Şimdi Ara

ALT FREKANSLAR NASIL DAHA NET DİNLENİR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
6.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otodaki kadar iyi olmasa bile yine de gayet güzel ses alırsın. 30hz duyamasan bile 40-50hz leri duyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga86

o zaman evde dinlemek her şekilde pahalıya gelecek + alınan seste ne derece tatmin edecek oda var

şimdi 30cm bass + mono anfi (12V trafo sorun değil onu ayarlarım) yaklasık 400lira gibi maliyete gelecek alınan seste tatmin etmezse parayı çöpe atmak istemiyom en iyisi araba alasıya kadar mevcut sistemle dinlemeye devam

400 lira büyük para..Kendim bu işlerle uğraşıyorum.adaptörü satıyorum ben..30 amper adaptör 45 dolar..arkadasın dedigi basın fiyatıda max 125 lira(kabinli)birde 4 kanal bi amfi(100 tl)..........Evin içinde duyulan alt sesler,Paha biçilemezz..

• quote:

Orijinalden alıntı: leaderbig89

quote:

o zaman evde dinlemek her şekilde pahalıya gelecek + alınan seste ne derece tatmin edecek oda var

şimdi 30cm bass + mono anfi (12V trafo sorun değil onu ayarlarım) yaklasık 400lira gibi maliyete gelecek alınan seste tatmin etmezse parayı çöpe atmak istemiyom en iyisi araba alasıya kadar mevcut sistemle dinlemeye devam

400 lira büyük para..Kendim bu işlerle uğraşıyorum.adaptörü satıyorum ben..30 amper adaptör 45 dolar..arkadasın dedigi basın fiyatıda max 125 lira(kabinli)birde 4 kanal bi amfi(100 tl)..........Evin içinde duyulan alt sesler,Paha biçilemezz..

100 tl ye satılan 4 kanallı anfiler hangileri? link atabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

quote:

quote:

bence 100 liralık 4 kanallı amfi yerine 2 kanal gerektiğinde mono bilok çalışabilien bir amfi daha iyi olacaktır 4 kanalı sinema için ev ortamında düşünüyorsanız daha iyi bir cihaz düşünün derim hüsran olur paranız çöp olur alacaksanızda dinleme fırsatı bulmadan bu tarz amfilieri almayın bu arada gerçek 30 amp ı 45 dolara bence pek mümkün değil stabilitesi ne olur oda tartışılır

• Arkadaşların söylediklerine bende katılıyorum. En iyisi drekt anfi ve 30cm mdf kabinli bir bass. Ev için 80 tl lik olan basların, bir üst kalitelisini 110 tl civarı bir bass hoparlor evde sizi tatmin eder. Bence 200W tek çıkış bir bass anfisi tabi anfide lowpastfilter (30-80 Hz). ayarının olmasına dikkat edin, en büyük iş burda bitiyor sadece bass frekans içindir. birde yanına tda1554 yapın, 1554 giiriş kapasitörlerini 100nf, 1uf gibi kullanın ki 1554 e bass gelmesin daha temiz ses olur.

2. seçenek 4x100W çıkışlar için ayrı ayrı low ve hıgh past filtreleri olan anfi kullanarak. 1. stereo kanalı köpru yapıp bass hoparlore ve girişini 40Hz low past ayarlayın. 2.stereo kanalı 2 kayık ile hıgh past ta kullanıın. bence bu daha kullanışlı.

Bu sistemleri beslemek için pc powersuply (400W). pinlerinden yeşil ucunu siyah kablolardan herhangi birine bağlayınca drekt (ps-on) olup power drek çalışıyor. onuda alın oto anfisine bağlayın.
    Benim kendi tecrübem, 150 tl lik kabin dahil 30cm pıoneer ile 100W mono anfi ile evin salonunun camları zangırdıyordu.

Daha derin basmı istiyorsunuz, indirin http://4front-eq10.findmysoft.com/download/# pc için yalnız winamptan veya media playerdan dts veya ses eklentilerinden bu programı seçmeniz gerekiyor.
    Ayarına gelince 30HZ sondan 2 çubuk eksik olsun. Alttaki pre ayarını ise bir iki çubuk düşürün ve winamptaki ve diğer ekkolayzırların ayarını rock a getirin ve 1khz den solda kalan ayarları ortaya getirin. En iyi ayar bu ve arabada gibi derin bas veriyor...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Arkadaşların söylediklerine bende katılıyorum. En iyisi drekt anfi ve 30cm mdf kabinli bir bass. Ev için 80 tl lik olan basların, bir üst kalitelisini 110 tl civarı bir bass hoparlor evde sizi tatmin eder. Bence 200W tek çıkış bir bass anfisi tabi anfide lowpastfilter (30-80 Hz). ayarının olmasına dikkat edin, en büyük iş burda bitiyor sadece bass frekans içindir. birde yanına tda1554 yapın, 1554 giiriş kapasitörlerini 100nf, 1uf gibi kullanın ki 1554 e bass gelmesin daha temiz ses olur.

2. seçenek 4x100W çıkışlar için ayrı ayrı low ve hıgh past filtreleri olan anfi kullanarak. 1. stereo kanalı köpru yapıp bass hoparlore ve girişini 40Hz low past ayarlayın. 2.stereo kanalı 2 kayık ile hıgh past ta kullanıın. bence bu daha kullanışlı.

Bu sistemleri beslemek için pc powersuply (400W). pinlerinden yeşil ucunu siyah kablolardan herhangi birine bağlayınca drekt (ps-on) olup power drek çalışıyor. onuda alın oto anfisine bağlayın.
    Benim kendi tecrübem, 150 tl lik kabin dahil 30cm pıoneer ile 100W mono anfi ile evin salonunun camları zangırdıyordu.

Daha derin basmı istiyorsunuz, indirin http://4front-eq10.findmysoft.com/download/# pc için yalnız winamptan veya media playerdan dts veya ses eklentilerinden bu programı seçmeniz gerekiyor.
    Ayarına gelince 30HZ sondan 2 çubuk eksik olsun. Alttaki pre ayarını ise bir iki çubuk düşürün ve winamptaki ve diğer ekkolayzırların ayarını rock a getirin ve 1khz den solda kalan ayarları ortaya getirin. En iyi ayar bu ve arabada gibi derin bas veriyor...
    Umarım yardımcı olabilmişimdir..

tavsiyelerin için teşekür ederim

daha önce winamp dfx dts gibi tüm eklentileri denedim eq ayarıyla çok oynadım fln filan daha sonra gördümki en güzel sesin doğal ses oldugu. şu an eq kapalı şekilde foobar+asio kulanıyorum hafif tizler eksik onuda noise sharpaning eklentisi ile telafi ediyorum ve sesten son derece menunum. ses kalitesi olarakta ses kartım üzerine düşni fazlasıyla yapıyor üst frekanslardan ve ses netliğinden son derece memnunum ama tek amacım <55hz gibi frekanları doldurmak onun içinde mono anfi 30cm bass ikilisi ile çözeceğim gibi onuda artık ilerde inş

• bu arada bahsetiğim şarkı bu burdaki tüm basları sorunusuz dinledimi tamamdır

kalitesi kötü ama az çok fikir verir

http://www.youtube.com/watch?v=3-ydphONxmw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga86 -- 7 Ağustos 2011; 11:52:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: palakash

quote:

quote:

quote:

bence 100 liralık 4 kanallı amfi yerine 2 kanal gerektiğinde mono bilok çalışabilien bir amfi daha iyi olacaktır 4 kanalı sinema için ev ortamında düşünüyorsanız daha iyi bir cihaz düşünün derim hüsran olur paranız çöp olur alacaksanızda dinleme fırsatı bulmadan bu tarz amfilieri almayın bu arada gerçek 30 amp ı 45 dolara bence pek mümkün değil stabilitesi ne olur oda tartışılır

Bende senin gibi düşünmüştüm ilk aldıgımda ancak artık elektroniğin maliyeti eskisi gibi degil..ayrıca bir cihazın kalitesi askeri ve tıbbi seviyede degilse fiyat çokda makul olabiliyor...vermeyebilir demişsin.Şöyle söyleyeyim bir arkadasımın evinde macoustic 2000 rms amfi var ve 2 adet 800 rms audiobahn bas var ve 1 ohmda çalışıyor..bildiginiz üzere 1 ohmda çalşan amfiler 100 amper ve üzeri çeker (saatlik)ve bu amfi 150 ampere yakın çekiyor.. akünün iligini kurutuyordu...Daha öncesinde 3 adet 40 amper kuru akü vardı...sesi 20ye alınca voltaj 10 volta düşüyor ve sistem kapanıyordu...bu sistem yüklü bir sistem oldugundan bende 5 atne 29 amper olan modelden koydum..Şu an 5x29 =145 amperle ses sona kadar açık ve voltaj 11 volta düşüyor en agır şarkıda..Bu arada bu adaptörlere birde 4 kanal 4x 125 rms (2 ohmda)mid amfisi baglı bu amfide de 8 adet pıoneer 6993s var...şimdi düşünün siz o ciahzın bir tanesinin bir tane amfiyi rahat rahat nasıl besleyecegini..(4 ohmda çalıştırıldıgı sürece jameson edison tarzı amfileri öttürür..hele hele audison tarzı kalite bir amfi ise kaliteli amfilerin iç beslemeleri daha kaliteli oldugu için akımı fazla çekmediklerinden daha iyi çalıtırır..Sorularınız için burdayım...Kendim hobi için yapıyorum bu işi diğer fırsatçı sismsarlarla karıştırılmak istemem...Saygılar..

• quote:

quote:

quote:

Sahibinden .comda normal ayarda çoğu kişinin ihtiyacını görebilecek saunmagus kicker gibi markalar mevcut..Sadece araştıracaksın..
    20 lira fazla ama

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kicker-150-4-stereo-amfi-bu-fiyata-kaciran-uzulur-takasli-55627559/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-sound-magus-ck-75-faturali-garantili-54345379/detay/

Gayet tatmin edici cihazlardır.

• @leaderbig89 verdiğn bilgiler için teşekkür ederim

ozman sadece mono anfi yaklasık 350w 2ohm civarında + 30 cm cift bobin bass portsuz kutu kabin tamamdır en yakın zamanda bütcemi ayarlayıp parçaları belirleyelim
  • SELAM. MÜZİK SİSTEMİNİN ARKASINDA SUBWOOFER ÇIKIŞI VARSA VE ODANIN METREKARESİ HAKKINDA BİLGİ VERİRSEN BİR KAÇ TANE UYGUN FİYATLI AKTİF SUBWOOFER TAVSİYESİNDE BULUNABİLİRİM
  • quote:

@leaderbig89 verdiğn bilgiler için teşekkür ederim

ozman sadece mono anfi yaklasık 350w 2ohm civarında + 30 cm cift bobin bass portsuz kutu kabin tamamdır en yakın zamanda bütcemi ayarlayıp parçaları belirleyelim

çözümlendigine sevindim...

• quote:

Orijinalden alıntı: hifistore

SELAM. MÜZİK SİSTEMİNİN ARKASINDA SUBWOOFER ÇIKIŞI VARSA VE ODANIN METREKARESİ HAKKINDA BİLGİ VERİRSEN BİR KAÇ TANE UYGUN FİYATLI AKTİF SUBWOOFER TAVSİYESİNDE BULUNABİLİRİM

Odam boyu 4mt eni 3mt yükseklik 2,7 mt. hata fotogtafınıda ekleyim. 4 köşede akustik sünger var bu eve yaklasık 1-2 aya kadar taşınacaz. Şimdiki odamda aşagı yukarı bu boylarda. Ses sitemi 200w*2+100w*2 toplamda 600w rms değerine sahip. Arkada sub çıkışı yok malesef:(

ALT FREKANSLAR NASIL DAHA NET DİNLENİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga86 -- 10 Ağustos 2011; 11:34:45 >

• ok o zaman sony hoparlörlerinin arkadaki bass reflex portlarnı duvarlarının köşelerine gelecek şekilde yerleştir ve dinle. yani hoparlörleri köşelere ve sana 45 derece açı yapacak şekilde yerleştir ve dinle. tabi şu an gördüğüm kadarıyla bu dediğim şeyi yapamazsın. çünkü hoparlörün biri kapının yanında diğeri ise çalışma masanla duvar arasında kalmış. odanda dedğim gibi bir yerleşim yapabilirsen fark edeceğine emin olabilirsin.
  • peki büyük kolonları resimdeki gibi köşe tavana yerleştirsem küçükleri camın kenarlarına koyacam onlarda sorun yok. bu şekilde bi yerleşim nası olur yada alternatif ne olabilir?

• gerçekten sadece bu elindeki aletlerle hiçbir ekleme yapmadan bass duymak istiyorsan bass portları odanın köşelerine denk gelecek şekilde olmalı. daha önce 3-4 sony modelinde denenmiştir. duvara asarsan kabinler içindeki havayı odaya yönlendiremez. bass reflex çıkışları önde olsaydı direkt duvara gösterdiğin şekilde asabilirdin.
  • Ön tarafa kullandıgım büyük kolonların hava delikleri önde,
    arkada kuladıgım küçük kolonların hava delikleri arkada kırmızı ile daire içine aldım

• Bass portalarin onde oldugu icin sistemde değişiklik yapmadan o sesleri hissedemessin. Birazcık para birikir istersen sonra yavaş yavas degistir sistemi
  • alt frekanslar en iyi actif bas sürücülü stero kule tipi hoparlörlerle alınır .
  • quote:

bu arada bahsetiğim şarkı bu burdaki tüm basları sorunusuz dinledimi tamamdır

kalitesi kötü ama az çok fikir verir

http://www.youtube.com/watch?v=3-ydphONxmw

baslar derin ve güzelmiş tabii uygun ses sistemi olanlar için geçerli

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.