Şimdi Ara

Bankalar Artık Hesap İşletim Ücreti Alabilir [Almayan Bankalar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
3
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni alınan karara göre artık bankaların hesap işletim ücreti tahsil etmesinin önünde yasal bir engel kalmadı. Bunun üzerine bazı bankalar bu ücretleri sözleşmelerine eklemeye başladılar. Örneğin İş Bankası'nın 6 ay / 75 TL (Yıllık 150 TL) şeklinde tahsil edileceği sözleşmesinde yazıyor.

Böyle bir ücreti ödemek istemiyorsanız masrafsız bankalara veya size muafiyet sunabilecek bankalara hesabınızdaki tutarları taşıyıp hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Ancak bankaların size bu ücreti tahsil edeceğini bildirmesini beklemekte fayda olabilir.

Hangi bankada hesabım olduğunu nereden öğrenebilirim?

E-Devlet üzerinden BDDK'nın sunduğu "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Hesabımı nasıl kapatabilirim?

Günümüzde çoğu bankadaki hesaplarınızı internet ve mobil şube üzerinden kapatabiliyorsunuz. Bunun için hesabınızda bakiye bulunmaması ve hesabınıza bağlı bir banka kartı olmaması (her bankada şart değil) gerekmektedir. Hesabınızdaki bakiyenizi çektikten veya başka bir hesaba transfer yaptıktan sonra kartınızı müşteri hizmetleri aracılığıyla kapatabilirsiniz. Ardından internet veya mobil şubeden kolayca hesabınızı kapatabilirsiniz.

Masrafsız bankalar hangileridir?

Enpara.com (QNB Finansbank)

TEB - CEPTETEB Hesap ve CEPTETEB Marifetli Hesap kullanıcıları

Kuveyt Türk

Seninbankan (Kuveyt Türk)

Odea Bank - Yakından Bankacılık

Bu bankalarda hesap işletim ücreti, havale, EFT ve FAST işlemleri ücretsizdir.

Haber

Hesap işletim ücretinin haksız olduğu öne sürülerek BDDK'ya karşı açılan davada tarafların delil ve savunmalarını alan Daire kararını verdi. Daha önce davaya ilişkin tedbir kararı veren Daire, aynı konuya ilişkin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun bozma kararı verdiğine işaret ederek, “Hesap işletim ücretinin alınmasında hukuka aykırılık görülmemiştir” yönünde karar verdi.

Hürriyet'in haberine göre davalı konumdaki BDDK adına yapılan savunmada ise özetle “Yönetmeliğin ilgili maddeleri iptal edilirse, bu masraflar faize yansır. Faiz belirlenirken, masraflar alınmıyor. Bankaların da maliyetleri var. Dava konusu düzenleme kanuna ve kamu menfaatine uygun. Davanın reddi gerekir” görüşüne yer verildi.

Kaynak:NTV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 29 Mart 2021; 9:57:55 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bankalar Artık Hesap İşletim Ücreti Alabilir [Almayan Bankalar]

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karar doğrultusunda bankalar, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti alabilecek. Ancak bazı bankalar, müşterilerine hesap işletim ücreti almaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

Hesap işletim ücreti almayan bankalar şunlardır:

• Akbank
    • Denizbank
    • Garanti BBVA
    • ING
    • Kuveyt Türk

Bu bankalarda hesap açtıran veya hesabı olan kişiler, hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar.

Diğer bankalar ise hesap işletim ücreti uygulamasına geçtiler. Bu ücretler, bankadan bankaya değişmekle birlikte, genellikle aylık 5-15 TL arasında değişiyor.

Hesap işletim ücretinden muaf olmak için bankaların belirlediği şartları yerine getirmen gerekiyor. Bu şartlar genellikle şu şekilde:

• Hesapta belirli bir miktarın üzerinde para bulundurmak
    • Belirli sayıda işlem gerçekleştirmek
    • Bankanın diğer ürünlerini (kredi kartı, kredi vb.) kullanmak

Hesap işletim ücretinin bankacılık sektörüne etkisi henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak, hesap işletim ücreti almayan bankaların daha fazla müşteri çekebileceği düşünülüyor. Bu nedenle, bankalar arasında rekabetin artması ve hesap işletim ücretlerinin düşmesi bekleniyor.

Hesap işletim ücreti konusunda en güncel bilgiler için bankaların internet sitelerini ziyaret etmeni veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Siyahsever06 kullanıcısına yanıt
    Bankaların hangi koşullarda bu ücreti alacaklarını açıklamasından sonra eğer ücret alınacak ise kapatmaya başlayabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kadar iyi gittiler. Ücret alacaklarını tahmin ediyordum. Eft havale ücretleri de yavaş yavaş yükseltilmeye başlandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Casey_ kullanıcısına yanıt

Bende bekliyordum fakat vadeli hesaplardan böyle bir ücret alınacağını düşünüyordum. Vadesiz hesaplardan böyle bir ücretin alınmasını doğru bulmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 29 Mart 2021; 10:3:52 >
  • Siyahsever06 kullanıcısına yanıt
    Normalde aktif kullanılmayan hesaplardan bu ücret alınmıyor ama takibini yapamayacaksınız kapatmanızı tavsiye ederim.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

Kapatılması daha iyi olabilir. Ne kadar takip yapılsa da dalgın bir zamanında o hesaba para transferi alırsa veya para yatırırsa sıkıntı yaşayabilir.

• metin0 kullanıcısına yanıt

Ücret almaya başlarlarsa kesinti yapan tüm hesaplarımı kapatırım. Kimse kolay para kazanmıyor bu devirde. Benim gibi yapacak birçok insan olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kullanılmayan hesaplar kesinlikle kapatılmalı

• mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    Hesap kapatmak çok zor bir şey. Bir de telefon numarası vs değişmişse eğer. Uğraştırıp duruyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KSiber K kullanıcısına yanıt
    Ülkedeki en kolay şey hesap kaptmak
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    Kullanılmayan hesaplardan hesap işletim ücreti yasal olarak alınamıyor yani np.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSiber

Hesap kapatmak çok zor bir şey. Bir de telefon numarası vs değişmişse eğer. Uğraştırıp duruyorlar.

geçen kullanmadığım bir hesabı mobil uygulamadan kapatabildim hocam

• zabitkantar kullanıcısına yanıt
    O şekilde olur. Ama telefon değişmişse ve debit kart yoksa ve o bankanın şubesi de o şehirde yoksa aynı şekilde tak diye kapatabilir miydin

• quote:

Orijinalden alıntı: KSiber

O şekilde olur. Ama telefon değişmişse ve debit kart yoksa ve o bankanın şubesi de o şehirde yoksa aynı şekilde tak diye kapatabilir miydin

bilmem  ama şu haliyle kapatabildim yani

• Casey_ kullanıcısına yanıt

Bu konuda size katılıyorum. Masrafsız bankacılık mevcut bazı bankalar tarafından sunuluyor. Ben şahsen eft havale'ye para vermem. Ayda 50 işlem yapsam bir liradan 50 lira eder, yazık günah cebimde kalsın.

• Juanexe kullanıcısına yanıt

Aynen öyle benim şahsen ayda 30 işlem yaptığım oluyor zaman zaman. Niye ücretsizi varken ücret ödeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casey_ -- 31 Temmuz 2021; 17:35:38 >
  • Juanexe kullanıcısına yanıt
    Aynen.
    Maaş bankasini veya enpara.com kullanırım genelde.
    Yüklü ödeme yaparken yetersiz kaldıkları da oluyor ama.
    Ceptetebi de takviye kullanıyorum.

• Bu haber çıkmıştı ama geçen farklı bankalardaki hesaplarımı kontrol ettim.

Hiçbirinden hesap işletim ücreti kesilmemiş.

Uygulamada bankalar almıyor mu hala?

• Şuana kadar böyle bir kesinti ile karşılaşmadım. Yakın zamanda bu yıl falan karşılaşan oldu mu hiç?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.