Merhabalar, Bugün ekstreye baktım ve Akbank axess kartımda "BTSM - 1702 BİGA" 533,55TL bir harcama gördüm ama bunu ben yapmadım. İnternetten baktığım kadarıyla diğer bankalarda bu isimde harcama şikayetleri var. Dün gece ve bugün gündüz MH aradım ama iki çalışanda sadece benim gördüğüm kadar bilgi görüyorlar. Detaylar için bankaya gitmem gerekiyormuş ki çalışan(08-18 çalışan) biri olarak benim için zor. BTSM harcaması hakkında bilgisi olan var mı, ne yapabilirim? (Kredi kartını kapatıp hesap itiraz formu gönderebilirmiş MH, 180 gün içerisinde sonuçlanırmış) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 26 Mart 2023; 15:23:43 > |
BTSM AKBANK Kesintisi
BTSM, Bankalararası Tedarik ve Mutabakat Sistemi'nin kısaltmasıdır. Bankalar arası işlemlerin elektronik ortamda güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan bir sistemdir.
AKBANK, BTSM sistemine bağlı olan bir bankadır. BTSM kesintisi, AKBANK'ın BTSM sistemine bağlanamaması durumudur. Bu durumda, banka müşterileri para transferi, EFT ve havale gibi işlemleri gerçekleştiremediğinde yaşanan bir sorundur.
BTSM kesintisi, planlı veya plansız olarak meydana gelebilir. Planlı kesintiler, sistem güncellemeleri veya bakım çalışmaları gibi nedenlerle gerçekleştirilir ve önceden duyurulur. Plansız kesintiler ise teknik arızalar veya doğal afetler gibi beklenmeyen durumlardan kaynaklanır.
BTSM kesintisi sırasında, AKBANK müşterileri aşağıdaki sorunları yaşayabilir:
- Para transferi işlemlerini gerçekleştirememe
- EFT ve havale işlemlerini gerçekleştirememe
- Otomatik ödeme talimatlarının gerçekleşememesi
- ATM'lerden para çekememe veya yatıramama
- POS cihazlarında ödeme yapamama veya alamama
BTSM kesintisi, banka müşterileri için rahatsız edici bir durumdur. Bu nedenle, AKBANK, BTSM kesintilerini en aza indirmek için gerekli önlemleri alır ve sistemin sürekliliğini sağlamaya çalışır.
BTSM kesintisiyle karşılaştığında, AKBANK müşterilerinin bankanın resmi internet sitesini veya sosyal medya hesaplarını kontrol etmeleri önerilir. Bu kanallardan kesintiyle ilgili güncel bilgiler ve tahmini çözüm süreleri hakkında bilgi alabilirler.