Şimdi Ara

Almera-Lancer-lacetti ve fabia yorumlarınız ve tavsiyeleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tercihiniz Almera olmalı benim eniştemde 2001 model olanı var araba çok sağlam tank gibi.Herhangi araba ile çarpışsa en çok hasar karşı tarafta olur büyük ihtimal nerden kaza yaparsa yapsın

Çok konforlu rahat donanım olarak baya dolu galiba C sınıfı bir araç olması benim bildiğim...

Kasa ağır lpg ile gidioda performans aramayın ama deviri 5 binden sonra motor sesi nini gibi gelio bana göre çok tatlı :)

Bu sorunu Chip yardımı ile çözebilirsiniz %20 faz güç etkilemesi ile BG:117.6 ve Torku:163.2 yapar buda bir nebze olsun arabayı rahatlatır rahat ettirir düşüncesindeyim...

Lancer da olabilir Almeranın rahatlığı çok ayrı daha doğrusu Almera Ve Primera'nın...
  • Kesinlikle almera

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haislip_13

yokuşta yığılıyor dediğiniz donanımlı almeraya sahibiz

lpg'li bizim araç ve ruhsatta 1240kg yazıyor,evet sacı kalın ve dolayısıyla toplam kütleye de yansımış bu.. yokuşta performans için bir alt vitese geçeceksiniz hocam mecburen -ki zaten bu ülkemizde popüler olan tüm atmosferiklerde böyledir aşağı yukarı-

5 kişi + bagaj ile zorlanıyor araç ivmelenmekte...ama atıyorum 2 kişiyle falan 98 hp demezsiniz akıyor,ya da 70 kg ortalamalı 4 kişi ile de çok etkilenmiyor yükten..otoyol kullanımı da çok konforludur ah bir de yalıtımı biraz iyi olsa,motor sesi içeri çok geliyor..

diğer araçlar hakkında çok fikrim yok sadece birkez lancer'ı almera'yı alma arefesinde araştırmıştım o da diğer bir alternatifiniz olabilir motor güçleri yakın birbirlerine. siz sedan arıyormuşsunuz almera sedan ya da lancer arasında karar kılın bence.. muhtemelen iç mekan ve donanım kalitesi sizi de almera'lı yapacaktır

aynılarını yazmak için konuya girdim :)
    f p oranı en ideal araç listenizdeki. çok atak çok seri değil ama gitmem de demez :)
    lancer ı da kullandım almera ya göre daha yumuşak bir araç ancak almera kelimenin tam anlamıyla TAŞ gibi bir araç. lpg toleransı çok iyi, yakıtı uygun, yedek parçası(sarf malzemeler dışında) biraz pahalı, donanımı gayet yeterli. sedanları da mevcut araştırılıp alınabilir tereddütsüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: internetcokguzel

quote:

Orijinalden alıntı: haislip_13

yokuşta yığılıyor dediğiniz donanımlı almeraya sahibiz

lpg'li bizim araç ve ruhsatta 1240kg yazıyor,evet sacı kalın ve dolayısıyla toplam kütleye de yansımış bu.. yokuşta performans için bir alt vitese geçeceksiniz hocam mecburen -ki zaten bu ülkemizde popüler olan tüm atmosferiklerde böyledir aşağı yukarı-

5 kişi + bagaj ile zorlanıyor araç ivmelenmekte...ama atıyorum 2 kişiyle falan 98 hp demezsiniz akıyor,ya da 70 kg ortalamalı 4 kişi ile de çok etkilenmiyor yükten..otoyol kullanımı da çok konforludur ah bir de yalıtımı biraz iyi olsa,motor sesi içeri çok geliyor..

diğer araçlar hakkında çok fikrim yok sadece birkez lancer'ı almera'yı alma arefesinde araştırmıştım o da diğer bir alternatifiniz olabilir motor güçleri yakın birbirlerine. siz sedan arıyormuşsunuz almera sedan ya da lancer arasında karar kılın bence.. muhtemelen iç mekan ve donanım kalitesi sizi de almera'lı yapacaktır

aynılarını yazmak için konuya girdim :)
    f p oranı en ideal araç listenizdeki. çok atak çok seri değil ama gitmem de demez :)
    lancer ı da kullandım almera ya göre daha yumuşak bir araç ancak almera kelimenin tam anlamıyla TAŞ gibi bir araç. lpg toleransı çok iyi, yakıtı uygun, yedek parçası(sarf malzemeler dışında) biraz pahalı, donanımı gayet yeterli. sedanları da mevcut araştırılıp alınabilir tereddütsüz.

Arkadaşım her iki aracı da kullanmış biri olarak yorumlarınızı biraz daha detaylı olarak yazabilirmisiniz,sadece taş gibi olması gerekmez, Almera nihayetinde üretimden kalkmış bir araç lancer ise hala yeni kasalarla karşımıza çıkıyor buda piyasasının daha fazla, Almeranın ise gerek sağlamlığı gerekse donanım olarak güçlü olmasına rağmen tutulmadığı izlenimini veriyor.
    Aşağıda ki yazı her iki aracı da kullanmış ,başka bir sitenin üyesinini yazdığı yazıdır.
    Link bu:http://www.****.com/viewtopic.php?f=12&t=1960&sid=3a79dc53a05fb80aaf84216c46eda12c&start=580

yorum da bu:

Teknik Detaya İlerde Girerim ama çok kabaca detay vereyim.
    Almera 1.5 - Lancer 1.6
    İkisi de LPG'li LPG Uyumu konusunda Almera üstün.
    Almera ile Kaza Yaptım Minibüs Çekici ile zor kaldırıldı. Almera 600-700 mt mesafedeki sanayiye kendisi gitti. Ön takımın altında bulunan orjinal çelik aksam minibüsü hem durdurup he de radyatörünü patlatmış (Kesmiş).Almera'nın sac kalınlığı 0.8 mm imiş ki bugün bir çok üst segment araçta bile yok.Dış Kasa Olarak da Almera üstün.
    İç dizayn; Almera Digital gösterge yol bilgisayarı direksiyondan kumandalı radyo cd çalar vs. ile çok daha göze hitap ediyor.
    Almera'yı satmasaydın o zaman diyenleri duyar gibiyim. :) Durun anlatıyorum.
    Almera'nın iç malzeme kalitesi gerçekten Lancere göre zayıf. Lancer araba gibi, Almera montaj skandalı lego gibi duruyor.
    Pedalları Lancer'in ayak altına yakın, kavrama daha zayıf (Yumuşak kullanıma uygun), Almera'nın pedallar karşıda duruyor. Uzun yolda yorucu olabilir. Ancak fren mesafesi Almera'nın çok daha kısa (Daha güvenli) Ama sarsıyor. Vites aralıkları Almera'nın çok kısa abartmıyorum araç 70'te 5. vitesi istiyor. Lancer 100' geldiğinde 5'e atarsan iyi olur diyor.
    Lancer rahat tam bir uzun yol arabası, Almera daha atak (Ancak kasanın ağırlığı ve aerodinamik olarak bence yanlış dizaynı bütün bunu işe yaramaz hale getiriyor) araç çok sert bir hal alıyor.
    Yedek parça fiyatı; Üç aşağı beş yukarı aynı deseler de inanmayın. Full bakımda Lancer'e 200-250 Tl daha az para verirsiniz.
    Uzun yolda 120'de Almera hafif tireme yapıyor 140'dan sonra düzeliyor. Lancerde sıkıntı yok. 200'ü göremedim ama 190'ı da çok fazla hissetirmedi.
    Lancer vites geçişleri on numara, ağır, titreme yok. Almera vitesi Tükenmez kalem başlığı gibi. :)
    Lanceri her türlü satarım (Satamazsın Diyenlere Aldanmayın), Almera'yı satarken zorlanırım.
    Özet Olarak; Benim Arabam Araba gibi olsun. Yolda aktığımı kaydığımı anlayayım diyorsanız Lancer.. Yok ben edepsizim :P kapı kolu elimde kalsa da nasıl olsa modifiye yaparım diyorsanız Almera. :)
    Geçen sene kızım oldu şu anda 10 aylık. Lancer Aldığım için doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
    Son not: Almera 2008'den beri üretilmiyor (Nissanı Renault Satın aldığından beri)-Lancer 1972'den beri kesintisiz satışta. Eğer Şu araca Türkiyede gereken önemi verseler Corolla ve Civic ile yarışmazsa ben de bir şey bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Tercihiniz Almera olmalı benim eniştemde 2001 model olanı var araba çok sağlam tank gibi.Herhangi araba ile çarpışsa en çok hasar karşı tarafta olur büyük ihtimal nerden kaza yaparsa yapsın

Çok konforlu rahat donanım olarak baya dolu galiba C sınıfı bir araç olması benim bildiğim...

Kasa ağır lpg ile gidioda performans aramayın ama deviri 5 binden sonra motor sesi nini gibi gelio bana göre çok tatlı :)

Bu sorunu Chip yardımı ile çözebilirsiniz %20 faz güç etkilemesi ile BG:117.6 ve Torku:163.2 yapar buda bir nebze olsun arabayı rahatlatır rahat ettirir düşüncesindeyim...

Lancer da olabilir Almeranın rahatlığı çok ayrı daha doğrusu Almera Ve Primera'nın...

Yorumunuz için teşekkürler,Bahsettiğiniz Chip i nerde bulabilirim,maliyet oranı nedir? Ayrıca bu ürünün verdiği performans karşılığında motora ve diğer aksamlara vereceği bir zarar varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: myldrm21

quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Tercihiniz Almera olmalı benim eniştemde 2001 model olanı var araba çok sağlam tank gibi.Herhangi araba ile çarpışsa en çok hasar karşı tarafta olur büyük ihtimal nerden kaza yaparsa yapsın

Yorumunuz için teşekkürler,Bahsettiğiniz Chip i nerde bulabilirim,maliyet oranı nedir? Ayrıca bu ürünün verdiği performans karşılığında motora ve diğer aksamlara vereceği bir zarar varmıdır?

Megachip Yada Racechip dir markaları chip elektronik sistemdir...Herhangi zararı yok araştırabilirsin....

• myldrm21 M kullanıcısına yanıt
    Kardes kimse kusurabakmazsinda 2001 model fabiaya 19,20 veremem bunlar kafayi yemis ya!!!Ayni model hemde elegance octavia var ya,fabiacilara itinayla duyurulur!!!Hocam uzun yillar binerim dyosan almera alinir kasada guzel yol tutusuda,ama mitsuyu terch etmezdim parcasi cok pahalidir yoksa oda alinabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myldrm21 M kullanıcısına yanıt
    yoruma katılıyorum lancerı almera kadar uzun süre kullanmadım emanetti ancak ilk mesajımda yazdığım gibi almera; freni, süspansiyonu, direksiyonu, vitesi, kaportası herşeyiyle sert ve sağlamlığını hissettiren bir araç. ammma sadece ön camı (UV filtreli özel bir camdır öndeki 3 cam) serviste 950 liraydı kasko tamamını dahi karşılayamadı ücretsiz cam paketinden gerisini siz düşünün :)
    donanım olarak tekna almera nın göğsü iç dizaynı lancer dan çok daha modern ancak o ekran çok da efektif değil yani gördündüğü gibi. dijital klimasının kullanımı için alışma süreci sancılı ancak klasik japon serinliği harika. iç malzeme kalitesi aynı ayardaki bi astra golf elbette değil ancak dedim ya f p aracı. ekmek köfte oranı gibi. motoru yürüyeni sorunsuz sancısız dertsiz tasasız trgier kayışsız tamamen çelik döküm motor. jantlar 16 inç lastik ebadı ara ebat 195 55 16 bulunması zor ve maliyetli 205 yanak alınabilir yine de pahalı tabi. frenleri olağanüstü güven veriyor çiviliyor resmen 1.5 tona yakın aracı.
    sözün özü sağlam olsun kafam ağrımasın göğse dokunup kalite algısı aramam derseniz bir de her yıl kaskomu yaptırır binerim derseniz almera alınır.
    lancer da bu saydıklarımdan çok geride değil elbet ancak daha derli toplu bir araç diğer yorumda yazıldığı gibi. aile arabası olarak kullanıma daha uygun. ben bekarken almera yı kullandığım için(hatchback) özlüyorum arada junior qashqaimi ancak şimdi olsa sanırım mantığım lancer al derdi.

direkt olarak öğrenmek istediğiniz sorularınızı yazabilirsiniz elimden geldiğince yazarım memnuniyetle.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.