Şimdi Ara

Almayı Düşündüğüm Sistem Uzman Arkadaşlara Danışmak İstedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En son sistemimi 2006 yılında kurmuştum baya bi geri kalmışım teknolojiden neyseki dh sağolsun açığımı kapattım
    Kısa ve öz almayı planladıgım sistemde hdd ses sistemi lcd felan omayacak elimdeki parcaları kullanacağım..

Zevkime ve bütçeme göre 2500tl (200tl oynayabilir +/-) civarı uzun araştırmalarım sonucu bu sistemi kurmayı planlıyorum siz uzman arkadaşlarıma danışayım dedim...

Kasa:Akasa venom toxic big tower psu yok 310 tl
    Psu:Aerocool Strike x 800w 80+ silver 12v da 66a ve 792 w güç verebiliyormuş yani yüzde 88 in üstünde veririmlilik ileride oc yapmayı düşündüğüm için bunu seçtim... 251tl
    Cpu: i5 2500k Lga 1155 459 tl
    Cpu Fan : Akasa Venom Vodoo 2*12cm fan 112tl
    Anakart:Msi z68a-g43=http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-z68a-g43-g3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-pci-e-g3-atx-anakart.html fiyat ve özellikleri bakımından en iyisi bütçeme göre tabi bu geldi pci ex 3.0 desteği varmış vede military sınıfına giriyormuş 12 yıl ömür biçilmiş 274tl
    Ram:Kingston hyperx 2*4 gb 1600mhz (9-9-9-24) 104tl
    Vga: Ben cf yapmayı düşünüyorum aslında Asus Hd6850 directcu 1gb 340 tl eğer cf yaparsam 680 lira edecek sizce bu sistemi psu kaldırırmı çok ilerde işlemciye yuzde 25 kadarı oc yapmakta istiyorum yeterli olurmu? ayrıca bu şekilde cf yapsam 6970 in hızı geçilebilirmi acaba yada bu 2 ekran kartı cf modunda hangi karta tekabül ediyor performans olarak ?
    Ssd:team extrem s2 60gb 550/500 sata3 ssd ler hakkında pek bilgi yok fakat bütçeme göre fiyat perf en iyisi bu geldı zaten 5 tb hdd bulunmakta hazırda.. 219tl
    Ses kartı: creative sound blaster recon 3d 5.1 ses kartı bunun bi oyun için birde film ve müzik için olan versiyonları varmış galiba 200tl logitech x540 5.1 ses sistemimde kullanıcam

Pc mi genelde oyun - rendering - 1080p film izleme - web tasarlamada kullanıyorum tabi photoshop ilede yani bana sistem yeterince iyi görünüyor

Toplamda indirimlerle beraber 2500 ile 2600 arasında tabi tüm parçalar tek bi yerden satın alınmayacak o yüzden alacağım zamanın döviz kuruna da bağlı olarak değişebilir.. Sizce İvy bridge destekli bir anakart mı alsam yada haziranı bekleyip yeni seri ekran kartları ve yeni seri işlemciler çıkınca mı kurmak sistemi yeni nesilde arada çok fark oynarmı acaba ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ediyorum iyi forumlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodbringer -- 21 Mart 2012; 18:02:33 >

• eğer acelen yoksa bekle derim. yeni nesil işlemciler çıkınca alırsın. ama bekleyemem dersen imzamdaki sistemi tavsiye ederim. vatandan indirimle 2350 tl civarında aldım.
  • hazırlanmam gereken sınavlar var en fazla oda kötü ihtimalle yazın sonuna kadar bekleyebilirim bu arada baktımda yuzde 25lık ınıdırım bıtmıs vatanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodbringer -- 21 Mart 2012; 18:12:11 >
  • ara ara oluyo bu indirimler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.