arkadaşlar merhaba, elimde bir miktar altın var, bankaların altın hesabına yatırmak istiyorum.Ancak ne gibi prosödürler var bilmiyorum, ekonomi ve borsa işlerine yabancıyım.Amacım sadece elimdeki altının güvenli bir şekilde bankada durması ve tabi değerinide kaybetmemesi.Tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum bu işler nasıl oluyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Hocam hiç mail geldi mi bugüne kadar sana bilmiyorum, bankalar bazen altın günü, altın buluşmaları yaparlar, belirledikleri şubelerde altınlarınızı ve değerli eşyalarınızı götürürsünüz, kaç gram ise karşılığını altın hesabınıza yatırırlar. Bu şubeleri de internet sitelerinde bulabilirsiniz. Hesapta saklamanız da hem güvenlik açısından çok daha iyi hem de eski tarih - yeni tarih olayından kurtulursunuz hem de bozdururken vs. çıkan maliyetlerden kurtulursunuz. Hatta vadeli altın hesabı açarsınız faizden de yararlanabilirsiniz.
elektronikci_71
kullanıcısına yanıt
yaşadığınız bölgede bankaları tek tek dolaş altın alım günlerini sor müsait olduğun bir zamanda altınlarını al git önce birkaç kuyumcu gez altını ne kadara alıyorlar öğrenirsin sonra bankaya gidersin karşılığını hesaplarlar gram altın olarak söylerler sende hesaplamanı yap TL karşılığını öğren kuyumcudan bozmak işine gelirse kuyumcuda bozdurursun sonra parayı bankaya getirip gram altın olarak veya kafana göre hesabına yatırırsın eğer kuyumcudan daha yüksek hesaplarlarsa o zaman hiç uğraşma direkt bankada gram altın olarak veya kafana göre hesaba yatırırsın
katılım bankalarını tercih edersen her zaman daha az kalabalık/kuyruk oluyor.