Şimdi Ara

ALTEC LANSING FX5051 vs. MICROLAB FC861

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İki sistem arasında kararsız kaldım.
    1)ALTEC LANSING FX5051 - 237,39 YTL http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=256&productId=bd49148
    2)MICROLAB FC861 - 184,22 YTL http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=256&productId=bd850166

Alacağım seti 10 metrekarelik bir odada kullanacağım. Film izlediğim kadar müzik de dinleyeceğim. Bu sebeple 2+1 moduna geçme imkanı olan Altec bir adım öne çıkıyor gibi. Ayrıca kulaklık ve aux girişlerinin olması da büyük avantaj. Fakat malzeme yapısı sebebiyle Microlab'ın daha iyi performans vermesi de söz konusu olabilir. Abartılı bir bass beklentim yok. Zaten küçük bir odada her iki setin de bass konusundaki beklentilerimi fazlasıyla karşılayacağını tahmin ediyorum. Mid ve Tizlerde her iki setin de başarılı olduğunu okuyorum çeşitli yerlerde. Aradaki farkı detaylar ortaya koyacak sanırım. Bana bu detaylar konusunda yardımcı olacak deneyimlerini aktarabilecek kimse var mı?

Ayrıca şu anda bir onboard ses kartı kullanmaktayım fakat bu kartın 5+1 desteği var. Bu noktada ses kartı almalımıyım emin değilim? Eğer alırsam buna fazla bir bütçe ayırmak istemiyorum. İkinci el bir Audigy 2 ZS almamın bir faydası olur mu? Yoksa farkı farkedebilmem için mutlaka bir x-fi mı almalıyım?

Bunun yanında, bir "radyoman" olarak mutlaka bir şekilde odamda radyo dinleyebilmeliyim. Alacağım setle birlikte kaliteli biçimde radyo dinleyebileceğim ama aynı zamanda da ekonomik bir çözüm ne olabilir?

• altec lansing fx 5051 incelememe bakmanı öneririm
    bu arada fx 5051 için bir ses kartı gerekmediğini hatırlatmak isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: @dministrator

altec lansing fx 5051 incelememe bakmanı öneririm
    bu arada fx 5051 için bir ses kartı gerekmediğini hatırlatmak isterim
    Öncelikle verdiğin linkteki fiyatlar biraz pahalı.
    Altec Lansing FX5051-207 Lira;
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=144039
    Microlab FC861-155 Lira;
    http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.057.1465.0031

Aralarında yaklaşık 50 liralık bir fark var. 10 metrekarelik bir alanda birbirlerine ahım şahım bir üstünlük kuracaklarını zannetmiyorum. Bu yüzden biz ne dersek diyelim, aradaki 50 liralık farkı sen ödeyeceksin veya ödemekyeceksin. Bunun için iki seti de yerinde dinlemeni öneririm. Mp3 player bağlantısı yapıp; notalarını adeta ezbere bildiğin şarkıları her iki ürünle de dinle.

Bence ses kartı konusu önemli ve en azından bir Audigy 2 ZS bile alsan değişimi hissedersin diye düşünüyorum. Eğer ikinci el Audigy 2 ZS senin için sorun olmayacaksa Gamer almana gerek yok bence.

Radyo yayınları ile ilgili olarak da eğer internetten dinlemeyi düşünüyorsan, sanırım genelde internet yayınları düşük kalitede oluyor. Örneğin 96 kbps. Bu yüzden güzel ses alamayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: paramparca

Öncelikle verdiğin linkteki fiyatlar biraz pahalı.
    Altec Lansing FX5051-207 Lira;
    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=144039
    Microlab FC861-155 Lira;
    http://www.hizlial.com/UrunInceleme.aspx?UrunID=30.057.1465.0031

Aralarında yaklaşık 50 liralık bir fark var. 10 metrekarelik bir alanda birbirlerine ahım şahım bir üstünlük kuracaklarını zannetmiyorum. Bu yüzden biz ne dersek diyelim, aradaki 50 liralık farkı sen ödeyeceksin veya ödemekyeceksin. Bunun için iki seti de yerinde dinlemeni öneririm. Mp3 player bağlantısı yapıp; notalarını adeta ezbere bildiğin şarkıları her iki ürünle de dinle.

Bence ses kartı konusu önemli ve en azından bir Audigy 2 ZS bile alsan değişimi hissedersin diye düşünüyorum. Eğer ikinci el Audigy 2 ZS senin için sorun olmayacaksa Gamer almana gerek yok bence.

Radyo yayınları ile ilgili olarak da eğer internetten dinlemeyi düşünüyorsan, sanırım genelde internet yayınları düşük kalitede oluyor. Örneğin 96 kbps. Bu yüzden güzel ses alamayabilirsin.

Alıntıları Göster
    altec lansing ust seviye bir urunuyle fc861 in karsılastırıldıgını duysa herhalde 70 yıllık tarihine yanar tukiyeyede mal vermez:D:D yada dayar vs3251
    kardesim altec lansing vs3251 cle karsılastırmalara alıstık hade onlara amenna ama altecin ust seviye hoparloru bu!! yani jamo harman kardon jbl lerle kıyaslanır bununla degil!!

• quote:

Orijinalden alıntı: deliboran007

altec lansing ust seviye bir urunuyle fc861 in karsılastırıldıgını duysa herhalde 70 yıllık tarihine yanar tukiyeyede mal vermez:D:D yada dayar vs3251
    kardesim altec lansing vs3251 cle karsılastırmalara alıstık hade onlara amenna ama altecin ust seviye hoparloru bu!! yani jamo harman kardon jbl lerle kıyaslanır bununla degil!!

Alıntıları Göster
    deliboran007;

2.1 ses sistemini 600 liralardan satan bir firma için FX5051 üst seviye değildir.

• quote:

deliboran007;

2.1 ses sistemini 600 liralardan satan bir firma için FX5051 üst seviye değildir.

Alıntıları Göster
    Cevaplarınızdaan ve araştırmalarımdan anladığım kadarıyla Altec özellikleriyle öne çıkıyor.
    Merak ettiğim bir başka şey, bu fiyat aralığında benim dikkatimden kaçan Altec'ten daha iyi bir sistem olup olmadığı.

Ses kartı almam gerektiği de anladığım bir başka şey.Eğer Altec alırsam usb bağlantısı yapmayacağım. Çünkü bazı yabancı ürün incelemelerinde usb bağlantısı yapılması durumunda dip ses sorunu yaşandığı yazıyordu. Ayrıca digital bir sestense analog bağlantıyı tercih ederim zaten.
    Aceba İkinci el Audigy 2 ZS'yi nereden temin edebilirim?

Radyoyu internetten dinlemeyi düşünmüyorum. Eskiden radyo kartları satıldığını hatırlıyorum. Daha sonra tv kartların üzerinde standart olarak radio özelliği olduğunu görmüştüm. Ancak bugünlerde sanırım böyle seçenekler kalmadı. Sizden ricam bu konuya nasıl bir çözüm bulabileceğim konusunda bana yardımcı olmanız. İkinci el eski bir kart işimi görür mü? Eğer görürse böyle bir kartı nasıl bulurum? Yoksa harici küçük bir radyo alıp aux girişinden mi sisteme bağlamalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: SubBaRcA

Cevaplarınızdaan ve araştırmalarımdan anladığım kadarıyla Altec özellikleriyle öne çıkıyor.
    Merak ettiğim bir başka şey, bu fiyat aralığında benim dikkatimden kaçan Altec'ten daha iyi bir sistem olup olmadığı.

Ses kartı almam gerektiği de anladığım bir başka şey.Eğer Altec alırsam usb bağlantısı yapmayacağım. Çünkü bazı yabancı ürün incelemelerinde usb bağlantısı yapılması durumunda dip ses sorunu yaşandığı yazıyordu. Ayrıca digital bir sestense analog bağlantıyı tercih ederim zaten.

Radyoyu internetten dinlemeyi düşünmüyorum. Eskiden radyo kartları satıldığını hatırlıyorum. Daha sonra tv kartların üzerinde standart olarak radio özelliği olduğunu görmüştüm. Ancak bugünlerde sanırım böyle seçenekler kalmadı. Sizden ricam bu konuya nasıl bir çözüm bulabileceğim konusunda bana yardımcı olmanız. İkinci el eski bir kart işimi görür mü? Eğer görürse böyle bir kartı nasıl bulurum? Yoksa harici küçük bir radyo alıp aux girişinden mi sisteme bağlamalıyım?

Alıntıları Göster
    belki sürpriz olacak ama ben fc861 i öneririm. fc 861 kullanıyorum ve bu fiyat aralığındaki bence en iyi 5.1 .kendi sistemim diye övdüğümü düşünme . bunu almadan önce gittim hepsini dinledim.altec i de dinledim. ki ben denediğim zaman altec in fiyatı 350 ytl civarıydı.baya ucuzlamış. altec in ses rengi bana çok mekanik gelmişti. tizler çok yoğun ,pek doğal değildi. microlab ı dinlediğimde ise aradığımı buldum dedim. hemen farkını hissetiriyor. almadan önce mutlaka dinle iki sistemi de. microlab ı vatan computer da, altec i de teknosa veya gold da dinleyebilirsin. benim müzik zevkime microlab daha uygundu.sen de kendi zevkine göre tercihini yap. ayrıca fx 5051 in sesini üst seviyelere yaklaştırınca seste bozulmalar oluyordu. görevli çocuk ses kartından kaynaklandığını söyledi ama doğru mu söylüyor bilemem. microlab da öyle bir sorun yok .

• quote:

deliboran007;

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: paramparca

deliboran007;

iyidie herhalde sen mx6021 den bahsediyorsun o sistem daha cok yeni. ona kalırsa bende fx5051i zamanında 470 liraya almıstım fiyatlar dusunce seviyeleri dusup yukselince seviyelerimi yukseliyor acaba!! yani bu urunde zamanında cok beter pahallıydı!!! senin baktıgın acıdan bakmak gerekirse durum boyle!!

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: paramparca

deliboran007;

iyidie herhalde sen mx6021 den bahsediyorsun o sistem daha cok yeni. ona kalırsa bende fx5051i zamanında 470 liraya almıstım fiyatlar dusunce seviyeleri dusup yukselince seviyelerimi yukseliyor acaba!! yani bu urunde zamanında cok beter pahallıydı!!! senin baktıgın acıdan bakmak gerekirse durum boyle!!

Alıntıları Göster
    microlab hiç de küçümsencek bi marka değil arkadaşlar bazılarınız için bunu hatırlatıyım önce. altec kalitesi tabi ki ayrı ama microlab fiyatına göre en iyi ses veren markalardan biri. geçen sene microlab x-23 modelini almıştım şu ana kadar beni hiç hüsrana uğratmadı. şurası açık ki bazılarınız fiyat ne kadar çoksa üründe okadar kalitelidir diye düşünüyo herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

microlab hiç de küçümsencek bi marka değil arkadaşlar bazılarınız için bunu hatırlatıyım önce. altec kalitesi tabi ki ayrı ama microlab fiyatına göre en iyi ses veren markalardan biri. geçen sene microlab x-23 modelini almıştım şu ana kadar beni hiç hüsrana uğratmadı. şurası açık ki bazılarınız fiyat ne kadar çoksa üründe okadar kalitelidir diye düşünüyo herhalde.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erkanberk

yok bu iki urun neredeyse aynı hatta fiyat perforjmansa baktıgımızda dahili ses kartı izobarik woofer falan gibi extraları kattıgımızda altec fiyat olarak kıyaslanan urune gore cok cok ucuz bile kalıyor ama gercek olan biseyde var ucuzun vardır illeti pahallının vardır hikmeti!!!

• quote:

quote:

yok bu iki urun neredeyse aynı hatta fiyat perforjmansa baktıgımızda dahili ses kartı izobarik woofer falan gibi extraları kattıgımızda altec fiyat olarak kıyaslanan urune gore cok cok ucuz bile kalıyor ama gercek olan biseyde var ucuzun vardır illeti pahallının vardır hikmeti!!!

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

quote:

arkadaşım x23 ün fiyatı 120 dolar. altec in ise fiyatı 222 dolar. fiyatları aynı derken nasıl oluyo anlamadım ben. ???

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanberk

quote:

Orjinalden alıntı: deliboran007

quote:

arkadaşım x23 ün fiyatı 120 dolar. altec in ise fiyatı 222 dolar. fiyatları aynı derken nasıl oluyo anlamadım ben. ???

Alıntıları Göster
    ilk olarak x23 le degil fc861 le karsılastırma yapılmıs aralarındaki fark 50 lira ama yuzeysel bakarsan 50 lira derine inersek: fc861 alırsan en dandik ses kartı alsan bile 40 lira mesela sonrasında altecin kalitesi gorunumu sıklıgı ses kalitesi teknolojisi derken fiyat performans konusunda altec ucuzlasıyor bu urununu yanında anlatmak istedigim bu!!

• quote:

ilk olarak x23 le degil fc861 le karsılastırma yapılmıs aralarındaki fark 50 lira ama yuzeysel bakarsan 50 lira derine inersek: fc861 alırsan en dandik ses kartı alsan bile 40 lira mesela sonrasında altecin kalitesi gorunumu sıklıgı ses kalitesi teknolojisi derken fiyat performans konusunda altec ucuzlasıyor bu urununu yanında anlatmak istedigim bu!!

Alıntıları Göster
    Altec Lansing'in bu ürünü çok ilgimi çekti. Şöyleki şuan laptop kullandığımdan 5+1 anolog çıkışım yok, dijital girişi olan setlerde epey pahalı.
    15 m2 lik odada kullanacak olsam da gerçekten 5.1 sistemi hakkıyla kullanmak için ses kartı almam gerekli ve en makul external ses kartı 75 ytl creative sb live 5.1..
    Logitech x-540'da alsam microlab fc861'de alsam eninde sonunda ses kartına parayı yatırıcam. Bu ürünün ses kartı eğer bahsettiğim creative ses kartından aşağı kalır yanı yoksa çok cazip geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NePhThYs

Altec Lansing'in bu ürünü çok ilgimi çekti. Şöyleki şuan laptop kullandığımdan 5+1 anolog çıkışım yok, dijital girişi olan setlerde epey pahalı.
    15 m2 lik odada kullanacak olsam da gerçekten 5.1 sistemi hakkıyla kullanmak için ses kartı almam gerekli ve en makul external ses kartı 75 ytl creative sb live 5.1..
    Logitech x-540'da alsam microlab fc861'de alsam eninde sonunda ses kartına parayı yatırıcam. Bu ürünün ses kartı eğer bahsettiğim creative ses kartından aşağı kalır yanı yoksa çok cazip geliyor.

Alıntıları Göster
    öncelikle ses sistemi ile ses kartı gerekmesi ya da şu modelde gerekmemesi gibi yorumlar saçmalıktır.Eğer ses sistemi ses işlemcisi ile gelmiyorsa ki gelen setlerin fiyatları ortada diğer setler için kullanılan ses kartı farkedecektir.Bazı arkadaşların abarttığı altec aslında microlaba çok yakın setler üreten bir firma tek fark uydulardaki tiz yoğunluğu biraz daha fazla wooferlar ise modele göre değişiyor fakat genelde sert karaktere yakın wooferları oluyor.Bu altecde iki driver kullanılması ve menzillerinin uzun olması daha derin bass vereceği anlamına gelebilir ama yine de iki seti dinle çünkü bu model ne kadar istatiksel olarak iyi görünse de beğenmeyen çok kişi var özellikle basslarını beğenmeyenler var ki bu fiyatta çift sürücülü bir sub bence beğenilecek bir performans sunmalı.Tavsiyem iki seti de dinle.Bu altec modelini dinlemedim ama 2+1 versiyonunu dinledim ben bassları beğenmedim öyle farklı bir ses kalitesi de görmedim.Dinlemeni tavsiye ederim.Aşırı iddialı bu çok iyi bu çok kötü gibi yorumlarada kulak asma çünkü ticarette reklam ve markaların ne kadar fiyata yansıyan noktalar olduğu bir gerçek.Ayrıca bir markanın eski olması kaliteli olduğu anlamına gelmez ve ayrıca altec öyle çok kaliteli bir marka değildir.Markayı abartarak ürününü övmek mantıksızca nedeni dünyanın alanında en iyileri bile bazen fiyatına göre çok kötü ürünler üretebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nighteen -- 25 Ağustos 2008; 4:45:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NePhThYs

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: NePhThYs

kesinlikle assagı kalır yanı yok ve hatta daha iyi performansı garanti ediyor, nedenmi???
    arac ses sistemlerinde bi olay vardır mesela pioner tsa 6900 serisi hoparlorlerde gmx944 kullanırsan verim alamassın ama aynı degerde ve imzamda olan amfiyi alırsanız cok sahane dengeli bi ses alırsınız!!!
    altecteki olayıda buna baglarsak sisteme ozgu bi ses kartı entegre olarak sunuldugu icin en yi performansı elde etmemiz garanti altına alınmıs!! bu arada nigteen demiski ses kartı gerekmez demek sacma e bu sisteme bosunamı dahili ses kartı koymuslar bide usb prottan cıkıs aldırmıslar yapma gozunu seveyim asıl bu bilgisizce yapılmıs bi yorum!!! yavv bide allah askına herseyi kabul ediyorumda alteci microlabla bir tutma lutfen yavv altecin bana mc4500 gibi rezil bi modelini goster 70 yıllık tarihinde!!! bende kabul edicem dediklerini microlab hala montajcı bi firma kendi teknolojisini tasıyan bi hoparlor uretmiyor dısardan ic aksamı alıp dıs aksama montaj yapıyor!!!bumudur kaliteli firma!!!

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SubBaRcA

kardesim yanıldıgın iki noktayı seninle paylasmak isterim
    1.usb deki dip ses sorunu portları tıka basa cihaz doldurursan yasanıyor bendede aynı sey vardı hub alıp 2 tane usb port bosa cıkardım hemen hallettim!!! hic bir sorun yok su anda!!!
    2.dijital ses analog ses olayı diye bisey yok alacagın 2zs kartın sanki analog sesmi saglıyacak sana altecteki olayı parayla almıs olacaksın!! dusunki ses kartı anakarta takılıyor ama altec usbden anakarta ulasıyor yani aralarında ibrahim tatlısesin dedigi gibi zerrei mishak fark yoktur bu kadar anlatımdan sonra istedigini al ama ben 470 liraya aldıgım altecimi kesinlikle pisman etmeyecek bi sistem olarak sana oneryorum!!! sırf o ozel tasarım kumadası o fiyat eder yavv!! microlab ınki gibi tv kumandası buyuklugunde degil her acıdan fark atıyor o sistemede saymaya nefes ve tus takımı yetmez

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SubBaRcA

kardesim yanıldıgın iki noktayı seninle paylasmak isterim
    1.usb deki dip ses sorunu portları tıka basa cihaz doldurursan yasanıyor bendede aynı sey vardı hub alıp 2 tane usb port bosa cıkardım hemen hallettim!!! hic bir sorun yok su anda!!!
    2.dijital ses analog ses olayı diye bisey yok alacagın 2zs kartın sanki analog sesmi saglıyacak sana altecteki olayı parayla almıs olacaksın!! dusunki ses kartı anakarta takılıyor ama altec usbden anakarta ulasıyor yani aralarında ibrahim tatlısesin dedigi gibi zerrei mishak fark yoktur bu kadar anlatımdan sonra istedigini al ama ben 470 liraya aldıgım altecimi kesinlikle pisman etmeyecek bi sistem olarak sana oneryorum!!! sırf o ozel tasarım kumadası o fiyat eder yavv!! microlab ınki gibi tv kumandası buyuklugunde degil her acıdan fark atıyor o sistemede saymaya nefes ve tus takımı yetmez

Alıntıları Göster
    Setin rear speakerlerı için içinden gerçekten duvar askı aparatı çıkmıyor mu?
    Çıkmıyorsa bu aparatı nasıl temin edebiliyoruz veya bu aparat olmadan duvara monte edilmesinin bir yolu bulunabilir mi?

• quote:

Setin rear speakerlerı için içinden gerçekten duvar askı aparatı çıkmıyor mu?
    Çıkmıyorsa bu aparatı nasıl temin edebiliyoruz veya bu aparat olmadan duvara monte edilmesinin bir yolu bulunabilir mi?

Alıntıları Göster
    o fiyattaki, bir setin içerisindeki ses kartı ne kadar başarılırıd bilemem mc4500 altecin 100ytl ye kadar olan tüm setlerine kafa tutar bunu da belirteyim.Arkadaşa tavsiyem alteci bu yorumlardan sonra kesinlikle dinlesin bu model çoğu mağazada vardır teknolojixte sürekli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighteen

o fiyattaki, bir setin içerisindeki ses kartı ne kadar başarılırıd bilemem mc4500 altecin 100ytl ye kadar olan tüm setlerine kafa tutar bunu da belirteyim.Arkadaşa tavsiyem alteci bu yorumlardan sonra kesinlikle dinlesin bu model çoğu mağazada vardır teknolojixte sürekli olur.

Alıntıları Göster
    bu 3. soyleyisim olacak bu cihaz zamanında 550 liradan satılıyordu ben 470 liraya aldım ustelik doların 1.7 1.6 oldugu zamanlardaydı yani bu aleti fiyat performansa o gunlerde sokup iyiydi diyorum simdi kacıran bin pisman diyorum baskada bisey demiyorum!!! gerisi arkadasın bilecegi is bu arada mc 4500 vs3251e kafa tutuyora demek kıyamet gelmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboran007 -- 25 Ağustos 2008; 19:29:00 >

• quote:

bu 3. soyleyisim olacak bu cihaz zamanında 550 liradan satılıyordu ben 470 liraya aldım ustelik doların 1.7 1.6 oldugu zamanlardaydı yani bu aleti fiyat performansa o gunlerde sokup iyiydi diyorum simdi kacıran bin pisman diyorum baskada bisey demiyorum!!! gerisi arkadasın bilecegi is bu arada mc 4500 vs3251e kafa tutuyora demek kıyamet gelmis

Alıntıları Göster
    550 liradan satılması zaten saçma. Şu anki fiyatıyla tam bir fiyat/performans ürünü. Ama dediğim gibi üst seviye bir sistem değil. Kullandığımız setlerin eksiklerini ne zaman tam olarak korkmadan ifade edicez merak ediyorum. Marka fanatikliği kötü bir şey.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.