Şimdi Ara

Alt komsu internete ortak olmak istedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgur561

Kesinlikle doğru. Atıyorum bir ticaret sitesinde dolandırıcılık olayı oldu. Yetkililer kişiyi değil seni muhatap alacaklar. Çünkü tüm kayıtlar o suçun senin hattının üzerinden olduğunu gösterecek. Komşunun suç işleyip işlemeyeceğini tam kestiremezsin bu yüzden risk almaya hiç gerek yok. Vermiyorum de.

Aynen zaten tüm komşularımızın işi gücü dolandırıcılık yapmak. Hepsi işsiz güçsüz adamlar internet bulsak da hepsiburadayi dolandırsak diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

Komsu bayan yani cocugun annesi geldi.dedi internet alirim ama sadece odev icin net alcam 60 tl uzeri dedi cok para dedi..telefonada 30 tl internet yukluyorum yetmiyor dedi

Kardeşim bayanmış birde verseydin ya. Çocuk ödev yapar illa kadın da en fazla face whatsapp falan girer oyun indirirler en fazla film dizi izleyecek hali yok kadının telefondan. Bunlar ne kadar yavaşlatabilir kalp kırmaya değermi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul da otururken aynısı başıma geldi. Alt komşunun oğlu askerden yeni gelmiş.
    Adam nasıl dolduysa artık ne var ne yok girmiş. Onlarda proje için demişlerdi.

Babam fatura kabarık geldikten sonra döküman çıkarttı. Başımız belaya giriyordu. Adam Deep Web olayını çok önceden çözmüş.

Gidip görmeden boşuna vicdan yapmanın anlamı yok. Ayrıca telefondan neyin ödevi? Annesi kelimelik oynamak istiyor belli ki :DD
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Suçtur diyorum. Niye dalga geçiyorsun ? Çok var böyle davalar. Söylediğim de sadece onlardan biri yani. Ciddiye alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

Kesinlikle doğru. Atıyorum bir ticaret sitesinde dolandırıcılık olayı oldu. Yetkililer kişiyi değil seni muhatap alacaklar. Çünkü tüm kayıtlar o suçun senin hattının üzerinden olduğunu gösterecek. Komşunun suç işleyip işlemeyeceğini tam kestiremezsin bu yüzden risk almaya hiç gerek yok. Vermiyorum de.

Aynen zaten tüm komşularımızın işi gücü dolandırıcılık yapmak. Hepsi işsiz güçsüz adamlar internet bulsak da hepsiburadayi dolandırsak diyorlar.

O kadar uzağa gitmeye gerek yok, bir twitter paylaşımına bakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

Alt komşu "Kimliğini ver ortak kullanalım." dese kimliğini verir misin? O IP numaran senin kimliğin, o komşun internette ne yaparsa hesabını gelip senden sorarlar, bu konuda İnternet hat sahibini sorumlu tutan yargıtay kararı da var zaten. Suçu olmadığı halde kaç kişi interneti ortak kullandığı fetöcü komşusu yüzünden işinden oldu bir araştır internette. "Cihazların MAC adresi var kimin ne yaptığı tespit edilir diyen." teknolojinin t'sinden anlamayanlar alıntı yapıp cevap vermesin lütfen.

Cihazların mac adresi var kimin ne yaptığı tespit edilir

• Yasal olarak suç olduğu argümanı en sağlamı. Oradan yürüyüp kibarca reddedin. Aynı paraya işlerini görecek bir kaç tarife vs. önerin. Konuyu kapatın.

• quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

quote:

O kadar uzağa gitmeye gerek yok, bir twitter paylaşımına bakar.

Facebook twitter ip adreslerini Türkiye ile paylaşmıyor. Paylaşmasına gerek de yok. Hakaret edenin zaten adı, soyadı, tüm arkadaşları yaşadığı şehir, işi her şey belli. Bir şey yapsa bile sadece kendini yakar.

Mahkemeyle ip numarasını paylaşan bir websitesi bile olsa sadece ip numarası suçu kanıtlamak için yeterli değil. Bilgisayarınızdaki kayıtlı çerezleri bulmaları lazım. Bilgisayarınızın modeli, mac adresi sitedeki verilerle uyuşuyor mu kontrol etmek lazım. Yoksa wps açığıyla şifre kıran çocuklar cumhurbaşkanına küfür edip milleti hapse artırırdı.

Komşularınızdan bu kadar kopuk olmayın. Internet şifresini verip vermemek ayrı mesele ama bir altınızda oturan kadını ve çocuğunu potansiyel dolandırıcı ya da seri katil olarak görmek tamamen mantık dışı. Bunlar hep asosyalligin zararları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 26 Şubat 2017; 15:48:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Yalan söylemiş.. Telefondan wifi kullanacak, çocuğun ödevi için kullanacak he yavrum he deseydin..

Öğrenciler için kampanya yapılıyor çok düşük ücretlere eve öğrenci seviyesinde aile korumalı internet paketleri var.. Kimseyle internetinizi paylaşmayın, bu suçtur zaten.. Onların yapacağı bişeyde tek sorumlu siz olursunuz onlar değil.. Saçma sapan vicdan yapmayın..

+1

• Devir değişti artık.Sosyal medyada yazılan bir yazı yada telefona yüklenen program ile başınıza bela alabilirsiniz.Masum olduğunuzu ispat edene kadar aylarca içeride kalabilirsiniz.

İnternetinizi kimse ile paylaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbaba89 -- 26 Şubat 2017; 15:56:30 >
  • Yerinizde olsam hattımı sınırsıza çevirir ortak ödeme isterdim.şuan kinden daha da ucuza gelir belki size.ve sınırsız olmuş olur değerlendirin derim

• En iyisini yapmışsın, kotanı bitirir sınırsızsa hızını düşürür, yanlış yerlere girebilir başın belaya girer sonra.
  • Kardesim sadece telefonu bagla veya sifreyi ver. Daha sonra 192.168.1.1 den izle veya sizin modem ne ise. Orada baglanan cihazlar gozukuyor. Evdeki bagli cihazlarin mac adresini bulun modem arayuzunden isimlerini degistirin. Olmazsa belirtin boyle boyle diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalpsiz23

Evet arkadaslar dun aksam alt komsu geldi ve internete wifi ile baglanip ortak olmak istedi.yari ucretini veririm cocugun odevlerini yapmam lazim dedi.pc yok sadece telden baglanicaz dedi..komsu konusurken ben ne desem diye dusunurken aklima kotali oldugunu soylemek geldi..

Dedim ki interneti yeni aldim kotali ve az gb var..kotayi asinca fatura katlaniyor.sinirsiz olsa problem yok,para da istemem dedim..

Ama simdi dusunsugumde icimde biraz burukluk var yani paylassamiydim diye dusunuyorum..sizce yanlismi yaptik.

İnternet servisini almak için imzaladığınız (ve belli ki okumadığınız) sözleşmeye göre bunu yapamazdınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu komşumuzun wifi şifresini biliyorum. Apartmanda çoğu komşu paylaşıyor ben de dahil. Dördüncü kattaki komşumuza salondan bağlanabiliyorum. (2.katta oturuyorum). Ne mâlum kadının eve kahve içmeye gelen komşuya vermeyeceği..

apartman güvenilirse ver 10-15 yıllık komşularız isteseler sürekli interneti kullanırlar evimizden çıktıkları anda kendi internetlerini kullanıyorlar aynısı ben de yapıyorum.

Bakın o çocuk annesine oyun yükletir youtube keşfedip videolar izler.. Maddi durumları nasıl bilemem çok acil durumlarda gelin bizden yapın diyin konu kapansın. Kıytırık bir tabletleri bile vardır..

• Amma paranoyaksınız

Evinize gelen misafire de şifreyi vermiyorsunuzdur siz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.