İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) kendisine altından bir yüzük yaptırdı. Bunun üzerine halk da altın yüzükler yaptırdı. Bilâhare aleyhissalâtu vesselâm minbere çıkıp oturdu, yüzüğü çıkardı ve:
Bir rivâyette şu ziyâdeyi yaptı: "Yüzüğü sağ eline takmıştı. "Bir diğerinde de şu ziyâde vardır: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) gümüşten bir mühür edindi, eline takmıştı. Sonra Hz. Ebû Bekir'in eline intikal etti, sonra Hz. Ömer'e, sonra da Hz. Osmana (radıyallâhu anhüm)'a intikal etti. Erîş kuyusuna düşünceye kadar onun elinde kaldı. Üzerindeki yazı Muhammed Resûlullah idi." (Kütübü Sitte den alınmıştır.)
İslam teslimiyettir. Herşeye aklımız kesmeyebilir. O söylüyorsa muhakkak doğrudur.
quote:
Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR
quote:
Orjinalden alıntı: 2000watts
Kitabimizda boyle bir sey yok.Hayretki boyle savsatalara hala inananlar var.
Kitabı ezbere bilirmisin ki böyle bir yorum yaptın hadi varsa o zaman senin durum sakat bence.Ben de anlamam bu işlerden ama sizlerinde anladığını sanmam bu konuda anlamadan iki dakika içinde googledan araştırmakla yorum yapma işini tavsiye etmem ben anlamam namaz da kılmam oruçta tutmam dini yönden zayıfım ama inanırım o bakımdan sende de eğer inanç varsa böyle bir konuda safsata kelimesini kullanman seni sakata getirebilir nasıl sakata gelirim dersen ilk cümlem gayet açık hadi haramsa koyulan bir emre safsata demiş ve sakat gelmiş olursun boşverin bilmiyoruz konuşmayalım zaten iki gram çalışmamız yok öte dünya adına bir de oturduğumuz yerden yaptığımız iki gereksiz yorumla cehennemin dip noktalarına nüfuz etmeyelim bunlar tavsiye kimse kızmasın samimiyetten yazdım.
Hay ağzına sağlık total.
yuh yani ne zaman okudunda kitabimizda böyle bir sey yok diyorsun arkadasim elbette HARAMDIR ALTIN INANMASSANIZ GIDIN en azindan caminin hocasina sorun....
kadınlık hormonu sağladığı için haram dır
kardesim,al eline turkçe mealini ve oku!Kurani ezberlemekle bir yere varamazsin!sonrada sagdan soldan duyduguna inanirsin.Oku ki bir sey anlayasin!Oku ki bir seyler bilesin! Zaten muslumanlarin geri kalmasinin nedeni okumayip,ezberlemek!
quote:
Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR
quote:
Orjinalden alıntı: 2000watts
Kitabimizda boyle bir sey yok.Hayretki boyle savsatalara hala inananlar var.
Kitabı ezbere bilirmisin ki böyle bir yorum yaptın hadi varsa o zaman senin durum sakat bence.Ben de anlamam bu işlerden ama sizlerinde anladığını sanmam bu konuda anlamadan iki dakika içinde googledan araştırmakla yorum yapma işini tavsiye etmem ben anlamam namaz da kılmam oruçta tutmam dini yönden zayıfım ama inanırım o bakımdan sende de eğer inanç varsa böyle bir konuda safsata kelimesini kullanman seni sakata getirebilir nasıl sakata gelirim dersen ilk cümlem gayet açık hadi haramsa koyulan bir emre safsata demiş ve sakat gelmiş olursun boşverin bilmiyoruz konuşmayalım zaten iki gram çalışmamız yok öte dünya adına bir de oturduğumuz yerden yaptığımız iki gereksiz yorumla cehennemin dip noktalarına nüfuz etmeyelim bunlar tavsiye kimse kızmasın samimiyetten yazdım.
quote:
Orjinalden alıntı: vahapayzet
yawwf arkadaşlar kütfen ini hepimiz yanlış anlama yolundayız.KURAN da böyle bir ifade yok,,,peygamber efendimiz de böyle bişi buyurmamış.eee daha nee.. Haram maram değil kolye taqmaq
Bu konuyla ilgili 2 satır okumuşluğun yok ama böyle bişey yok diyebiliyorsun.. Helal olsun...
Anlayamadığım nokta neden gidip bu konuyu uzmanlarına sormuyosun? Burada sormakla sadece tartışma başlatmış oluyosun. Bu site dini konuların sorulması için açılmışdeğil, burada bu konuları bilende bilmeyende konuşuyor. Burada ayetten, hadisten haberi olmayanlar bile yorumda bulunuyorlar. En güzeli sen bu konuyu internette din ileilgili sitelerden uzmanlara sorabilirsin, diyanetin sitesinden araştırma yapabilir oraya mail aracılığı ile sorunu iletebilirsin. En yakınındaki ilahiyat faültesine gidebilir,sorabilirisin. Müftülüğe gidebilirisin. Hatta yakınıdaki caminin hocasına bile gidip sorabilirisin, oda sana bildiği kadarıyla anlatacaktır. Ama burada bu soruyu sorman sedece tartışma yaratacaktır. Üstelik doğru bilgilere ulaşamayabilirsin burada. Üstelik kafanda karışabilir. En güzeli uzmana danışman,buraya değil. Burası bu konuların yeri değildir.
www.diyanet.gov.tr
Sol taraftaki menüden iletişim - dini sorular diyerek kendilerine ulaşıp istediğiniz soruyu sorabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme