Şimdi Ara

almanyadan yolcu beraberinde ipad (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim de Almanya üzerinden iphone getirme ile ilgili bir sorum olacak. Ebay üzerinden iphone almak istiyorum. Türkiyedeki gümrük sorunu nedeniyle cihazı Almanya'daki tanıdığıma kargolatmayı düşünüyorum. Kendisi 1 ay sonra Türkiye'ye gelecek. Alman gümrük kuralları ile ilgili bir bilgi sahibi değilim. Almanya'da da Türkiye'de olduğu gibi, gümrükte 100 euro vb. gibi bir sınır var mı? Cihaz Alman gümrüğüne takılabilir mi? Özellikle Almanya'da yaşayan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.
  • polonyada yaşıyorum şu anda. ab olduğu için almanyayla aynıdır. gümrükte ücret alıyorlar dedi polonyalı bir arkadaş polonya için. ben de amerikadan kargolatmak istemiştim. vazgetim. ama ne kadar alırlar bilmiyorum.
  • Arkadaşlar yukarıdada açıklamıştım tekrar açıklayım. Tax free olayı öyle her ürün için %18 geri alımı olayı değil. Tax free nin ayrı bir ücretlendirme kağıdı var düşük ücretli ürünlerde %8 gibi ürün fiyatı arttıkça tax free oranıda artmaktadır. Yurt dışından aldığınız cihazını mağazadan aldığınızda kasada tax free istediğinizi belirteceksiniz onlarda size tax free belgesi verecekler. Bu arada ürünü kullanabilirsiniz problem olmaz. Havalimanına gittiğinizde ise kendimden örnek vereyim sizde en kötü orda sorarsınız Münih havalimanından işlemleri gerçekleştirmiştim. Önce ülkeden çıkış yapmıştım. Serbest bölgede bulunan tax free bürosuna gidip tax free belgesini veriyosunuz ayrıca ürünleri görevliye gösteriyosunuz. Ve ordan paranızı geri alıyosunuz. işlem bu kadar. Ama UNUTMAYIN bütün evraklar orda kalıyo. Fişinizi muhakkak fotokopi çektirin. Bu olayın dert edilecek bi tarafı yok muhakkak alırsınız paranızı geri.

• quote:

Orijinalden alıntı: the turk

Arkadaşlar yukarıdada açıklamıştım tekrar açıklayım. Tax free olayı öyle her ürün için %18 geri alımı olayı değil. Tax free nin ayrı bir ücretlendirme kağıdı var düşük ücretli ürünlerde %8 gibi ürün fiyatı arttıkça tax free oranıda artmaktadır. Yurt dışından aldığınız cihazını mağazadan aldığınızda kasada tax free istediğinizi belirteceksiniz onlarda size tax free belgesi verecekler. Bu arada ürünü kullanabilirsiniz problem olmaz. Havalimanına gittiğinizde ise kendimden örnek vereyim sizde en kötü orda sorarsınız Münih havalimanından işlemleri gerçekleştirmiştim. Önce ülkeden çıkış yapmıştım. Serbest bölgede bulunan tax free bürosuna gidip tax free belgesini veriyosunuz ayrıca ürünleri görevliye gösteriyosunuz. Ve ordan paranızı geri alıyosunuz. işlem bu kadar. Ama UNUTMAYIN bütün evraklar orda kalıyo. Fişinizi muhakkak fotokopi çektirin. Bu olayın dert edilecek bi tarafı yok muhakkak alırsınız paranızı geri.

pasaport farkediyor mu peki?
    almanyadan alman pasaportuyla çıkış yapan birisine, alman pasaportun var, ne vergi iadesi derler değil mi?
    veya alman pasaportlu biri belçikadan iphone alsa, almanya havalimanında tax free istese ne olur mesela?

• dostum alman birisi, almanya'dan tax free'den yararlanamaz.. hatta avrupa birligi ulkelerindende.. almanya bu konuda cok ciddi kurallar uyguluyor.. ben munih havalimaninda calisiyorum.. turkiyeye yanimda 2 ps3, sigara, alkol.. fotograf makinasi vb. seyleri beraber getirdim.. hicbir kontrol olmadi.. bunlari almanya'ya goturmeye kalksaydim.. yaklasik 500€ uzerinde vergi oderdim.. benim tavsiyem.. tax free'den yararlanmamaniz.. ozellikle elektronik urunlerde.. hele hele ipad gibi yeni bir teknolojik urunde.. media markt veya saturn'den alip, faturasini yaninizda bulundurmaniz ve herhangi bir ariza durumunda media markt ve saturn'den garanti talebinde bulunmaniz.. bu magazalar global ve hangi ulkeden aldiginiz onemli degil.. musteri memnuniyeti icin yardimci oluyorlar.. tabiiki yoneticinin anlayacagi dilde yaklasarak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profondeur -- 16 Haziran 2010; 2:21:02 >
  • Rain. man arkadasim.. akraban almanya'da oturuyorsa, gumruk sorunu olmaz.. ulke ici gonderilerde gumruk sorunu yoktur.. fakat e-bay demissin.. akrabanda iyi bilir.. e-bay cok guvenilir bir yer degildir.. pay-pal ile odeyeceksen veya iyi referans'i olan birinden alacaksan sorun yok.. ama ben 20 gun once htc hd2 almak istedim, satici munih'de elden alabilirsiniz diye not dusmustu.. elden almak istedim, maalesef munihde degilim deyince satistan vazgectik.. 2 gun once saticiyi kontrol etmek icin sayfasini actim.. yaklasik 20.000€ tokatlamis milleti.. e-bay yerine ya amazon.. veya 2. el satan yerleri tercih etmeni tavsiye ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: profondeur

Rain. man arkadasim.. akraban almanya'da oturuyorsa, gumruk sorunu olmaz.. ulke ici gonderilerde gumruk sorunu yoktur.. fakat e-bay demissin.. akrabanda iyi bilir.. e-bay cok guvenilir bir yer degildir.. pay-pal ile odeyeceksen veya iyi referans'i olan birinden alacaksan sorun yok.. ama ben 20 gun once htc hd2 almak istedim, satici munih'de elden alabilirsiniz diye not dusmustu.. elden almak istedim, maalesef munihde degilim deyince satistan vazgectik.. 2 gun once saticiyi kontrol etmek icin sayfasini actim.. yaklasik 20.000€ tokatlamis milleti.. e-bay yerine ya amazon.. veya 2. el satan yerleri tercih etmeni tavsiye ederim..

profondeur, cevap için teşekkürler. Ebay'deki bahsettiğim kişi İngilteredeymiş. 32 Gb iphone 3gs'yi 400$'a satıyor. Gümrüğe yakalanmaması için ürün fiyatını düşük gösterebileceğini, hediye olarak işaretleyebileceğini ve hatta tekstil veya başka bir ürün cinsi olarak belirtebileceğini söylüyor. Satıcı güvenilir gibi ve %99.7 gibi bir olumlu yorum oranı ile yaklaşık 5000 referansı var. Tek sıkıntım İngiltereden gönderilen telefon Almanya'da gümrüğe takılır mı? Sen havalimanında çalışıyormuşsun belki bilgin vardır belki. Sence takılır mı Alman gümrüğüne. Almanya'da da bizdeki gibi gümrük kuralları sıkı mı? Bir de gümrüğe takıldı diyelim. Tahmini nekadar vergi öderim. Benim için bunları öğrenebilirsem çok sevinirim.

• ingiltereden almanyaya gidecekse sorun olmaz herhalde çünkü avrupa birliği içinde gümrük birliği var diye biliyorum. kesin bir bilgi almak lazım tabi.
  • Alman gümrük kuralları ile ilgili biraz araştırma yaptım ve buradaki linkteki bilgilere ulaştım. Ancak burada anladığım kadarıyla avrupa birliği üyesi olmayan ülkeler için ibaresi var. Avrupa birliği üyesi ülkeler arasında sanırım özel bir durum var ama bir türlü bulamadım bu limitleri. Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.
  • http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/consumers/mail_order_distance/index_en.htm

evet arkadaşlar burada yazdığı gibi avrupa birliği içerisinde internet yoluyla alışveriş yaptığında gümrük sorunu olmuyor. rain_man in sorunu çözülmüş bulunuyor.
  • Arkadaslar,
    Almanyada 3G li olandan bir tane bile kalmamis ve rezervasyonsuz almanin immani yok diyorlardi. Su anda Roma est apple store dan yaziyorum. Italyada da 3G li yok. Sanirim wifi li olandan alacagim buradan. Baska secenek yok. Yuh yani hicbir yerde kalmamis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iolpliboga

http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/consumers/mail_order_distance/index_en.htm

evet arkadaşlar burada yazdığı gibi avrupa birliği içerisinde internet yoluyla alışveriş yaptığında gümrük sorunu olmuyor. rain_man in sorunu çözülmüş bulunuyor.

İlgin için teşekkürler iolpliboga, sorun olmadığı tam olarak hangi cümlede yazıyor tam olarak anlayamadım ben.

• aslında bütün yazı bunu anlatıyor yani her durumu anlatıyor ama şu cümle açıklıyor diyebiliriz;
    The general rule for supplies of goods to private individuals in the single market is the "origin" principle. This means that private individuals pay VAT in the Member State of purchase, and do not have additional VAT to pay on return to their own Member State.

özetler uzaktan aldığın ürünün (internet veya telefon siparişi) vergisini aldğının ülkede ödemiş oluyorsun, gönderinin varış ülkesinde tekrar ödemene gerek yok. tabi bu durum avrupa birliği içindeki ülkeler için geçerli. sayfanın geri kalanında bunun da bi limit olduğundan falan bahsetmiş ama 100 bin euro lardan bahsediyorlar. o bizi ilgilendirmez. sorun olmaz yani.
  • Arkadaslar, internet heryerde bulamadigim icin ancak yazabiliyorum. dedigim gibi 3g li model hic bir yerde kalmamis, ben de italya daki apple store officialdan wifi li olandan aldim, magazada refund formu doldurdum. havaalanina gittigimde, burada refund ofis yok dediler, ayrica zaten italyadan almanyaya dondugum icin yaptiramiyormusum. yani en son, turkiyeye donerken yapacagim. bu arada amsterdamda da yok 3g li model. ne is anlamadim, ipad 3 ulkede yok satiyor. tax free olayini turkiyeye donerken, en son havaalanindan (ben kolnden donecegim icin koln havaalanindan) yapiyormusuz.
  • fransa'da ipad fiyatları ne alemde bilen var mı
  • alperafsin ,
    Hayırlı olsun.
    Kaç GB aldın ?
  • Avrupayı bilmiyorum arkadaşlar da Ben Kanada'daki vergi olayını anlatayım:

Tak-Free shop diye bir şey yok. Benim anladığım hava alanlarındaki tax-free'ler onlarda zaten aldığınız ürünleri vergisiz fiyattan alıyorsunuz.
    Onun dışında belli bir liste var kanada'da. O listedeki tarzda ürünleri normal istediğiniz yerden alıyorsunuz vergiyi ödeyip. Daha sonra dönerken havaalanında vergi bölümüne uğrayıp ürünleri beyan edip faturalarını verip bir form doluruyor ve kredi kartı nosu ya da adres veriyorsunuz. 2 haftaya yakın bir süre içinde kar no verdiyseniz ödediğiniz vergiler hesabınıza yatıyor. Adres verdiyseniz bir zarf içinde size ödemeyi gönderiyorlar. Hepsi bu.

Tax-Free shop nedir ilk defa duyuyorum. Anladığım kadarıyla sistem oldukça farklıymış. Ağustosta Avrupa'ya çıkacağım ipad ve iphone almayı düşünüyorum. Apple Shop'lar Tax-Free mi? Ya da belge düzenliyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ejlover

Avrupayı bilmiyorum arkadaşlar da Ben Kanada'daki vergi olayını anlatayım:

Tak-Free shop diye bir şey yok. Benim anladığım hava alanlarındaki tax-free'ler onlarda zaten aldığınız ürünleri vergisiz fiyattan alıyorsunuz.
    Onun dışında belli bir liste var kanada'da. O listedeki tarzda ürünleri normal istediğiniz yerden alıyorsunuz vergiyi ödeyip. Daha sonra dönerken havaalanında vergi bölümüne uğrayıp ürünleri beyan edip faturalarını verip bir form doluruyor ve kredi kartı nosu ya da adres veriyorsunuz. 2 haftaya yakın bir süre içinde kar no verdiyseniz ödediğiniz vergiler hesabınıza yatıyor. Adres verdiyseniz bir zarf içinde size ödemeyi gönderiyorlar. Hepsi bu.

Tax-Free shop nedir ilk defa duyuyorum. Anladığım kadarıyla sistem oldukça farklıymış. Ağustosta Avrupa'ya çıkacağım ipad ve iphone almayı düşünüyorum. Apple Shop'lar Tax-Free mi? Ya da belge düzenliyorlar mı?

avrupada sizin anlattığınızdan farklı. tamamen yukarda anlatıldığı gibi. Türkiye'de de aynıdır hatta bu sistem. hatta istanbulda falan lüks veya turistik alışveriş merkezlerine falan giderseniz bazı mağazalarda vitrinin bir köşesinde küçük bir tabela vardır tax free shopping yazan. apple store larda tax free yok gibi gördüm. ama yine de yukarda tax refund ın sitesinden gideceğiniz ülke ve şehir seçerek nerelerden alışveriş yaptığınızda tax-refund alabiliyorsunuz bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iolpliboga

quote:

Orijinalden alıntı: ejlover

Avrupayı bilmiyorum arkadaşlar da Ben Kanada'daki vergi olayını anlatayım:

avrupada sizin anlattığınızdan farklı. tamamen yukarda anlatıldığı gibi. Türkiye'de de aynıdır hatta bu sistem. hatta istanbulda falan lüks veya turistik alışveriş merkezlerine falan giderseniz bazı mağazalarda vitrinin bir köşesinde küçük bir tabela vardır tax free shopping yazan. apple store larda tax free yok gibi gördüm. ama yine de yukarda tax refund ın sitesinden gideceğiniz ülke ve şehir seçerek nerelerden alışveriş yaptığınızda tax-refund alabiliyorsunuz bakabilirsiniz.

Aaa ben de hep o yazıyı merak etmişimdir :) Sağolun hocam, öğrenmiş oldum valla ;) Teşekkürler.

• rica ederim. bizim devletin vergi soygunu yüzünden bu tür şeylerden bile haberdar olamıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.