Şimdi Ara

ALPİNE Swe-815 MONTAJ YARDIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
18.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Doğrudurda, resimdeki remote ucu açıklamasını doğru bulmuyorum.
    Resimde hepsini birbirine paralel bagla veya rem ucunu şu kabloya bağla sonra bu kabloya bağla gibi bir durum var, oysaki bağlanacak tek bir kablo var.

Resime göre bağlantı yapınca , teyp yanar.
    Kontak +5v sinyal gibi bir durum değil, direkt +12v gelir, teyp tüm gücü ordan alır, direk aküye bağlı olan kablo ise hafıza ucudur, Kontak kapanınca teyp sıfırlanmaması için.

Alipne anfideki mavi rem kablosunun bağlantısının 2 alternatifi vardır,, ya teypteki remote autoAnt çıkışına bağlanır, yada Kontakdan gelen +12 una bağlanır.
    Dediğim gibi sistemden sisteme değişiklik gösterebilir normali ant girişine yada direkt kontak kablosuna bağlantı şeklindedir. İsimler değişiklik gösterebiliyor. Benim kullandığım cihazda 3 adet giriş var 1. giriş +12v kırmızı kablo 2. giriş gnd yani - şase 3. giriş ise +12v B +5v olarak belirtilmiş. Cihazı oto ses sistemciye bağlattım. İlk denemesinde kırmızıyı +12v siyahı gnd - şaseye sarıyı kontağa 12 b +5v bağladı cihazı çalıştıramadı. Cihazın sadece saat tarih bölümü aktif oldu. 2. denemesinde kırmızı ile kontak arasına köprü attı cihaz tam fonksiyonuyla çalışmaya başladı. Yaklaşık 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum cihaza veya aracıma herhangi bir zararı olmadı. Bu tip cihazları işin ehli işini bilen doğru ekipmanlar kullanan ustalara yaptırmakta fayda var. 100 tl gibi bir bağlantı ücreti ödersiniz ama sağlıklı olur.

• Konuya up yapalım
    Yarın kendi aracıma montajini yapacağım ama iki konuda fikirlerinize ihtiyacim var:
    - Remote tetikleyici kablosunu nereye bağlayabilirim, müzik sistemi ile beraber açılsın istiyorum(kontaktan bağımsız)
    - Gelen rca kablolarının +,- kısımlarından emin olamadım. Üzerinde siyah cizgi olani - olarak kullanmis arkadaslar YouTube da.

Arac vag grubu mib2 ekrana sahip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadrifoglio159

Konuya up yapalım
    Yarın kendi aracıma montajini yapacağım ama iki konuda fikirlerinize ihtiyacim var:
    - Remote tetikleyici kablosunu nereye bağlayabilirim, müzik sistemi ile beraber açılsın istiyorum(kontaktan bağımsız)
    - Gelen rca kablolarının +,- kısımlarından emin olamadım. Üzerinde siyah cizgi olani - olarak kullanmis arkadaslar YouTube da.

Arac vag grubu mib2 ekrana sahip
    Kontaktan bağımsız kullanmak istiyorsanız sinyal kablosunu teyp cihazınızın remote yada sinyal yazan sinyal kablosunua bağlayın genelde mavi renkli kablo oluyor. Ses kablolarında düz renkler + üzeri çizgili olanlar - oluyor. Herhangi bir değişiklik yapılmadıysa bu şekilde bağlantınızı yapabilirsiniz.

• Cevabınız icin teşekkürler, montaji bitirdim şimdi. Rem kablosunu orjinal ekrana pin ile bağlayacaktım fakat uygun pin bulamadım. Ön çakmak çıkısına bağladım. Gayet güzel 👍

• Merhaba arkadaslar bende ayni cihazdan aldim. BAyramdan sonra aracima baglayacagim. Daha onceki mid amfi bass sistemi komple soktum. Bi cihazi baglayinca Bagajda az yer kaplayan bass olarak tatmin eden mevcut hoparlorlerle kullanilabilen ufak ama tatminkar bir sistem olacak. Ayrica bagaj lazim oldugunda soketi cikarip bassi kaldirdigim halde normal hoparlorlerimle muzik keyfime devam edebilecegim. Gelelim danismak istedigim noktaya. Aracimda windows ce li bir double teyp var. Uzerinde ayrica lineout stereo rca cikis var ordan cihazi beslemek istiyorum. Lakin subwoofer diye mono bir rca cikis daha var. Cihazin ayarlarin bass tiz ayari ve subwoofer ses ayari var. Ben bu alpine cihazi stereo rca cikisami yoksa subwoofer cikisinami baglamaliyim? Stereo cikisa baglarsam kendisi bass sinyalini suzup alacak zaten. Sobwoofer cikisini coklayip 2 cikis yapip alipneye girsem nasil davranir acaba? Sadece bass frekansi gelecek oldugu gibi bassi suzup gecirirmi yani normal calisirmi? Teypten bassi komple kisip subwoofer ayarini yukseltmek istiyorum. Normal hoparlorlerden bass ciksin istemiyorum tum bass alpineye gitmeli. Dusunuyorum stereo lineout rca dan baglayinca bass lari kisarsam alpineyede az bass gitmezmi? Normal Cikamadim isin icinden. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

• Birde soyle bir konu var. Diyelimki yarim saatligine birini bekleyecegim. O arada teybi acayim muzik haber vs birseyler dinleyeyim. Teybi acinca rem kablosu sayesinde alpine de devreye girecek. 10dk benim akuyu bitirir ve orada kalakalirim. Alpine nin arac calisir haldeyken calismasi daha mantikli degil mi? Remote kablosu sonucta 12v enerji bekleyen bir kablo. Onu sigortadalardan arac calistiginda 12v gecen bir sigortaya baglasam istedigim sonucu elde edebilir miyim?

• thecool1981 T kullanıcısına yanıt

teybin subwoofer rca çıkışına takacaksınız.

• thecool1981 T kullanıcısına yanıt

yarım saat teyp dinleyerek o şekil bir sistem ile akü bitmez. aracın başka sigortası ile oynamayın.

• Arkadaşlar merhaba, + kablosunu aküden çektim, saseden(koltuğu tutan gıdadan) kablo çektim pandizottan da ses kablolarını cektim ancak kumanda ışığı yanmadı. Cihaza elektrik gelmiyor sanki hiç bir tepki yok. Çalışması için tetik kablosunu bağlamak mi gerekiyor? Pioneer teyp takılı ( yarım marşa bağlamisti elektrikci )

• Ercüment Çizer E kullanıcısına yanıt

anfideki boşta kalan mavi rem ant kablosunu, teypteki bosta duran rem ant mavi kablosuna baglamak gerekir.

• Arkadaşlar merhaba. Ben bir motokaravan yaptırdım. İçine ses sistemi düşünüyorum. Bunun için bir soundbar ve suwoofer olarak alpine swe 815 düşünüyorum. Subwoofer için arkada yatak altına bagaj alanına 12 volt kablo bıraktırdım. Soundbar ise 220 v. Olacak. Sorunum şu soundbar ile swe 815 arasında nasıl bir bağlantı kurabilirim yada bu bağlantıyı sağlayacak soundbarda nasıl bir zorunlu çıkışa ihtiyacım var. Kendinden harici olarak kablolu subwooferı olan soundbarlardan alsam subwooferı kablolu olduğu için demekki sub çıkışı var. O kabloyu swe 815 e bağlayabilirim diye düşünüyorum ama kendinsen harici sublu soundbar almak istemiuorum. Sub elimde kalacak fereksiz yere. Fikrinizi alabilirmiyim. Teşekkürler.

• Herkese Merhaba,

Konuyu tekrar hortlatacağım. Ürünü aldım ve ustaya takdırdım. Bağlantıyı şemadaki gibi yaptı yani; 1 bağlantı kutup başından, 1 bağlantıyı sigorta kutusunda, 1 şase ve arka hoparlörlerden 1 er bağlantı yaptı yani şemaya uygun bir şekilde bağladı fakat şöyle bir sıkıntı yaşıyorum;

Ses balans ayarından sesi arka hoparlörlere çektiğim bass full performans çok güzel bir şekilde çalıyor, balans'ı merkeze 4 hoparlörden ses alacak şekilde ayarladığımda bass'ın performansı %50 düşüyor, balansı öne çektiğimde ise neredeyse hiç bass yok. Ben balans'ı merkezdeyken bass'ın full performans çalmasını istiyorum, bunun için nasıl bir bağlantı yapılabilir?

• Legolaris L kullanıcısına yanıt

Tam aklımdaki soru. Çözüm bulabildiniz mi?

Fikir olarak, normalde subwoofer'dan çıkan iki hoparlör kablosu, sağ arka ve sol arka hoparlör kablosuna bağlanıyor. Bu denkleme sağ sol ön hoparlörleri de eklesek t kablo yaparak sorun çözülür mü? Yoksa şase mi yapar?

• Arkadaşlar merhaba. Daha öncede yazmıştım ama cevap alamadım. Şuan bu ürün elimde ve montajını yapacağım ancak sonuca ulaşamadım, desteğinize ihtiyacım var.

Bu subwooferın normal araçlardaki gibi bir bağlantısına ihtiyacım yok. Ne aracın ana teyp ile çelışacak ne de aracın aküsünden kablo çekmem gerekecek çünkü aşağıda da belirttiğim gibi araç karavan.

Amacımı kısaca özetleyeyim akabinde görsellerle desteklemeye çalışacağım. Bende Peougeot Boxer bir motokaravan var. Karavanımda solar panel ve inverter sayesinde her zaman 12 Volt ve 220 Volt elektrik mevcut.

Araç arkasında yatak başında 220 Volt ile çalışan LG sp2 model bir sound barım var. Bu cihazı 220 ile sorunsuz kullanmaktayım.

Amacım hem Soundbar ı kullanmak hemde içindeki hoparlörlere bağladığım kablolar ile alpine swe-815'i kullanmak. Soundbardaki hoparlörlere kablo bağlayarak bu yöntemi izledim çünkü swe-815 montaj anlatımlarında aracın arka hoparlörleri vasıtası ile bağlantı yapılabildiği anlatılmaktaydı. Dolayısıyla aracın arka hoparlörleri ile bağlantı yapılabildiğine göre soundbardaki hoparlörlerde aynı işlevi yapacaktır diye düşündüm. Yani soundbar içindeki hoparlörleri herhangibir aracın arka kapılarındaki hoparlörler gibi değerlendirdim. Aşağıdaki görseller tam montaj yapmadan önce sadece swe-815 in ve bağlantılarının çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmek adına yaptığım test çalıışmalarıdır.

ALPİNE Swe-815 MONTAJ YARDIM

Buraya kadarki kısım soundbar içine bağladığım kabloların diğer ucu RCA erkek ve swe-815 üzerinden gelen RCA dişilerle birleştirdim.

Alttaki resim ise yatak altına önceden ayarlattığım 12 Volt kablosu.

Aşağıdaki resim ise toprak yada eksi denilen şasede bir yere bağlamam söylenen siyah eksi kablo. Bunu da kapıdaki metal alana bağladım. Ama bir etki alamadım.

Neyse çok uzattım. Sonuç olarak Bu toprak yada eksi olarak ifade edilen kabloyu iki üstteki eksi yerine artı olan sarı kabloyu ise yine iki üstteki artı yerine bağladım. Yine soundbarda ses olmasına rağmen swe-815de herhangibir hareket olmadı. Zaten geriye remote yani tetikleyici denilen mavi kablo kalmıştı boşta olan. O rem kablosunuda sarı kabloyu taktığım artı 12 volt ucuna taktım. Ve sonunda subwoofer çalıştı kumandasının ışığı yandı ama saçma sapan bir titreme ve uğultudan başka hiç bir şey gelmedi. Bir yerlerde bir sorun var. Ya sounbar hoparlörü ile diğer anlatımlarda geçen arabaların arka kapı hoparlörleri arasında bir fark var nebileyim watt yada ohm değerleri gibi yada gözümden kaçan başka bir sorun bulunmakta. Anlayan arkadaşlar teşhis veya çözüm hakkında destekte bulunursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.