Herkese merhaba, arkadaşlar malum kredilerde öyle ya da böyle 90 güne kadar süremiz oluyor. Yani iki ay geriden gelebiliyoruz. Ama kredi kartı yapılandırmasında süreç nasıl işliyor. 1 gün bile gecikse yapılandırma bozulur diyorlar ama gerçekten de bu şekilde mi |
Yapılandırılmış Kredi Kartı Borcu Gecikmesi
-
-
Yapılandırma’da 90 gün süresi geçerlidir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cevap için teşekkürler fakat yapılandırma sonrası tarafıma verilen yapılandırma kredi belgesinde en fazla 30 gün diye bir ibare yazmışlar.
-
Sizinle özel şartlı sözleşme yapmışlar o zaman bu şartları göstererek müşteri uymuyor diyebilir ve yapılandırmayı bozup borçu tamamıyla isteyebilirler.Totaldeki süre yine 90 günü bulacaktır ama tek kalemde ödemeniz gerekecek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim bildiğim yapılandırma sonrası süre sıfırlanır ve 90 gün süre verilir gene. Bazı bankalarda işleyiş farklı olabilir tabi. Ama bunu da önceden bildirmeleri gerekir bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu diyen hangi banka hocam? Bu maddeyi belirten yani
-
Vakıfbank denen bankamsi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bankanın sözleşmeye böyle bir hakkı var mı yok mu yasal olarak bunu bilmiyorum hocam maalesef. Lakin şöyle bir şey var
https://www.bddk.org.tr/iletisim
Buraya danışarak bilgi alabilirsiniz
Bizleri de aydınlatın lütfen hocam
-
yapılandırma kuralları tüm bankalar için sabittir diye biliyorum. 90 gün baştan saymaya başlar ve 90. gün sonunda borç yapılandırılmış hali ile yasal takibe düşer
-
Teşekkürler hocam bilgi için
-
rica ederim hocam. vakıfbank burada biraz uyanıklık yapmış malesef
-
Biz tüketicilerin elinde de Bddk ya kayıt bırakmak var hocam doğrusunu öğrenmek adına. Bankaların her dediğini veya yaptığını doğru kabul etmiyorum şahsen. Mesela bir banka ile ilgili kafamda bir soru isareti olusursa Bddk ya kayıt olusturuyorum oradan bilgilendirme geliyor.
-
Bu gibi durumlarda şikayetvar'ı kullanıyordum ama bddk'nın kendisine yazmak daha etkili olur herhalde dediğiniz gibi. Aklımızda olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X