Şimdi Ara

Altın Alıp Satarak Kâr Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce internet bankacılığı kanalıyla altın alıp satmak mı, yoksa fon almak mı?

Benim düşüncem, fonları yönetenler sonuçta uzman kişiler olduğu için risk analizini daha iyi yaparlar ve daha az zararımız olur. Gerçi daha az kârımız da olur ama internet bankacılığından daha risksiz geliyor.

Fon olarak hepsini kastediyorum. Mesela internet bankacılığıyla döviz almaktansa döviz endeksli fon, altın almaktansa altın endeksli fon daha garantici değil mi sanki? Katılım fonları da aynı şeklide...

• bu iş zamanla hastalığa dönüşüyor. ben kurtulmaya çalışıyorum ama bi bulaştın mı kurtulamazsın.
    kar da edersen hiç kurtulamazsın.benim yıllar oldu...
    geçenlerde havadan 1milyon tl kazandım diye konu açtm. konu silinmiş olabilir ama diğer konum duruyor gümüş fiyatları adında başka bir konum daha var.

edit :https://forum.donanimhaber.com/silinsin--142741101-6
    henüz silinmemiş.

bu iş zamanla hastalığa dönüşüyor, sürekli fiyatları takip eder durursun.
    sabah uyandığında ilk işin fiyatlara bakmak olur.

bazen gece 4te bakıyorum millet oturmuş yorum yapıyor gümüş altın sayfasında..
    ben bi ara o kadar takip ediyordum ki, eşim bana bakarken acıyordu halime.
    psikolojik olarak sorunlu olduğumu düşünüyordu sanırım. bende onun yanında iken fiyatlara bakmıyordum.

telefonda widgetlar falan hala doludur..
    sürekli takipedersin
    yani uzun lafın kısası bu iş yıpratıcıdır.

şimdi neden 100bin dolar olayına gelelim;
    düşün a kişisi altın 300 lira iken 500bin tl yatırsa, altın 330 olunca 50bin tl kar yapar.sen 10bin yatırsan bintl kar yaparsın.
    yani bin lira için 50bin lira kazanan adam ile aynı takibi yaptın hemen hemen aynı stresi çektin.

bence ufak paralar için alıp satmaya değmez. 700bin tl nin hepsini altına yatırmayız demişsin.
    altına yatırmayıp nereye yatıracaksın, euro mu dolar mı yen mi..
    eğer onsun yükseleceğini düşünüyorsan tabiki altına yatıracan.

ben 3milyon tl gümüşe yatırıyorum hocam.
    ben hiçbir zaman düşük fiyatlar için takip etmedim fiyaları.
    bence ufak kazançlar için bu stres çekilmez.yazında forex demişsin. forexi unut çöpe at forexi. forex bana göre değil.

mesajımı tekrarlıyorum, ufak para varsa hiç bulaşma. fiyatlar düşünce altın mı alıyorsun dolar mı alıyorsu ne alıyorsun bilemem. al bişeyi ve sürekli tut.
    ufak paralar için takip ederek zaman ayırdığına yazık.
  • Sabredersen Zamanında aldığın herşeyden ileride kâr edersin en basitinden zamanında aldığım aksiyon figürleri satıyorum her birimden 25-125 tl arasında kâr ediyorum altın şu an yüksek sebebiyse virüs olayı tedavi yakın zamanda gelecek gibi gözüküyor ona göre kendin karar ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Üstat bişi daha soracağım: Millet hani şey diyor ya, mesela şu an olduğu gibi bir dönemde "Altın çok yüksek, bu ara alınmaz." İyi de altın 20 yıldır hep yükseldi. O yüzden fiyatının ne olduğunun önemi yok ki. Mesela sen 10.000 liralık mı altın yapacaksın, gram altın ister 330 lira olsun, ister 370 fark etmez ki.. Nasıl olsa yükseliş devam edecek. Ha en kötü başta bi düşersin, zarar edersin, ama eninde sonunda alış fiyatının üstüne çıkacak. Yanlış mı düşünüyorum?
    O zaman neden hala "Bu devirde altın/döviz alınmaz." gibisinden yorumlar duyuyoruz, şayet gün/düğün falan yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif Eser

Üstat bişi daha soracağım: Millet hani şey diyor ya, mesela şu an olduğu gibi bir dönemde "Altın çok yüksek, bu ara alınmaz." İyi de altın 20 yıldır hep yükseldi. O yüzden fiyatının ne olduğunun önemi yok ki. Mesela sen 10.000 liralık mı altın yapacaksın, gram altın ister 330 lira olsun, ister 370 fark etmez ki.. Nasıl olsa yükseliş devam edecek. Ha en kötü başta bi düşersin, zarar edersin, ama eninde sonunda alış fiyatının üstüne çıkacak. Yanlış mı düşünüyorum?
    O zaman neden hala "Bu devirde altın/döviz alınmaz." gibisinden yorumlar duyuyoruz, şayet gün/düğün falan yoksa?
    hayır farkeder altın şu an 350 diyelim sen 350 den 1kg altın aldın ama ne oldu koronaya ilaç çözümü geldi küresel olarak ons geri çekilde ve ülkemizde doların ateşi söndü ne oldu altın bir anda 350 den 300 e düştü sen 350 tllik 1kg altın almışken halbuki sabretsen 300 tl ye 1,3 kg altın alacaktın kafadan 300 gramlık zararın var artı olarak tekrardan 350 leri görmesi 1-2 sene sürecek birde üzerine zamandan zarardasın bankada 3 tl komisyon eklerse (ak bank 2,8 TL komisoyn ekliyor) baya baya zarardasın tabi aşı bulunmazsa çmzüm gelmezse buralar dip bile olabilir bilinmez yoruma açık konu en iyisi kademeli alım yapmak 100 gram 100 gram şeklinde veya 50 50 sana kalmış

• haa bende önceki ay borsadan 7.000 tl kar ettim 1-2 haftada sonra ne oldu koronayı hafife aldık borsa düşmez bu kadarcık şeyden dedik şu an -50.000 TL Zarardayım aldığım hisseler şişecam ve Türk hava yolları
  • Oku imam ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklenti vaden nedir? Kaç lira kar sizi tatmin ediyor. Her şeyde kazanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gümüş alıp satarak kar ediyorum baya oldu.ben hiç forexe girmedim. ama ben sana söyliyim bu iş zor bir iştir. stresli ve yıpratıcıdır.

Asıl önemli kısmı ise; Bu işe gireceksen en az minimum 100bin doların olmalı. yani öyle 50-100bin tl için uğraşılacak bişey değil.
    Çünkü 100bin tl %2 yükselse geri düşse de onu satsan da bilmem ne de..
    Takip ettiğine değmez.

100bin dolar üstü ise al sat yapabilirsin, altı ise al hiç satma.
    borsaya forexe bulaşma canın yanar.
    forexe bulaşma borsaya bulaşma bak tekrarlıyorum.
  • Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Hassas dengeler, geçmiş olsun hocam. Ben "Nasıl olsa altın hep yükselir." kafasındaydım ama dediğin gibi, bir hayli zararda kalma ihtimaline karşı sağlam sinirlere sahip olmak gerekiyor. Teşekkürler yorumların için.
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten okumaya devam. Ben yatırım konusunda, ekonomiden benden daha iyi anlayanların fikrini almak istedim sadece.
  • Purenite kullanıcısına yanıt
    Ya mesela şu son bir ayı ele alsak, gram altın yaklaşık %9 yükseldi. Ben daha çok faizsiz yatırım ürünlerinden yanayım. O yüzden yukarıda anlattığım gibi "İnternet bankacılığında kendi kendimle baş başayım, katılım fonu alırım, fon uzmanlarca yönetildiği için biraz daha kafam rahat olur." deseydim, mesela TCA Ziraat Portföy Altın Katılım Fonu alsaydım yine %9'a yakın (gr altından biraz daha aşağı) kârım olacaktı. He portföyde birden fazla fon bulunması (genellikle 5) daha mantıklı derseniz bu sefer de Tefas'ın sitesindeki ilk 5 katılım fonundan pay alırdım, ortalama %5 kârım olmuş olurdu, o bile bana yeterdi. Katılım bankacılığında 10.000 TL'ye aylık 65 TL verildiği bir dönemde %5 kâr (500 TL) bence gayet güzel.
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Yok, Borsa ve Forex'e asla bulaşmam hocam ben zaten. Benim amacım, misal 100.000 TL'lik gram altın mı aldım? Dursun, kâr getirsin. He ama önce 1 ay boyunca düşer, sonra çıkar; ama hemen çıkar, sonra düşmeye başlarken bozarım. Aslında bunu altın fonu alarak yapmak daha mı mantıklı, onu sorguluyorum. Tamam, o da düşüyor çıkıyor en nihayetinde de, sonuçta uzmanlarca yönetilmiyor mu?
    Yani özetle, altın mı daha avantajlı (avantajdan kastım kâr değil, kâr/zarar dengesi) yoksa altın fonu mu? (Altın katılım fonları da soruma dahil.)
  • Arif Eser A kullanıcısına yanıt
    bence fonu boşver.çeyrek 300den 600e çıksa 2 kat artsa fon sana 2 kat vermez bence.
    dahası söylediğimi tekrarlıyorum. 100bin dolar altı ise hiç uğraşma. düşünce bir kere al daha da satma.
    Hocam 100.000 dolar sınır niye? Biraz fazla değil mi? Cari hesaplarında 100-200 bin TL olan arkadaşlarım 10.000-20.000 TL'den altın yapmışlardı zamanında 330'lardayken. 100.000 dolar, yani 700.000 TL, zaten Forex yapmayacaksak fazla bir rakam değil mi? 700.000 liranın hepsini altına yatıracak değiliz sonuçta. Ama dediğin gibi fon bankada altın hesabı açmakla aynı kârı vermez. Yine de riski biraz daha düşük mü olur diye düşünmüştüm. Ama sonuçta ister 100.000 TL ister 100.000 dolar, düşünce bir kere alıp sonra sabredip bozmamak en iyisi gibi.
  • Kuveytturkten kendine bir hesap aç biraz para yatir ozel kur iste. Al sat farki ozel kurda 70 kurus ve 5 gun 24 saat islem yapabilirsin
    Paranin hepsini aynı anda yatırma parcali alim yap ac gozlu olma kanaatkar ol kazanırsın.
    Ancal bana gore bu seviyeler yuksek biraz dusmesini bekle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köşede duran ihtiyacınız olmayacağı para ile her yatırım yapılır ve kazananılır ama VADE önemli. Bugün alırım yükselir ise kardayım azıcık düşse satarım politikası kıt kaynaklar ile birikim yapanlar için zarar yazar. Fonlara da uzmanlıkları var diye güvenme öyle olsaydı bütün fonlar kar yazar zarar eden olmazdı. Fonlarda yönetim ücreti ve kazançtan vergi var. Amacın ileriye dönük birikim ise belli aralıklar ile altın ve döviz sepeti yap.
  • Arif Eser A kullanıcısına yanıt
    bu iş zamanla hastalığa dönüşüyor. ben kurtulmaya çalışıyorum ama bi bulaştın mı kurtulamazsın.
    kar da edersen hiç kurtulamazsın.benim yıllar oldu...
    geçenlerde havadan 1milyon tl kazandım diye konu açtm. konu silinmiş olabilir ama diğer konum duruyor gümüş fiyatları adında başka bir konum daha var.

edit :https://forum.donanimhaber.com/silinsin--142741101-6
    henüz silinmemiş.

bu iş zamanla hastalığa dönüşüyor, sürekli fiyatları takip eder durursun.
    sabah uyandığında ilk işin fiyatlara bakmak olur.

bazen gece 4te bakıyorum millet oturmuş yorum yapıyor gümüş altın sayfasında..
    ben bi ara o kadar takip ediyordum ki, eşim bana bakarken acıyordu halime.
    psikolojik olarak sorunlu olduğumu düşünüyordu sanırım. bende onun yanında iken fiyatlara bakmıyordum.

telefonda widgetlar falan hala doludur..
    sürekli takipedersin
    yani uzun lafın kısası bu iş yıpratıcıdır.

şimdi neden 100bin dolar olayına gelelim;
    düşün a kişisi altın 300 lira iken 500bin tl yatırsa, altın 330 olunca 50bin tl kar yapar.sen 10bin yatırsan bintl kar yaparsın.
    yani bin lira için 50bin lira kazanan adam ile aynı takibi yaptın hemen hemen aynı stresi çektin.

bence ufak paralar için alıp satmaya değmez. 700bin tl nin hepsini altına yatırmayız demişsin.
    altına yatırmayıp nereye yatıracaksın, euro mu dolar mı yen mi..
    eğer onsun yükseleceğini düşünüyorsan tabiki altına yatıracan.

ben 3milyon tl gümüşe yatırıyorum hocam.
    ben hiçbir zaman düşük fiyatlar için takip etmedim fiyaları.
    bence ufak kazançlar için bu stres çekilmez.yazında forex demişsin. forexi unut çöpe at forexi. forex bana göre değil.

mesajımı tekrarlıyorum, ufak para varsa hiç bulaşma. fiyatlar düşünce altın mı alıyorsun dolar mı alıyorsu ne alıyorsun bilemem. al bişeyi ve sürekli tut.
    ufak paralar için takip ederek zaman ayırdığına yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 11 Nisan 2020; 23:37:5 >

• attilas35 kullanıcısına yanıt
    Hımm bu özel kuru araştıracağım bir ara ama maalesef diğer bankalarda böyle bir imkan yok anladığım kadarıyla. Paranın hepsini altına yatırmak gibi bir risk alır mıyım sence ben hocam? Hem de bu dönemde... Ama sana başka bir şey sorabilirim: Farzet ki tüm birikimin cari hesapta, ya da ne bilim katılımda/mevduatta. Bunun yüzde kaçını altın veya döviz yatırımına ayırırsın ilk etapta. Şartlardan bağımsız soruyorum. Şimdi altın yüksek de, almanın uygun olduğu bir dönemde olsak mesela..
    Mesajını kalpliyorum, aklın yolu birdir diyorum şu tiviti de araya sıkıştırıyorum, olayı güzel anlatıyor bence:

O zaman yapılacak belli. Forex'i falan at çöpe. -Ki zaten hiçbir zaman o tarz yollara girmem ben.

Birikiminin belli bir kısmını (hepsini yapamam hocam, sonra işler bir değişir, donsuz kalırım ortada mazallah) ayır altına, bırak elleme dursun öylece.

İyi hoş da, hiç mi bozmayacağız? Hep mi altın hesabımda sıradan bir sayı olarak kalacak malvarlğım? Bankaya gittiğimde, orada gram altın olarak gözüken, TL karşılığı olan meblağı "Aman biraz daha dursun, bekli yükselir." diyerek hiç mi çekemeyeceğim? Yani demeye çalıştığım, sinirleri oynatmadan, vakti gelince alıp, vakti gelince satmanın bir yolu yok mu bu altını, veyahut da dövizi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.