|
Alper Gezeravcı'nın karbondioksiti oksijene çeviren mikroalg deneyi sonuçlandı
-
-
Helal olsun 👏👏
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Olur mu turist olarak gidip, oyuncak topla oynayıp gelmişti hani?
-
Atatürk posteri açıp izmir marşı söylese yere göğe sığdıramazlardı. Gerçi istikbal göklerdedir dedi ama pek kabul görmedi yinede.
-
Algler zaten co2 den oksijen yapiyo
Yaptığı deneyler oraya her ülkeden giden astronotların yaptığı deneyler. Başkası gidince millet nelerle uğraşıyor biz nelerle diyorlar. Biz birini yollayınca şu paraya tatile gitti uzaya geldi diyorlar. "Mutlu olmaları yasaklanmış lanetli bir kavim gibiler." diye bir söz vardı, doğruymuş.
-
Vergimin harcandığı yer konusuna dikkat eden biri olarak benim vergimi bunlara harcayın kardeşim ya. Aklı selim hiç bir muhalifin de buna buna laf edeceğini sanmıyorum. Ama buradan çıkacak patentler bilgiler kamu malı olsun. Yarın abd deki gibi vatandaşın vergisiyle desteklenen çalışmalar bir şirketin malı olmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
helal oğlum nasıl yapıyor desem laf edemezsin tyt bilgisi herkeste var adam zaten bilmese rastgele birşeyi götürüp mü deniyor sanıyorsun deneyin amacı yer çekimsiz ortamda alglerin yaşamsal faaliyetlerinin ne düzeyde olduğu ve ne derece verim sağladığı adam alglerin oksijen ürettiğini bulduk mu demiş?
Anadolu ajansı içeriğine ulaştım kanıt ve makale nerde yok ? ISS de tüm her alanda kamera vardır, nerede kayıtlar ? Hadi onu geçtim makale nerde ? Yabancı kaynaklara baktım spacex in teslim ettigi testler yazıyorum testler de yok ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 6 Mart 2024; 0:53:39 > -
Bunlar ilk sonuçlar. Numuneler geçen hafta ulaşmış. Tüm testler yapıldıktan sonra makale haline getirilir ve yayınlanır.
-
Umarım, çünkü spacex resmi sitesinde hiç bir şey yok. Bakalım makaleyi bekliyorum, önemli olan makale çünkü. İyi çalışmalar...
-
Alıntı
metni:Yapılan incelemelerde alglerin yerçekimsiz ortamda, kapalı mekanlarda bulunandan 3 ila 5 kat daha fazla karbondioksiti oksijene dönüştürme yeteneğine sahip olduğu tespit edildi -
Şimdi yerçekimli ortamda yapamıyor da yer çekimsiz de mi yapıyormuş? Olm bu algler ortam beğenmiyor desen. XD
Yercekimsiz ortamı dunyada da simule edebilirler
simüle etmekle gerçek ortamda test etmek aynı şey değil. fikir edinmek ile deneyip görmek arasında ciddi farklar var.
-
Hocam, o zaman bunu şu ana kadar gidip kimse denememiştir demek ki?
Gerçekten bilim yapıyoruz biz böyle özgün mükemmel bir konu çalışıyoruz çığır açacak bir şey degil mi bu?
quote:
Haznedaroğlu, "Yeterli ölçeklendirildiğinde orta boy bir mikroalg reaktörü aslında 3 mürettebatın 1 günde tükettiği karbondioksitin tamamını oksijene çevirebilecek potansiyele sahip, çalışmalarımız bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Mürettebat karbondioksit mi tüketiyormuş?
Hep derdim bu astronotlar insan değil diye...
-
Ne kadar bilimsel bir veri olduğunu astronotlarin karbondioksit tüketmesinden anlıyoruz. İktidar hem kendi seçmenini hem de muhalifi koyun gider gibi güdüyor 20 senedir. Ne zaman adamlar dara düşse bu sözde muhalifler akplilerden daha çok akp ye destek veriyor.
Sözde uzayda iken sonuçlanması gerekmiyor mu?
Geleli kaç gün oldu?
Büyük bir oyun oynanıyor, sorgulayın!
-
darısı ay'a inşallah
Olur mu turist olarak gidip, oyuncak topla oynayıp gelmişti hani?
|
Algler zaten co2 den oksijen yapiyo
|
Atatürk posteri açıp izmir marşı söylese yere göğe sığdıramazlardı. Gerçi istikbal göklerdedir dedi ama pek kabul görmedi yinede.
|
Yaptığı deneyler oraya her ülkeden giden astronotların yaptığı deneyler. Başkası gidince millet nelerle uğraşıyor biz nelerle diyorlar. Biz birini yollayınca şu paraya tatile gitti uzaya geldi diyorlar. "Mutlu olmaları yasaklanmış lanetli bir kavim gibiler." diye bir söz vardı, doğruymuş. |
helal oğlum nasıl yapıyor desem laf edemezsin tyt bilgisi herkeste var adam zaten bilmese rastgele birşeyi götürüp mü deniyor sanıyorsun deneyin amacı yer çekimsiz ortamda alglerin yaşamsal faaliyetlerinin ne düzeyde olduğu ve ne derece verim sağladığı adam alglerin oksijen ürettiğini bulduk mu demiş? |
Benzer içerikler
- instagram arama geçmişi silme
- whatsapp neden açılmıyor
- reklam engelleyiciler youtube"un hizmet şartları"nı ihlal ediyor
- whatsapp sohbet teması
- instagram hikaye etiketleme yeni özellik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X