Şimdi Ara

altın gerçekten erkeğe haram mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
11.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dinimizin her yasak koyduğu şeyin mantıklı bir açıklaması var.Duyduğuma göre altın(altın yüzük vs.) erkeğe harammış.Bu doğru mu?Doğruysa niçin?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Altın Takmak Erkeklere Haram Mıdır?

İslamiyet'te erkeklerin altın takmasıyla ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı görüşlere göre erkeklerin altın takması kesinlikle haramdır, bazılarına göre ise bazı durumlarda caizdir.

Altının Erkeklere Haram Oluşu Görüşü

Hanefi mezhebine göre erkeklerin altın takması haramdır. Bu görüşün dayanağı, Hz. Peygamber'in "Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram kılındı." hadisidir. Bu hadis, erkeklerin altın takmasının günah olduğu anlamına gelmektedir.

Altının Erkeklere Caiz Oluşu Görüşü

Şafi, Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre ise erkeklerin altın takması bazı durumlarda caizdir. Bu durumlardan biri, diş tedavisi için altının kullanılmasıdır. Ayrıca, erkeğin karısının altınını takması veya altın bir yüzük mühür olarak kullanılması da caiz görülmüştür.

Altın Alyans Takmak

Erkeklerin altın alyans takması konusu da tartışmalıdır. Bazı görüşlere göre erkeklerin altın alyans takması haramdır, bazılarına göre ise caizdir. Hanefi mezhebine göre altın alyans takmak haramdır. Ancak Şafi, Maliki ve Hanbeli mezheplerine göre altından olmayan bir yüzük altına kaplanarak alyans olarak kullanılabilir. Bu durumda altının ağırlığı az olduğu için caiz görülmüştür.

Sonuç olarak, erkeklere altın takmasıyla ilgili farklı görüşler bulunmaktadır. Bu görüşler mezheplere göre değişmektedir. Erkekler altın takmak istediklerinde din alimlerine danışmaları ve kendi mezheplerinin görüşüne uymaları tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dini açıklaması ne tam olarak bilmiyorum ancak benimde bildiğim altının erkeklere haram olduğu, bende merak ediyorum ama neden haramdır?
  • ipeğinde haram olduğunu biliyorum
  • bilen bi arkadaş açıklasın lütfen bende çok merak ediyorum
  • altında takıyorm(kolye) ipekli ürünler de kullanıyorum bakınız bi şey oldugu yok.altın erkegi kadınlaştırıomuş güya açıkması bu yönde ama gene bakınız herkesten daha erkegim bana göre
  • arkadaşlar takmak isteyen taksın,haram olduunu da hiç düşünmüyorum

şöyle bir haber

Soru: Nişanlanan bir erkeğin nişan altın yüzük takması haram mı? Kadınların kocalarına karşı güzel görünmeleri için makyaj yapmalan caiz mi? (Necati Kurt)

Cevap: Evlilik işareti olan altın alyans takmak haram değildir. Prof. Kâmil Miras'in belirttiği gibi: "Altin kullanmanın yasak olmasındaki asıl şer'î gaye, bunun israf ve övünme vesilesi olmasıydı. Zamanımızda altın madeninin bolluğu sebebiyle bir halkayı satın alma, ekonomik değeri israf sayılabilecek bir halde değildir. Bundan dolayı da nişan halkaları övünme vesilesi olmaktan çıkmıştır. O, sırf teberrük vesilesidir. İki evli, nişan yüzükleriyle hayatlarının iftihar edecekleri başlangıcını hatırlarlar. Nikâhtaki şer'î gaye düşünülürse yeni bir aile yuvası kurmanın bir iftihar nişanı olduğu için bununla belki de sevap alırlar" (Tecrîd-ı Sarih Tercemesi, IV. 365-367).

• Kitabimizda boyle bir sey yok.Hayretki boyle savsatalara hala inananlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet benimde kendimce yapabildiğim tek mantıklı açıklama israf olması
  • bence zaten yakismiyoo evlilik yuzugunden baskasi gereksiz....takilacaksa gumus bir bileklik yada yuzuk olabilir.

bizim buraya almancilar gelirdi adam asagiya atlet boynundada kalin bir altin kolye killari disarida gelirdi vallahi bombaydi, hani derlerya sonradan gormus diye...
  • zamanın uyanık gümüs tüccarlarının cıkarttıgı bir hikaye
  • Soru:
    Altın ve gümüş ziynet (süs malzemesi) niçin kadına helal de erkeğe haramdır?

Cevap:
    İslam dini insanın, yaratılıştan gelen (tabîî, fıtrî) ihtiyaç ve eğilimlerine uygun bir yönlendirmeyi tercih ediyor, insanların uyumda zorluk çekecekleri teklifleri -buna dinin insana yönelik yüce amaçlarıyla ilgili- zorunluluk bulunmadıkça insanlara yüklemiyor. Bu cümleden olarak kadınların dış görünüşlerine daha çok önem verdiklerini ve süslenmeye eğilimlerinin erkeklerden daha fazla olduğunu göz önüne alarak, süslenmenin vazgeçilmez bir aracı olan zineti (altın, gümüş, mücevher veya âdi maddelerden yapılmış süs eşyasını) kadınların kullanmalarına izin veriyor. Erkeklere altın ve gümüş zineti, her iki cinse altın ve gümüşten yapılmış ev ve mutfak âletlerini (eşyasını) yasaklıyor. Yasaklıyor çünkü hem altın ve gümüşün ekonomik değerleri sebebiyle sandıklarda ve vücutlarda değil -özellikle nakit olarak kullanıldıkları devirlerde- piyasada bulunması gerekiyor, hem de erkeklerin süslenmeye değil, sadeliğe ve gerektiğinde savaş insanları olarak heybete ihtiyaçları bulunuyor.

http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00168.htm

• Bvlgrari'nin küçük ve güzel altın kolyeleri var. Ben almayı düşünüyorum ama...
  • yawwf arkadaşlar kütfen ini hepimiz yanlış anlama yolundayız.KURAN da böyle bir ifade yok,,,peygamber efendimiz de böyle bişi buyurmamış.eee daha nee.. Haram maram değil kolye taqmaq
  • Altın ve ipek elbise erkek için haramdır. Eğer bu cevap tatmin etmiyorsa, eminim evinin yakınında bir cami vardır. Ve o caminin de bir imamı, hocası vardır. Yoksa da bir fıkıf kitabı işini görecektir...
  • Bilmediğimiz şeyler hakkında sırf düşünme yeteneğimiz yetmedi diye hüküm vermek yanlıştır Düşünmeden önce araştır sonuçları gör sonra karaını ver

Al sana bir soru, Tuvalete niçin sol ayak ile girilir sağ ayak ile çıkılır ve camiye niçin önce sağ ayakla girilir sol ayakla çıkılır??? Bakalım düşünme gücün bunu anlamaya yetecek mi?

Yukarıdaki soru İslamın kurallarının dşünme kavramının ço ötesinde olduğunun ispatıdır.

Lütfen alınma sadece burda bilgi alışverişi yapıyoruz. Öğrenirken bazen köşeye sıkışabilir hatta zor durumda kalabilriz ama sonuçta öğreniriz.

quote:

Orjinalden alıntı: stinger01

arkadaşlar takmak isteyen taksın,haram olduunu da hiç düşünmüyorum

şöyle bir haber

Soru: Nişanlanan bir erkeğin nişan altın yüzük takması haram mı? Kadınların kocalarına karşı güzel görünmeleri için makyaj yapmalan caiz mi? (Necati Kurt)

Cevap: Evlilik işareti olan altın alyans takmak haram değildir. Prof. Kâmil Miras'in belirttiği gibi: "Altin kullanmanın yasak olmasındaki asıl şer'î gaye, bunun israf ve övünme vesilesi olmasıydı. Zamanımızda altın madeninin bolluğu sebebiyle bir halkayı satın alma, ekonomik değeri israf sayılabilecek bir halde değildir. Bundan dolayı da nişan halkaları övünme vesilesi olmaktan çıkmıştır. O, sırf teberrük vesilesidir. İki evli, nişan yüzükleriyle hayatlarının iftihar edecekleri başlangıcını hatırlarlar. Nikâhtaki şer'î gaye düşünülürse yeni bir aile yuvası kurmanın bir iftihar nişanı olduğu için bununla belki de sevap alırlar" (Tecrîd-ı Sarih Tercemesi, IV. 365-367).

• eskiden altın mı varmı$ ki haram olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: deü

altında takıyorm(kolye) ipekli ürünler de kullanıyorum bakınız bi şey oldugu yok.altın erkegi kadınlaştırıomuş güya açıkması bu yönde ama gene bakınız herkesten daha erkegim bana göre

arkadaşım altın erkeklere haram çünki altının erkek vücuduna zararlı etkileri var
    bu bilmsel olarakta kanıtlanmıştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

Kitabimizda boyle bir sey yok.Hayretki boyle savsatalara hala inananlar var.

Kitabı ezbere bilirmisin ki böyle bir yorum yaptın hadi varsa o zaman senin durum sakat bence.Ben de anlamam bu işlerden ama sizlerinde anladığını sanmam bu konuda anlamadan iki dakika içinde googledan araştırmakla yorum yapma işini tavsiye etmem ben anlamam namaz da kılmam oruçta tutmam dini yönden zayıfım ama inanırım o bakımdan sende de eğer inanç varsa böyle bir konuda safsata kelimesini kullanman seni sakata getirebilir nasıl sakata gelirim dersen ilk cümlem gayet açık hadi haramsa koyulan bir emre safsata demiş ve sakat gelmiş olursun boşverin bilmiyoruz konuşmayalım zaten iki gram çalışmamız yok öte dünya adına bir de oturduğumuz yerden yaptığımız iki gereksiz yorumla cehennemin dip noktalarına nüfuz etmeyelim bunlar tavsiye kimse kızmasın samimiyetten yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOTAL_WAR -- 26 Haziran 2006; 10:49:09 >

• ya birkeresinde bununla ilgili bişry duymustum.. ne kadar dogru bilemem.. altının erkeklige zarar verdiginin bilindigini soylemişti bana .. altın hakkında bir insan.. ondan doleyı yasak oldugunu soylemişti..
  • arkadaşlar
    altın ipek gibi bazı maddeler bütün negatif enerjiyi üzerlerine toplarlar. erkekler herhalde bu enerjiden çok etkilenebilyorlar ki haram sayılmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.