Şimdi Ara

Alphacool Cpu Blok Kırılan Plexi Revizyon...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi Alphacool marka Cpu bloğumun plexi üstü kırılınca bi arkadaşımın yardımıyla kendi blok üstümüzü yaptırmaya karar verdik
    Kırılan plexiyi kalıp oluşturması için öncelikle tekrar yapıştırdık ardından aynı kalınlıkta bir işlenmemiş saç parçası temin ettik.
    Aynı boyutlara küçülterek işlem başladı tamamı el ile torna tezgahında bir ustamız tarafından elde yapıldı. Maliyet sormayın çünkü arkadaşın dükkanında zaten usta mevcuttu. İkinci denemesinde birebir aynısını çıkaran ustamızdan bloğumuz alıp Krom kaplattık ve sonuç karşınızda. Ben bloğumun bu yeni haline bayıldım tekrar aşık oldum desem abartmış olmam herhalde. Fotolar aşağıda yorum sizlerin. Saygılar.
    Bloğumuzn ilk hali

Bunlarda son hali

• Gercekten cok guzel olmus. Elinize saglik
  • güzel olmuş üst tarafın malzemesi nedir ?
  • Teşekkürler arkadaşlar. Üst taraf derken blok tamamı krom kaplı rekor kısımları hariç.
  • Rekorları biryerden tanıyacam sanki ama, dur bakalım..

Üst kapak inşallah bakırdır. Şayet demirse, bir müddet sonra krom kaplama bile olsa, pas yapmaya başlıyor. Sonra demedi deme.
    Ustanın işçiliği gerçekten güzelmiş, ellerine sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Rekorları biryerden tanıyacam sanki ama, dur bakalım..

Üst kapak inşallah bakırdır. Şayet demirse, bir müddet sonra krom kaplama bile olsa, pas yapmaya başlıyor. Sonra demedi deme.

Bakir alip ayni kapaktan bi tane daha yapip krom kaplasan daha iyi olur gibi. O yonunu hic dusunmemistim ben..
    Bide anakartinda kendi chipset blogu var. Oraya da bi hortum atsan guzel durmaz mi?

• o bloğun kanalları çok dar, gerek yok sistemi boğmaya.
    ayrıca o blok çipsete temas etmiyor, çipset soğutmasının üstüne yapışık, pek faydası olmaz yani..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Rekorları biryerden tanıyacam sanki ama, dur bakalım..

Bakir alip ayni kapaktan bi tane daha yapip krom kaplasan daha iyi olur gibi. O yonunu hic dusunmemistim ben..
    Bide anakartinda kendi chipset blogu var. Oraya da bi hortum atsan guzel durmaz mi?

Kromu kaplattırdığımız adam kendine çok güveniyodu. Umarım çıkmaz pas da yapmaz. Hortum şu anda atılı zaten fotolar test ettiğim zamandan kalma taze foto vaktim olunca eklicem.

quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

o bloğun kanalları çok dar, gerek yok sistemi boğmaya.
    ayrıca o blok çipsete temas etmiyor, çipset soğutmasının üstüne yapışık, pek faydası olmaz yani..

Faydası tartışılır değerlerler ile konuşursak. Yük altında hortumsuz 58 derece hortumlu ise 41 derece bence gayet başarılı bi fark var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilişimciniz -- 14 Haziran 2008; 22:55:15 >

• o kadar olacağını tahmin etmiyordum. sıvı soğutma bağlı değilken hava soğutma yetersiz olabilir, çünkü ayırıp baktım o bloğu, gerçekten çok küçük ve dediğim gibi çipsetle temas etmiyor..
  • Çok güzel ve de sağlam olmuş
  • Isıları iyice aşağıya çekmeğe çalıştım radyatör yetmicek diye çekindim biraz ama şimdilik sorun yok su an İzmir sıcağında 41 derece...

• sistem güzel durmuş çok derli toplu aynı soğutmayı emreerol kardeşime uygulamıştım, asusun büyük bir kıyağı mı desem, mosfetler ve çipset soğutması yekpare değil, bu yüzden NB ve SB mcw30 larla güzel güzel serinlerken mosfetler de ufak bir hava akımıyla idare ediyorlar
  • şu dereceyi analog ve digital beraber göteren (30 derece yazan) paracanın adı, markası modeli nedir? Bu arada Formulanın kendi su cıkısları yeterli degil miydi ki de söktün merak ettin garantisi gitmiş oluyo dimi oyle bi durumda?
  • Markası ve modeli hakkında hiç bir bilgim yok chilledpc.co.uk adresinden satın aldım thermometer olarak gözüküyodu ben suyun ısısını ölçmek için kullanıyorum. Formulanın kendi bloğu sadece kuzeyi soğutuyordu ben güneyide soğutma ihtiyacı duydum ve swiftechler çok başarılı bu konuda....
  • sistem harbi saglam hocam yanda hdd gördüm one öle yaaa buarada blokta dehset olmuş güle güle eskit
  • Bi ara ışıklı harddiskler felan modaydı.

Bu arada,besleme katının soğutucularına hasta oldum.
  • sıvı soğutma sistemine o kadaR çok parça bağlanmışki maaşallah
    ona bi waterbox yapsak çok süper oc olurdu komple
  • Herşey sessizlik için raptor u bile çıkardım kafa ütülüyor diye... Yatak odamda duruyor sessizlik ön planda bnm için...Waterbox ın ne olduğu hakkında bi bilgim yok bilgilendirirseniz onu da yaparım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilişimciniz -- 21 Temmuz 2008; 15:34:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: highwayp

Herşey sessizlik için raptor u bile çıkardım kafa ütülüyor diye... Yatak odamda duruyor sessizlik ön planda bnm için...Waterbox ın ne olduğu hakkında bi bilgim yok bilgilendirirseniz onu da yaparım...

waterbox hakkındak aşağıdaki benim baha ile beraber yaptığım ve şuanda pc me bağlı olarak kullandığım waterboxumun yapım aşamalarını bilgilerini görebilirsin
    ama waterbox seslidir sana tt nin sonic tower ını öneririm

http://forum.donanimhaber.com/m_3001171/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.