeli yemleri saibeli filan etlere hayran olmakta absurt mesnetsizliktir...

Gerceklere hayranim ...

• türkiyede kalite bozuldu pahalılıktan, lakin almanyada döner güzel diyen görmedim tam eksine pişmeyen kanlı bir etlerimi ne varmış türkiyedeki gibi olmuyor diyorlar daha ağır sakatat gibi kokan bir tadı oluyormuş.

gurbetçiler burada götürüyor döneri genelde daha lezzetli diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Ağustos 2024; 22:50:58 >

Yahu kardeşim mahalle arası dönerci gidip ucuz et kullanabilir. Adamın kitlesi başka.

150-200 yıllık firmalar, isim yapmış firmalar nasıl ucuz et kullansın? Hepsinin anlaşmalı çiftliği var.

Gidip kasaptan et almıyor bu dükkanlar, kendi ürettiriyor.

Benim bahsettiğim dönercilerin kapısında 1,5 saat sıra beklemeden döner yiyemezsin.

Hedef kitlesi zaten orta ve üst kesim.

Almanya da durum öyle değil ki. Almanya da döner öğrenci yemeği diye geçiyor.

Almanya'da bir iş tutturamayan okumayan Türkler, ya Kahvehane açar ya döner dükkanı işletir.

Çoğunun ana mesleği bile o iş değil zaten. Dededen, atadan meslek sürdüren yok.

• Türklerin olduğu yerde yüksek enflasyon vardır. Enflasyon 1 iken bizimkiler 3 yapar daha çok arttırır. Kimse kendisinden fazla kazansın istemez. Türkleri avrupadan çekersek Avrupa'da enflasyon düşecektir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kötü yerde yiyorsan biz napalım? İstabuldaysan Tatar salim, karadeniz, Beşiktaş közde döner, Bayramoğlu ve intiba (zincir restoran evet) gayet iyidir. Alman dönerine otu dayıyorlar ama eti de sayıyorlar, biz burada ne mülk sahiplerini ne de işletme sahiplerini doyuramadığımız için az etli porsiyonlar var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.