Şimdi Ara

Alpha 6000 / OM-D E-M5 / X-E1 Tercih sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Başlıkta da gördüğünüz üzere Sony Alpha A6000 / Olympus E-M5 / Fujifilm X-E1 arasında tercih yapamıyorum.

EM5 - Görünüş olarak en beğendiğim model. İnternette baya tavsiye ediyorlar. Ancak beni düşündüren konu fourthird makine olması. Geniş açı fotolarda sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum.

XE1 - Kendisini kanıtlamış bir makine. Ancak görünüş olarak pek cezbedici değil ve wifi yok sanırım yanlışsa düzeltin lütfen.

A6000 - Kimseden şikayet duymadım. 10 numara makine diyorlar. Sony sanırım aynasız tarafına yöneliyor. Yalnız görünüş olarak sony nin compact makinelerine çok benziyor.

Galiba bu görünüş meselesi bende takıntı oldu. Şöyle ki olympus apsc makine olsaydı başka model düşünmezdim.

Evet arkadaşlar bu modellerden hangisini tercih etmeliyim, deneyim sahiplerine soruyorum. Fotografium'da canlı destekten de görüş aldım olympus u tavsiye etmem dediler nedendir bilmiyorum

Birde bunları boşver, geniş lens yelpazesiyle Canon 650D ya da Sony A57'ye yöneleyim mi diye de düşünmüyor değilim? Boşuna mı aynasız sevdasındayım acaba?

• sedicovalvole kullanıcısına yanıt
    Vallahi o kadar geniş bir ürün yelpazesindesin ki ne söylesem şaşırdım :) ufak yapılı istiyorsan a6000, yok ben makineyi elimde hissetmek istiyorsan Canon 650d 18-55mm senin için iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutakgokhan

Vallahi o kadar geniş bir ürün yelpazesindesin ki ne söylesem şaşırdım :) ufak yapılı istiyorsan a6000, yok ben makineyi elimde hissetmek istiyorsan Canon 650d 18-55mm senin için iyi olur

Normalde gönlüm aynasızdan yana 650 yada a57 yi lens çeşidi için düşünmüştüm. Galiba mantıklı olan a6000 almak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynasız almaya karar vermiştim ve bu üçü arasında kalmıştım.Tercihimi a6000 den yana kullandım.Henüz elime geçmedi ama en iyi tercihin o olduğuna inanıyorum.

Bende olympus u beğeniyodum ama sensörü 2 çarpanlı olduğu için geniş açılarda sıkıntı ki ben geniş açı kullanan bir insanım.O yüzden tavsiye etmem.

Fuji de sony e göre hem pahalı hemde ağır.Özellikle lensleri. Performans olarak da sony bundan aşağı değil üstelik x-e1 in af si daha yavaş onu belirtiyim.Eğer a6000le karşılaştırıyosan x-e2 yle karşılaştırman gerek sınıf olarak ozmn da fiyat farkı ortada.

Sony nin tek tek lenslerine girmeyeceğim ama gerçekten kaliteli lensleri var henüz bende karar veremedim ekipmanıma o yüzden ihtiyacına yönelik düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spygame

Bende aynasız almaya karar vermiştim ve bu üçü arasında kalmıştım.Tercihimi a6000 den yana kullandım.Henüz elime geçmedi ama en iyi tercihin o olduğuna inanıyorum.

Bende olympus u beğeniyodum ama sensörü 2 çarpanlı olduğu için geniş açılarda sıkıntı ki ben geniş açı kullanan bir insanım.O yüzden tavsiye etmem.

Fuji de sony e göre hem pahalı hemde ağır.Özellikle lensleri. Performans olarak da sony bundan aşağı değil üstelik x-e1 in af si daha yavaş onu belirtiyim.Eğer a6000le karşılaştırıyosan x-e2 yle karşılaştırman gerek sınıf olarak ozmn da fiyat farkı ortada.

Sony nin tek tek lenslerine girmeyeceğim ama gerçekten kaliteli lensleri var henüz bende karar veremedim ekipmanıma o yüzden ihtiyacına yönelik düşün.

Evet söylediğiniz gibi olympus 2 çarpanlı ve ben de sizin gibi geniş açı problemi çekeceğimi düşündüğüm için karardız kaldım. Fuji tarafından e2 nin fiyatı malum o yüzden e1 i listeme ekledim, af konusunda da haklısınız. Bu sebeplerden lens araştırıyorum şu anda. Makineyi lense göre tercih edeceğim sanırım. Ama a6000 daha cazip gibi geliyor şu anda. Body alıp kit lens yerine bir tak gez bir de geniş açı bakıyorum.

• Kesinlikle a6000
  • fiyat olarak ve m4/3 lens çeşitliliği avantajından ötürü em5 tercih edilebilir . öte yandan a6000 kusursuza yakın bir aynasız . yurtdışından bir yakınım 1800 lira gibi tr 'ye göre uygun bir rakama aldı . bu fiyatlara alınabilirse tadından yenmez .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

fiyat olarak ve m4/3 lens çeşitliliği avantajından ötürü em5 tercih edilebilir . öte yandan a6000 kusursuza yakın bir aynasız . yurtdışından bir yakınım 1800 lira gibi tr 'ye göre uygun bir rakama aldı . bu fiyatlara alınabilirse tadından yenmez .

em5 de baya düşündüm ama 2 çarpanlı olması beni baya düşündürüyor. Genelde geniş açı kullanacağım için. Geniş açı için lens tavsiye edebilir misiniz m43 için.
    valla hocam manuel kullanırım derseniz samyang 8 f/2.8 , samyang 7.5 f/3.5 , samyang 10 f/2.8 ed bunlardan birisi tercih edilebilir . bence korkulacak bir durum yok m43 için , e mount için lens seçeneği de öyle aşırı fazla değil , fiyatlar da oldukça tuzlu bana göre . em5 in a6000 e göre bir artısı da gövdeden titreşim önleme sistemi . uyumlu olan tüm lensleri bu şekilde kullanacaksınız
  • quote:

valla hocam manuel kullanırım derseniz samyang 8 f/2.8 , samyang 7.5 f/3.5 , samyang 10 f/2.8 ed bunlardan birisi tercih edilebilir . bence korkulacak bir durum yok m43 için , e mount için lens seçeneği de öyle aşırı fazla değil , fiyatlar da oldukça tuzlu bana göre . em5 in a6000 e göre bir artısı da gövdeden titreşim önleme sistemi . uyumlu olan tüm lensleri bu şekilde kullanacaksınız

Lens için 1100-1200 gözden çıkaracağız yani sonuç olarak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedicovalvole

quote:

valla hocam 8 veya 7.5 düşünürseniz fiyat 950 lira civarında , hediye çeki falan derken 900 e doğru gelir ki sony alsanız daha uygun fiyata geniş açı var mı bilemiyorum

edit : hatta şöyle sizi ateşleyecek bikaç ilan yollayayım

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-em5-govde-plus12-50-lens-195550181/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-om-d-e-m5-govde-plus-ekstra-pil-183726518/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-om-d-m5-192487062/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 5 Ocak 2015; 17:46:53 >

• quote:

quote:

quote:

valla hocam 8 veya 7.5 düşünürseniz fiyat 950 lira civarında , hediye çeki falan derken 900 e doğru gelir ki sony alsanız daha uygun fiyata geniş açı var mı bilemiyorum

edit : hatta şöyle sizi ateşleyecek bikaç ilan yollayayım

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-em5-govde-plus12-50-lens-195550181/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-om-d-e-m5-govde-plus-ekstra-pil-183726518/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-olympus-om-d-m5-192487062/detay

Hocam aklım sony kalbim oly diyor zaten siz de olympus a çeviriyorsunuz beni görünüş olarak oly cidden çok hoşuma gidiyor. Bakalım lens olaral karar verip cihazı öyle almayı düşünüyorum

• valla hocam ben de sony fanı olmasam da hem dslr olarak hem de aynasız olarak sony kullanıyorum ve her ikisinden de ziyadesiyle memnunum . a6000 de af hızıyla çoğu kişinin beğenisini kazandı . ancak m43 lens seçeneği e mount a göre açık ara daha çok opsiyon sunuyor . ama az ve öz lens kullanırım derseniz sony almakta da hiçbir sakınca yok em5 in imaj kalitesi de sony'i aratmayacak seviyede , siz daha detaylıca araştırıp her ikisinin de sonuçlarını inceleyip içinize sineni alın
  • quote:

valla hocam ben de sony fanı olmasam da hem dslr olarak hem de aynasız olarak sony kullanıyorum ve her ikisinden de ziyadesiyle memnunum . a6000 de af hızıyla çoğu kişinin beğenisini kazandı . ancak m43 lens seçeneği e mount a göre açık ara daha çok opsiyon sunuyor . ama az ve öz lens kullanırım derseniz sony almakta da hiçbir sakınca yok em5 in imaj kalitesi de sony'i aratmayacak seviyede , siz daha detaylıca araştırıp her ikisinin de sonuçlarını inceleyip içinize sineni alın

Dediğiniz gibi lens sayım 3 olacaktır. Tak gez - geniş açı ve makro olmak üzere. Sanırım duygusal düşünmeyip sony alırım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok yardımcı oldunuz gerçekten. Forumda çok üye var ama desteğiyle forumda olan kişi sayısı çok az.

• quote:

quote:

valla hocam ben de sony fanı olmasam da hem dslr olarak hem de aynasız olarak sony kullanıyorum ve her ikisinden de ziyadesiyle memnunum . a6000 de af hızıyla çoğu kişinin beğenisini kazandı . ancak m43 lens seçeneği e mount a göre açık ara daha çok opsiyon sunuyor . ama az ve öz lens kullanırım derseniz sony almakta da hiçbir sakınca yok em5 in imaj kalitesi de sony'i aratmayacak seviyede , siz daha detaylıca araştırıp her ikisinin de sonuçlarını inceleyip içinize sineni alın

Dediğiniz gibi lens sayım 3 olacaktır. Tak gez - geniş açı ve makro olmak üzere. Sanırım duygusal düşünmeyip sony alırım. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok yardımcı oldunuz gerçekten. Forumda çok üye var ama desteğiyle forumda olan kişi sayısı çok az.

rica ederim hocam sadece bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim , malesef biraz durgun bu ara forumun bazı bölümleri

• quote:

Selam arkadaşlar. Başlıkta da gördüğünüz üzere Sony Alpha A6000 / Olympus E-M5 / Fujifilm X-E1 arasında tercih yapamıyorum.

EM5 - Görünüş olarak en beğendiğim model. İnternette baya tavsiye ediyorlar. Ancak beni düşündüren konu fourthird makine olması. Geniş açı fotolarda sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum.

XE1 - Kendisini kanıtlamış bir makine. Ancak görünüş olarak pek cezbedici değil ve wifi yok sanırım yanlışsa düzeltin lütfen.

A6000 - Kimseden şikayet duymadım. 10 numara makine diyorlar. Sony sanırım aynasız tarafına yöneliyor. Yalnız görünüş olarak sony nin compact makinelerine çok benziyor.

Galiba bu görünüş meselesi bende takıntı oldu. Şöyle ki olympus apsc makine olsaydı başka model düşünmezdim.

Evet arkadaşlar bu modellerden hangisini tercih etmeliyim, deneyim sahiplerine soruyorum. Fotografium'da canlı destekten de görüş aldım olympus u tavsiye etmem dediler nedendir bilmiyorum

Birde bunları boşver, geniş lens yelpazesiyle Canon 650D ya da Sony A57'ye yöneleyim mi diye de düşünmüyor değilim? Boşuna mı aynasız sevdasındayım acaba?

hocam ben de a6000 düşünüyordum lakin düşük ııkta odaklayamaması kafamı karıştırdı benim için düşük ışık performansı çok önemli
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=2802#comment-28305

hal böyle olunca omd e5 ya da fuji düşünmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 5 Şubat 2015; 0:45:36 >

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu daha önce duymamıştım, vakit bulabilsem iki makineyi de incelemek istiyorum aslında. Sony-Olympus arasında tercih yapacağım , en azından seçenekleri 2 ye düşürebildim.
    hocam edindiğiniz deneyimleri paylaşırsanız sevinirim ben de merak ediyorum. aslında hafif düşük ışıkta da oldukça zorlanıyormuş. bu benim kafamı karıştırdı. a6000 her yönden kusursuz diye düşünüyordum. Ama omd e5'in taş gibi olması, 5 eksenli titreşim önlemesi, vs falan gayet hoş. Benim en çok aklımı kurcalayan imaj kaliteleri, apsc ile imaj kaliteleri arasında çok fark da yokmuş. Bakalım araştırmaya devam.
  • m43 sistemde korkulacak bir durum yok, hiçbir aynasız sistemde olmadığı kadar lens çeşitliliği mevcut, x2 olması x1,5 a göre neredeyse hiçbir dezavantaj teşkil etmiyor, ben ff de kullandım apsc de kullandım, bugüne kadar onlarla çekip de m43 ile çekemeyeceğim bir fotoğraf olmadı, önemli olan sizin makineyi sevmeniz ve ısınmanız

Geniş açı olarak sistemdeki lensler (balıkgözü olanları yazmıyorum çünkü onlar meraklısına hitap eden lensler)

Panasonic Lumix 7-14mm f/4
    Olympus M.Zuiko 9-18mm f/4-5,6
    Olympus M.Zuiko 12mm f/2
    Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2,8
    Olympus M.Zuiko 14-140mm f/4-5,6 (2 seri, 2. seri f/3,5-5,6)
    Panasonic Lumix 14-140mm f/4-5,6 (2 Seri, 2. seri f/3,5-5,6)
    Olympus M.Zuiko 14-42mm f/3,5-5,6 (3 seri)
    Panasonic Lumix 14-42mm f/3,5-5,6 (3 seri)
    Panasonic Lumix 12-32mm f/3,5-5,6
    Panasonic Lumix 12-35mm f/2,8
    Panasonic Leica 15mm f/1,7
    Olympus M.Zuiko 17mm f/1,8
    Olympus M.Zuiko 17mm f/2,8
    Sigma 19mm f/2,8 ART
    Panasonic Lumix 20mm f/1,7

Belki benim aklıma gelmeyenler de vardır, bunlar haricinde MF olarak üretilen lensler de var (17,5mm f/0,95 gibi), yani toplamda her bütçeye her zevke göre en az 21 lens var arkadaşlar, ne demek geniş açıda sıkıntı olur m43 sistemi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Ubeyd* -- 5 Şubat 2015; 16:43:57 >

• Bende a6000 ile omd em10 Arasında kaldım. Sony alsam lensleri daha pahalı kendide pahalı , em10 alsam m43 snsör diye arada kaldım. Daha önce hiç m43 kullanmadığım için yabancıyım apsc diye a6000 e fazla masraf etmk ne kadar doğru olur sizce?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.